icon

O ktorej ráno je vhodné ísť oblievať?

9. apr 2023

Manzel sa chysta so synom prvykrat oblievat (symbolicky) a chcela som vediet, aky je podla vas taky vhodny cas ist. O 9 je fajn ci este to je skoro?

petamich
9. apr 2023

@nelca84 no ja som dnes bola u nasich a maly brat (13) ide poliat spoluziacky, lebo oni ho volali, on ani ist nechcel 🙂 a sestra (16) je cela stastna, lebo ju pride poliat prvy "frajer" - takze ani niekde sa na to fakt tesia a nevnimaju to ako za trest, my sme sa ako tinedzerky tiez tesili s kamoskami ale tak to je uz viac ako 20 rokov dozadu

zuziiiii
9. apr 2023

@nelca84 no tak majú divné spolužiačky asi lebo sa tešia nato 😁čakajú ich....

marsmykkok
9. apr 2023

@nelca84 Však asi ide k tým, čo chcú. Ak niekto nechce, je jednoduchý recept, nemusí otvárať a je.

nelca84
9. apr 2023

@zuziiiii ano, vela zien nema sebauctu, pozorujem to tu vo vela diskusiach, nuz

zuziiiii
9. apr 2023

@nelca84 🤣

petulda333
9. apr 2023

@nelca84 boze robit taku dramu z takej veci. 🤮 mne to vobec nevadi,a sebauctu mam. Nic ponizujuce na tom nevidim.

petulda333
9. apr 2023

@zuziiiii niektore tu vedia robit take dramy,ze az 🙈

petamich
9. apr 2023

@nelca84 prosim ta zas to netreba prehanat, co to ma spolocne so sebauctou? ze sa nejaka tinedzerka tesi, ze chalan z triedy, ktory sa jej paci ju pride poliat? to, ze ty mas na to nejaky nazor este neznamena, ze kazda jedna co ma iny je bez sebaucty 😵‍💫

zuziiiii
9. apr 2023

@petulda333 že ? 🤣🤣🤣Že sebaúcta🙏🙏🙏

andreakotesova
9. apr 2023

@petamich tsss, pred mnohými rokmi, keď som ja bola teen, tak to bola prestíž, ked prišli chalani s vedrami 🤣

zuziiiii
9. apr 2023

@petulda333 ráno poviem synovi aj mužovi nech ani kvapku vody na mňa nedajú ani nič také bo prídem aj o posledný zvyšok sebaúcty 🤣

nelca84
9. apr 2023

Tak niektore si myslia, ze aj ked ich muz obcas vytne je ok, asi je to vychovou. Ja tuto "tradiciu" teda nepovazujem za normalnu. Ale ak vam to robi dobre...

petulda333
9. apr 2023

@zuziiiii no chcela som pisat,ze co mam urobit so synom. Ci volat na neho policiu ci polepsovnu,ze ma zajtra tak hnusne ponizi 🤣🤣🤣
@andreakotesova aj pre nas to tak bolo. Zabavili sme sa,pokecali ,sranda 🤣

lenka567899
9. apr 2023

@nelca84 pani herečka buď rada že tu na Slovensku ešte mame pekne tradície. Chod sa posrat na západ keď sa ti nepáči

petulda333
9. apr 2023

@nelca84 boze moj,sa preber. Miesas jablka s hruskami 🤦‍♀️

petamich
9. apr 2023

@andreakotesova ze! a ako sme zavideli, ked Jozo bol poliat Jarku a nie nas ostatne a ta nam to este rok trieskala o hlavu (taka ponizena vtedy bola) 🤪

zuziiiii
9. apr 2023

@petamich jhoj veru a keď ma prišli vypolievat,vykorbacovat celý súbor chlapcov čo sme chodili tancovať a spievať ľudovky och to bolo... Všetci vedeli že idú za mnou som bola hrdá pyšná na nich spievali tancovali sme 🤩

nelca84
9. apr 2023

@lenka567899 uzasna tradicia, tak si ju uzite, my pojdeme na vylet so psikom

oblecenie99
9. apr 2023

Juj, kedysi to bola úplne normálka (na dedine), už o siedmej ráno 😅 ale taká zaujímavosť: u nás vôbec nebolo vo zvyku chodiť vodou, ale len tou khm voňavkou, ak sa to dá takto nazvať. Spomínam si, ako sme so sestrou sedeli v obývačke a kukali telku plus na okno, či vojdú, nevojdú chlapci a potom sme museli od tej telky vstať a otvoriť im dvere (btw som kvôli tomuto Fantagiro nikdy nedopozerala do konca, dala sa napokon dokopy s Romualdom, či s Tarabasom? 😃)

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
missviolet
9. apr 2023

@oblecenie99 Romualdom, tolka skoda 😅

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuziiiii
9. apr 2023

@elizabet173 no tak my sme sa tešili veru 🤩 asi preto že sme boli zo súboru ľudového a tak sme nejak s tými tradíciami vyrastali....áno tešili sme sa že sme si zaspievali potom .... atď

nelca84
9. apr 2023

@elizabet173 tiez rozmyslam, odkial tieto zeny pochadzaju. Ja mam sice "len" 38 ale mam presne rovnake skusenosti ako ty.
Vsetci vzdy vypadli z domu. Aj teraz to vidim na sidliskach, ze su uplne vyludnene, parkoviska prazdne, ludia maju lepsi program.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuziiiii
9. apr 2023

@elizabet173 tak ja zas mám takúto skúsenosť a zážitky, vy úplne inú....
Však ale je to v poriadku nemôže byť všetko také isté rovnaké

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuziiiii
9. apr 2023

@elizabet173 presne niekto to dodržiava , iní zas nie veď nech si každý robí ako má zaužívané....ako sa mu páči.

miskakyska
9. apr 2023

Kto by to bol povedal ešte pred pár rokmi,že sa z Veľkej noci stane sviatok týraných,utrapenych žien..

Nás v detstve zliali všetci chlapi z rodiny, spolužiaci,susedia..suchej nitky na nás neostalo.. a neviem ..nejako ma to psychicky nepoznacilo..to je nejaký mk boom sa predbiehať kto má väčšiu averziu voči Veľkej noci?

petulda333
9. apr 2023

@miskakyska ty si to len neuvedomujes, nemas sebauctu 🤣🤣