"Oblbováky" výrobcov a predajcov
Ahojte maminy. Zakladám túto tému, aby sme si navzájom vymenilii skúsenosti, kto ako naletel akému obchodníkovi, aby sa ostatné vyvarovali rovnakej chyby ako my. Prípadne sem vkladajte "akcie", ktoré akciami ani nie sú, pretože sa to dá v takej alebo nižšej cene kúpiť niekde inde...Aby to nebolo len negatívne, kľudne vložte aj niečo, čo sa naozaj oplatí a oboznámte o tom čo najviac maminiek, keďže doba je hnusná a človek počíta každý cent 😉
Pred týždňom som objednala synovi na narodeniny knihu "Moja druhá knižka" ( http://www.littera.sk/index.php?action=obchod&s... ). Keďže máme doma knihy Moja prvá knižka a Moja prvá knižka- slová ( http://www.knihypredeti.eu/kategoria/knihy-pre-... ), potešila som sa a objednala ju. Dve predošlé knihy sú totiž super, a malému sa veľmi páčia. Včera ma však skoro porazilo, pretože kniha ktorá mi došla je navlas rovnaká tej, ktorú už máme - Moja prvá knižka- slová. Akurát vymenili "obal" a zmenili popis ku knihe. Takže knihomilné maminy, ak natrafíte na túto knihu a budete rovnako nadšené novinkou v našich kníhkupectvách, nedajte sa pomýliť, možno ju už máte doma, len v inom vydaní... 😅
@martina05 aj nam sa to stalo, dodnes to mame v mobile, ale napokon sme to do lamparne neposlali 😀
@mandragora22 pochvala priateľovi, že nestratil nervy a bol ochotný doriešiť to trošku "iným" spôsobom 😅 😅 😅
@bosacka nie je to zakazane, ale mozes odmietnut. samozrejme, ak ho najdes medzi platkami, ktore nie su koncove, tak to je nanajvys drzost od nich... proste ja pridem do obchodu, oni maju kus salamky a ja poviem 15 dkg. a ona povie, mam tu 16 dkg mozem vam to predat? a ja poviem ano alebo nie. ak nie a ma celu stanglu, tak mi nacne novu bez reptania. ja zvycajne teda uz ten koniec salamy vezmem, pretoze mne to pekne odkroji od konca asi tak 1,5 cm , takze najmensi kruzok salamy ma v priemere aspon tie 3-4cm, to nie je tak hrozne, ale este sa mi teda nestalo, aby som medzi peknymi platkami nasla koncek salamy alebo sunky! to by som im asi sla nieco na to povedat 😝 😝 😝
@benne 🙂 😉 ved najprv na mna vyhukol, ked som sa ja vratila, ze som im to mala hodit take smradlave na pult! potom zas povedal, ze som im to mala vyhodit do chladnicky nazad, nech im to tam smrdi. no a ked sa ukludnil asi po 5 minutach, tak vyhutal take riesenie a hotovo 😀 😀
kedze som sama zamestnna v velkom obchode lahôdkach nebudem pisat akom to ze sa niekde da akcia naozaj nieje zaruka toho ze tovar je zlacneny proste je to psychologiky tach na ludi ked vidia akcia kupia to ja sama si preto davam na to pozor co sa tyka potravin kupujem vyrobky oznacene logom obchodu preto ked si poziete vyrobcu je to značka len za nu neplatite priklald cba smotanovy jogurt vyraba zvolenky smotanovy.atd...mlieko vyraba rajo je x prikladou samotna marza na niektorych vyrobkoch je aj 100-200%sama viem ze niekedy bohuzial sme nestihali menit cenovky ak sa narpiklad menili katalogy a celkovo ceny 200vyrobkou a 2 zamestnanci jeden obsluhoval zakaznikou druhy krajal,dokladal,v tom plnil poziadavky zakaznika,riaditela a prepisoval priebezne ceny +chodil kontolovat na prijem kvalitu tovaru takze neraz sa to stihnut nedalo alebo system s centrali prehodil ceny nikto nam nedal vedet a bol problem samozrejme to zakaznika nemusi zaujimat ja preto nekricim,nerobim bordel ale zase ked som v prave nedam sa.
@maca_p nie je koncek ako koncek 😀 😀 😀 ja netusim, o akom konceku pises ty, ja som mala na mysli ten koncek s priemerom povedzme 3 cm, to sa zrejme predavat este moze. samozrejme, ze tie plechy, ktore ma salama na konci konceka, by som si kupovat urcite nemienila 😀 😀 😀
@mandragora22 ano, nie je koncek ako koncek, ako pises 😀 , ale dam ti priklad. pytala som 30 dkg bravcovej sunky a teta mi hovori: uctujem vam za 30 dkg, ale ak chcete, prihodim vam koncek zadarmo 8 dkg. no nezober to, ked ti ponukaju zadarmo 😀 ...
tiez poradim s tym masom vzdy berte zo spodu ani nie koli zaruke ale koli chladeniu u nas bezne ked je napr. udene mäso v akciii su naplnene pulty do plna lenze ludia pri hrabani sa v tom a vyberani mäso prehadruju na 1 kopu a maso je nad mliezku no naplnene musia bit vzdy len po vzduchovu mriezku akonahle je viac nieje tam spravna teplota a mäso sa skor pokazi ....udene maso cim sa blizi viac ku koncu zaruky tym viac sa z neho uvolnuje voda teda sa moze stat ze doma s 2kg mäsa bude len 1,5kg a pollitra vody.u na sza konce stahovali premie darmo sme sa vecne hadali ze ludia ich nechcu mne osobne to nevadi ved aj tak to zjeme ...neskor sme za 3€kg predavali odrezky no len to potom chodili ludia len na odrezky a niektory tovar nam stal ved vzdy bolo najviac akciovych lepsie konce nitranu za 3€ ako za 5€ tak aj to potom zrusili pretoze sme mali neskutocne manka proste tie rozdieli chybali.
benne tak to verím, že to mohla byť aj náhoda ale pani predavačka si mohla všimúť, že je to nejak veľa penazí na taký malý nákup...
@nibiru hm, lenze nam sa to stalo 2x uz. prvy krat sme sa na to vybodli, lebo to boli len trupy za par centov, ale zaruku mali este aspon 4-5 dni, ale stali dokopy ani nie 0,50 tak som to proste zahodila a hotovo. ale prsia za 4 € balik som nemienila nechat iba tak 😉
benne no tak dobre už som psst 🙂
@benne to stavalo aj mne hlavne ak bol v rade daky agresivn yzakaznik a roztpiloval ma mne sa tam minule v ille stalo ze som mala platit 2€ mala som pripraveu 5€ dala som ju predavacke vzala ju potom som si vsimla ze mam 2€ tak som jej povedal ze ci jej dam tie 2€ ona zalozilla 5€ zbrala 5€ a zavrela kassu pozeram ze nech mi vrati laskavo tych 5€ zacala pomne ziapat (nikto ju nema rad a ona osobne mala problem s mojiou mamou) ze ak som jej ich dedala ona si ich vypyta od mojej mami atd...tak som sa nezdržala a hned som ju zrusila nech okazite spravy uzaviekru a zrata si peniaze!na to mi povedal ze nema cas a dala mi 5€ kedze robim v obchode viem ako sa postupuje a nikdy by mi neapadlo zacat po zakaznikovi ziapat proste sa stopnem kasu ak su navyse vratim ak nie obycajne tak je to ok.dotycnu uz vyhodili taka zena ani v obchode nemala co robit.
@mandragora22 ja som tak minule v kauflande kura za 5€ este 3dni do zaruky lenze blok som nemala hned som ho zahodila na druhy den kura zospodu zelene a hned rano krasna sabla do zachoda obycajne nakupujem len u masiara no dala som sa zlakat na akciu...to sa mi stalo uz aj v lidli v tom ochrannom baleni no zatial vzdy s kurencami takze uz chodime k orbanovy nakupim a dam do mrazaku kedze naozaj nevies ako to skladovali kolkotrvalo kym kamion vylozili u nas cez vianoce neraz stal kamion vonku aj 5-6h. pochybujem ze vzdy palia naftu na prijme tovaru 1-2ludia nestihali detto predajna malo zamestnncou v ulickach skladou na paletach tovar neraz aj cez noc kedze ho nebolo kam dat skady plne tovaru takze zle skaldovanie nie doma ale v obchodoch a doma sa to len skor dorazi. preto vzdy od mäsa nechat bloky uz si davam aj ja na to pozor!
@nibiru no ved jasne, ja to beriem, ja som tiez kedysi davno zacinala najprv v potravinach klasickych, malych, potom ako veduca v kauflande atd atd... zaciatky boli tazke a velmi dobre viem, ako sa pracuje v tychto supermarketoch, ze jeden clovek na cele oddelenie na smenu, aj si tovar musi prijat, aj ho vykladat a este aj do pokladne zaskakovat, ked sa navali vela ludi, ja to vsetko viem, mne je jasne, ze personal za to v podstate nemoze, mna vtedy v tescu len vytocil ich pristup, ze sa snazili urobit zo mna debila. ja som clovek, ktory kebyze fakt to maso na prd uskladni, tak ho proste vyhodi a nebude robit sceny v tescu. ale nedalo mi to, ked som vedela, ze mam pravdu 😉 😀
@boise
ja by som len tolko dodala ze ked pojdes na Inzerciu MODRY KONIK tak je tam milion mamiciek co predavaju veci co su aj v obchode lacnejsie.... !!!!
mozno by sme mali zacat tam... a oznacovat ich pripadne otvorit diskusiu a pridavat ich.....
konkretne som nasla anjel v obchode 70 euro na zlave
mamicka predava 85 euro ale neni stary a zly bolo pouzity rok !!!!!!!
tak to uz netaka drzost !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@mandragora22 tak to je jasne 😀ja mat blok tak tiez to kura za 5€ idem niekomi hodit o hlavu neboj taka som bola napalena
@monika15 co to??? 😀 😀 😀 😀 😀
no ja som bola v Tescu, krasne dupacky-upletove, cena 11e, oki krasne boli, beriem,,,, pri pokladni som platila 7.50e, parada, prideme zase, 😀 😀 , inac ja som s tescom spokojna co sa textilu tyka, neviem ci mame stastie na vyber a tak, ale som spokojna, 😉
@anicka1981 ja tiez vzdy chodim pozerat akcie na textil 😀 😀 😀 gate za 2,50€ no nekup to 😀 body mame len od nich😀
a znova Tesco.miesto mrkvy mi nablokovala cesnak, cize nakup predrazila takmer o tri eura..........evidentne si to vsimla, lebo pri blokovani zastala, pozrela na blok, povedala hmmm.a blokovala dalej.samozrejme mi to nedalo, tak som sa ozvala a aona bez ospravedlnenia, proste bez mihnutia oka mi povedala, ze mam ist na informacie sa stazovat....no, aj som bola a okrem vratenia penazi som na milu slecnu podala staznost...........asi skusaju, co im prejde
@nibiru aj my, aj overly a dupacky, chodievame aj do Pre deti, ale tam je to obcas dost mastne, ale mame aj od nich vecicky, ale nemozem povedat, ze by boli neako kvalitou lepsie,,,,,, tesco sa da,, my sme kupili take body, co pise od pondelka po nedelu, na kazdy den a neake zvieratko je tam, no krasne su a makucke, a netrhaju sa ani patentky, a ani sa nezmolkaju,,,, a aj hrubu kombinezu za 15 e, a super teplucka, ja som fakt spokojna 😉
a co sa tyka predavaciek, tak mna na drzovku chcela jedna v kauflande obabrat, taka mlada standa[brigadnicka. som mala nakup za 10.90. e, platila som 15 eurom, a ona mi vydala na blocek 2.90.e, a ja somodlozila nakup a pozeram a sa pytam, ze ci mi dala dobry vydavok,,, a ona, ze "co???" a ja ze mi vydala o 2 e menej,, tak otvorila pokladnu a vratila mi 2 e, ale ani prepacte nic, a to som bola s malym, tak nema hambu odrbat ani matku s dietatom,,, hyeny,,,, aspon, keby prepac, ale nic, a bolo vidiet, ze caka, ci jej to prejde... 🙄
@anicka1981 no ja mam overali z minuleho roka tiez bol z 15€ na 10€ tak som sa tesila taky 5cm hruby mäkučky 😀 ale uz su nam male a chodime no keby mali take bez noziciek nevaham kupim teraz maju podobnu kolekciu len s odopinacimi rukavicami za 20€
@anicka1981 tak to sa okaslala ona o 80 centov nie? lebo ti mala vydat 4,10 e
@sisaha nene, ona mi vydala2.10, a mala vydat 4.10, lebo som platila 10.90 a platila som 10 a 5 eurovkou

no inak aj my mame s tescom zle skusenosti. kupila som maso, bola som autom, cesta od chladiaceho pultu domov mi trvala asi tak 10 minut. maso som kupila povedzme prveho, zaruku malo do tretieho v mesiaci. druheho som maso rozbalila, reku idem varit. bola nedela. maso smrdelo nenormalnym sposobom, aj farba bola nejaka zvlastna. tak som ho vzala a sla nazad do tesca, zial, blocik som nemala, lebo som nepredpokladala, ze bude pokazene. ale na stitku jasne napisane: "Tesco". pri info urobili zo mna este debila, bolo tam viac zakaznikov, tak kukali raz na mna, raz na zamestnancov (boli tam dvaja), ktori sa ma najprv snazili presvedcit, ze maso nie je ich - stitok jasne hovoril: "tesco", oni ze to maso som si tam mohla dat aj odinokadial, ze mam mat blocik, potom sa ma zas snazili presvedcit, ze som sa zrejme s masom sla este na poldna prejst po meste a teda sa pokazilo. potom ma zacali urazat slovami, ze bohvie, ako doma skladujem potraviny!!!! ja uz uplne v prdeli, vymagana z argumentov aj sil som dosla domov a to vsetko som povedala priatelovi.
priatel sadol do auta, siel do tesca, kupil priblizne rovnake maso - co sa vahy tyka - doniesol domov aj s blockom, maso sme rozbalili, bolo OK, zabalili sme tam to smradlave a siel ho vratit ako pokazene 😀 😀 😀
my nie sme svine, my by sme to neurobili iba "tak", ale z principu sme si obaja povedali, ze mame na to pravo, pretoze som fakt s masom stravila mimo chladnicky 10 minut, doma bolo v chladnicke pri 3-4 stupnoch a hned na druhy den a den pred ukoncenim zaruky som ho sla varit a bolo otrasne. tak sme si povedali, ze my sa okradat tiez nenechame a takto sme to vyriesili.... a nemohli mu nic dokazat, hoci sa vraj nanho tak troska divne divali 😀 😀 😀