icon

"Oblbováky" výrobcov a predajcov

boise
25. nov 2011

Ahojte maminy. Zakladám túto tému, aby sme si navzájom vymenilii skúsenosti, kto ako naletel akému obchodníkovi, aby sa ostatné vyvarovali rovnakej chyby ako my. Prípadne sem vkladajte "akcie", ktoré akciami ani nie sú, pretože sa to dá v takej alebo nižšej cene kúpiť niekde inde...Aby to nebolo len negatívne, kľudne vložte aj niečo, čo sa naozaj oplatí a oboznámte o tom čo najviac maminiek, keďže doba je hnusná a človek počíta každý cent 😉

Pred týždňom som objednala synovi na narodeniny knihu "Moja druhá knižka" ( http://www.littera.sk/index.php?action=obchod&s... ). Keďže máme doma knihy Moja prvá knižka a Moja prvá knižka- slová ( http://www.knihypredeti.eu/kategoria/knihy-pre-... ), potešila som sa a objednala ju. Dve predošlé knihy sú totiž super, a malému sa veľmi páčia. Včera ma však skoro porazilo, pretože kniha ktorá mi došla je navlas rovnaká tej, ktorú už máme - Moja prvá knižka- slová. Akurát vymenili "obal" a zmenili popis ku knihe. Takže knihomilné maminy, ak natrafíte na túto knihu a budete rovnako nadšené novinkou v našich kníhkupectvách, nedajte sa pomýliť, možno ju už máte doma, len v inom vydaní... 😅

matuska2810
2. jan 2012

ahojte 😉 tiez prispejem svojou troskou..nieze clovek nemoze verit neznackovym veciam, ale moja osobna skusenost prameni najma zo znackovych obchodov ako esprit a danea a po mojich zazitkoch s nimi tam uz ani nenakupujem, takze nie je vsetko zlato co sa blisti 😠 Priklad, ked som brigadovala v danei, chodili sme cez leto do skladov cistit drevaky od plesni a potom sa pekne krasne draho predavali, v esprite veci na reklamaciu troska "poupravovali a vkladali ako nový tovar a podobne...

canama
2. jan 2012

@matuska2810 danea topanky, no neviem co je to vlastne za firma, tvaria sa "znackovo", ale kvalitativne mi to pride totalny brak z talianskeho velkoskladu. nieco na sposob MT shoe. ja som si tam topanky nikdy nevedela vybrat. rada nosim aj 12 cm podpatky a ked su kvalitne spravene topanky, daju sa take nosit aj cely den. inak s obuvou mam vseobecne velky problem, lebo vlastne ani nepoznam nejake kvalitne znacky co by sa v SR predavali. nieco malo maju v Humanic-u, ale inak nic....ak poznate, poradte.

canama
2. jan 2012

@matuska2810 danea topanky, no neviem co je to vlastne za firma, tvaria sa "znackovo", ale kvalitativne mi to pride totalny brak z talianskeho velkoskladu. nieco na sposob MT shoe. ja som si tam topanky nikdy nevedela vybrat. rada nosim aj 12 cm podpatky a ked su kvalitne spravene topanky, daju sa take nosit aj cely den. inak s obuvou mam vseobecne velky problem, lebo vlastne ani nepoznam nejake kvalitne znacky co by sa v SR predavali. nieco malo maju v Humanic-u, ale inak nic....ak poznate, poradte.

matuska2810
2. jan 2012

@canama to hej, topanky vsetky vozia z ciny a tvaria sa velmi taliansky 😠 Ja tiez najradsej nakupujem v humanicu, su celkom cenovo prijatelne a aj dlho vydrzia, teda aspon ja mam taku skusenost..inak neviem poradit 😒

zuzi241
2. jan 2012

ja som si pred rokom kupovala zimne cizmy za 110eur-po zlave...tento rok sme ich videli v tej istej predajni ako NOVINKU za skvelu cenu 130eur 🙂 no comment

lenocka23
2. jan 2012

@zuzi241 no ved povedz, kde maju take super ceny na "novinky"... isla by som kuken... 😉 🙂 🙂

adikad
2. jan 2012

Super temicka 🙂
Ja som pracovala v Hypernove a vo velkom obch. retazci, by som nekupila salamu, syr, salat, mäso a ani pecivo. Fuj humsy ine sa tam diali. Rano doviezli rozky, vylozili na rampe a kym ich pracovnik dotiaahol dnu, tak si na nich veselo vrabceky pochutnavali. Mäso slizke sa umyvalo, salama po zaruke sa krajala(mali sme to nakazane, nemohli sme ju dat do odpisu).Klobasky sa natierali olejom, ako to uz niekto tu pisal.A svabiky sa nam tam krasne prechadzali. Fuj humus nikdy viac ☹ A pridavam dokaz.

kukujka
2. jan 2012

no ja som bola prednedavnom v bille mali ananas za 99centov ziadna tabulka ,ze akcia a ked som si ho isla na druhy den kupit tak stal 1,49 a nad nim velky napis,ze je v akcii aj ta druha cena bola fajn,ale s principu som ho nekupila nahnevalo ma to

kessinka
2. jan 2012

@zuzi241 ja mám podobnú skúsenosť, minulú zimu som si kúpila čižmy, vo výpredaji, a tento rok sú ako nový model, o nejakých 15 eur drahšie... a predchádzajúci model čo som mala (mimochodom oboje Mustangy) bol v obchodoch 3 roky za plnú sumu, každý rok ako nový model....

ale najlepšie aj tak boli balerínky, kúpila som si minulý rok dvoje, oboje po necelých 10 eurách (bez zliav), oboje sa už viacmenej rozpadli a keďže mám špecifickejší vkus tak som bola nadšená keď som ich v obchode videla aj tento rok...ešte som si pomyslela aj že budú lacnejšie, a že aj keby neboli tak za tú cenu sa mi to oplatí...až kým som sa nepozrela na krabicu...tento rok stáli úplne tie isté topánky v tom istom obchode vyše 20 eur 🙄

andreah25
2. jan 2012

@canama Ak chceš slovenské a kvalitné topánky tak Ti odporúčam ísť na ne do Bánoviec nad Bebravou. Chodím tam raz za dva až tri roky, pretože toľko tie topánky v pohode vydržia, dokonca viac, lenže mňa už omrzia a chcem iné, inak by som ich mohla kľudne nosiť aj päť rokov ak nie viac. Musíš ale chodiť do takých maličkých predajní obuvi, tam totiž dodávajú tí malí slovenskí výrobcovia.
Tento rok mi to inak nevyšlo a kúpila som si v PN čižmy za vyše 130 eur lebo sa mi páčili a dobre mi sedeli, no a doma som podľa záručáku zistila, že sú poľské - za tie prachy som mohla radšej vybehnúť do PL a kúpiť si ich tam a ešte by som aj ušetrila, takže tak . . . 😒

nibiru
2. jan 2012

akoze dne s som bolA v tesku skoro ma slahlo notbook my lithe pny co stal pred vianocami 35€ teraz maju za 16€ a mi lithe pony uzdrav ma co stal16 € akoze povodna cen za 10€ ja asi zacnem kupovat darceky rok dopredu:o(

jarunka111
2. jan 2012

@nibiru verím, že je to na porazenie, tiež to poznám 😒 A tiež si hovorím, že začnem s nakupovaním skôr a nikdy to nejako nestíham 😉

nibiru
2. jan 2012

@stardust ono to tak nieje pravda kedze kradeze idu do odpisov- minusou ako nahle je strata vissia ako urcite percento zamestnanci nemaju premie.aspon u nas carrefoure to tak je proste sme sa museli zmestit do urciteho percenta ak nie smola ..zakazdym nam kazali znizovat odpisy napriklad ak jedno odelenie bolo minusove pokladnicky nemali narok na premie oni ich dostali jedine vtedy ak vsetky oddelenia bolo plusove.

tosomja
2. jan 2012

Ahojte, moja sestra robila v jednom nemenovanom obchode s textilom. Nosili im čínske veci, vzadu v sklade mali šijací stroj, vystrihovali "Made in China" a prišívali tam značky "svetových výrobcov", ktoré predávali za nekresťanské peniaze...

Zase ja som mala zlú skúsenosť s jogurtami v Tescu. Kupujeme najčastejšie Activiu. Veľmi dbám na dátum spotreby. Po zakúpení štyroch kusov s rovnakým dátum spotreby dcérka jeden zjedla, tri som odložila do chladničky. Na druhý deň že si dáme...boli úplne napučané, ako pred výbuchom. Po otvorení boli skysnuté. Nestalo sa mi to raz. Asi tam prestanem nakupovať. Salámy, šaláty a iný pultový tovar nekúpim nikdy.

nibiru
2. jan 2012

@jarunka111 ved to clovek vystaveny aj financne uz som dnes navrhla ze zacnem asi slavit vianoce 6:1 ako pravoslavny ved to je naoza polovica nakladou dole.ale aspon som nakupila malej tenisky s 50%zlavou takze mam na leto pokoj.

jarunka111
2. jan 2012

@nibiru tak aspoň nejaké potešenie z nákupov 🙂 Veru finančne vyšťavení sme aj my, a to čo nás teraz čaká, tak nóóó? 😒

benne
2. jan 2012

Vidím, že sa bavíte o topánočkách. Ja som kúpila tu na MK zimné topánky, pár-krát obuté, po 1 dieťati.. vedela som, že do výpredajov mu postačia, a reku.. slovenská značka, Jela Partizánske a takto vyzerajú po 1 mesiaci používania 🙄 myslím, že slovenskú "kvalitu" ma tak skoro nikto nenahovorí kúpiť 😖 (po nákupe tu na MK boli super, tak ako na fotkách a v opise)

poisonblu
2. jan 2012

@nibiru tiez sme si dnes vraveli v tescu s manzelom, ze asi budeme vianoce oslavovat az 6.1. :D take zlavy boli vsade :D

stardust
2. jan 2012

@matuska2810 esprit? A este k tomu znackovy tovar? Predrazena cina je to!

eaka
2. jan 2012

@nibiru Ten notebook bol za nej.16e aj pred Vianocami, rozmýšľala som, že ho kúpim a to bolo ešte okolo 20.12

zuzi241
3. jan 2012

@lenocka23 🙂 u nas,v Kosiciach 🙂))

nibiru
3. jan 2012

@eaka ten fialovy a v ktorom tescu?ja som bola este 22.12 na nakupoch a som ho nevidela.este som vravela ze tolko by som nedala pretoze mala ma ten tesco notbook a teda lezi v krabici s hrackami vobec sa s nim nehra.

eaka
3. jan 2012

@nibiru V Petržalke

boise
autor
4. jan 2012

ach ta matematika...povodna cena 9,99, teraz minus 55%, takze 8,90 😀 😀 😀

matuska2810
4. jan 2012

ďalšia výhodná akcia-minulý rok sme kúpili synovi v Reservede zimnú bundu vo výpredaji za zhruba 7 eur a ajhľa teraz je to nová kolekcia za 30 eur. No nekúp to 😀

silvia1983
5. jan 2012

@boise tak hlavne ze je akcia, nie???

helsinka
9. jan 2012

Ja som si v tescu všimla že puding jeden ks stál 0,21 centov a hneď vedľa bolo balenie spolu 3 ks s označením "výhodný nákup" a stálo to cez 0,80 centov . . . takže ten "výhodný nákup" sa našťastie nekonal 😀
Oni to robia zámerne a veľa ľudí vidí "akcia" a hneď berie, však oplatí sa . . no nie vždy 🙂

boise
autor
9. jan 2012

@helsinka sak nepisali pre koho to je vyhodny nakup..ci pre tesco alebo pre zakaznika 😀 😀 😀 to tam je bezne s tuniakom takym co kupujem...sam stoji 0,80centov, ale ked kupis trojbalenie tak to stoji vyhodnych 3,50 Eur 😀

bosacka
10. jan 2012

mam nieco na vyrobcov... dnes som si po dlhsej dobe dala Ledove Kastany a nejako mi nechutili - pripominali mi tie lacne "cokolady" tak som pozerala zlozenie: na 1. mieste cukor, na 2. rastlinny tuk, niekde dalej kakaovy prasok so znizenym obsahom tuku 😠 hlavne ze na obale maju napisane ze tradicia od 1966... setria a setria

a nedavno si mm vsimol, ze Bambino uz tiez nie je to, co byvalo...

simisi
11. jan 2012

@bosacka moja rec...a ako tak zistujem,uz nic nie je take ako byvalo.skoda ☹