icon

"Oblbováky" výrobcov a predajcov

boise
25. nov 2011

Ahojte maminy. Zakladám túto tému, aby sme si navzájom vymenilii skúsenosti, kto ako naletel akému obchodníkovi, aby sa ostatné vyvarovali rovnakej chyby ako my. Prípadne sem vkladajte "akcie", ktoré akciami ani nie sú, pretože sa to dá v takej alebo nižšej cene kúpiť niekde inde...Aby to nebolo len negatívne, kľudne vložte aj niečo, čo sa naozaj oplatí a oboznámte o tom čo najviac maminiek, keďže doba je hnusná a človek počíta každý cent 😉

Pred týždňom som objednala synovi na narodeniny knihu "Moja druhá knižka" ( http://www.littera.sk/index.php?action=obchod&s... ). Keďže máme doma knihy Moja prvá knižka a Moja prvá knižka- slová ( http://www.knihypredeti.eu/kategoria/knihy-pre-... ), potešila som sa a objednala ju. Dve predošlé knihy sú totiž super, a malému sa veľmi páčia. Včera ma však skoro porazilo, pretože kniha ktorá mi došla je navlas rovnaká tej, ktorú už máme - Moja prvá knižka- slová. Akurát vymenili "obal" a zmenili popis ku knihe. Takže knihomilné maminy, ak natrafíte na túto knihu a budete rovnako nadšené novinkou v našich kníhkupectvách, nedajte sa pomýliť, možno ju už máte doma, len v inom vydaní... 😅

terez24
28. jún 2012

Pripajam skusenost z obchodu billa. V obrovských horúcavach minuly tyzden som mala neskutocnu chut na nanuk. Otvorila som box s nanukmi, zobrala som nanuk - uplne roztopeny. Myslela som si, ze asi si niekto zobral predtym, pobehal po obchode a ked isiel platit, vymenil. Avsak kazdy dalsi, ktory som potom chytila bol roztopeny, makky.. Tak som hned najblizsej pracovnicke, ktora ukladala vedla regal so slanym (chipsy, tycinky..) povedala, ze vsetky nanuky maju v boxe rozmrazene (povedala som to uplne slusne a v dobrom). A ona mi povedala, ze to nemam hovorit jej, ale mam to ist nahlasit na informacie. Dost som sa vtedy ponahlala a anilen netusim kde su tam informacie, kedze v billle nakupujem raz za sto rokov. O par dni na to bola krasna akcia na vsetky tieto nanuky zo spominaneho boxu. A boli to luxusne nanuky...

dada1212
28. jún 2012

@terez24 s nanukmi sa to stáva bežne, to sa už pomaly nedá ani kúpiť nanuk a zjesť ho, lebo vždy sú roztopené. ešte aj na tom chladení šetria, bud nie sú tie chladiace zariadenia zapnuté vôbec alebo ich zapnú iba na krátko.

luciferova
28. jún 2012

@terez24 ale predpokladam, ze akciovy letak plati pre vsetky billa obchody na sr, nielen na ten "tvoj" a robia akcie nie na zaklade nejakej poziadavky zakaznicky 😉 (nic v zlom)

dada1212
28. jún 2012

@luciferova v tom mas pravdu. ale fakt, setria este aj na tom chladeni. mne sa uz stalo skoro v kazdom retazci ze mali vsetky nanuky skoro uplne roztopene. a niekedy ide z tych boxov aj strasny zapach, hoci nanuky nie su po zaruke, ale kazia sa preto, ze ich nespravne uskladnuju.

terez24
28. jún 2012

@luciferova ja som to nevidela v letaku ;) to som videla priamo v tej konkretnej bille. Samozrejme, mozno to bola zrovna nahoda a dali do akcie tie iste nanuky aj v ostatnych predajnach.. No ale podla tej reakcie, co mi vychadza pravdepodobnejsie...

luciferova
28. jún 2012

Mne sa to teda este nestalo ani raz 😕 ale nvravim, ze je to nerealne 😉
@terez24
@dada1212

kessinka
29. jún 2012

@luciferova sú akcie ktoré sú celoslovenské a majú ich v každej predajni daného reťazca, a potom také ktoré sú špecifické pre konkrétnu predajňu, napríklad keď sa chcú niečoho zbaviť lebo toho majú na sklade veľa, alebo keď sa niečomu končí trvanlivosť, alebo sú aj prípady ako uviedla @terez24 😉

daliana
29. jún 2012

@miminkacik
@boise
@maca_p
@lenocka23
@lucka1987
😀 😀 😀 Čaute kočky 😀 Nedalo mi nenapísať........Krááásna téma...... 😀 😀 😀 ja v Tescu ešte stále robím 😀 ,už 12 rokov, teraz som na materskej, je to bohužiaľ pravda čo píšete, je to presne tak.... 😒 Pridávam aj ja....môj postreh z predajnej plochy.......deň pred letákom, čiže utorok ráno, ceny tovarov ktoré pôjdu do letáku od stredy.... sa zdvihnú, aby do letáku išli so super zľavou......Vysvetlím na príklade.....liter mlieka stojí bežne napr. 0.99 eura bez akcie, v utorok ráno 1.29 a v stredu ráno ide "dramaticky" dole a stojí 0.89 eura. V letáku je samozrejme uvedená ako pôvodná cena 1,29...... 😀 😀 😀 😀 Ja už sa nad tým len rehocem, nič iné mi neostáva. Keďže tam robím aspoň viem, ktoré výrobky sa ozaj oplatí kúpiť a fakt je to zľava......hlavne potraviny......tam som 10 rokov......drogéria, hračky, šport 2 roky. Odporúčam presne tak, ako radila lenočka23, skôr ako akcie.... sledovať radšej tzv. jednotkové ceny, čiže ceny za kg alebo liter. Sú uvedené na každej cenovke....musia byť.....tlačiareň ich na cenovku tlačí automaticky so všetkým ostatným. Takýmto štýlom napríklad... kúpite bežný výrobok, porovnateľný s tým z akcie.... za dosť nižšiu cenu. Napríklad leták......chlieb tmavý 1 kg. kr. bal. jednotková cena 1.19, čiže za kg a bežne vyložený chlieb konzumný rascový 1000g voľný (narežete si ho na stroji) bez letáku cena za kg 0.77......gramáž u oboch rovnaká.....rozdiel veľký.....zloženie skoro rovnaké.....výrobca ten istý 😒 Aké sú ceny momentálne neviem, to boli len príklady....už som dlho preč......ak máte nejaké otázky na tesco, rada zodpoviem 😀 😀 😀 Rada vysvetlím.....prečo sú niektoré veci tak a tak.....napr. pre miminkačik s tou kačicou 😀 Dobre mi padla táto téma.....opäť som bola v predstavách na chviľu v robote a "vysvetľovala zákazníkovi nevysvetliteľné"......veľmi častý úkaz.......čaute.... 😉 😉 😉

miminkacik
29. jún 2012

@daliana vysvetli mi to s tou kačičou prosím ťa, lebo síce to je už dávnejšie, ale stále tomu nerozumiem 😀

daliana
29. jún 2012

@miminkacik Ahoj 😀 Kačiek chodia 2 druhy.....čo sa tohto týka. Kalibrované a nekalibrované. Tvoja bola nekalibrovaná.... predpokladám podľa cenovky. Čo do rozdielu......kalibrovaná znamená, že príde od výrobcu zabalená s presnou váhou.... napríklad 2,10 kg, iná 2,20 kg.......2,50......hoci aj 10 kilová .....to je jedno. Ide o to, že každá s takouto presnou váhou, má k svojej váhe priradený tzv.ean kód, čiže čiarkový kód výrobku, len pre jej váhovú kategóriu. Kalibrované majú pridelený tzv. kusový ean kód. S tými kusovými je to jednoduchšie, aj pre zákazníka, lebo cena za danú kačicu už je prepočítaná na jej veľkosť. Čo je na cenovke-to platíš pri kase.Takže váha 2,10 má iný ean ako váha 2,20 a samozrejme, aj inú cenu na cenovke. Keď sa to vykladá, robia sa cenovky na každú váhu a tie sú automaticky správne.Pozri si pri takých...... na cenovke cenu za kg. , jednotkovú cenu, je tam.....a uvidíš, že keď dáš cenu za kg krát hmotnosť kačice vyjde ti to, čo je na cenovke, už je to prerátané. Naopak, ak sú nekalibrované.... znamená, že sú tam rôzne váhy.... aj s rozdielom nie len deká, ako pri kalibrovaných, ale až gramy, tieto majú iný tzv. váhový ean kód, tých váh je tam veľmi veľa.....keby som mala na každú váhu vytvoriť už prepočítanú cenovku......toľko cenoviek do regálu ani nestrčím, to nie je reálne 😕 bol by to brutálny guľáš pre zákazníka, keďže tých váhových rozdielov medzi kačkami by bolo veľa a po desatinkách..... 😕 Predstav si narvať do regálu 15-20 cenoviek len na kačky 😕 Preto tie nekalibrované sú ocenené na kilá, zákazník si to bohužiaľ musí prepočítať na danú váhu, ktorú si vyberie (ja to robím kalkulačkou v mobile-najrýchlejšie). Pri týchto cenovkách si zas všimni, že jednotková cena sa zhoduje s tým....čo je na cenovke. Je tam proste veľká cena len za 1 kg - neprepočítané..... 🙂 😉 Takže toľko 😀 To, ako sú navážené....tak či tak.....je Tescu úprimne jedno....predávajú sa proste kačky, to, že existujú kalibrované....nekalibrované....Tesco tomu rozumie....a že to nepochopí zákazník.....lebo to nekupuje často.....nevyzná sa.......atď...... je predajcovi jedno. ☹ Dúfam, že som vysvetlila...... 🙂 🙂 😉

babulatko
29. jún 2012

@daliana a nie je lahšie to prehnať cez tú mašinu čo číta kódy aby som vedela konkrétnu cenu konkrétneho tovaru?...pre istotu...

miminkacik
29. jún 2012

@daliana Vyčerpávajúca odpoveď, ďakujem 😉 V mojom prípade však išlo o to, že na tej cenovke na regále bolo uvedené, kačica bla bla a cena. Nič viac. Ja som na to to veľký pedant, pozerám všetky malé písmenká a tú kačicu som brala práve preto, lebo tam nebolo, že cena za kg, jednoducho tam bola iba cena. Takže tam oni spravili chybu, že asi zabudli napísať, či je to za kus za kg alebo podobne.
@babulatko keďže sa podobný omyl, odrb alebo zavádzajúca informácia môžu ocitnúť na akomkoľvek výrobku, tak by bola trošku fuška prebehnúť na tom čítači všetko 😀 Ja to už robím len tak, že pokiaľ kupujem niečo čo nezvyknem a teda neviem približnú cenu v akej sa pohybuje, tak dávam pozor aké ceny vyhadzuje pokladňa pri blokovaní..

lucka1987
29. jún 2012

@daliana 😀 s tou cenou veru je to tak. clovek tam ani robit, nemusi, ak je pozorny, vsimne si 😉 ja som robila v zelenine a ovoci v tescvu a aj v hypernove, a potom v hypernove za salamovo syrovym pultom, samozrejme ako na prasi na kazdom oddeleni, v pekarnach a podobne.. no clvoek sa cosi ozaj priuci 😀 😀 😀 😀 😀 😒

daliana
29. jún 2012

@babulatko Môžeš aj tak, ale vôbec to nie je problém to prepočítať na kalkulačke na mobile, je to prácnejšie ťahať ho z vrecka.....ale máš istotu......stalo sa aj, že bola zle nastavená cena v kase.....výnimky, ale stáva sa ......v tom prípade môžeš ty opraviť kasu 😀 a pýtať rozdiel naspäť, ako to tu už niekde bolo spomínané.....fakt na to má zákazník právo, len málo kto o tom vie 😉 My zamestnanci používame na ceny PDCU - ručný skener, ale ten mi tiež ukáže len cenu za kg, pri váhovom eane neprepočíta, to isto až kasa. Ako funguje skener pre zákazníkov, či dá cenu za kg alebo už prepočítanú....to neviem....keď ma aj zabiješ 😀 , ten nikdy nepoužívam, je to pre mňa zbytočné, stále mám vyfasované to PDCU....a ako zákazník tiež nie, to si ceny toho čo idem kúpiť prerátam už počas smeny 😀 Ale teoreticky by mal fungovať ako naše PDCU. Veď si niekedy vyskúšaj, zober chladené kurča z tých bežných čo sa predávajú na kvantá denne, to má isto len váhovú cenovku v regále, čiže nejaké 2,69 (asi) za kg a prejdi skener - uvidíš či cena ostane alebo bude vyššia, čiže prepočíta.....fakt neviem 😒 Proste mám taký dojem.....že tá kalkulačka to istí....alebo odchytiť predavača.....sú totiž vzadu v skladoch kontrolné kasy, také cvičné, nejdú naostro, ak si niečo niesme istí... chodíme tam....ale to je asi tiež na všetkých barákoch individuálne, kde a či tie kasy majú.....dá sa aj ísť k pokladni a odkontrolovať to tam......to už isto bude presné....určite by ti mala vyhovieť, sú tam také skúšobné režimy, kedy neblokuje naostro.....samozrejme to neurobí ak má rozblokovaný nákup niekoho iného 😀 , to musíš vyčkať.....inak by to blokla naostro a môže robiť storno. Ja som v kase za 12 rokov chvalabohu nesedela ani raz 😀 😀 😀 Takže len čo som odsledovala. Možno sa dá aj cez nákup, len ja o tom neviem, lebo to neradi robia. Inak už ti neviem poradiť...... 🙂

daliana
29. jún 2012

@miminkacik Áno.....je to možné.....kačica a nič viac.....keby bola kalibrovaná.....bolo by kačica 2100g.....pri váhovkách je označenie len kačica.....nič iné......iné tam aj ťažko dať, ak nemá pevnú gramáž. Preto vždy.....vždy kočky pozerajte na jednotkové ceny .....pre vlastné dobro 😀 😀 😀 Skôr z toho povychádzate a lacnejšie nakúpite, nejde o nič iné....len o zvyk....naučiť sa nakupovať takto. Tie jednotkové ceny kedysi neboli, aj sme sa čudovali čo ich odrazu tlačiareň pľuje 😀 ....bolo nám povedané....že je to nejakým zákonom, ktorý vyšiel v tej dobe....že je to informácia pre zákazníka, nie pre predávajúceho.....na lepšiu orientáciu....pri porovnávaní ........rôznych druhov výrobkov.....rôznych gramáží......rôznych cien. Teraz je to povinné pre akýkoľvek obchodný reťazec či predávajúceho.
🙂 😉

daliana
29. jún 2012

@miminkacik Vlastne...... hovoríš, že tam bola iba jedna cena a nič viac? Teraz som si to prečítala znovu 😀 Ešte mohla byť chyba v tom, že si čítala veľkú žltú cenovku, proste farebnú....rozmerov ako 1/4 formátu A4 ? Ak to bolo tak, bola to cenovka od aranžérov v danom baráku, tzv. akciový šelf. Ja som myslela na malú cenovku zastrčenú do regálovej lišty, tie pľuje tlačiareň, na tých je všetko......ešte aj kartónové balenie výrobku.....číslo výrobcu.....typ objednávky 😀 a samozrejme spomínaná jednotková cena. To som ťa nepochopila - prepáč 😀 Áno....aranžér píše len názov, gramáž a cenu, na to ostatné sú tie malé cenovky, ktoré pri tejto veľkej rovnako byť musia. Ak aranžér nenapísal gramáž, bude to preto, ako som písala v predchádzajúcom príspevku.....len prepísal to, čo vidí na malej cenovke. Ono je to aj tak ešte zložitejšie.....na ceny chodia tabuľky z centrály, kde už je zadané všetko......len sa hodí koľko kusov z daného rozmeru chcem vytlačiť.....a už to ide na tlačiareň cez nejaký aranžérsky program.. 😀 ...je to brutál sofistikované 😀 😀 😀

daliana
29. jún 2012

@lucka1987 Ahoj kolega 😀 😀 😀 😉

miminkacik
29. jún 2012

@daliana nie, cenovka bola v lište, v chladiacom pulte, na úplne spodnom poschodí 😉 Veľkú cenovku som ani nevidela.. Mala som to aj odfotené, ale niekde som to zapatrošila ☹

daliana
29. jún 2012

@miminkacik Tak nič......už ma iné nenapadá 🙂 .......snáď viac šťastia pri ďalších nákupoch 🙂 .......a menej takýchto chýb v obchodoch.....oni si fakt neuvedomujú asi dostatočne, že takýmto prístupom a chybami si len odháňajú zákazníkov.....a potom sa čudujú.... aké sú tržby v porovnaní s minulým rokom za to obdobie. Obchodné reťazce sa množia.....a ľudia odchádzajú inam.....a niekedy fakt právom 😕 Zabudlo sa na staré heslo......náš zákazník....náš pán. Panuje arogancia a neústretovosť....nielen voči zákazníkom....ale aj voči ich zamestnancom 😒
Bohužiaľ..... je ťažká doba, málo pracovných miest a oni to zneužívajú......koľkokrát sme dostali odkázané "zhora", že na naše miesta čaká 10 ďalších 😕 .....škoda slov...... 😒

Ak budete potrebovať kočky čosi poradiť.....som na príjme 😀 😉 Pa

daliana
29. jún 2012

@pipi123 Ty kokso.....ty si dobrá. 😕 .....zapnuté kamery ti niečo hovoria?....Je jasné, že cez kameru je ťažké odsledovať, čo a ako presne ti blokuje ten brigádnik.....ale čudovala by si sa....ako vedia tí za kamerami priblížiť obraz ak chcú.....prečítajú ti z hodiniek na ruke čas.....z lístočku v ruke nákup, ktorý chceš urobiť...aj pokladníka, čo presne blokuje......to by si vážne prežila tú hanbu, ak by ťa chytili?.....ty máš teda žalúdok 😕 😠

graceful9
29. jún 2012

@pipi123 sorry,,,,ale neodrbávajú zamestnanci, ale "big brother " ale teraz nejaká ženička alebo nepozorný brigádnik príde o peniaze, lebo teba štvú ceny,,,oni odrbú tak aj ty,,,,,na toto platí len : " mne zdochla krava, nech zdochne aj susedovi,,," 😕

graceful9
29. jún 2012

joooj ja som si nejak nevšímala ceny pri blokovaní, iba ak bolo napísané akcia, či mi ju započítali,,,,ale minule som si šla kúpiť korčule,,,,mali posledný kus a z 33 na 16 eur,,,,no nekúp to,,,,no pri pokladni mi nablokovali 33,,,tak som ich pekne vrátila,,,, 🙄

ada32
29. jún 2012

upozornujem na Billu v Novom Meste nad Váhom. asi pred tromi tyznami som si tam kupil ladovy salat baleny vo folii - igelite, ked som ho rozbalila zistila som ze salat nie len ze nebol zabaleny v original baleni - bol prebaleny a prelepeny lepiacou paskou ako som si vsimla bohuzial neskoro. a tiez som zistila ze je z neho odrezana cast a v strede bol primrznuty . z toho mi vyplyva len jedno. salat bol bud nespravne skladovany alebo velmi stary, a veduci ked chcel ten odpad predat , dal ho rozbalit, skazene casti orezat a potom ho rychlo dali niekam na 0 stupnov predpokladam - kedze vykazoval jasne znamky mrazu - a potom to drzo vylozili do regalu na predaj a blbec ako ja im to kupil. dobre vsak?!!!! 🙄 nech zije zlodejina v Bille v Novom Meste nad Vahom aj s tym kto dal prikaz nieco take urobit. Billa su naozaj luxusne potraviny zodpovedajuce ich nadmernym cenam 😠 😠 😠

boise
autor
9. júl 2012

@ikke 😀 jaaaj bistu bohu, akurat ked som chcela spravit toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3721 😀 😀 😀

ikke
9. júl 2012

@boise bleeee, teda uz som videla vselijake "chutnosti" z tej stranky, ale toto je skutocne "trieda" 😀 ludia, kam na to chodite? 😅

boise
autor
9. júl 2012

@ikke 😀 😀 😀

anavila
9. júl 2012

ja VŽDY VŽDY kontrolujem bločky a všetko, minule v našej slávnej JEDNOTE, kupujem dva mrazene torty, na bolčku mám tri kusy...žeby náhoda? ďalej si predstavte, že Tatarska omačka,(to uzbolo davnejsie, take 3 roky dozadu, ale nezabudnem na to) . Bolo tam asi 10tatarskych a schvalne som pozerala na datum, vzala som jednu, a presne tam kde bol datum, bola akože natrhnutá etiketa a nedalo sa to prečítať. Vzala som dalsiu, to isté...na všetkých bol zničený dátum spotreby, ale vyzeralo to tak šikovne urobené, že človek by povedal, že niekde v sklade sa zrýpala etiketa...fuj..aspon keby nie tatarska, šak to nieje sranda. A minule som kupila šunku, medzi kolieskami mi predavačka "šikovne" prihodila aj hruby koniec z inej šunky, aby ho nevyhodili, samozrejme mi to dala zabalene, tak som až doma pozrela, no ale som urobila taký cirkus, a odvtedy salamu od nich nekupim, čo by som mala byť o suchých rožkoch do konca života!!!! a vedela by som o nasej JEDNOTE písať ešte dve strany.

anavila
9. júl 2012

@pipi123 ta mas teda odvahu, si predstav, ja minule v tescu som kupovala okrem ineho 10 rožkov a mala som so sebou deti tak som im dala jeden do ruky..a pri pokladni som povedala ze mam 9 v sackua jeden maju v ruke napoly rozlomený...predavacka blokovala dalej, v tom jej zazvonil telefon, a niekto jej volal či som uviedla aj ten rožok čo mali deti v ruke, sama mi to povedala a krutila hlavou, že jeden rožok im bude chýbať, taklže námatkovo ťa chapnú a tie problémy, otras. No ale ako myslíš. A tiež ešte chcem povedať o tých "značkových" veciach, za ktoré niektorí ludia sú ochotní vyvaliť také prachy, a pritom sú to veci ako keždé iné. Moj manžel robil vodiča kamionu a vozil v Prešove ušité oblečenie, na ktoré prišívali značku malého krokodíla (la coste) a moj manžel ich viezol do Paríža a predávali sa tam v tých najlepších obchodoch, možno aj Mojsejka si tam kupila, za 300 alebo 500evro nejaké gate 😀 😀 😀 😀 😀 😀

anavila
9. júl 2012

najlepšie bolo v poľsku, chcela som kupit malej tabuľu, pýtam sa predavača, kolko stojí,on že 8 eur, išla som dalej nakupovat a vratila som sa asi za 10minut, zas som sa opytala na cenu, (on uz medzitym zabudol na mna) a tresol že 7 eur. A ešte som "zhandľovala" na 6 😀 😀 😀 😀 TOMU SA HOVORÍ AKCIA