Obutá návšteva
Ahojte, prosím Vás preháňam alebo sú moje pocity normálne?
Cez víkend sme mali návštevu, pár (muž, žena), samozrejme som vyluxovala cely dom, urobila pohostenie. Koberce mám svetlé, skoro biele, čisté.
Návšteva vošla dnu obutá so slovami že sa nevyzujú a topánky majú čisté.
Chodili aj po kobercoch. Navyše mám malé deti ktoré sa hrávajú aj na zemi.
No ostala som v nemom úžase. Prišlo mi to vrcholne nevhodné a neslušné. Mala som k dispozícii čistonové papuče ktoré si mohli obuť, ak neradi chodia bosí.
Čo si o tom myslite? Preháňam ak mi to vadilo?
@domak2 veď môžeš ostať bosá, myslím v ponožkách
Aha tom netusila, ze treba navsteve dat papuce a Este k tomu nove. A potom ich vyhadzujete?
@elizabet173 ved jasne, ale keď mi ich niekto ponúkne tak si ich obujem, vravím, nikdy mi to nevadilo až kým som to tu necitala.
@domak2 no ak by boli nejaké "hodne ježdené" tak by som poďakovala a povedala, že som zvyknutá bez papúč. (Ak by teda nebol október, nemali dlažbu a boli bez podlahového kúrenia 😎)
@heidy222 áno vyhadzujem, dajú sa kúpiť po 2-3€ take jednorazovky… keď sú kvalitnejšie tak ich po použití operiem.
@heidy222 môžeš kúpiť papuče pre hostí, pár stojí okolo eura, eura aj niečo, dajú sa aj prať
Nie som fanúšik kobercovej kultúry, ale je velmi nevhodné chodit po nich v topánkach alebo naboso. Aby som sa vyhla erarnym prezuvkam, nosim si svoje ponožky.
To mi pripomenulo ako som bola v Nemecku za divnu, lebo som na začiatku chodila v domacom oblečení a vyzuvala som sa 😂
Tak pre mna je normalne oboje, ja osobne sa vzdy pytam ze ako mozem. V modernejsich domacnostiach ale spokojne v topankach 🙂 Zalezi ako kde, ked je na chodbe dlazba, tak to zvadza nechat si topanky a ist dalej. V starych bytom co boli vykobercovane, tam sa to vyslovene pytalo sa hned vyzut.
Tvoja chyba, ze si sa neozvala, nevidim na tom nic hrozne, poprosit o vyzutie. Aj ked povedali, ze maju ciste - si mala povedat, ze deti, spina, cokolvek. Neprehanas, ze ti to vadilo, ale prehanas, ze si nasrdena, ked si nic nepovedala.
@elizabet173 keby bola imobilna - nepoviem. tu islo o to, ze sa nemieni vyzut stoj co stoj a to ja odmietam. ano nakrical, doma sa vie vyzut a na navsteve nie? no prrrr
@jujala mala návleky - si písala, pre toto by som si nikdy nedovolila kričať na nikoho
Nabuduce nachystaj navleky, alebo im povedz nech pockaju pri dcerach, ze im donesies stolicky a rozkladaci stolik, aby si mali kam kavu polozit.
Je to neslusne sa u niekoho nevyzut, ak je to v tej domacnosti bezne. Ja nemam rada papuce, ale na navsteve ich prekusnem, lebo v lete chodim v sandaloch s bosymi nohami a domacim sa nemusia pacit moje bose nohy na ich podlahe.
Tak to je sila. Asi by som im povedala, že prepacte, ale tu u nás sa nenataca americký film, ani mexická telenovela, u nás sa normálne vyzuva 😅 no keď si predstavím, po čom všetkom sa s topánkami chodí a potom by mi vliezli do mojej čistej, vyluxovanej domácnosti, ani náhodou. Humusaci.
no to v zivote by takyto u mna nepreslo, ze by sa nevyzuli, ved akoze kde sme, nie sme niekde v Amerike, ja neupratujem preto aby mi potom niekto doma chodil obuty, to akoze vobec

Uz všetky vidím aké by boli realne asertive 😅 tiež by som vyhovorku po vyzvani necakala. A inak mi fakt nikdy neprišlo na navsteve divne, si dat použité papuce, až kým som to necitala na koni ako sa všetci pohorsuju 😂 30+ rokov som sa nad tým nezamyslela, a ze som teda kolkokrat dostala riadne vechtiky, teraz prvá vec co mi napadne keď navsteva príde, alebo som ňou ja