icon

Ako obuť 1,5 ročné dieťa v lete?

29. apr 2026

Ahojte možno blbá otázka ak áno tak prepáčte ale ja naozaj netuším 😁 mám 1,5 ročnú dcéru , čaká nás dovolenka a nejde len o dovolenku ale aj celkovo o cele leto , aké topánky alebo sandále kúpiť ? A nosia sa do sandalov aj ponožky ? Aké sandále kúpiť ktoré môže nosiť aj na bosú nôžku ? Predsa pri mori by nemusela nosiť ponožky 🙈 a von na ihrisko čo obuť ? Prosím poraďte mi🙏🏼😁😁😁

gejb
29. apr 2026

@anonym_autor sandale sme mali od ddstep, a k vode Crocs. V najväčšom teplé samozrejme bez ponožky - ale dôkladne sme nakremovali opalovacim kremom celu nohu a až potom obula...
Inac na bežné nosenie, ked to ešte nie je úplne na sandale tak capacky na prve kroky (my sme mali Bobux)

oceanahory
29. apr 2026

@anonym_autor No rovnako, ako ty 😅. Ak bude teplo, tak sandalky na boso...neblazni s tymi ponozkami 😁...k vode samozrejme nepremokave. Inak standardne, idealne barefoot topanocky v tomto veku, podla pocasia. Na ihrisko, odrazadlo a pod. nejake topanocky s pevnejsou podrazkou.

anonym_b934e9
29. apr 2026

Doma na záhrade len bosý. Sandálky mal barefooty froddo a ponožky som mu do nich nedávala. Odporúčam na toto obchod ježko bežko, aby ste vybrali sandálky podľa tvaru nohy. Každému dieťaťu môžu sadnúť iné.

anonym_d4dc46
29. apr 2026

@anonym_autor mimo otázku, doma, po tráve na záhrade kde sa len dá nechaj dieťa behať čo najviac na boso aby sa správne posilňovala klenba, svaly chodidiel, členky...

anonym_f2b532
29. apr 2026

V podstate to čo ty, len teda 1.5r určite sandále s uzavretou špičkou - ideálne kožené (napr froddo, baby bare). Deti mi zvyčajne chodili úplne bosé ale pri šplhaní na preliezkach a s nie úplne dokonalou motorikou by otvorenú špičku mohlo niekde zaháknuť a padnúť - v horšom prípade spadnúť na ceste a odtrhnúť nechet.

anonym_753350
29. apr 2026
@anonym_d4dc46

@anonym_autor mimo otázku, doma, po tráve na záhrade kde sa len dá nechaj dieťa behať čo najviac na boso aby sa správne posilňovala klenba, svaly chodidiel, členky...

@anonym_d4dc46 no ja po trave na boso neriskujem. Ako dieta som stupila na vcelu. Zistilo sa, ze som alergicka, skoro bolo po mne.

anonym_b934e9
29. apr 2026
@anonym_753350

@anonym_d4dc46 no ja po trave na boso neriskujem. Ako dieta som stupila na vcelu. Zistilo sa, ze som alergicka, skoro bolo po mne.

@anonym_753350 po tráve chodíme bosí všetci a na včelu sme nikdy nestúpili. Štipla nás normálne do ruky. Ja chápem, že chceš varovať a nechceš zle, ale to potom aby dieťa ani von nevyšlo, lebo čo ak náhodou… to, či na včelu stúpi a bude alergická je len možno, ale správnemu vývinu chodidla to pomôže zaručene.

anonym_d4dc46
29. apr 2026
@anonym_753350

@anonym_753350 v detstve som stupila na včelu 2x a v oboch prípadoch sa to stalo na kúpalisku, podľa tvojho zmýšľania som mala stopnúť kúpaliská, jazerá... a sedieť doma?

sisska96
29. apr 2026
@anonym_753350

@anonym_753350 u nas sa tiež nechodí na boso, sú tam všelijaké chrobáky, konáre, kamene a podobne

anonym_05ed12
29. apr 2026
@anonym_d4dc46

@anonym_d4dc46 hej, ak mate travnik, ja ked si predstavim tu nasu nedokonalu dzunglu, tak na kazdom kvete vcela a vsade cervene mravce, joj 🫣

anonym_05ed12
29. apr 2026
@sisska96

@anonym_753350 u nas sa tiež nechodí na boso, sú tam všelijaké chrobáky, konáre, kamene a podobne

@sisska96 no my mame zarastenu zahradu este po byvalych majiteloch, riesime akutne veci ako buranie starych drevarni, chlievov, este mame klince, hrebiky (na jeden som vcera skocila a keby aj na zahrade ostali, tak vsade sedmokrasky, pupavy, vsade vcely, mravce, z rana slizniaky v lete, brrr. To behanie po trave je super, ale len ked mas anglicky travnik, co nemame a asi ani nebudeme mat, ako nas poznam 🫣

jankka1981
29. apr 2026

DDstep sandálky rýchloschnúce sú super. Každé leto ich kupujeme. Nosia to aj s ponožkami, keď je ráno chladnejšie, ale aj na bosé nohy. Ale treba vyskúšať, aký typ sadne tvojej.

anjelicek26
29. apr 2026

moji behaju cele leto bosi, inak ma crocsy ked lieta okolo bazena a kozene sandalky ked ide na tvrdy povrch (prekryta spicka sandalok)

nattyond
29. apr 2026

Ja mám 1,5r chalana, ktorý vkuse len behá, lieta, niekde sa štverá, takže ja plánujem niečo takéto, nech má chránenú nohu, keď náhodou spadne.

anonym_753350
29. apr 2026
@anonym_d4dc46

@anonym_753350 v detstve som stupila na včelu 2x a v oboch prípadoch sa to stalo na kúpalisku, podľa tvojho zmýšľania som mala stopnúť kúpaliská, jazerá... a sedieť doma?

@anonym_d4dc46 nie, aj my chodime na jazera a kupaliska, ale vyzuvame sa az v blizkosti vody.
Ako ja vas chapem, ale ja mam z toho traumu, takze po trave bose nenechavam behat. A nohy maju ok obidve deti.

anonym_753350
29. apr 2026
@nattyond

Ja mám 1,5r chalana, ktorý vkuse len behá, lieta, niekde sa štverá, takže ja plánujem niečo takéto, nech má chránenú nohu, keď náhodou spadne.

@nattyond tieto nosili aj moje deti a super. Do 2 rokov so zakrytou spockou, potom uz aj otvorene.

euka210
29. apr 2026

@anonym_autor ved normalne sandalky na boso, ponozky aky problem...protetika alebo dd step, deichman...s pevnou patou odporucam pre take male dieta.

zuzikak
29. apr 2026

detske sandalky s uzatvorenou spickou som kupovala detom v protetike. Tie iste mali na dovolenke pri vode rovnako ako na ihrisko doma. Do vody mali topanocky specialne do vody ( koli kamienkom). Ponozky netreba.