Ako obuť 1,5 ročné dieťa v lete?
Ahojte možno blbá otázka ak áno tak prepáčte ale ja naozaj netuším 😁 mám 1,5 ročnú dcéru , čaká nás dovolenka a nejde len o dovolenku ale aj celkovo o cele leto , aké topánky alebo sandále kúpiť ? A nosia sa do sandalov aj ponožky ? Aké sandále kúpiť ktoré môže nosiť aj na bosú nôžku ? Predsa pri mori by nemusela nosiť ponožky 🙈 a von na ihrisko čo obuť ? Prosím poraďte mi🙏🏼😁😁😁
@anonym_autor No rovnako, ako ty 😅. Ak bude teplo, tak sandalky na boso...neblazni s tymi ponozkami 😁...k vode samozrejme nepremokave. Inak standardne, idealne barefoot topanocky v tomto veku, podla pocasia. Na ihrisko, odrazadlo a pod. nejake topanocky s pevnejsou podrazkou.
Doma na záhrade len bosý. Sandálky mal barefooty froddo a ponožky som mu do nich nedávala. Odporúčam na toto obchod ježko bežko, aby ste vybrali sandálky podľa tvaru nohy. Každému dieťaťu môžu sadnúť iné.
@anonym_autor mimo otázku, doma, po tráve na záhrade kde sa len dá nechaj dieťa behať čo najviac na boso aby sa správne posilňovala klenba, svaly chodidiel, členky...
V podstate to čo ty, len teda 1.5r určite sandále s uzavretou špičkou - ideálne kožené (napr froddo, baby bare). Deti mi zvyčajne chodili úplne bosé ale pri šplhaní na preliezkach a s nie úplne dokonalou motorikou by otvorenú špičku mohlo niekde zaháknuť a padnúť - v horšom prípade spadnúť na ceste a odtrhnúť nechet.
@anonym_autor mimo otázku, doma, po tráve na záhrade kde sa len dá nechaj dieťa behať čo najviac na boso aby sa správne posilňovala klenba, svaly chodidiel, členky...
@anonym_d4dc46 no ja po trave na boso neriskujem. Ako dieta som stupila na vcelu. Zistilo sa, ze som alergicka, skoro bolo po mne.
@anonym_d4dc46 no ja po trave na boso neriskujem. Ako dieta som stupila na vcelu. Zistilo sa, ze som alergicka, skoro bolo po mne.
@anonym_753350 po tráve chodíme bosí všetci a na včelu sme nikdy nestúpili. Štipla nás normálne do ruky. Ja chápem, že chceš varovať a nechceš zle, ale to potom aby dieťa ani von nevyšlo, lebo čo ak náhodou… to, či na včelu stúpi a bude alergická je len možno, ale správnemu vývinu chodidla to pomôže zaručene.
@anonym_753350 v detstve som stupila na včelu 2x a v oboch prípadoch sa to stalo na kúpalisku, podľa tvojho zmýšľania som mala stopnúť kúpaliská, jazerá... a sedieť doma?
@anonym_753350 u nas sa tiež nechodí na boso, sú tam všelijaké chrobáky, konáre, kamene a podobne
@anonym_d4dc46 hej, ak mate travnik, ja ked si predstavim tu nasu nedokonalu dzunglu, tak na kazdom kvete vcela a vsade cervene mravce, joj 🫣
@anonym_753350 u nas sa tiež nechodí na boso, sú tam všelijaké chrobáky, konáre, kamene a podobne
@sisska96 no my mame zarastenu zahradu este po byvalych majiteloch, riesime akutne veci ako buranie starych drevarni, chlievov, este mame klince, hrebiky (na jeden som vcera skocila a keby aj na zahrade ostali, tak vsade sedmokrasky, pupavy, vsade vcely, mravce, z rana slizniaky v lete, brrr. To behanie po trave je super, ale len ked mas anglicky travnik, co nemame a asi ani nebudeme mat, ako nas poznam 🫣
DDstep sandálky rýchloschnúce sú super. Každé leto ich kupujeme. Nosia to aj s ponožkami, keď je ráno chladnejšie, ale aj na bosé nohy. Ale treba vyskúšať, aký typ sadne tvojej.
moji behaju cele leto bosi, inak ma crocsy ked lieta okolo bazena a kozene sandalky ked ide na tvrdy povrch (prekryta spicka sandalok)
@anonym_753350 v detstve som stupila na včelu 2x a v oboch prípadoch sa to stalo na kúpalisku, podľa tvojho zmýšľania som mala stopnúť kúpaliská, jazerá... a sedieť doma?
@anonym_d4dc46 nie, aj my chodime na jazera a kupaliska, ale vyzuvame sa az v blizkosti vody.
Ako ja vas chapem, ale ja mam z toho traumu, takze po trave bose nenechavam behat. A nohy maju ok obidve deti.
Ja mám 1,5r chalana, ktorý vkuse len behá, lieta, niekde sa štverá, takže ja plánujem niečo takéto, nech má chránenú nohu, keď náhodou spadne.
@nattyond tieto nosili aj moje deti a super. Do 2 rokov so zakrytou spockou, potom uz aj otvorene.
@anonym_autor ved normalne sandalky na boso, ponozky aky problem...protetika alebo dd step, deichman...s pevnou patou odporucam pre take male dieta.
detske sandalky s uzatvorenou spickou som kupovala detom v protetike. Tie iste mali na dovolenke pri vode rovnako ako na ihrisko doma. Do vody mali topanocky specialne do vody ( koli kamienkom). Ponozky netreba.

@anonym_autor sandale sme mali od ddstep, a k vode Crocs. V najväčšom teplé samozrejme bez ponožky - ale dôkladne sme nakremovali opalovacim kremom celu nohu a až potom obula...
Inac na bežné nosenie, ked to ešte nie je úplne na sandale tak capacky na prve kroky (my sme mali Bobux)