Obvinili ma z podvodu na základe IP adresy
Dobrý deň idem sa s vami poradiť mala som telefonovať v ktorom mi povedali,že podľa mojej IP adresy zistili moje telefónne číslo a,že som urobila podvod,že som predala kočík a neposlala ide o sumu 40€ a teraz ju vymáhajú odo mňa lebo,že to budú riešiť inak ale nie je to pravda neviem o Tom nič v živote som kočík nepredávala deti mám už veľké takže kočík už dávno nemám ako to mám riešiť? V telefóne mi povedali že pošlú políciu že to budú riešiť moja IP adresa...číslo účtu som sa pýtala na aké poslali no to s mojím vôbec nesedí ale IP adresa podľa ich slov áno ďakujem za všetky rady
A z toho cisla volal akoze ten policajt ci “oklamana”? Inak suhlas s ostatnymi. Podvod. Kvoli 40€ ti policia volat nebude. Mne ked volala policia, tak hovor bol asi takyto: Dobry den, tu je porucik Xx z Xx. Potrebujem hovorit s pani Cc. Ked som potvrdila, ze som to ja, opat sa mi predstavil a povedal, o co ide.
Zvycajne taketo zalezitosti koncia v hlavnych spravach, televizii,hned vedla podvodnikov s hrncami a podvodnikov,ktori chcu od dochodcov vymamit peniaze pre ich akoze chore dieta,ktore ich same nemoze kontaktovat
@simsalabim z tohto čísla policajt...včera bola so v práci tak len narýchlo som ani nemala čas riešiť to...vôbec sa nepredstavil
Policajt to iste nebol. Oslovil ta aj menom?
Inak mas niekolko moznosti: 1) ignorovat, bloknut cislo 2) ohlasit policii 3) pustit to z hlavy.
@simsalabim nie vôbec meno nič ani moje ani svoje nespomenul len že dobrý deň...
Som z polície oklamali ste tú a tú ženu s tou a tou vecou (kočík) ide o sumu....a na základe vašej IP adresy sme zistili vaše telefónne číslo toto je celé
@ptmt1011 povedal že je policajt z Nových Zámkov a že je priateľ či známy okradnutej
V kazdom pripade ide o podvod...ja by som.sla s tymto cislom aj cislom tej sestry na policiu a oni si s tym uz poradia
Takto policia oficialne nekona, ver mi. Mne volali v urcitom obdobi niekolkokrat, vzdy sa predstavili na 2x ako som ti povedala. O aku vec ide, povedali az ked som potvrdila, ze som to ja. Myslim, ze je to standardny postup, lebo hovor vzdy zacal rovnako (volali mi rozni policajti). Ale ked hovoril, ze je priatel okradnutej, sla by som s tym na policiu.
Tak este raz a pomaly:
1. nevolala ti policia. Policia by ti volala z ineho cisla s predvolbou co pouzivaju policajti a nie z obycaajneho mobilu. To poprve. Podruhe by ta oslovili menom a priezviskom a sami by sa predstavili. Potretie ak uz s tebou policia nieco riesi, tak by to urobili osobne a nie takto cez telefon.
2. sama vies ze si neurobila nic zle, nikoho si neoklamala, tak aky mas dovod sa stresovat?
Ten kto ti volal je obycajny podvodnik, ktory chce ludi takto cez telefon vystrasit a vytiahnut z nich peniaze. Snad budes mat tolko rozumu ze sa s nimi dalej bavit nebudes. A na tvojom mieste by som zasla na policiu a oznamila im ze ta kontaktoval podvodnik. Urcite si nebola jedina komu takto volali a je mozne ze z niekoho peniaze takto aj uspesne vytiahli. Zachranis dalsich ludi ak to pojdes oznamit.
@simsalabim hej, presne takto prebiehal aj moj hovor, ked ma raz kontaktovali.
Normalne sa predstavil hodnostou, menom a oddelenim, kde pracuje. spytal sa, ci som to ja (vedel komu chce volat, nepytal sa: komu som sa dovolal? Ale pytal sa: ste pani xx?) a az ked som to potvrdila, tak az potom mi povedal, co sa riesi (btw. taky pekny mlady chlap, ked sme sa stretli. rovno by mohol ist hrat do nejakeho kriminalneho serialu 😊 ).
Ziadne tajnosti okolo toho.
Ak ta kontaktovali takto divne, nebol to policajt. Bud podvodnik, co chcel z teba vymamit udaje na realny podvod v tvojom mene. Alebo dufal, ze v strese ozelies 40€ a zaplatis ich. Alebo si z teba robili srandu.
Kazdopadne, ak si im udaje na seba nebodaj dala (resp ich z teba vymamili tym, ze tvrdili, ze si niekto iny a ty si ich opravovala, ze nie a pritom im vlastne nevedomky diktovala svoje skutocne udaje, dokonca aj to cislo uctu), chod dat oznamenie. Aby si bola aspon ako-tak kryta, keby tvoje udaje zneuzili.
@moonlight1210 nedala som im svoje účtu jedine som.sa spýtala na aký účet poslali peniaze keď vraj na môj ale nepovedala som im moje číslo účtu len som povedala že to teda skontrolujem a nesedí to
Prosim ta, si sa zblaznila nie? Si myslis, ze zijeme v Pakistane? Pokial ta policia kontaktuje ohladne trestneho cinu, tak ti pridu domov policajti v rovnosate s legitkou, alebo ti pride vyzva, ze sa mas dostavit na sud. Nejake take, ze ti niekto zavola - to si sa asi zblaznila. Ja ti zajtra zavolam, ze si zrazila moju macku, ze som ta videla a chcem 500e. Ze ta mam na kamere - haha. Frajerovi by som na druhom konci linky povedala, ze som kontaktovala policiu, a podavam na neho trestne oznamenie. Pretoze vydavat sa za policiu je tresne, vydieranie je trestne a za tuto srandu to nebude len fin. pokuta - ale vazba.
@kittykat22 to nerob, uz teraz ma nervy v kybli, čo by robila potom 😁😂
Ak volali z utajeného čísla nechápem prečo ste to dvíhali no ok povedzte, že si zistite ich tc a meno..... Ak volali z neutajeneho povedzte, že na základe tc si do 3 min zistíte ich meno a dáte trestné oznámenie pre nebezpečné vyhrážanie po telefóne a ze ci chcú aby ich riešila naka??? (národná kriminálna agentúra)
1 - policia nebude riesit 40e
2 - vsetky info , ktore mas by som zaniesol na policiu a riesil to ako vydieranie / vyhrazanie . moze ist o ludi, ktori toto robia ako trestnu cinnost za ucelom obohatenia sa podvodom .
3 - je to jasny podvod ...cislo si uloz ako "nedvihat" 🙂 a ak ta budu kontaktovat z dalsieho cisla, vsetko hlas na policiu .
Nic si nepredavala tak preco sa s nimi vobec dotahujes cez telefon? Preco ten 'stres' ked si nic neurobila. Takto presne podvodnici dostanu ludi, lebo ich vystrasia..
Treba im povedat ze ocakavas policiu, alebo ich rovno nahlas na policii.
Ak by ti volal policajt tak by sa predstavil, ak číslo účtu nesedí s tým ktoré oni uvádzajú neriešila by som to
Urcite by som zasla na policiu, maju stalu sluzbu, aspon sa opytat, ci mozes nahlasit t.c. za to, ze sa vydava za policajta a obtazuje ta.
Ďakujem veľmi pekne za všetky rady veľmi ste mi pomohli nakoľko naozaj o ničom neviem nemám sa čoho báť ale pravdou je že taký hovor viac než prekvapí volal mi v piatok ak sa to zopakuje určite zájdem na políciu ešte raz vám ďakujem a diskusiu tu nechám v prípade že by mal niekto podobnú,, skúsenosť"
Môže to byť podvod z ich strany...

@simsalabim áno 3x lebo som nechcela cudzie zdvihnúť potom na 3x až