Odkiaľ majú rumunskí Rómovia toľko peňazí?
Ahojte. Som sa dovolenke kde ich je fakt veľa. Majú krásne kočíky pre deti veľa zlata na sebe sú upravení ženy melír krásne handry perfektne nechty. Vidno ze si žijú na vysokej nohe. Vždy som bola v tom ze Rumunsko je chudobná krajina. Ešte pred 10 rokmi som chvíľku pracovala v automobilovej výrobe a tam chodili Rumuni robiť za pár drobných. Nevyzerali nijak v balíku práve naopak. Tak som sa zamyslela čo robia? Ako im funguje systém v krajine? Majú sa lepšie ako my? Naozaj je pekný pohľad ako si sedia rodiny v salóniku pre VIP all in plus majú tie naj apartmány. 😃 Nie nejde o závisť ani nič podobné. Práve naopak. Cítim sa inšpirovaná keď vidím ze sa dá žiť lepšie. Ide z nich veľmi dobrá energia. Na lehátku sme sa "prihovorili" ale okrem ich jazyka angličtina nič moc takže par základných viet a už po konverzácii.
@tetapetra super. My sme boli veľmi v horách transalpina a jej bočné offroadove cesty , zdala sa nám krajšia ako transfagarasan. V tom rano ,ked sme prechádzali okolo medveďov, tak tam zabilo talianskeho motorkára. Oni ich pomaly z ruky kŕmili. Chceme ist este niekedy bez deti,ked si kúpime 4x4 auto , s autostanom . Toľko schovaných miest ,riek ,jazier , nikde milion zákazov ako u nas ,a vieš tam mat pocit ,ze si stovky kilometrov ďaleko od všetkých, bez signálu.
Slovinsko mame na zozname , je to blízko a až sa hanbím,ze sme tam neboli , príroda vyzerá úžasne.
@zafir01 Transfagaras a Transalpina je zážitok na celý život k tomu talianovi nechápem ze sa takto priblížil k medvedici s mladatkami ved logicky ze si chránila mladé aj my sme si ich fotili z auta to by som ani nevystupila od strachu😀Rumunsko je krásna krajina to údolie rieky Olt cesta cez Karpaty nádhera až na tie zapchy😀Turda,Brán,Korvinov hrad,hrad Peles nádhera
vzhladom k tomu koho si tu 30 rokov volime uz Rumunsko davno nie je chudobna krajina. To Rumuni su v tom, ze my sme chudobna krajina a tak to aj je.
Ak bolo ich správanie seriózne, tipovala by som hudobníkov. Ak nie, môže to byť aj obchod s bielym mäsom, alebo iná nelegálna činnosť. Z ťažkej práce sa dá žiť, ale nie sa predvádzať.
@anonym_autor oni robia s bitkoinami. Bielym gadžom vedia zohnať lacno bitkoiny.
My sme mávali v UK co fabrike veľa rumunských cigánov, prišli na par mesiacov, porobili, šli domov a potom prišli zas. V UK nabrali telefóny (častokrát s drahými poistkamj a tie potom,, nešťastne,, stratili aby dostali náhradné) pobrali kadejaké kreditky, niektorí sa prihlásili do škôl, aby dostali peniaze (študovať už nemal potom kto a to som niekedy až otvárala ústa, ze cigán sa s tebou nedohovori ale študovať ide 🤦🤦🤦). Auta kupovali len najlacnejšie, neplatili na ne poistky, nič, prenajímali domy kde ich bývalo ako myší. Bohvie co všetko ešte na vymýšľali. O niektorých sme sa už len potom niekedy dozvedali, ze už prísť nemôžu kvôli týmto a podobným praktikám.
My sme mávali v UK co fabrike veľa rumunských cigánov, prišli na par mesiacov, porobili, šli domov a potom prišli zas. V UK nabrali telefóny (častokrát s drahými poistkamj a tie potom,, nešťastne,, stratili aby dostali náhradné) pobrali kadejaké kreditky, niektorí sa prihlásili do škôl, aby dostali peniaze (študovať už nemal potom kto a to som niekedy až otvárala ústa, ze cigán sa s tebou nedohovori ale študovať ide 🤦🤦🤦). Auta kupovali len najlacnejšie, neplatili na ne poistky, nič, prenajímali domy kde ich bývalo ako myší. Bohvie co všetko ešte na vymýšľali. O niektorých sme sa už len potom niekedy dozvedali, ze už prísť nemôžu kvôli týmto a podobným praktikám.
@anonym_7814e5 snáď vieš o tom,že podobné veci robili Slováci aj poliaci v UK pred 15-20timi rokmi
V Rumunsku ziju tzv. Gabor romovia, ktori odisli este v 90. rokoch po pade komunizmu pracovat do zapadnej Europy - najma do Nemecka, Talianska, Francuzska a Spanielska. Boli (a teda stale to su) vynikajuci remeselníci, stavebníci, obchodnici s kovmi, podla domacich z nich mnohi robia v zahranici klampiarov. Ziju dokonca cely "klan" rodiny v tzv. romskych palacoch vid. nizsie. Videla som taketo ich "osady" aj na zivo, su to naozaj neuveritelne obrovske stavby, je to naozaj fascinujuce 😁.
@oceanahory ty brdo robim a žijem v Nemecku 10 rokov a takto bohatá stále niesim,kde ja robim chybu?
@oceanahory ty brdo robim a žijem v Nemecku 10 rokov a takto bohatá stále niesim,kde ja robim chybu?
@mnamko Netusim, pytaj sa seba 😉. Ja naozaj nejdem sudit nikoho koho nepoznam iba podla rasy, narodnosti, vyzoru, ci sposobu zivota...poznam ludi, ktori sa na vonok prezentuju, ako najvacsia elita, ale svoje drahe auta tankuju za 5€, aby sa v nich aspon raz tyzdenne mohli ukazat. 😁 Neverim, ze vsetcia tyto romovia z Rumunska robia iba nekale obchody v zahranici...urcite sa medzi nimi najdu aj pocestni ludia.
Majú obchody atď...aj ciernota.Aj u nás máš bohatých Rómov čo generacie nepracujú.Ked som pracovala v nemocnici a prišli pozrieť otca po operácii aj 14 r dievčatá mali reťaze, náušnice.Ti, či robia u nás vo fabrike sú chudáci aj ako Srbi atď...
Rusi, Ukrajinci v Turecku detto
vzhladom k tomu koho si tu 30 rokov volime uz Rumunsko davno nie je chudobna krajina. To Rumuni su v tom, ze my sme chudobna krajina a tak to aj je.
@michal6677 môj bývalý priateľ má na Liptove penzion a chodia mu tam hrať Rómovia, keď som sa s nimi rozprávala hrajú po celej Európe lakovky, drahé hodinky hrajú za veľké peniaze.Super hudobníci celé generácie.Za 3 hodiny si dali zaplatiť ako králi.Vtedy ešte chodili Rusi na SK kamarát zaplakal, keď prišla vojna.Rusi mu robili lyžiarsku sezónu
Videla som reportaz, kde prave rumunski cigani bohatli na zobrani v zapadnych krajinach, okradani , robili to aj deti, napr priskocili k bankomatu pri vybere a okradli ludi. Tito zili v chatrciach za mestom, ake organizovali ich prave ti bohati z Rumunska. Je to aj na internete, ceska reportaz, urcite sa da vyhladat.
@la_dolce_vita ano, su synonymom vsetkych takychto ukazov, podvodov, kradezi atd.
Vsak aj tu na Slovensku dlhe roky ich bolo vidat .. v centrach miest kde robili "zbierky" .. s falosnymi papiermi kde boli dake loga, ako napr. Cerveny kriz .. clovek sa tam mal len proste vpisat a dat peniaze. Alebo akoze boli hluchonemi, a tie podstrkovali tie formulare s tymi roznymi logami organizacii krizom krazom a s kolonkou na meno, podpis, a sumu aku chces venovat .
Dalsie zname podvody boli na benzinkach, krajniciach ciest .. kde sa tvarili ze maju poruchu, alebo ze zabludili .. .strasne prosili o pomov v nudzi, peniaze na benzin ... davali si dole prstene a ich vnucovali, ze akoze zlate prstene za tu pomoc od ludi (samozrejme bezcenne pliesky).
Velakrat som osobne videl, zazil, aj policiu som zvykol volat. Poznam ludi co naleteli.
Takze to bola len drobna spicka ladovca.
Skor v zahranici, vo velkych mestach - vreckari, organizovani zobraci, tie podvodne hry so skrupinkami .. kde akoze mas uhadnut gulicku, pod ktorym poharikom je atd.
Skratka vsetko mozne nelegalne sa s nimi spaja, aktivity piate cez deviate.
Alebo je taky cestoval , Brit .. ked bol v rumunsku .. uz kratko po vystupeni z vlaku ho tam presviedcali takito na kupu paradneho velkeho bytu dakde v centre, ..
podvodov a podvodov .. si asi ani plny rozsah nevieme predstavit.
S rumunskom sa velmi casto spajaju aj online podvody, .. tie kadejake akoze investovania, ... kde normalne si clovek mysli ze ma ucet, vidi grafy, grafy rastu .. zije v tom za postupne zaraba ... atd.
Takze od primitivnych podvodov a kradezi az po sofistikovanejsie.
Je toho aj plny internet, kopec dokumentov, atd.
V Bratislave mas rumunske gangy co kradnu alebo zobraju. Ako v kazdom hlavnom meste. Ti denne nakradnu tisice podla mna. Aj deti tam kradnu. Tazko povedat, na aky “druh” ludi ste natrafili. Ci su to oni, alebo ti, co si na to naozaj zarobili
@liv1 toto nie je ten druh, tie rumunské gangy, to sú ,žobráci , ti bohatí to sú obchodníci

@oceanahory Moja prvá myšlienka bola ze koľko ľudí asi býva v tom 3 poschodovom palaci a kto to upratuje😅