Odobratie prváčika. Sme vážne ešte ľudia?
Po dnesnom vzhliadnuti videa suroveho odobratia malickeho prvacika pocas vyucovacieho procesu uz o tom vazne pochybujem? Menime sa s najvacsou pravdepodobnostou na totalne obludy, ktorym su viac zakony ako city. Posliapavanie malych detskych dusiciek zacina byt trendom hlupych dospelych, ktori si nevedia sami so sebou rady v zivote a deti zneuzivaju na boj, vydieranie a manipulaciu. Tu je video, ja osobne mam z neho otrasny zazitok! Cynizmus zvitazil, konanie a jednanie uradnika zo socialky je ako zly sen! Posudte same....:(((
Tato tema je aj apelom na tzv. rodicov, ktori sa zeru ako prasce medzi sebou a nestitia si k tomu vypomoct deptanim vlastnych deti! Mili dospeli, zamyslite sa nad sebou a nad svojim konanim. Deti potrebuju lasku. Nemozu za to, ze vy to v zivote neviete!
VEJULA ty si priamy svedok?to simala napisat hned a aj popisat,ako s ato vsetko stalo. aci tam bol aj kolizny opatrovnik.a policia tebe povedala, ze to nebolo podla zakona? ci mali tlacovku?
Mila Alica, už raz si sa veľmi hlboko mýlila vo svojich odborných názoroch a to v téme o odobratí chlapcov Boorovych. Čo ma naozaj veľmi teší, vtedy to dobre dopadlo napriek tvojmu presvedčeniu, že tie deti nepatria matke. Teraz sa opäť hlboko mýliš, keď tu obhajujes neprimerane postupy, ktoré neboli ani v súlade so zákonom. My ako ženy a matky sa na koniku môžeme vyjadriť k comukolvek, keď použijeme primeraný spôsob, keď túžis po odbornej debate, oslov svojich kolegov z odboru a prerokuj s nimi daný skutok, oslov odborníkov, ktorý sú momentálne touto kauzou zamestnaný, celú vec prešetrujú a pripravujú ďaľšie právne kroky. Určite im dokážeš dať veľa cenných rád a skúsenosti z tvojej praxe v Jugendamte a britskej sociálnej služby. Nás nechaj pokojne laicky debatovať na MK.
@alice107 ano, to video je autenticke, ucitelka sa natacaniu branila, sama mas moznost si to vo videu vypocut. Bolo ucitelke odvrknute, ze je to vykon uradnej moci a zaznam sa robit musi. Zrejme natacala kolizna opatrovatelka, ktora bola tiez pritomna. A asi ona video poskytla. Cele to medializovala blogerka, ktoru kontaktovala babka chlapceka. A dobre spravila!
Alicam tu je uz tvoja polemika uplne zbytocna, tento pripad uz riesia vsetky kompetentne urady od Parlamentu cez Min. soc. veci a rodiny az po Generalnu prokuraturu. Svedkovia uz vypovedali aj do medii.
@alice107 a o com debatujeme? O absolutne neakceptovatelnom, opovrhnutiahodnom a odsudeniahodnom pocine statnych uradov, o hrubom zneuziti moci verejneho cinitela, o poruseni zakonov a o absencii etiky, moralky a ludskosti! O tom, ze kolizna opatrovatelka ani nepipla hoci bola svedkom incidentu, pricom je to prave ona z pozicie svojho postu, kto by mal hajit a zastavat prava dietata! Debatujeme tiez o tom, co si dovolil, ako jednal a vystupoval clovek, ktory ma rovnako objahovat zaujmy deti! Atd. atd. atd.
Alica, pri vsetkej ucte, bez ohladu na to, ze sa mi na ine temy s tebou debatuje velmi dobre, nie si v obraze, neviem ci si sledovala celu tlacovu besedu ako aj spravy nasich televizii, uz sa to riesi a riesi sa to vsetkymi smermi. Zbytocne Ty riesis nahravku a ine irelevantne veci. Kompetentni uz vedia co sa udialo a ze to nebolo kóšer ani omylom. Vyplachli sa tu na svetlo sveta take hrube nedostatky pokial ide o ludsky potencial v oblast iochrany prav deti, ze mame co robit ako stat, aby sa tneto marazmus ako tak vycistil.
A o matke dietata si po zisteni si faktov myslim svoje, som toho nazoru, ze doslo aj ku korupcii na strane sudu, ale to uz ponechajme organom cinnym v trestnom konani, uz sa tym zaoberaju. S minulostou dotycnej vrajmamicky by som sa ani necudovala ak by v sachu drzala zobar svojich "klientov"! 😝
JABADABA samozrejme ze je nielen moja ale aj tovja polemika aj kazdeho tu na fore zbytocna.... pretoze nepozname pozadie pripadu cizala som v ak npovinych o tom teraz-....
ak je video prvdive, tak nastupuje otazka ,aku som polozila jednej debatujucej,ktora to rpezentovala tak,ze tam bola pritomna osobne....a pozna celu kauzu.. ze co na to kolizny opatrovnik...
a toto iste bude preverovat aj prokuratura....
ale pozor, preverovanie neznamena , hned nagativny vysledok...
vnovinach som s adocvitala,ze nejaka blogerka pisala o tej kauze..... mna by zaujimalo,ci bola aj na sudnom pojednavani.. kedze urcite bolo neverejne.....
posatup cloveka/ toteraz nie je ajse uveden, kto vlastne vykonaval vykon rozhodnutia malk byt taky,aby vsetko pebehlo co najmenej traumatizujuco pre to dieta.. ale jejasne,ze vzdy tento vykon je traumatizujuci....
ty ani mohi co tu debatuju asi nevideli ,ako to v praxi prebieha a nielen na sk....
niekedxysa musi dieta odnat aj tak,ze su pri tom zial sceny.a hlavne ich robia dospeli.. riaditelka aj ucitelka ked videli ,ze ide o vykon, tak mali vediet, ze treba ,aby sato odhlalo co najmenej dramaticky. uradna soba im mala predlozit doklad o vykone.aoni mali vediet,co to znamena.....cize situaciu mali zvadat zvadat s pokojom.. vzhladom na deti .....
som zvedava na vysledok presetrenia pGP.
DOMINKA6a ty nemas kultivovanost .. co to mas za prispevok? a nemas vedomosti a prax o danej promlematike..
taketo zalezitosti odbornik musi posudzovat tiezvo,nie ako hystericka zena .....
JABADABA vies co je prezumpcia neviny? este nikto nevyniesol vyrok o zneuziti prvomoci verejneho cinitela z kompetentych organov, ale ty uz vies, ze sa to stalo.... prepac mi.ale ja takto ako ty laik nerozmyslam....
mozes mat pochybnost.ale to je vseetko zatial..
takze nedebatujme o tom,co este nie je...
mozes mat nazor,ze vykon rozhodutia bol za hranicou prava.... to ano ale debata smerovala inde
smerovala aj k spochyvneniu rozhodnutia sudu bez toho,aby tu niekto videl dokazy, ci samotne rozhodnutie a odovodnenim.,,
tak to je ako debatovat o duhe,ktoru sme nevideli....
takze nad tym som sa pozastavila.....
aete jenu vec chem napisat k tomu... v normalne fungujucej krajine politici nekometuju ani sa neangazuju do sudnych rozhodnuti avykonov rozhodnuti..... len organy cinn ev tr.konani....
takze je jasne,ze niektor epoliticky v parlamente aj politici ako zitnanska a spol z toho tazia pol.kapital....
jediny ,ktor ymal o ved javit zaujem po upozornerni ,ktor emalo prist od nud riaditelky ci ucitelky bola policia a prokuratura.....
nie ministerka spravodlivodlivosti.....ani parlament nie....
az vtedy bude fungovat pravny stat,ked veci skuromneho razu v sudnych rozhodnutiach budu mimo politky .....
@alice107 takto sa ta spytam, myslis ze bolo ok, aby svedkami toho celeho boli ostatne deti? Nema byt o takomto niecom riaditelka skoly upovedomena vopred? Ved bolo ocividne, ze jej to oznamuju az tam, ked chceli maleho zobrat, nemohlo sa to spravit tak, ze riaditelka by o tom vedela den vopred a maly by bol cakal v riaditelni? Ako bezohladu na to, ci matka ma, nema pravo etc, aky je vysledok sudu taky je, o tom polemizovat nejdem, ale postup akym bolo vykonane odobratie dietata v poriadku nebol, okrem toho ze bol ocividne v soku maly, boli v soku ostatne deti aj samotne ucitelky, a sposob akym jednal a arogatne vystupovanie toho chlapika, myslim, ze to to co ludi na tom cele stve, ze zbytocne vyvolali traumu nielen u maleho, ktory pocutelne chytil hystericky zachvat, ale aj ostatne deti vyzerali vyplasene
No ja by som velmi rada videla na zaklade coho sa to zatial teda len predbezne rozhodnutie vykonalo, presne fatky na zaklade ktorych sa rozhodlo. Ako uplne nevylucujem aj moznost ze povodny blog ktory spustil lavinu bol tendencne a citovo podfarbeny, a nie vsetky tvrdenia zodpovedaju skutocnosti. Ale povedzme si narovinu, keby co i len zlomok tvrdeni by sa ukazal ako pravdivy, ukazuje to matku vo velmi nelichotivom svetle, ako niekoho znacne nekompetentneho pre vychovu, bez akychkolvek skusnosti s nou ci inym zodpoednym chovanim kde by preukazala ze dokaze sa postarat o kohokolvek ineho nez seba a hajit kohokolvek zaujmy nez svoje a to aj z upozadenim svojich, na to biologicky pud ktory ma navyse zjavne naruseny nestaci, a veeelmi pochybnym vztahom k dietatu. Neviem si ani len predstavot cim by sa mohla hajit s vynimkou akehosi pudu - moje biologicke dieta a narok nan (v style ja ja ja jenom ja, nehladiac vobec zial na skutocne zaujmy dietata), cize rozhodnutie o zvereni by nemalo byt po jej skutkoch rozhodne take automaticke, rychle a jednoznacne.
Pekne zmedializovat a aj spolitizovat, kludne, nech si na tom vytrieskava kapital kto len chce, ked to pomoze dietatu. Nie je to sice standartny postup, ale to nie je ani ten co sa udial v rezii matky a zjavne ovlyvnenych uradov. Aj tak vacsina poslancov nema co robit, udrziavaju okolo seba falosnu aureolu nejakej vaznosti a "pilnej prace", pritom chodia si len odsediet do poctu a beru prachy. Nehrajme sa ze nie. Tak aspon konecne o nieco sa zacnu zaujimat a prakticky aj niekomu pomahat, namiesto vyzdirkovstva a chodenie do prace priemerne tak ledva kazdy treti den, plus letne prazsniny ako skolacikovia.
Neverim ze matka ktora 7 rokov prakticky o dieta nezakopne a zrazu sa zahadne zacne s takou vervou zaujimat to ma ciste dovody. Videla som FB, ma tam presne 3 ks nakasirovanych "stastnych fotiek" (hned po prichode, nie je problem dietatu narychlo nieco slubit, nejake darceky nastrkat a vizie typu ako ti tu bude fasa, a vyuzit ze sa chvilu usmieva), dovtedy vsak nikdy ziadne statusy o vlastnom dietati, nula. Akurat si najnovsie do osobnej fotky nacapila fotomontaz ako su spolu so synom na velkej kruhovej hojdacke, samozrejme ze nie su, su to pomerne spackano prekryte dve nesuvisiace fotky, klamava kolaz. Kto normalny by si take nieco robil.
@mawka osobne si tiez myslim,ze uplatok zabral
@alice107 s tebou sa nedá diskutovať o týchto veciach, neviem či si sa s takto prepadnutým emočným kvocientom narodila, alebo sa toto stane so všetkými, ktorí sa živia právom. JEdnoznačnéé je, že sud nerozhodol v prospech dieťaťa. Keby mal ten malý aspon aký taký normálny vzťah s matkou, tak neplače, ked si pre neho pride. Takéto sceny nerobí dieťa, ktoré bere osoba, ktoru dôverne pozná, ktorá sa on neho stará. NA toto nepotrebuješ študovať právo, dokonca ani psychologiu ... A to, že pán na videu bol len obyčajný arogantný hajzlík, ktorého EQ sa pohybuje už zrejme v minusových hodnotách je uplne evidentné a človek, ktorý jeho konanie obhajuje nieje v tomto ohlade zrejme na tom o nic lepšie.
mne by sa ako rodicovi dietata,kt.takto zoberu z triedy spoluziaka vobec nepacil takyto "agresivny"postup....vobec...
pokojne si po to dieta (ked uz) mohli prist po dohovore s riaditelkou,ucitelkou=pocas prestavky,kedy by to dieta bolo trebars v riaditelni=mimo zraku inych deti...pre to dieta by to sice sok aj tak bol,ale aspon tie ostatne deti boli chranene....
takze je zbytocne polemizovat o kadecom...ludskost chyba
a ludskost chyba v zdravotnictve,aj na socialnej pode...akoby uz sme ani ludia neboli,iba zvierata=v duchu hesla=co nie je moje...na tom nezalezi
@alice107 S tym nesuhlasim, je dobre ked sa verejnost, politici angazuju, lebo ako inak sa da spolocnost posunut dalej a k lepsiemu ako poukazovanim na chyby a veci, co nefunguju. Myslim, ze politici ako voleni zastupcovia nas vsetkych, by sa v takychto pripadoch, ked evidentne nieco nesedi mali angazovat.
@jabadaba necitala som prispevky ale viem si predstavit ako to aj v ostatnych maminach vrie.
ja by som na mieste rodicov spoluziakov podala na toho majstra sveta zalobu, ze sposobil psychicku traumu detom, este k tomu prvacikom. dokopala by som to az tam, ze by ho rovno prepustili.
takto bezcitne sa chovat, nemam slov.
a matka... IQ hojdacieho konika pokial si ona takto predstavuje starostlivost o svoje dieta. oplut ju je malo.
pani ucitelka sa snazila ako vedela, ma moj obdiv.... ona potom musela ostatnym detom vysvetlovat, ale aj tak si viem predstavit v akom stave tie deti prisli domov, a s akymi otazkami a strachom v srdci, ze sa to moze prihodit kazdemu z nich. sama mam doma prvacku, takze si to viem zivo predstavit ako by to dieta v jej veko prezivalo.
@alice107
čo ťa urazilo na vete že si bez srdca?i ... diskutuješ tu o pravosti videa,oháňaš sa tu o naštudovaných zákonoch,tvojej justičnej praxe,že politici sa nemajú starať do takejto problematiky?
omyl...každý prípad nech sa zverejňuje,politici sú naši zamestnanci a my ich paltíme a preto budú robiť to čo treba pre nás....nie my pre nich!!!!!!!
a ak sudca rozhodol v prospech feťáckej prostitútky,je úplne jedno na akom dôkaze rozhodol v jej prospech...
mal by letieť spolu so sociálnym pracovníkom ,ktroý skutok vykonal...
a čo sa týka učiteľky,píšeš,že ona mala vedieť že sa to má konať najmenej dramaticky?
však ani netušila o čo sa jedná...on vbehol a a zahlásil že berie decko....
keby netrvala na rozhodnutí,( ktoré ani nemal)
tak ju vyrazia,že pošle dieťa s cudzím človekom...
akože nebudem sa tu vystatovať so znalosťami zákonmi,myslíme a cítime ako matky a ked sa táto kauza uzavrie,môžme sa všetky k tomu vrátiť a uznať,ktroá mala pravdu....
@meusicka ved prave. minule si ma zavolala cez malu riaditelka kvoli nejakym papierovackam a mala sa zlakla, ze co sa deje, oci vyplestene, co spravila a rpeco, ked ja musim ist do riaditelne. a pritom o nic neslo, len o nejake dokumenty. neviem si sama predstavit, co by toto s nou urobilo, keby to zazila. ze spoluziaka takymto sposobom vytrhnu doslova z triedy pred zrakmi spoluziakov.
@mawka presne tak, to uz je vrchol bezcitnosti a este dodavam, ze tuposti jedinca, ked sa nezamysli nad tym, ako take deti reaguju. dieta vnima veci uplne inak.
moja nebozka babka uz ako stara pani spominala, ako to bolo strasne ked sa v skole zbierali zidovske deti, aby ich odvliekli. bola vtedy asi 3cka. ved toto sa v nicom nelisilo od toho. tento clovek, co sa nazyval soc.pracovnikom, by sa mal pozriet do slovnika, co slovo socialny vobec znamena.
mne je luto tych deti. taku bezcitnost a netaktnost, je to hanba.
Neverím, že sa toto dialo bez nejakého impulzu zvonka toho, ktorému tento cirkus vyhovoval. Niekto mal záujem aby to vyzeralo práve takto a s nakrúcaním a následne zverejnením.
Ocitla som sa v podobnej situácii a keď som vyjadrila nesúhlas so zverejnením tak mi bolo vyhovené. Takže niekomu to za to stálo aj s cirkusom.
A čo rodičia ostatných detí? Budú žalovať štát za ujmu ich dieťaťa? Mohli by, všetci do radu.
@natalym to mas jedno, uz ked som niekde natacana, tak just sa spravam normalne a tak ako sa spravat mam. sak sa viaceri odbornici zhodli, ze nepostupoval on podla vyhlasky. ci natacal ci nie, mal konat v sulade s platnou legislativou a nie sa tam chovat ako dilino. proste to neodrbes, chapes? oni s atam odpalili sami a toto proste nezahras. ani deti to nezahrali ani ten chlapcek. sak tam vsetci boli vykolajeni. a ak niekto dotycneho nemusi prave kvoli jeho praktikam, chvalabohu, ze ho niekto natocil a zdokumentoval. takito "odbornici" nemaju v praxi co robit. vsetko sa da aj ludsky poriesit.
no ja si myslim o nasom sudnictve svoje, rovnako o nasej socialke "uzasnej". toto bola len ukazka toho, ako (ne)funguju.
@mawka Nemyslela som, že hral niekto, ale nahral to tak niekto. Ako takto kokotsky môže niekto riešiť takúto vec?
Ale hej sú niektorý drbnutý, moje dcére policajt volal na telefón a povedala, že má 14 násť a je dcéra a povedal jej takú vec...... Čistý debil, vtedy by som ho sekerou do hlavy bachla. A povedala mu, že je decko a že mama má iné tel. číslo....... ☹
Však sa kurva pýtam, že komu vlastne volám, overujem si, nie tresnem hocikomu.
a na margo socialky, je tu okolo xy pripadov, kedy deti ziju v nevyhovujucich podmienkach, kedy chodia decka za skolu, do skoly zanedbane, spinave, prepadavaju a myslis, ze to niekto riesi? neriesi to nikto. napisu nejaky protokol a nedeje sa nic. riesili sme jedneho chlapca u maleho v triede, riesi to ucitelka, riaditelka, akoze aj socialka a nezmenilo sa nic. v bytovke vo vedlajsom vchode jedna "skvela" rodinka a tiez sa nic nedeje. a podnetov habadej. dalsia znama, ma privat, doma skolaka, o maleho sa vecne nestara alebo stylom "vypadni do pi*e, nevidis, ze mam navstevu..." ale nikto neriesi. tak co do prdele oni robia? chodia len machrovat, ked sa odobera dieta a ani len nepipnu? len su tam ako doplnok? alebo len na vyplnanie papierov? ja som sa rozvadzala a nikto zo socialky nebol ani u mna ani u exa a na sude sa len vyjadril, ze kedze vidi, ze sa vieme dohodnut, ma za to, ze deti su v najlepsom poriadku. ano su. ale nie u kazdeho to tak moze byt. co ked deti niekto tyra a navonok posobia ako vsetko ok, vsetko all right? socialka nerobi lautr nic. sedia na ritiach na teplych miestach.
@meusicka To nebol soc. pracovnik, ale vyssi sudny uradnik. Pani zo socialky tam bola, ale ani nepipla.
@alice107 vcera aj komisarka pre deti potvrdila, ze bola porusena vyhlaska 474 MS. Nikto nechce zasahovat do nezavislosti sudov a ich rozhodnuti, ale vykon rozhodnutia je predsa ina vec. A najma ak sa jedna o deti.
@mawka ciastocne mas pravdu, na socialke pracuju aj vyhorene tetky na teplych miestach, na druhej strane su tam aj ludia, tori by chceli pomoct. bohuzial nasa legislativa a personalne kapacity to nedovoluju (na jedneho soc prac. je viac ako 100 pripadov- to by mal robit setrenia, terennu pracu, poradenstvo, administrativu, doprovod do zariadeni, vysluchy.... nemaju sancu to stihat). Odoberat deti nemaju kam, rizikove rodiny sa len sleduju, a pracuje sa s tymi, u ktorych je aka taka nadej na zlepsenie.
@gumimaci aha, no tak to bol uradnik, zial sa pekne vyfarbil, neviem ci sa ho pani zo socialky bala, preco nezasiahla. v kazdom pripade to bolo naozaj neprofesionalne.
osobne mam aj ja aj dobre skusenosti aj s s pracovnikmi socialky, naozaj aj v tomto pripade prichadza na rad nehadzat vsetkych do jedneho vreca.

@natalka13 keby len neplatenie vyzivneho. ona sa na dieta vysrala po 4 mesiacoch a odisla od dietata. toto tiez nikto neriesi. zaujimave.