icon

Odobratie prváčika. Sme vážne ešte ľudia?

jabadaba
18. máj 2016

Po dnesnom vzhliadnuti videa suroveho odobratia malickeho prvacika pocas vyucovacieho procesu uz o tom vazne pochybujem? Menime sa s najvacsou pravdepodobnostou na totalne obludy, ktorym su viac zakony ako city. Posliapavanie malych detskych dusiciek zacina byt trendom hlupych dospelych, ktori si nevedia sami so sebou rady v zivote a deti zneuzivaju na boj, vydieranie a manipulaciu. Tu je video, ja osobne mam z neho otrasny zazitok! Cynizmus zvitazil, konanie a jednanie uradnika zo socialky je ako zly sen! Posudte same....:(((

Tato tema je aj apelom na tzv. rodicov, ktori sa zeru ako prasce medzi sebou a nestitia si k tomu vypomoct deptanim vlastnych deti! Mili dospeli, zamyslite sa nad sebou a nad svojim konanim. Deti potrebuju lasku. Nemozu za to, ze vy to v zivote neviete!

http://www.hlavnespravy.sk/hororove-odoberanie-...

mawka
19. máj 2016

@gumimaci ano, nepopieram, len si myslim, ze ti, ktori su zapaleni pre svoju pracu v soc. sfere su udupavani zlym systemom alebo proste sefstvom. a mnoho skvelych odbornikov to radsej vzda a ide robit inde alebo sa prisposobia lebo nemaju silu bojovat proti systemu.

gumimaci
19. máj 2016

@mawka ano, ryba smrdi od hlavy... zial riaditelia Uradov Upsvar su casto dosadzany politicky a nie podla odbornosti 🙄 😠

mawka
19. máj 2016

@gumimaci tak presne. a potom to tak aj vyzera. bohuzial. kazdy urad mame spolitizovany. je jedno ci su to daniari, socialka, upsvar a podobne...

alice107
19. máj 2016

BUSKEYEriaditleka nemusela byt informovana vopred.... vz aujme toho,aby nebol zmareny vykon rozhodnutia....... ale ona mala vediet,ako sa zachovat v danej situacii. zachovala sa neprofesialne
marit vykon rozhodnutia je pravne nepripustne... sama teda tiez prispela /taj ucitelka/ k traume deti..

to dieta ako som citala v tlaci ma iste postihnutie .. takze KOLIZNY OPATROVNIK/opät sa pytam,kde bol/ mal vediet, ako setrne pre deti vec riesit...
zbytocnu traumu pre deti vyvolali tam vsetci zainteresovani dospeli .... a to su odbornici,ktori maju na starosti pracu s detmi...
vykon takehoto rozhodnutia sa robi tak, ze sa dieta v dany cas vezme od toho,komu je prave zvedene..cize aj zo skolky ci skoly...newupovedomenie s arobi z dovodu,aby sa nemaril vykon rozhodnutia....
od zastupcov tych institucii aj skolskych zariadeni s aocakava spolupraca a nebranenie vykonu rozhodnutia......od kolizneho opatrovnika s aziada tiez profesionalny pristup k dietatu ..

ale mna zaujima ina vec..
nikto tu nedebatuje o tom,k preco riaditelka ci ucitelka reagovali neprimerane ich postaveniu…..
ak tej otazke,ci nebolo mozne dieta vizat z riaditelne, tak to nebolo treba,ak by vsetci zucastneni konali ako mali.

ver mi,ze taketo vykony rozhodnutia nerobi urad socialneho kuratora rad...ale je to nevyhnutny krok...... pretoze ako viem z praxe, tak hlavne dospeli ucastnici sa casto postaraju o cirkus okolo toho a dieti traumatizuju....
ten,kto musi odvzdat dieta sa citi casto poskodeny.ale nejde mu predovsetkym o zaujem deti.. mohi robia sceny pre detmi priamo, obstuukcie adeti zatajuju ci schovavaju astrasia,ze ich niekto pride vziat....
velmi malo pripadov sa stava,zeby dieta samo malo v danom momente sok z predania ..... ak dospeli ucastnici konaju vjeho zaujme a vec prebehne bez ich scen anatlaku na dieta.
a u postihnutych deti treba pocitat sinymi reakciami ako u zdravych deti. co je aj tento pripad zrejme ako som citala....
taze tolko kveci ....

alice107
19. máj 2016

DOMINIKA 6 jasne som sa vyjadrila, tvoje vysvetlovanie ani nazory na mojom stanovisku nic nemenia....

mawka
19. máj 2016

@alice107 nemusela byt informovana vopred? vsade sa riesi, ze podla vyhlasky musi byt skola informovana vopred 24 hodin a poziadana o sucinnost. zase strielas uplne vedla.

alice107
19. máj 2016

STELLA333 ja mam iny nazor...miesnie statu do rozhodnutia sudov je v prvnom state a dem. systeme nepripustne.... pretoze kazdy ucastnik konania ma pravo a moznost sam savyjadrit ,ak ma dojem,ze rozhodnutie je nespravne..vid institut odvolania, staznosti a pod..

miesanie politiky do vykonu statnej moci tiewz robia len staty a politci v autokratickom rezime....
vytlkanie pol.kapitalu je tiez vastne nezrelym demokraciam..... av pravnom state nema co robit.....
voleni zastupcovai ludu maju ine ppovinnosti ,ako samiesat do sprov sukromnych civilnych....
maju pravo adokonca povinnost prijima ttake zakony ,aby obcan mal p<PRAVNU ISTOT
A OBCANIA BY SI MALI VOLIT TAKYCH ZASATUPCOV, CO TO BUDU GARANTOVAT
anie vytlkat pol.kapital pre svoje strany z mienky ludi v sukr.sporoch.
naprikla ma zaujima,co ta rioaditelka poddla podnet na trestne sithanie kolizneho opatrovnika za neprimerany vykon daneoh rozhodnutia.....
to mala urobit.a nie niekde niekto na blogu pisat ....

alice107
19. máj 2016

GUMIMACI aka komisarka prfe deti? to je co za institut pravny?
avyhlaska je pravny akt nizsej pravnej sily ako zakon..... vies konkretne citovat,co je v tej vyhlaske?
mozno by to citatelov zaujimalo....

mawka
19. máj 2016

@alice107 ty sa strasne rada citas, ze? ani ta len nenapadne, ze tvoje traktaty nie su pre nikoho zaujimave a ani ty sama. ale zrejme v realnom zivote ta nikto nepocuva, tak sa prezentujes aspon tu.

alice107
19. máj 2016

MAWKA skor ako zacnes zutocit na pravnika by si mala ma podobne vedomosti ako on. ked uz inak nevies debatovat ako osbnym utokom...... precitaj si moju predchadzajucu odpoved.. vyhaska je nizsi pravny predpis . cize nizsej rpavnej sily ako zakon...
sudny vykon rozhodnutia sa neriadi nejakou vyhlasokou skolstva....

natalka13
19. máj 2016

@alice107 pouzivaj ikonku Odpovedz prosim ta a pis trocha zrozumitelne, zle sa po tebe cita.

Konkretizuj ako zle a neprofesionalne reagovala ucitelka a riaditelka?

mawka
19. máj 2016

@alice107 a co ze si pravnik? sa mam teraz poskladat alebo co? su pravnici a pravnici. ty si presne ten typ odbornika, ktoreho by som obchadzala oblukom. a nielen ako odbornika, ale aj ako cloveka. lebo naucit sa naspamat nejake bichle je najmenej. byt clovekom, to uz nedokaze kazdy.

alice107
19. máj 2016

MAW ty vies, co zaujima vsetkych citatelov tohoto fora? to nemyslis vazne dufam.
takze ak ta moja debata s inymi ucastnikmi fora nezaujma, tak necitaj a havne ma neobtazuj svojimi prispevkami od veci.

nevsimla som si ,zeby som ta vobec oslavila ako prva a uz vobec s tebou nedebatuje dnes. vcera som ti svoju mienku na tvoje oslovenie jesne napisala a nemam na nom co menit.
takze ma neobtazuj ak nechces a nedokazes raciaonalne a kultivovane debatovat a odpusti si svoje utocnne ´traktaty´.

alice107
19. máj 2016

NATALKA ka nedokazes citat moje prispevky, tak necitaj . ja budem postupovat tak,ako sama uznam za vhodne
podla opisu na tomto fore, co som sa docitala, riaditelka aj ucitelka branili vykonu rozhodnutia. co je nepripustne....

mawka
19. máj 2016

@alice107 ouuuu to bolelo 😀 mna obtazuju tie tvoje bludy, ktore tu pises stale dokola, ktore nemaju ani hlavu ani patu.

natalka13
19. máj 2016

@alice107 ale ved tu vsetky piseme bludy a vymyslame si nepotvrdene veci, tak ako mozes suhlasit s tym, ak tu niektora tvrdime ze riaditelka branila vykonu rozhodnutia?

gumimaci
19. máj 2016

@alice107 😱😀😂 vyhlasku ministerstva spravodlivosti nie skolstva, sorry za skratky su pre teba asi zmatocne. Ano komisarka, alebo ombudsman alebo verejny ochranca prav skutocne existuje, len v tvojich casoch sa take na skolach este neucilo 😀🙏

stella333
19. máj 2016

@alice107 Ja netvrdim, ze niekto nema respektovat sudne rozhodnutia, ale v pripade ze nieco nie je v poriadku, treba veci riesit, nie sme dokonaly stat a nemame dokonalu justiciu, vzdy musi byt nejaka kontrola. A inak by ma zaujimalo, ako ma postupovat ucitelka, ked jej do triedy vpadne cudzi clovek mava akymsi papierom, kt. si nemoze ani prestudovat a chce odviest dieta, kt. si plni povinnu skolsku dochadzku. Toto by sa nemalo diat, ucitelka, riaditelka ma mat moznost si rozhodnutie prestudovat a zvolit postup najmenej traumatizujuci dieta, tak to hovoria aj predpisy. Ja osobne na mieste uciteliek volam policiu. Ved ona ani tych ludi nepoznala a k tomu dietatu sa chovali ako k veci, berieme si ju a hotovo. Otras.

alice107
19. máj 2016

GUMIMACI my sme poluziacky, ked vies, co sa ucilo na unis , ktore som absolvovala?upomen ma....
tvoja formulacia nebola zmätocna.ale uplne nespravna..... takze je jasne,ze som sa spytalla,co si tou nespravnou formulaciou myslela.....
ako som pisala,vyhlaska je ak nizsej pravnej sily takze zakon stoji nad nou...
takze postup pri vykone rozhodnitia sa neriadi danou i vyhlaskou

alice107
19. máj 2016

STELLA333 postup je taky, ze ten,kto vykonava vykon rozhodnitia ide tam,kd esa prave dieta nachadza..
ak su prtomne osby,co sa maju podla zakona o didta starat, ukaze im rozhodnutie o vykone rozhodnutia..
dana osba si ma moznos tpaoer precita..nie prestudovat.tam nie je co studovat...
policia ma byt uz pritomna pri vykone rozhodnutia
takze osoba, v prtomnosti ktorej je die,ta momentalne, musi didta odvzdat na to poverenemu uradnikovi. abez obstukcii, a braneniuz vykonu rozhodnutia
ak ma dojem,ze vykon rozhodnutia nie je spravny apravne pripustny, ma prvo podat staznost, na postup daneho organu.ale nesmie branit vykonu rozhodnutia
to,ze niekto zakon nepozna,neznamena ze nie je zodpovedny za svoje konanie.... a tak aj ucitelka....
keby bola postupovala ako mala, tak som si ista ,ze deti ani nespozoruju,ze sanieco deje.a dieta by bolo odvzdane bez scen..
este raz pisem, uradnik povereny vykonom rozhodnutia nie je nejaky cudzi clovek.ale vejejny cinitel,ktory ma na zaklad esvojej funkcie pravo dieta vziat
toto sa mi zda,ze nedokazu laici pochopit a namiesto toho placu na cudzom hrobe,obrazne povedane....

buckeye
19. máj 2016

@alice107 lenze ucitelka nemoze vydat dieta len tak hocikomu, ved sa jej ani nelegitimoval, ze je sudny zamestnanec, nic ,na to ze matka sa o dieta 7 rokov nestara znamena, ze ucitelka nepozna ani matku, pre nu to boli uplne cudzi ludia, ved taketo veci by mala riesit riaditelka a nie ze oni bez vedomia skoly nakracaju do triedy, nepreukazu sa a ideme? takto to ma fungovat? to ma ucitleka dat dieta len tak cudziemu cloveku? ved papiere o tom, ako rozhodol sud jej dal az ked na neho tlacila, ze kto je co je, pokial som citala vyjadrenia ludi z oboru, tak sa vsetci do jedenho vyjadrili, ze pri odoberani dietata zo skoly, ma byt skola upovedomena vopred, koli spolupraci
ako byt rodicom niektorého z deti v triede, budem sa stazovat na neadekvatne jednanie, nie je povinostou deti totiz znasat nejakého uradnicka, co si mysli, ze si moze dovolit vsetko, ok treba odbrat dieta, TAK TO UROBI SLUSNE, aby sa netraumatizovali ostatni, ktori stym nemaju nic spolocne

gumimaci
19. máj 2016

@alice107 474/2011 par.10 ods 1

alice107
19. máj 2016

BUCKEYE odpovedala saom v predchadzajucom prispevku nebudem sa opakovat..... precitaj si amozno pochopis podstatu vykonu rozhodnutia
a co sa tyka rozhodnutia,ot nebudem komentaovat,kedze nemam o tom ziadne informacie relevantne. nebola som pritomna na pojednavani,ani nevidela spis,
ty ano?

alice107
19. máj 2016

GUMACI cituj z toho paragrafu....pretoze si to neuviedla , ci to cislo znamena.. ak chces uviest nejaky zakon,musi to napisat,aby bolo jasne ,ze ide o zakon, nie o vyhasku ci zakkonne nejak opatrenie a na konci musi byt uvedne, zb.zakonov...

horana
19. máj 2016

Mna by zaujimalo ci sud rozhodol o tom ze matka si ma/moze dieta odviest do zahranicia?
Ci s tym suhlasili, boli s tym vobec oboznameni? Je tam pren pripraveny specialny adaptacny program?
Dieta s ADHD, poruchami ucenia ktore vyzaduje specialne zaobchadzanie, ktore je citlive na rutiny (tieto typy deti to maju ako istotu kuktorej sa upinaju), vytrhnut takto radikalne zo vsetkeho co poznalo, a kde mu bolo dobre, vziat mesiac pred koncom roka do inej krajiny jazyk ktorej nevie, wtf? (Btw kde dostane zapocet/vysvedcenie o absolvovani rocnika?)
Je v zaujme dietata nemoct sa rozlucit/vidiet s ludmi ktori ho 7 rokov pilali? Ktorych malo rado. Len tak? Ani rozlucit, ani so spoluziakmi? Toto ma byt pravny stat a zaujmy dietata?
Takyto sud si vacsina obyvatelov SK nepraje! Nech ich rozpustia! Neviem podla coho rozhodovali ale ludia ani ich voleni zastupcovia si taketo "tahy" nezelaju.
Je pravda ze matka bola narkomanka a je prostitutka? Zatial to nik nevyvratil. Aj takym zveria len tak? Ja valim oci.
Dufam ze ako verejnost sa o tom cim rychlejsie dozvieme, tam by musela byt uplne bombasticka neuverejnena okolnost a aj viac okolnosti, ktora by to prevazila. Pri skorumpovanom stave nasho sudnictva si nerobim zatial iluzie ale nezazdievam ani ze by ma mohli prijemne prekvapit, tak sem s tym, dufam ze cim skor v mediach.

gumimaci
19. máj 2016

@alice107 pripadam si ako na skuske, diky 😄 techniku citovania ovladam. Som na telefone tak ma ospravedln ale v noci mozem preposlat zdroj.

Apropo pan vyssi sudny uradnik odo dnes na sude nepracuje.

alice107
19. máj 2016

GUMIMACI vies, spravas sa trosku ako male dieta mam ten dojem..
neodpovedala si, pretoze nevies jasne odpovedat.. takze si dala ucelovu odpoved.dakujem za info o vyssom sudnom uradnikovi.ale neviem, ktoreho mas na mysli..

myslim,zte tymto sme debatu ukocili. dosli ti argumety.. takze debata nema zmysel poda mna viac s tebou.....zelam pekny den.

lubila
19. máj 2016

Je to naozaj hrozne ze niekto vie takto bezcitne zobrat dieta od svojich blizkych. Mamu ani len nepoznal, plakal. Priznam sa, nevidela som to video ale iba som to pocuvala ked to kamaratka pozerala ale stacilo mi. Nechcem to ani vidiet, chudacik chlapec

mawka
19. máj 2016

😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja nemozem. toto je pripad, ktory by sa dal paradne studovat v ramci mediciny.
som pravnik, kto je viac!? som neomylny, lebo som pravnik! som pravnik a vy ste telata, ktore nicomu nerozumeju!
poserme sa vsetci! 😀

stella333
19. máj 2016

@alice107 Tak tam mala byt policia, neviem ako vie ucitelka overit totoznost osob. Ten clovek sa jej ani nelegitimoval. Takze to neprebehlo v poriadku a potom sa netreba cudovat, ze sa ludia ozvali.