Odobratie prváčika. Sme vážne ešte ľudia?
Po dnesnom vzhliadnuti videa suroveho odobratia malickeho prvacika pocas vyucovacieho procesu uz o tom vazne pochybujem? Menime sa s najvacsou pravdepodobnostou na totalne obludy, ktorym su viac zakony ako city. Posliapavanie malych detskych dusiciek zacina byt trendom hlupych dospelych, ktori si nevedia sami so sebou rady v zivote a deti zneuzivaju na boj, vydieranie a manipulaciu. Tu je video, ja osobne mam z neho otrasny zazitok! Cynizmus zvitazil, konanie a jednanie uradnika zo socialky je ako zly sen! Posudte same....:(((
Tato tema je aj apelom na tzv. rodicov, ktori sa zeru ako prasce medzi sebou a nestitia si k tomu vypomoct deptanim vlastnych deti! Mili dospeli, zamyslite sa nad sebou a nad svojim konanim. Deti potrebuju lasku. Nemozu za to, ze vy to v zivote neviete!
@alice107 mne nejde o to ako rozhodol sud, ale ako bolo vykonane sudne rozhodnutie, oni predsa vopred nevedia ze skola bude automaticky nespolupracovat (ved aj oni musia dodrzat zakon anemozu im branit vo vykone súdneho rozhodnutia) takze to chcelo len stipku empatie od toho chlapika aby sazsiel za riaditelko a ta by malého doviedla, v klude bez zbytocneho terorizovania ostanych
@horana presne toto aj mna zaujima, ci ma socialka dostatocne informacie o pobyte chlapca, ci maju skontrolovane, v akom prostredi je, v akom je stave, psychickom fyzickom a ci mu matka zariadilavsetko potrebne v suvislosti s jeho diagnozami.
@gumimaci co sa tyka zakonov a podobne, aj ked jej tu rovno odfotis konkretny zakon, nikdy neuzna, ze ona nemala pravdu 😉 zbytocna strata casu. Uz po nezmyselnych vyjadreniach o neadekvatnom konani ucitelky a riaditelky a dokonca udajnom braneni vo vykone uradnikovi clovek nemoze uverit, ze ta osoba vie ocom tu pise a ze je prizdravom rozume.
STELLA333 stale nechapes podstatu veci..mal rozhodnutie o vykone rozhodnutia.to staci.... ma aj preukaz , ak by ucitelka chela vidiet..... kazdy verejny cinitel ho ma a preukazuje sa nim...nermusi sa sam legitimovat,ak ho nikto nevyzve . mala ho vyzvat,ak mala pochybnosti....
ludi velmi malo vedia o zakl.veciach svojich prav apovinnosti .. a tam je pes zakopany....obrazne povedane...
BUCKEYEako som pisala, vsetci zainteresovani urbili zakladne chyby... ale ved bola medializovana tou logerkou.. at tak s ato zmedializovalo.ale tykch vykonov je denne vela.ako som videla vmediach pisane, ozaj ide len o mfraku na oklamanie verejnosti.....
pretoze neprznali chybu tym,ze dovolili, aby odsiel dotycny po dohode..... pretoze vedeli,ze by stoho bol proces azistilo by sa,ze tam boo pochyveni u kazdeho z tych ucastnikov....
nikomu neslo a nejde to dieta-....
a co kolizny opatrovnik.co k tomu povies.....dalej bude pracovat ako predtym napriklad.....
STELLA 333 ty necitas,co pisem. ucitelka mala ho poziadat,ak mala pochybnost ,ze nie je verejny cinitel o jeho preukaz verejneho cinitela... ...kolko krat to mam pisat?
BUCKEYE tak videla riaditelka.asi po nu poslal a ci kto po nu poslal? tak kde je potom formalna chyba?
@alice107 Ved ale o to ide, ze s ohladom ze ide o male deti, to mal urobit opacnym postupom(najprv oboznamit riaditelku a ucitelko o co ide) a nie predvadzat cirkus v triede a traumatizovat deti. Jednoznacne jeho chyba, on vedel co ide robit, ucitelky len reagovali na situaciu do ktorej ich svojou ignoraciou dostal.
@alice107 lenze ta prisla az potm ked uz on robil humbuk v triede..nevidis ten podstatny rozdiel? prisli tam narobili bordel, vystrasili deti a maly chytil hystericky zachvat..keby to spravili vo verzii ako mali, zasli najprv za riadiltekou, tam by si v klude precitala papiere, co jej dal, zasla by po malého do triedy a odovdzala, bez traumtazacie ostanych..a ano chybu urobila aj kolizna, ani nemukla za cely cas, kludne sa moze prestrit aj jej konanie
STELLA333 ako som psiala,ta nechapes podstatu veci. takuto odpoved,ze chytanie sa hluposti davaju obcas ucastnici konania na sude,ked im chybaju argumenty..nato som uz zvyknuta..
stale sa tocime pomyli od toho,ze to bolo nsilne odvedenie po to, ze chdatka pedagogickyx nevdeli,ze ide o ovykon rozhodnutia ani ze jeto verejny cinitel..
takze kazdy,kto s avyzna vdanych veciach vie,ze jeto len spolitoizovana vec.... nic ibe.ze tu nejd eo didta ako take.ale nejaka blogerka dala video,ktore nemalo opustit /ak ho robil verejny cinitel/ spis sudu...
mna skor zaujima, ako ta blogerka mohla ukradnut video zo spisu.....
BUCKEYE , STELLA333 ja som jasne vyjadrila v prispewvkoch svoj nazor ana vec z hladiska pravneho aj moralneho...
este raz anaposledy , vsetci ucastnici mali zly postup....
ale stale mi neodpovedate na to,myslite, ako mohla taka blogerka ukradnut vvuradne video.....
pdla man by mala byt trestne stihana.....
aj to je jedna vec ,ktoru nemozno v praavnom state akceptovat...
necitala som jedine vyjadtrenie vmediach,zeby k tomu stihaniu doslo.....co by malo byt bezne
statna moc tearaz potrebovala havne upokojit verejnost a dat obetneho baranka .
o deti tam neslo nikomu.....
cirkus robili vsetcio dospeli tam.akolizna mlcala... som zvedava,ako budu postupovat u tej..
je mi jasne ako poravnikovi, ze cele jeto len senzacia aisty zaujem blogerky a vytlkanie pol.kapitaluu teraz stran o tom... to didtatko,ten chplapcek je dus,.postihnuty.a tak zachvaty mava ,akosm s adocitala v tlaci.takze to mala aj ucitelka vediet, aj rioaditelka a kolizna opatrovnicka....aten uradnik porusil len formalne tu vyhlasku.... tak to prezentuje aj jeho byvaly zamestnavatel....ale nevini ho z toho,ze konal nejak hrubo voci detom.....kedze ho ´pustil´z prac.pomeru dohodou......
takze toto je moje posledne vyjadrenie k veci..
pretoze je to tak,ako som predpokladala.o dieta ide az naposledy kazdemu v tejto kauze.....
Alica odkial mas informaciu, ze nejaka blogerka ukradla to video? Dokazes toto svoje tvrdenie podlozit nejakym dokazom?
@alice107 Mne pride, ze ty to nechapes, toto totiz nie je ziadny sud , je to problem chovania jednoho statneho zamestnanca. Ucitelky sa zachovali maximalne zodpovedne a dieta vydali, ako si overili, ze ti ludia hovoria pravdu. Len zamestnanec zbytocne traumatizoval vsetkych okolo.Keby boli ucitelky na to pripravene, urcite by to prebehlo jednoduchsie.
Snad mi nechces tvrdit, ze ucitelky maju dat dieta hocikomu kto vpadne do triedy tvrdi o sebe, ze je zamestnanec sudu a mava papiermi. Vsak to moze urobit hocikto a dieta uniest. Preve preto by tam maly byt ta spolupraca a preto to je aj v tej vyhlaske, aby to slo jednoduchsie.
VEJULA mna nezaujima,ako k tomu prisla.je trestne vziat ukradnuty material so sudneho spisu a este ho osbne uverejnit na nete...
takze ja dufam, ze bude trestne stihana..... pretoize ak by toto urbila a dotklo by sa to mojho didtata, tak na nu podam podnet na trestne stihanie hned.a zalobu na ochranu osobnosti.ot by sa nestacila cudovat..
ja dufam,ze generalna prokuratura zacne konat.......
No a to "len" porusenie formalnej vyhlasky, ktorej sa ex zamestnanec sudu dopustil:
Vyhláška č. 474/2011 Z. z.Vyhláška Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky, ktorou sa ustanovujú podrobnosti výkonu rozhodnutia o výchove maloletých detí
§ 10
Súčinnosť škôl, školských zariadení, stredísk praktického vyučovania a pracovísk praktického vyučovania
(1) Ak je možné dôvodne predpokladať, že dieťa sa má odňať v priestore školy, školského zariadenia, strediska praktického vyučovania alebo pracoviska praktického vyučovania (ďalej len „škola“), súd požiada riaditeľa školy o súčinnosť spravidla 24 hodín pred výkonom rozhodnutia.
(2) Riaditeľ školy poskytne súčinnosť súdu pri výkone rozhodnutia, a to najmä v informovaní o priebehu výchovno-vzdelávacieho procesu v čase výkonu rozhodnutia, o možnosti odňatia dieťaťa v takých priestoroch školy, aby priebeh výkonu rozhodnutia bol čo najviac šetrný a bol najmenšou ujmou pre psychické zdravie a fyzické zdravie dieťaťa. Súd priebeh odňatia dieťaťa v priestoroch školy konzultuje s riaditeľom školy.
STELLA 333 mame odlisny nazor. uz som sa k veci vyjadrila....a jasne.a tale sa tocois dookola okolo toho isteho,co som ti uz vysvetlila....
no aked uz,tak aky trest dostal ten podla teba vinny zametnanec sudu?ak je vinny,tak ozaj ziadny....
@alice107 tak je možne že je to trestné, ale ja narozdiel od teba dufam, že za to stíhaná nebude. Neviem akým iným spôsobom totiž by sa na takéto pochybenia poukázalo a začali sa riešiť.
Ešte mi vysvetli akým spôsobom by sa to, že blogerka zverejnila takéto video mohlo dotknuť akéhokolvek dieťaťa. Práve naopak deti boli dotknuté jedine ak tak scénou, ktorá sa tam odohrala, určite nie zverejnením videa.
@vejula vies co, ja si zasa myslim, ze video zverenit ano, ale totoznost dietata a matky nie. Takto sa chlapec o sebe z medii dozvie, ze bol nepodarenym potratom a ze matku ma lahsich mravov. To je naozaj moc aj na dospeleho, nie len na dieta ☹ dufam, ze ta mater ma aspon tolko rozumu aby ho od toho cirkusu nejaky cas uchranila a odstrihla.
VEJULA jedna k s ato dotkolo toho dieta z vykonu rozhodnutia ajeho praava na sukromie,co mu zarucil aj proces, co bolo touto blogerkou porusene/okrem ineho tresrneho konanie jej / aaj inych deti v triede , kde mohli byt videne ich tvare , to site aj ucitelky .....
ano,deti si dotkunte scenou co vyrobili dospeli ucastnici.nevynimajuc pedagogov..... aja dufam,ze zriadovcatel skoly bud evoci nim tie zvyvodzovat zodpovednost za neprfesioinalitu...
dufam tiez, ze rodicmi bude podane tr.oznamenie na danu blogerku....
ak by som v tom nieco mohla urobit, tak sa pricinim,aby trestne zodpovedna ta blogerka bola...
Odbornici sa vyjadrili (pravnici, ministerka spravodlivosti, prezident, komisarka pre deti, dokonca aj zamestnavatel vyssieho sudneho uradnika), ze vykon rozhodnutia nebol v poriadku, len akasi odbornicka na MK tu stale tvrdi opak. Odisiel dohodou, aby sa upokojila verejnost a jemu to neposkodilo v kariere, mozno s tym, ze si mozno aj riaditelka skoly rozmysli a nepoda voci nemu trestne oznamenie.
Vcera koloval na nete uryvok z jeho motivacneho listu zo stranky ministerstva spravodlivosti, kde sa hlasil za sudcu. Dufam, ze sa nim nestane niekedy v buducnosti.
Pan vyssi statny uradnik pise:
Získané znalosti, skúsenosti ako aj zmysel pre fair play chcem plne využiť vo funkcii sudcu, pri výkone ktorej chcem platné právo vykladať podľa svojho najlepšieho presvedčenia, nezávisle a nestranne a tak isto rozhodovať. Ako sudca sa chcem podieľať na presadzovaní pravdy, spravodlivosti, ideí právneho štátu a uplatniť tvorivé myslenie pri aplikácii práva v konkrétnej veci ako aj pri rozvoji právnej vedy a prispieť ku kladnému vnímaniu justície spoločnosťou.
Vzhľadom na funkčný plat, ktorý dosahujem vo funkcii vyššieho súdneho úradníka sú motivujúcim faktorom aj platové pomery sudcu.

edseda Krajského súdu v Banskej Bystrici požiadal predsedu Okresného súdu (OS) Žiar nad Hronom o vyvodenie osobnej zodpovednosti voči vyššiemu súdnemu úradníkovi a prijatie takých opatrení, v dôsledku ktorých nebude môcť v budúcnosti výkon takýchto rozhodnutí realizovať,“ podotkla Vašková s tým, že ide o okamžité prijatie zmeny rozvrhu práce na rok 2016 OS Žiar nad Hronom, aby uvedený vyšší súdny úradník nevybavoval agendu súvisiacu s výkonom rozhodnutí o výchove maloletých deti
toto som nasla v HNnapriklasd.
taujimavy je ten text, pretoze podla hn bol s danym uradnikom ukonceny pracovny pomerDOHODOU
takze sam pod, azakona skoncil prcovny pomer.ale vdanom texte sa pise, ze sa maju vyvodit voci nemu nasledky ato take,ze nebud erealizovat vykon podbnych orzhodniti.-to by znamenalo .,ze ine rozhodnitia v inych veciach moze robit.....
a kedze skoncil prc.pomer dohodou,tak ake dosledky osbnej zodpovednosti voci nemu vyvodili? nie okamzite zrusenie prac.pomeru, ci pokarhanie ci ina forma potrestania.ale na natlak medii a verejnosti s adohodli o dohode o skonceni prac.pomeru.....
takze nieco tu velmi nesedi.....
ak je skutocne vinny ateda hrubo pochybyl, preco mu nedali vypoved
, anepodali na neho podnet na tr stihanie za zneuzitie pravomoci verejneho cinitela
to je to co som pisala. na sudoch su dene podane stovky podbny ch navrhov a uskutocnovane vykony rozhodnuti.ale ttot bolo ucelovo zmedializovane..atak mali obetneho baranka,ale tak,aby nebolo poskodeneho.
zaujimave je,ze sa nikto nepytakl , preco kolizny opatrovnik nic neurbil anezasiahol,ak vykon rozhodnitia bol vneprspech maloleteho....
takze vidiet,ako manipuluju sverejnostou.nasli akoze porusenie vyhlasky.o sucinnosti....... nie zneuzitie pravomoci ver.cinitela.......
je to len fraska...... pre oklamanie neivnej verejnosti.,....