Odobratie prváčika. Sme vážne ešte ľudia?
Po dnesnom vzhliadnuti videa suroveho odobratia malickeho prvacika pocas vyucovacieho procesu uz o tom vazne pochybujem? Menime sa s najvacsou pravdepodobnostou na totalne obludy, ktorym su viac zakony ako city. Posliapavanie malych detskych dusiciek zacina byt trendom hlupych dospelych, ktori si nevedia sami so sebou rady v zivote a deti zneuzivaju na boj, vydieranie a manipulaciu. Tu je video, ja osobne mam z neho otrasny zazitok! Cynizmus zvitazil, konanie a jednanie uradnika zo socialky je ako zly sen! Posudte same....:(((
Tato tema je aj apelom na tzv. rodicov, ktori sa zeru ako prasce medzi sebou a nestitia si k tomu vypomoct deptanim vlastnych deti! Mili dospeli, zamyslite sa nad sebou a nad svojim konanim. Deti potrebuju lasku. Nemozu za to, ze vy to v zivote neviete!
STELLA 333 svoje stanovisko som uz uviedla.ale podla tvojho posledneho vyjadrenia teraz uz je vinny skor za to,ze je arogantny, nie bol hruby ci necitlivy k dietatu?
takze postupne ustupujes pod tarchou dokazov a menis podstatu jeho ´previnenia´.. zaujimave zmeny kvalifikacie skutku mas....
Nikto nemeni podstatu previnenie pana vyssieho uradnika, okrem toho, ze s nim zamestnavatel rozviazal pracovny pomer a fakt, ze pan uradnik pristupil na dohodu svedci o tom, ze sam si je vedomy svojho pochybenia, jeho konanim sa nadalej zaobera generalna prokuratura. Takze rozviazanim oracovneho pomeru sa v jeho pripade este nic nekonci. Okrem toho, ze sa choval neadekvatne, obisiel aj zakonne postupy platne v SR.
Takze je pozitivum, ze v tomto smere sa uz nieco deje.
Nadalej vsak ostava otazka, aky bude osud chlapca.
@alice107 takto sa ta spytatm, co by si robila, keby jedno z tych deti (spoluziakov) bol tvoje a odmietne ti chodit do skoly, lebo sa bude bat, ze ho vezme cudzi ujo, u takto malých deti, je takato udalost traumatizujuca a vedia sa pridat k tomu potom psychosomaticke ochorenia (zvracanie, bolesti brucha, pocikavanie etc)
ved on nemal co robit v triede medzi ostatnými deckami, riaditelka si malého mala vziat a odovzdat (ale to by museli prist najskôr za nou), chyba je v tom ze to nenapadlo ani toho chlapika ani socialnu, ktora tam snimi bola, a ked toto ako ai pravnik nevidis asi je s teobu naozaj zbytocne diskutovat
co sa tyka videa, nedostavaju ho vsetci ucastnici konania a teda aj stara matka? pretoze blogerka pisala blog na zaklade podnetu starej matky
STELLA to suhlasim.
tak isto ale treba doplnit aj ze je to o nekompetentnosti kolizneho opatrovnika ,ak aj pedagogov, ako aj o nezodpovednej krminalnej osobe,co uverejnila prevzala uradny doklad sudny bez ohladu n ato, aky dopad to ma na deti. cize okrem ineho aj necitlivosti a bezohladnosti danej osoby....
ktora z vastnych pohnutok nevahala obetovat bezpecnost deti a ich integritu .a neposlednom rade aj o kriminalnej osobe,ktor a ukradla ten doklad.co neverim,ze nebola ta blogerka...
v neposlednom rade je to hlavne o tom, ze v tate danskom nieco nie je o.k, ked politici vytlkaju pol.kapital zo sukr. kauzy.....
BUCKEYE nie nedostanu .je to uradny doklad....
co by som robila? zalovala zriadovatela skoly,/ ten nasledne riaditelku skolypretoze by vedel ,ze by som spor vyhrala a museli by platit odskodne// ad 2 zalovala stat. cize , ze mohol sposobit ujmu mojmu dietatu nesprvnym postupom jeho uradnikov/kolizneho opatrovnika aj sudneho vys.uradnika/apodala havne oznamenie na toho, kto video uverejnil na nete.ak by som vedela konkrertne,tak na konkretnreho pachatela,ak nie konktretne,naneznymeho....
a ver mi, hned by sa veci pohli....
NATALKA 13 pytas sa ako male decko v materskej skolke. precitaj si moje prispewky a snaz sa ich pochopit po pravnej stranke.
pretoze ty vobec ako sa zda nechapes podstatu problemu.....
@alice107 ako pochybila riaditelka skoly?
BUCKEYE a stale nechapes podstatu veci.nie raditelku .ale zriadovatela.o riditelku by sa postaral zriadovatel...
.. pretoze zriadovatel je zodpovedny za to,co sastane v jeho skole.. cize aj za skodu.akedze riaditelka je ich zametnankyna,je priamo zodpovedna za skodu v skole ,ka sa stane klientovi.cize ziakovi aj ujmu... .a kedze aj skola v podobe zamestnancov pochybila,tak by som ju zalovala tiez samozrejme.
ZUZKAANICKA uz som to pisala v prdchadzajucich prispevkoch .takze sa nebudem opakovat.prosim ,aby si si to ak ta to zaujima precitala....
BUCKEYE uz som to pisala v predchadzajucich prispevkoch a vysvetlila....debatovali sme o tom,nepamätas sa uz ?
@alice107 precitala som si a pises: ".a kedze aj skola v podobe zamestnancov pochybila,tak by som ju zalovala tiez samozrejme. " Tak sa pytam znovu, ako skola pochybila? resp. ktory zamestnanec skoly pochybil?
ZUZKAANICKA tymi predchadzajucimi prispevkami som myslela nielen tento prispevok.. robis sa nevedoma umyselne ?
Alica to snad nemyslis vazne? Aka ujma nastala v skole komu? Ahlavne na zaklade coho? Mozno by sa dalo namietat, ze skola nebola v case vyucovacieho procesu uzamknuta a teda sa do nej dostali bez vedomia zriadovatela, riaditelky a ucitelov, cudzi ludia, ktori sa tam nasledne chovali neadekvatne a nie podla zakona... No za svoje konanie a spravanie je zodpovedny kazdy dospely a svojoravny obcan sam. Mozno mala na zaklade tychto skutocnosti risditelka privolat policiu a nechat pana uradnika vyviest z budovy skoly a dieta vydat az po tom, co by boli splnene vsetky zakonom predpisane nalezitosti... Teda zriadovatel by bol vcas a riadne upovedomy o tom, ze na uzemi jeho skoly dojde k takemuto ukonu.
BUCKEYEe ako som pisala.debatovali sme o tom v predch . prispevkoch. naozaj sa uz nepamätas? to hadam nie....takze nebudem vsetko opakovat znova.. aj ty sa robis umyselne nevedoma?
@alice107 mozno som nieco prehliadla, ak si niekde pisala konkretne, kto a ako zo zamestnancov skoly pochybil, tak sa ospravedlnujem. Nenasla som nic take, ale prehliadnut som mohla. Nemusis hned pisat utocne, predsa sama vsetkych vyzyvas ku korektnym prispevkom.
@zuzkaanicka Ucitelka sa podla mna spravala adekvatne situacii, ona je zodpovedna za dieta pocas vyucovania. DO triedy prisli cudzi ludia, nijak sa nepredstavili, nelegitimovali, nevysvetlili co a preco idu robit. Napriek tomu, ze to ona pozadovala. A kedze ma nejaku prax a pravne povedomie, spravne ich odkazala k riaditelke, aby situaciu vyriesili, Upozornila ich tiez, ze takto to nema prebiehat. Dovolim si vypichnut uz spominanu vyhlasku: "aby priebeh výkonu rozhodnutia bol čo najviac šetrný a bol najmenšou ujmou pre psychické zdravie a fyzické zdravie dieťaťa. Súd priebeh odňatia dieťaťa v priestoroch školy konzultuje s riaditeľom školy."
@gumimaci mne je to uplne jasne-osobne si myslim, ze ucitelka sa zachovala najlepsie ako sa v takejto situacii dalo 😉
Blogerka sa vyjadrila, ze jej prislo! dalsie video, kde podobnym sposobom odoberali dve deti. Takze na SK bezna prax 😠
Navyse rozsudok podla jej slov (zrejme ma na toto vyjadrenie dostatok informacii) v tom case nebol pravoplatny.
http://hnonline.sk/slovensko/665624-uradnik-kto...
@natalka13 no uz sa nemozem zdrzat. Ty len nechapes uz tolko omielanu "podstatu veci"
Tu nejde vobec o city dietata/deti, vnimanie nas matiek tuto na MK. PODSTATA VECI je najdolezitejsia.
Stale dokola to iste ta pani toci. Neviem, ci si pani forum nepomylila. Uz nazov je taky "filozoficky" a tuto sa len zakony, paragrafy....omielaju
@alice107 napisala si len ze prispeli k situacii, tak sa pytam ako, lebo ucitelka ho spravne odkazala na riaditelku, zvlast ked jej napriek vyzve neukazal preukaz, to ze sa on uz spraval ingnorantsky ona neovplyvni
Mam z teba pocit, ze si sa sekla a teraz nevies kam s konopim a prskas
@alice107 uz sudny uradnik skoncil, vyjadrili sa pravnici - jasne zneuzitie pravomoci verejneho cinitela, je to jasne, ide po nom uz Generalna prokuratura. Na sude skoncil, dostal zakaz v buducnosti vykonavat toto povolanie. Tam kde dochadza k vykonu sudnych rozhodnuti si neskrtne, navyse, uz sam medzitym poziadal o ukoncenie statnej sluzby.
Ucitelku, riaditelku ani nikoho ineho neobvinuj, tie konali ako jedine spravne. Totiz, pan sudny uradnik, kolizna opatrovnicka ani matka dietata sa nelegitimovali, cize mohol to byt ktokolvek z ulice co si prisiel uniest lubovolne dieta! Ze v rozpore s vyhlaskou, uz neviem presne cislo, nekontaktovali riaditelku skoly, na pode ktorej sa toto malo odohravat hoci im to vyhlaska nariaduje - doslova 24 hodin pred vykonanim sudneho rozhodnutia su povinni povereni pracovnici kontaktovat riaditela skoly a ziadat o sucinnost a az nasledne, v sucinnosti s nim konat!
@alice107 navyse, vcera v TV diskusii upresnili odbornici - matka konala v rozpore s konanim o zvereni dietata do opatery, pretoze konanie stale prebiehalo, pocas neho nemala narok takto jednat. Cize, z jej strany takisto hrube porusenie zakona! Snad je hadam prirodzene, ze konanie o zvereni dietata do niecej starostlivosti najprv cele zbehne a to podla foršriftu ako zakon kaze, s dodrzanim procesnych postupov a az nasledne, ked je uzavrete aj s vynesenymi zavermi a rozsudkami tak az potom idem a konam! Tu sa pochybilo tak kardinalnym sposobom na vsetkych frontoch, ze je zbytocna akakolvek argumentacia spochybnovania.
K osobe samotnej matky sa uz ani vyjadrovat nebudem.

@vejula Mozno pravnicka starych rodicov mohla nahliadnut do spisu a od nej sa to dostalo k blogerke.