icon

Odobratie prváčika. Sme vážne ešte ľudia?

jabadaba
18. máj 2016

Po dnesnom vzhliadnuti videa suroveho odobratia malickeho prvacika pocas vyucovacieho procesu uz o tom vazne pochybujem? Menime sa s najvacsou pravdepodobnostou na totalne obludy, ktorym su viac zakony ako city. Posliapavanie malych detskych dusiciek zacina byt trendom hlupych dospelych, ktori si nevedia sami so sebou rady v zivote a deti zneuzivaju na boj, vydieranie a manipulaciu. Tu je video, ja osobne mam z neho otrasny zazitok! Cynizmus zvitazil, konanie a jednanie uradnika zo socialky je ako zly sen! Posudte same....:(((

Tato tema je aj apelom na tzv. rodicov, ktori sa zeru ako prasce medzi sebou a nestitia si k tomu vypomoct deptanim vlastnych deti! Mili dospeli, zamyslite sa nad sebou a nad svojim konanim. Deti potrebuju lasku. Nemozu za to, ze vy to v zivote neviete!

http://www.hlavnespravy.sk/hororove-odoberanie-...

jhalena
19. máj 2016

@vejula Mozno pravnicka starych rodicov mohla nahliadnut do spisu a od nej sa to dostalo k blogerke.

alice107
19. máj 2016

STELLA 333 svoje stanovisko som uz uviedla.ale podla tvojho posledneho vyjadrenia teraz uz je vinny skor za to,ze je arogantny, nie bol hruby ci necitlivy k dietatu?
takze postupne ustupujes pod tarchou dokazov a menis podstatu jeho ´previnenia´.. zaujimave zmeny kvalifikacie skutku mas....

vejula
19. máj 2016

@gumimaci tak to ano, to maš pravdu... popravde blog som nečítala, takže neviem čo všetko tam bolo napísané. Vyjadrovala som sa vyslovene ohladom zverejnenia videa

sirinka
19. máj 2016

Nikto nemeni podstatu previnenie pana vyssieho uradnika, okrem toho, ze s nim zamestnavatel rozviazal pracovny pomer a fakt, ze pan uradnik pristupil na dohodu svedci o tom, ze sam si je vedomy svojho pochybenia, jeho konanim sa nadalej zaobera generalna prokuratura. Takze rozviazanim oracovneho pomeru sa v jeho pripade este nic nekonci. Okrem toho, ze sa choval neadekvatne, obisiel aj zakonne postupy platne v SR.
Takze je pozitivum, ze v tomto smere sa uz nieco deje.
Nadalej vsak ostava otazka, aky bude osud chlapca.

stella333
19. máj 2016

@alice107 Nepisala som predsa o nom, ale o fiktivnom zamestnancovi, ak chces pre lepsiu predstavivost dopln si tam aj hrubost a necitlivost voci detom.

buckeye
19. máj 2016

@alice107 takto sa ta spytatm, co by si robila, keby jedno z tych deti (spoluziakov) bol tvoje a odmietne ti chodit do skoly, lebo sa bude bat, ze ho vezme cudzi ujo, u takto malých deti, je takato udalost traumatizujuca a vedia sa pridat k tomu potom psychosomaticke ochorenia (zvracanie, bolesti brucha, pocikavanie etc)
ved on nemal co robit v triede medzi ostatnými deckami, riaditelka si malého mala vziat a odovzdat (ale to by museli prist najskôr za nou), chyba je v tom ze to nenapadlo ani toho chlapika ani socialnu, ktora tam snimi bola, a ked toto ako ai pravnik nevidis asi je s teobu naozaj zbytocne diskutovat

co sa tyka videa, nedostavaju ho vsetci ucastnici konania a teda aj stara matka? pretoze blogerka pisala blog na zaklade podnetu starej matky

alice107
19. máj 2016

STELLA to suhlasim.
tak isto ale treba doplnit aj ze je to o nekompetentnosti kolizneho opatrovnika ,ak aj pedagogov, ako aj o nezodpovednej krminalnej osobe,co uverejnila prevzala uradny doklad sudny bez ohladu n ato, aky dopad to ma na deti. cize okrem ineho aj necitlivosti a bezohladnosti danej osoby....
ktora z vastnych pohnutok nevahala obetovat bezpecnost deti a ich integritu .a neposlednom rade aj o kriminalnej osobe,ktor a ukradla ten doklad.co neverim,ze nebola ta blogerka...
v neposlednom rade je to hlavne o tom, ze v tate danskom nieco nie je o.k, ked politici vytlkaju pol.kapital zo sukr. kauzy.....

alice107
19. máj 2016

BUCKEYE nie nedostanu .je to uradny doklad....
co by som robila? zalovala zriadovatela skoly,/ ten nasledne riaditelku skolypretoze by vedel ,ze by som spor vyhrala a museli by platit odskodne// ad 2 zalovala stat. cize , ze mohol sposobit ujmu mojmu dietatu nesprvnym postupom jeho uradnikov/kolizneho opatrovnika aj sudneho vys.uradnika/apodala havne oznamenie na toho, kto video uverejnil na nete.ak by som vedela konkrertne,tak na konkretnreho pachatela,ak nie konktretne,naneznymeho....
a ver mi, hned by sa veci pohli....

natalka13
19. máj 2016

@alice107 ten sudny uradnik je tvoj co? brat muz otec? branis ho ako vlcica mlade. 😀

buckeye
19. máj 2016

@alice107
@alice107 mi vysvetli preco skolu/riaditelku..kedze ti o tom nevedeli a dozvedeli o celom procese az ked isty chlapik robil tiater v triede medzi detmi

alice107
19. máj 2016

NATALKA 13 pytas sa ako male decko v materskej skolke. precitaj si moje prispewky a snaz sa ich pochopit po pravnej stranke.
pretoze ty vobec ako sa zda nechapes podstatu problemu.....

zuzkaanicka
19. máj 2016

@alice107 ako pochybila riaditelka skoly?

alice107
19. máj 2016

BUCKEYE a stale nechapes podstatu veci.nie raditelku .ale zriadovatela.o riditelku by sa postaral zriadovatel...
.. pretoze zriadovatel je zodpovedny za to,co sastane v jeho skole.. cize aj za skodu.akedze riaditelka je ich zametnankyna,je priamo zodpovedna za skodu v skole ,ka sa stane klientovi.cize ziakovi aj ujmu... .a kedze aj skola v podobe zamestnancov pochybila,tak by som ju zalovala tiez samozrejme.

alice107
19. máj 2016

ZUZKAANICKA uz som to pisala v prdchadzajucich prispevkoch .takze sa nebudem opakovat.prosim ,aby si si to ak ta to zaujima precitala....

buckeye
19. máj 2016

@alice107 v com pochybila podla teba? Ja som videla vtrhnut uradnika pocas vyucovania do triedy a bez legitimacie (i ked bol vyzvany) chcel vziat dieta

alice107
19. máj 2016

BUCKEYE uz som to pisala v predchadzajucich prispevkoch a vysvetlila....debatovali sme o tom,nepamätas sa uz ?

zuzkaanicka
19. máj 2016

@alice107 precitala som si a pises: ".a kedze aj skola v podobe zamestnancov pochybila,tak by som ju zalovala tiez samozrejme. " Tak sa pytam znovu, ako skola pochybila? resp. ktory zamestnanec skoly pochybil?

alice107
19. máj 2016

ZUZKAANICKA tymi predchadzajucimi prispevkami som myslela nielen tento prispevok.. robis sa nevedoma umyselne ?

buckeye
19. máj 2016

@alice107 napisala si ze pochybyli, ja sa pytam ako a ocividne nie som jedina

sirinka
19. máj 2016

Alica to snad nemyslis vazne? Aka ujma nastala v skole komu? Ahlavne na zaklade coho? Mozno by sa dalo namietat, ze skola nebola v case vyucovacieho procesu uzamknuta a teda sa do nej dostali bez vedomia zriadovatela, riaditelky a ucitelov, cudzi ludia, ktori sa tam nasledne chovali neadekvatne a nie podla zakona... No za svoje konanie a spravanie je zodpovedny kazdy dospely a svojoravny obcan sam. Mozno mala na zaklade tychto skutocnosti risditelka privolat policiu a nechat pana uradnika vyviest z budovy skoly a dieta vydat az po tom, co by boli splnene vsetky zakonom predpisane nalezitosti... Teda zriadovatel by bol vcas a riadne upovedomy o tom, ze na uzemi jeho skoly dojde k takemuto ukonu.

alice107
19. máj 2016

BUCKEYEe ako som pisala.debatovali sme o tom v predch . prispevkoch. naozaj sa uz nepamätas? to hadam nie....takze nebudem vsetko opakovat znova.. aj ty sa robis umyselne nevedoma?

zuzkaanicka
19. máj 2016

@alice107 mozno som nieco prehliadla, ak si niekde pisala konkretne, kto a ako zo zamestnancov skoly pochybil, tak sa ospravedlnujem. Nenasla som nic take, ale prehliadnut som mohla. Nemusis hned pisat utocne, predsa sama vsetkych vyzyvas ku korektnym prispevkom.

gumimaci
19. máj 2016

@zuzkaanicka Ucitelka sa podla mna spravala adekvatne situacii, ona je zodpovedna za dieta pocas vyucovania. DO triedy prisli cudzi ludia, nijak sa nepredstavili, nelegitimovali, nevysvetlili co a preco idu robit. Napriek tomu, ze to ona pozadovala. A kedze ma nejaku prax a pravne povedomie, spravne ich odkazala k riaditelke, aby situaciu vyriesili, Upozornila ich tiez, ze takto to nema prebiehat. Dovolim si vypichnut uz spominanu vyhlasku: "aby priebeh výkonu rozhodnutia bol čo najviac šetrný a bol najmenšou ujmou pre psychické zdravie a fyzické zdravie dieťaťa. Súd priebeh odňatia dieťaťa v priestoroch školy konzultuje s riaditeľom školy."

zuzkaanicka
19. máj 2016

@gumimaci mne je to uplne jasne-osobne si myslim, ze ucitelka sa zachovala najlepsie ako sa v takejto situacii dalo 😉

natalka13
19. máj 2016

@alice107 prepac ale fakt pises ako hotentot.
Bud ku nam nemtavym taka laskava a este raz nam napis v com ta ucitelka s riaditelkou pochybili.

sirinka
19. máj 2016

Blogerka sa vyjadrila, ze jej prislo! dalsie video, kde podobnym sposobom odoberali dve deti. Takze na SK bezna prax 😠
Navyse rozsudok podla jej slov (zrejme ma na toto vyjadrenie dostatok informacii) v tom case nebol pravoplatny.
http://hnonline.sk/slovensko/665624-uradnik-kto...

amairim
19. máj 2016

@natalka13 no uz sa nemozem zdrzat. Ty len nechapes uz tolko omielanu "podstatu veci"
Tu nejde vobec o city dietata/deti, vnimanie nas matiek tuto na MK. PODSTATA VECI je najdolezitejsia.
Stale dokola to iste ta pani toci. Neviem, ci si pani forum nepomylila. Uz nazov je taky "filozoficky" a tuto sa len zakony, paragrafy....omielaju

buckeye
19. máj 2016

@alice107 napisala si len ze prispeli k situacii, tak sa pytam ako, lebo ucitelka ho spravne odkazala na riaditelku, zvlast ked jej napriek vyzve neukazal preukaz, to ze sa on uz spraval ingnorantsky ona neovplyvni
Mam z teba pocit, ze si sa sekla a teraz nevies kam s konopim a prskas

jabadaba
autor
19. máj 2016

@alice107 uz sudny uradnik skoncil, vyjadrili sa pravnici - jasne zneuzitie pravomoci verejneho cinitela, je to jasne, ide po nom uz Generalna prokuratura. Na sude skoncil, dostal zakaz v buducnosti vykonavat toto povolanie. Tam kde dochadza k vykonu sudnych rozhodnuti si neskrtne, navyse, uz sam medzitym poziadal o ukoncenie statnej sluzby.

Ucitelku, riaditelku ani nikoho ineho neobvinuj, tie konali ako jedine spravne. Totiz, pan sudny uradnik, kolizna opatrovnicka ani matka dietata sa nelegitimovali, cize mohol to byt ktokolvek z ulice co si prisiel uniest lubovolne dieta! Ze v rozpore s vyhlaskou, uz neviem presne cislo, nekontaktovali riaditelku skoly, na pode ktorej sa toto malo odohravat hoci im to vyhlaska nariaduje - doslova 24 hodin pred vykonanim sudneho rozhodnutia su povinni povereni pracovnici kontaktovat riaditela skoly a ziadat o sucinnost a az nasledne, v sucinnosti s nim konat!

jabadaba
autor
19. máj 2016

@alice107 navyse, vcera v TV diskusii upresnili odbornici - matka konala v rozpore s konanim o zvereni dietata do opatery, pretoze konanie stale prebiehalo, pocas neho nemala narok takto jednat. Cize, z jej strany takisto hrube porusenie zakona! Snad je hadam prirodzene, ze konanie o zvereni dietata do niecej starostlivosti najprv cele zbehne a to podla foršriftu ako zakon kaze, s dodrzanim procesnych postupov a az nasledne, ked je uzavrete aj s vynesenymi zavermi a rozsudkami tak az potom idem a konam! Tu sa pochybilo tak kardinalnym sposobom na vsetkych frontoch, ze je zbytocna akakolvek argumentacia spochybnovania.

K osobe samotnej matky sa uz ani vyjadrovat nebudem.