icon

Odoslaný tovar v bezchybnom stave, no kupujúca hlási poškodenie

gopika
17. dec 2021

Ahojte. Nezvyknem vela predavat, no par inzeratov mam. Predala som jednej pani uplne nove rukavice, su bez vysaciek, takze som ich uviedla ako pouzivane, v top stave. Mam aj nafotene. No pani ich dostala poslala fotky , kde je jedna rukavica roztrhnuta, na spoji, medzi ciernou a tmavozelenku latkou a trci odtial biela vypln. Cize je to ako päst na oko a nechapem, ze by som si to nevsimla. A este aj fotku v inzerate mam z toho miesta, a tam je neposkodena.
Ako mam na toto reagovat?
Nechce sa mi s nou hadat a obvinovat ju, ze to spravila ona. Aj ked naozaj tomu nerozumiem.
Ponukla som jej, ze bud jej vratim peniaze a ona mne rukavice, alebo nech si to zasije, (ta dierka je vnutri a je asi pol cm, a poslem jej cast penazi naspät na ucet.
Chce vratit cele rukavice.
No ked si tie fotky prezeram, nie som s tym velmi spokojna...lebo mi posle znicene rukavice a este aj postu musim zaplatit. Ako to robite vy?

Strana
z2
gopika
autor
18. dec 2021

@lubka261 lenze ja som bola a stale nejak som v tom, ze poskodene neboli. Chapeme sa?
Ale mate pravdu, zalezi zjavne iba na tom, ako sa s kupujucou dohodnem.

maciatkolulu
18. dec 2021

@gopika však ukaz fotky

lucinda450
18. dec 2021

@gopika mne sa teraz stalo, ze kupila som saty za 7€, ziadala som obycajnu postu. Pani mi napisala, ze balicek odoslala 8.12. prvou triedou a zrusila si ucet na konikovi. Balicek neprisiel….. takze stava sa tu vselico

huginko
18. dec 2021

@asia83 aký poškodený tovar? Citajte s porozumením....!!!

zpohodliadomova
18. dec 2021

@gopika
Ak chce vrátiť tovar, berie sa to ako odstúpenie od kúpnej zmluvy, na ktoré má spotrebiteľ nárok aj keď nakupuje od fyzických osôb nepodnikateľov. Môžete teda postupovať podľa zákona, plynie 14 dňová lehota na odstúpenie od kúpnej zmluvy.
Svojej zákazníčke napíšte, že podľa zákona o ochrane spotrebiteľa pri zásielkovom predaji môže vrátiť tovar a odstúpiť tak od kúpnej zmluvy, náklady na vrátenie tovaru znáša však spotrebiteľ. Vy jej musíte do 14 kalendárnych dní od odstúpenia od zmluvy vrátiť platbu.
V prípade odstúpenia od kúpnej zmluvy, ktorej bol predmetom predaj tovaru, ako predávajúca máte právo nevrátiť platbu skôr, ako Vám bude doručený tovar od spotrebiteľa.
Aj keď nie ste podnikateľka, ale od novely zákona sa tieto podmienky dotýkajú všetkých predajcov a spotrebiteľov, čo sa týka zasielkového predaja.
Takže škodovať nebudete, lebo poštovné pri vrátení tovaru hradí spotrebiteľ. Je to postup podľa zákona.
Druhá možnosť ako ste jej aj navrhli, je kompenzácia - to by ale musela podať reklamáciu. Pokiaľ však chce tovar vrátiť a peniaze späť, tak to je odstúpenie od kúpnej zmluvy.
Aj mne sa stalo raz, že som prehliadol nejakú škvrnu, ktorú nebolo vidieť pri zlých svetelných podmienkach na materiáli - ja situácie riešim väčšinou kompenzačne, pokiaľ netrvá na vrátení tovaru.

loginexistuje
18. dec 2021

@gopika pises ma forum modrehokonika tu su pravidla take ake som ti napisala a rukavice za 15 eur je veru dost na to aby prisli s rozstupenym svikom a vychadzajucou vyplnou
a sama si robite meno svojim pristupom ak to nemate daleko co vam brani ist osobne pre rukavice a vratit peniaze ?

gopika
autor
18. dec 2021

@loginexistuje akym pristupom? Vy mi od zaciatku odpovedate, akoby ste ani necitali, co pisem.

gopika
autor
18. dec 2021

@zpohodliadomova dakujem za Vasu odpoved. Presne toto som sa chcela dozvediet.

loginexistuje
18. dec 2021

@gopika ze si nekoezistentna najprv tvrdis ze na tom mieste nebolo poskodenie ze mas fotku z toho miesta a potom ze to bola druha rukavica stale si odmietas priznat vinu
ak by si mne predala rukavice v top stave za 15 eur a posles mi s rotrhanym svikom a vyliezajucou naplnou a odmietnes mi vratit kompeltne zaplatenu sumu tak uz mas netativne odporucania vsade kde sa da akonstane sa chyba clovek prehlaidne ale postavi sa k tomu normalne a uzna si a nejde hned obvinovat kupujucu ze to naschval poskodila

maciatkolulu
18. dec 2021

@gopika akože, ja tiež nevidím dôvod na to, aby kupujuca sklbal rukavicu, čo mala zaplatené... Musíš uznať, že to nema logiku

gopika
autor
18. dec 2021

@loginexistuje ano a presne v tomto je problem. Nikde nepisem to, z coho ma obvinujes. Konkretne:- neodmietam priznat vinu, cely cas tvrdim, ze tej chyby si nie som vedoma. Teda neposlala som jej poskodenu rukavicu umyselne.
-neodmietla som jej poslat peniaze, naopak, ja sama som to ponukla ako prve riesenie
- nikde som neobvinila kupujucu, ze poskodila schvalne tu rukavicu.
Moj prispevok je uplne o niecom inom. Ak to stale nechapes, tak chod inde.

gopika
autor
18. dec 2021

@maciatkolulu uznavam

Strana
z2