Odoslaný tovar v bezchybnom stave, no kupujúca hlási poškodenie

gopika
17. dec 2021

Ahojte. Nezvyknem vela predavat, no par inzeratov mam. Predala som jednej pani uplne nove rukavice, su bez vysaciek, takze som ich uviedla ako pouzivane, v top stave. Mam aj nafotene. No pani ich dostala poslala fotky , kde je jedna rukavica roztrhnuta, na spoji, medzi ciernou a tmavozelenku latkou a trci odtial biela vypln. Cize je to ako päst na oko a nechapem, ze by som si to nevsimla. A este aj fotku v inzerate mam z toho miesta, a tam je neposkodena.
Ako mam na toto reagovat?
Nechce sa mi s nou hadat a obvinovat ju, ze to spravila ona. Aj ked naozaj tomu nerozumiem.
Ponukla som jej, ze bud jej vratim peniaze a ona mne rukavice, alebo nech si to zasije, (ta dierka je vnutri a je asi pol cm, a poslem jej cast penazi naspät na ucet.
Chce vratit cele rukavice.
No ked si tie fotky prezeram, nie som s tym velmi spokojna...lebo mi posle znicene rukavice a este aj postu musim zaplatit. Ako to robite vy?

lesnajahodka
18. dec 2021

Akože podľa mňa je dosť možné, že ich poškodila pri otváraní balíka, napr nožom. Nechala by som to tak z tvojej strany. Bohužiaľ pre ňu, to sa stáva no 💁

slovakboy
18. dec 2021

@gopika zväz si čo je väčšia strata. Stratiť meno a budúcich zákazníkov alebo pár EUR? Nie vždy musí mat zákazník pravdu ale je dobre mu za pravdu dať. Prídeš o pár EUR ale získaš povesť obchodníka ktorému je zákazník na prvom mieste. Ak by sa to u tej zákazníčky opakovalo nabudúce ju odmietneš.

ckatka
18. dec 2021

Práca v jednej nemenovanej korporácií ma naučila -vždy maj na všetko backup.
Čiže -mat dôkazy vždy na všetko.
Ja robím tak, že v momente keď niečo fotím na predaj, ide to do škatule "na predaj" a už sa toho nedotykam až kým to nebalim na predaj.
Pokiaľ nie je možný osobný odber, zaujemkyni pošlem bud aktuálnu fotku alebo spravím video. Tým pádom mam "dôkaz" v akom stave je daná vec.
Posielam doporucene. Obyčajne len na vlastnú zodpovednosť.
A niekto si aj natáča videa z otvárania balíkov. To.je tiež super v prípade že niečo nie je v poriadku. To.len do budúcna...

martina1201
18. dec 2021

@gopika ak máš fotku rukavic z toho miesta tak jej dokladuj fotku. Ty nevieš ako to otvárala, ona sa neprizná že ich poškodila. (Prípadne také ale roztrhané mala doma a len šikovne kúpila nové a staré ti vráti a má zadarmo nové, lebo ty jej peniaze vratis) Chce vrátiť aj potom? Dobre vezmi späť ale s tým, že poštovné hradí ona a peniaze pošleš až keď prídu rukavice naspäť a skontrolujes si ich. Ak boli nové, tak používanie bude viditeľné. Ak boli omylom rozrezane tiež to budeš vidieť. Otvárala by som tak, že by som natáčala na mobil aj kontrolu rukavíc a potom jej to poslala a ďalej s ňou komunikovala.... Uvidíš ako sa zachová.... Ale ak by aj naďalej pýtala späť celú sumu istotne by som jej dala hodnotenie primerane k tomu....

dadulamamula
18. dec 2021

@gopika a čo ak ty jej pošleš peniaze a nebudeš mať ani to a ani to? Už aj také som čítala že sa to stáva. Ja by som to nechala tak, vedome som vám poslala tovar v top stave. Tu ide už len o svedomie človeka a karma.. Ak klamete vy, vám sa to vráti ak klame ona jej sa to vráti..

natalis1998
18. dec 2021

@gopika ja by som poslala keď tak peniaze až vtedy, keby mám ja ako predávajúca tovar doma. Však tak aj pruebeha bežne reklamácia, nikto nikomu nedá peniaze hneď a je tam nejaký štandardný postup. A ak tak poslať peniaze len za rukavice, lebo ty si si vedomá ako si rukavice balila, a už len to je ústup že vrátiš peniaze za tovar. Väčšina eshopov taktiež pri vrátení tovaru nevracia poštovné. Napríklad ja so musí objednavala z nemenovaného prestížneho eshopu šaty na svadbu, ktoré mi prišlo špinavé. Vrátia som ich ale cestu ku mne a cestu naspäť do eshopu mi už nepreplatili, vrátili len peniaze za šaty a aj to až po 14 dňoch.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
asia83
18. dec 2021

@gopika Ja neviem čo riešite, keď máte rukavice odfotené, dokonca presne to miesto, ktoré kupujúca uvádza ako poškodené. Pošlite jej fotku toho miesta na rukavici a viac neriešte. Pri negatívnom hodnotení dajte do odpovede fotku nepoškodených rukavíc a vybavené.

asia83
18. dec 2021

@lubka261 Presne. 👍🏻

loginexistuje
18. dec 2021

ako nechapem preco by pani objednavala rikavice a platila postovne a potom ich znicila ? a to ako boli zabalene zeby ich mohla rozstrihnut pri odbalovani a este na sve ?
proste najskor si si to nevsimla vrat jej peniaze a postovne a hotovo

kepassa
18. dec 2021

Poviem Ti ako to vidim ja.mas v ponuke tri inzeraty v hodnotach po cca 40 az 50 eur a iba 4 hodnotenia.ak sa ta pani nastve da ti isto negatko a uz nepredas nic,pretoze si kazda kupujuca rozmysli ci bude riskovat takuto sumu aby jej prislo ine ako nafotene a popisne top stav...chapeme sa.nemusis mat chybu u seba mohla potiahnut,natrhlo sa.alebo pri otvarani alebo si si fakt nevsimla...to je uz jedno. Volila by som si mensie zlo.neviem aku hodnotu mohli mat take rukavice ale ak iba par eur tak jej vrat sunu s postovnym,kt.vyplatila a aby si nemusela platit este postu spat,neziadaj vratenie k tebe aj tak by si ich uz nepredala ako zasite....nech si to zasije a uziva alebo vyhodi...

sense
18. dec 2021

Nech ti pošle tovar naspäť ale peniaze jej posli až potom ako budeš mat tovar doma. S tým ze rukavice nemôžu javiť žiadne známky použiť okrem teda tej nou uvedenej chyby.... Ak si ale 100perc presvedčená a máš dôkaz že si jej poslala vec bez chyby tak jej posli foto a ak ti dá negatívne hosnotenie tak das dôkaz že je nepravdivé a vec dostala nepoakodenu

gopika
autor
18. dec 2021

Dakujem Vam za odpovede. Nakoniec na mojej fotke je rukavica druha, takze dokaz nemam. Asi som teda ozaj bola slepa. 🥴🤷
Ja sa zachovam, ako som pisala v mojej otazke. Len ma zaujimalo, ake su tu zvyklosti. V nemecku a rakusku si niektori ludia pisu do inzeratu formulku, ze "sukromny predaj, preto ziadna garancia vratenia". (Oni vseobecne maju radi pravnicke formulky🙂)
Tu su celkovo ine moresy. 🙂 Tak aby som bola v obraze.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gopika
autor
18. dec 2021

@lubka261 ano. Ako pisem hore. 👍

asia83
18. dec 2021

A veru. Takže ste jej poslali roztrhané rukavice. Vráťte jej peniaze a nepredávajte poškodený tovar.

loginexistuje
18. dec 2021

@gopika asi je jedno ci enmecko/rakusko ci slovensko ak omylom posles poskodeny tovar treba sa ospravedlnit a vratit plnu sumu aj postovne dobre mravy platia vsade po svete

gopika
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gopika
autor
18. dec 2021

@asia83 nepredavam poskodeny tovar. Nerobte zo mna podvodnicku Vas poprosim.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gopika
autor
18. dec 2021

@lubka261 jasne, to chapem. Lenze ako pisem v prispevku, skontrolovala som to, vzdy to robim. Preto ma to prekvapilo a stale nechapem, ako sa to mohlo stat. Ale tak beriem, ze nie som dokonala a fakt som bola asi slepa . 🙂
Nepredavam obnosene veci, tie darujem. Predavam iba tie, ktore sme nevyuzili velmi a maju este zanovnu hodnotu A kupna cena bola vysoka.
S kupujucou som jednala slusne cely cas, aj ona so mnou, takze ziadna drama sa nedeje, len ma zaujimalo, ake ma kto skusenosti , ako to riesi.
Inak tiez som taka, ako pisete, ze mne by sa koli takej dierke nechcelo posielat a riesit. Aj ked by som to kupila nove v obchode. Proste zasijem a idem. Takto je s tym viac roboty ako uzitku. 🙂
No kazdy sme iny a ja to musim respektovat.

gopika
autor
18. dec 2021

@ckatka to je dobra prax. Dakujem za radu.

selest
18. dec 2021

Ono je jedno co si ty napises do inzeratu stale platia pravidla bazaru. Zial stava sa vselico a kebyze nemam foto predtym nez som vec balila tak asi beriem tovar spat. Uz len pre riziko ze ziskam zle hodnotenia. Ak ma pani dobre hodnotenia, nie nepredpoklad ze je spekulantka ze by nahodou rukavicu roztrhla a takto to chcela hodit na vas, tak by som sa za par eur nedohadovala. Hlavne ak by som si nebola uplne ista, mohlo tam byt natrhnute sitie co ste si nevsimla a ked ich obliekla tak to povolilo. To je podobne e ako ked niekto predava vec kt 5 rokov stoji v skrini a sice je na pohlad v top stave ale ked to vyskusate, rozpadne sa na vas.

danieladeley
18. dec 2021

Ja osobne by som urcite nevracala peniaze, teda nie plnu sumu, ak by som nemala pred tym rukavice doma. A navyse, nie si eshop, nemas nijaky zavazok vracat peniaze, ak nie je dotycna spokojna. Je to bazar. Mne sa tiez stalo nieco take...poslala som uplne v poriadku tovar a pani ma po prijati balika zacala bombardovat spravami, ze ziada okamzite svoje peniaze, ze tovar nie je hodny ani pouzitia ako handry....ja som nechapala ako moze byt niekto take h.....a este mi napisala aj "skvele" hodnotenie. Pritom som na 101% presvedcena, ze tovar bol v poriadku a islo o podvodnicku....ale je to bazar, neda sa to nijak dokazat.

gopika
autor
18. dec 2021

Obchod neprebehol na koniku, takze hodnotenia neboli k dispozicii ani na jednej strane.
Podla celej komunikacie si nemyslim, ze by pani bola podvodnicka...ale je mi to cele podozrive, pripada mi to,akoby sa jej nepacila farba, alebo nesadla velkost a potrebovala to na nieco zhodit...lebo ta dierka je fakt divna. Ale nic, no. Pojdem pre ne osobne a z rucky do rucky.
Ja som nedavno kupila lyziarsku supravu, vraj nepremokavu, draha bola aj z bazaru. A maly uz po pol hodine komplet mokry. 😀 Ale nechce sa mi sa s dakym natahovat, je to bazar, z druhej ruky je to vzdy riziko. Kupila som impregnaciu, supravu v tom vyprala a je vybavene.

gopika
autor
18. dec 2021

@selest ake su pravidla bazaru? To ma prave zaujimalo. Lebo vidite aj tu, jeden by riesil tak, druhy inak.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loginexistuje
18. dec 2021

@gopika v tomto pripade su pravidla jasne kupujuca vrati rukavice a ty zapaltis sumu rukavic plus dva krat postu

iny variant je ak sa dohodnes ze ti rukavice nemusi vratit potom platis sumu za rukavice a jeden krat postu

gopika
autor
18. dec 2021

@loginexistuje pravidla podla coho? Kto ich urcil? Ja sa zachovam podla svojho svedomia. Tu teraz ide o to, ze Vy tvrdite, ze su dake pravidla, tak ich prosim podlozte.

@lubka261 obchod neprebehol na tomto bazare. Rukavice stali 15€.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz