Operácia štítnej žľazy v Banskej Bystrici
Ahojte. Môj endokrinológ mi po niekoľkých rokoch sledovania a liečby štítnej žľazy odporučil jej úplné operačné odstránenie. Odporúča mi BB, lebo tam jediní robia metódou MIVAT, teda laparoskopicky. Aké máte skúsenosti práve s touto nemocnicou? Myslím prístup lekárov, sestier, dĺžku hospitalizácie, priebeh a hocičo, čo by bolo dobré vedieť. Ďakujem.
Ja som pred operáciou lieky neužívala a po operácii sa čakalo na výsledky histológie, tak do vtedy som lieky ešte nemala. Až po výsledkoch, čo boli tri týždne, mi začala doktorka postupne nasadzovať tyroxín. Najprv malé dávky a postupe to zvyšovala. Trvalo to asi dva mesiace, kým mi nastavila správnu dávku. Dovtedy som pribrala 5 kg, keďže som bola bez hormónu. Unavená som bola ako kôň. Ja som ale taký typ, čo ľahko priberá.
@matabb73 práve o tú únavu mi ide. Ja už užívam eutyrox niekoľko rokov a tú únavu poznám. Keď som prišla z roboty a ostala ležať na schodoch, lebo ďalej som už nevládala. ☹ A to priberanie ani nehovorím. Ledva sa mi podarí niečo zhodiť a už by to zas išlo naspäť. Ale keďže mám liečbu nastavenú a tá potvora už aj tak vôbec nefunguje, tak by mi to asi aj mohli nechať. 😉
Mňa operovali 2 týždne dozadu v Žiline ,kto nevie že som bola na operácií , ani by nepovedal , lebo jazva je minimálna... po operácií sú bolesti hrdla ako pri angíne ale nieje to nič strašné, ja som už po týždni fungovala normálne ... v nemocnici strávite možno 4 a viac dni.. podľa toho ako vám bude chýbať vápnik, mne ho dopĺňali 3 dni kým sa dostal do normy... ale mne vybrali len ľavý lalok...
Mna operovali minuly tyzden utorok, stvrtok som uz bola doma a to mi vyberali celu. Keby ze nemam zalepeny krk ani neviem ze som po opracii. Nic necitim, len zachripnuty hlas trosku. Fungujem normalne na 100 %.
Tak už mám po operácii, už čakám len na histológiu a na nastavenie liečby. Naozaj to nebolo také hrozné, len mi trochu vyskočil tlak. Inak mám všetko v poriadku, celú mi ju vybrali, som bez komplikácií. A musím pochváliť sestričky a sestričkov v nemocnici, ich prístup bol fakt profesionálny. 🙂
Čaute ,ja idem tiez na operaciu štitnej zlazy .Uzol sa mi na lavej strane zacal zvacsovat .Velmi sa bojim a chcem sa tomu vyhnut .Sklusali ste aj nejaku prirodnu liecbu ? A baby ktore mate po operacii beriete aj lieky ? Dakujem za vsetky rady a odpovede
Žiadna prírodná liečba, treba to dať von. Mne vyberali celú štítnu žľazu, tiež som mala uzol. Našťastie histológia bola v poriadku. Beriem L tyroxín na doplnenie hormónu, ktorý by inak produkovala štítna žľaza.
Súhlasím s @matabb73. Aj mne vybrali celú štítnu žľazu aj s tromi prištítnymi telieskami. Bola som v nemocnici 3 dni, zotavila som sa dosť rýchlo. Aj histológia v poriadku. Trochu ma trápi nedostatok vápnika. Lieky sa užívať musia, lebo by telo nedostávalo hormóny, ktoré by mu inak dala štítna a bez nich nedokáže fungovať.
@lulika123 ja som po operácií 6 mesiacov, tiež som mala uzol pod ľavým lalokom a 1 maličký na pravom laloku... zobrali mi teda ľavý lalok a časť z pravého .. zatiaľ neberiem žiadne lieky, štítna si stíha , hormóny a minerály mám v norme 😉 .. keď sa cítim moc unavená , tak si dám magnezko + dobrý spánok a je mi zasa fajn 😉
Dakujem tak hadam to bude v poriadku,tiez by som bola rada ak by som nemusela brat lieky
ahojte, závidím všetkým čo už máte po operácii.Mňa to ešte len čaká a veľmi sa bojím.Mám uzol na pravej strane2x3cm,a hormóny ŠZ sú v norme.Neviem sa rozhodnúť kam na operáciu.Rozmýšlam nad B.B laparoskopicky.Mohli by ste mi niektorá prosím napísať tel.číslo kde sa mám objednať na konzultáciu?
Baby koľko ste boli PN po operácii ?
mne doktorka povedala že to bude 4 až 6 týždňov
kde ťa operovali ?
@ingrid56 áno už pred vyše rokom, doktor povedal že je to relatívne v pohode, ale uzol stále rastie a vadí mi. A za pol roka som mala další len o kus mensi ako ten prvý s ktorým som bola na punkcii. Povedal mi že len možno pôjdem na operáciu, no uvidíme, pôjdem po roku a pol na kontrolu na endokrinológiu tak som zvedavá 😊
@lucin_kaa mne ten uzol rástol pomaly ale tým, že sa mi spravil ďalší na pravej strane , tak som si to dala vybrať hneď. Do mesiaca som bola objednaná na operáciu. Predtým som mávala problémy s búšením v krku... aj keď som sa rozčúlila.... po operácií keď ma chlap vytočil, tak som si chytala krk, čo som čakala kedy mi to tam začne pulzovať 😂 a našťastie už s tým problém po operácií nemám 🙂
@lucin_kaa ja som sa tiež strašne bála, nikdy som okrem 2 pôrodov v nemocnici nebola... a zrazu leto,teplo a ja v nemocnici v zúboženom stave zavretá 😂 keď ma dali ľahnúť na operačný stôl fatálne ma klepalo, ale nakoniec mi niečo hneď pichli do žily a už som o sebe nič nevedela, až o 6 hodín som sa prebrala na jiske 😉 fakt sa toho nebojte a dajte si to vybrať čím skôr kým sa bude dať zachrániť aspoň časť šž , ak by ste zhošením stavu po čase prišla o celú, tak sa liekom nevyhnete 😕
ja tiež nechodím po doktoroch, nebývam chorá a zrazu bum operácia.Uzol mi zistili náhodne pri povinnej preventívnej prehliadke,mala som zrýchlenný pulz.Odber krvi,sono šž a už bola diagnóza potvrdená.Punkciu mi nerobili,že nebolo treba.21.11 idem na konzultáciu do B.B. a objednať si termín operácie.Neskutočne sa bojím.
Mojej mame vyoperovali zlazu v topolcanoch tyzden dozadu nejakym specialnym pristrojom, za ktory musela nieco priplatit- ze to ukazuje kde sa nachadzaju hlasivky a tak, aby sa neposkodili pocas operacie.....po operacii povedal jej primar, ze keby nemal ten pristroj, tak by jej pripad nezvladol, ze to mala tam nejake cele divne,,,,,,,,,,tak sme radi, ze vsetko dopadlo dobre,,,, v nemocnici bola od nedele do piatka a vlastne rozpravala po dvoch dnoch po operacii, tahsie sa jej rozpravalo a postupne sa zlepsilo
Ahojte. Aj mňa čaká operácia ale neviem ešte presne kedy... Doktora mi odporúča Ružomberok... Ja sa ale strašne bojím... Mam uzlík v štítnej bunkcia vyšla pozitívne, zistili mi to keď som bola v 6 tt babo som si nechala aj na odporúčanie doktorov... Teraz mam krásneho synčeka 😊 no ale neviem sa rozhodnúť kam ísť na operáciu a či vôbec... Strašne sa bojím narkozy... 😏

V tomto ti neviem poradit, lebo ja som vobec neuzivala lieky.