Osoba s rovnakým menom
Baby som zúfalá potrebujem radu. Stala sa taká vec. Mám email ktorý používam a nedávno mi naň prišla objednávka na kondómy cca 150 kusov na moje meno. Ani nie o týždeň ďalšie 4 objednávky na vibračné pomôcky a do toho mi začala vypisovať nejaká cudzia baba čo si má pomilila s dotycnou napísala siahodlhy mail a keď som jej odpísala, že sa zrejme splietla hnusne mi vynadala. Včera mi prišla zas objednávka na plastiku pred. Popravde môj chlap si už začína o mne všeličo myslieť ale v tomto som naozaj nevinne. Zistila som,že slečna čo toto robí má rovnaké.meno aj priezvisko mail má ten istý lenže ona ho má celý spolu a ja z bodkou a zrejme že gmail to nevie rozoznať a zasiela tie e-maili mne. Neviete mi poradiť ako to vyriesit.? S mužom sa kvôli tomu hádame lebo nevie čo si o tomto má myslieť a ja neviem ako tu slečnu skontaktovať keďže aj keď som jej skúšala napísať email ten prišiel mne. Je 91 ročník a je z Čadce.
Dakujem
oznac email ako spam a je to ... alebo si tu stranku od kt to chodi ak je len jedna blokni ...
@lillystranska ak mail pouzivas na pracu, a je riziko ze tvoje emaily chodia jej, nevahala by som ani minutu a email by som menila, alebo si na pracu zaviedla iny... sice pochybujem, ze google ingoruje bodky, ak by to totiz bola pravda uz by z toho bola kauza, kedze milion ludi ma rovnake mena a rozdiel byva prave bodka/nebodka a ine znaky, dokonca aj aj mam bodky, bezbodkovy tvar bol obsadeny, cize to by znamenalo ze moje emaily niekomu chodia.... ked hodim do mailing listu na newslettery meno hodi mi k nemu kopec verzii, posielame ich kopu a som si issta, ze za roky by sa niekto ozval, ze to nepatri jemu. Je jedno ake su tam informacie, treba napisat na podporu gmailu a informovat ich o zisteni, ide o dost vazne pochybenie ak je to tak naozaj. GDPR nepusti, emailova adresa a duplvoene ak su tam adresy, cisla, rodne cisla (nie je tam aj mobil??? posli jej sms🙂 ) je osobny udaj.
ale veď gmail neumožňuje vytvoriť 2 rovnaké adresy, tak neviem čo tu riešite... je jedno či chcete vytvoriť meno.priezvisko@gmail alebo menopriezvisko@gmail - tá druhá z vás by ten email ani nevytvorila ! toto je nejaká kravina, len v bodke nemôže byť problém...
Tiez si myslim, ze programatori v Google nie su blbi... podla mna to bude tak, ze ona ma tu Tvoju adresu ako ulozenu u seba v nastaveniach a automaticky sa jej doplna do objednavkovych formularov.
A zasadna vec, vzdy treba mat jeden mail pracovny a jeden sukromny.
@rusalinka ale gmail rozoznáva bodky v tom zmysle, že sa nedajú vytvoriť dve rovnaké adresy, pričom rozdiel je len v bodke - preto ti príde mail bez ohľadu na to, koľko bodiek tam dáš - keby si mala mail rusalinka@gmail.com a pošlem mail na r.u.s.a.l.i.n.k.a@gmail.com, tak to stále príde tebe... ani veľké písmená nespravia rozdiel, tiež mail RUSALinka@gmail.com by prišiel tebe...
@lillystranska čiže preklep musí by väčší ako len bodka
@lillystranska mam taky isty problem, len s mailom, kt sm pouzivala za slobodna a teraz si z neho len automaticky preposielam maily na novy... skusala som kontaktovat tu osobu roznymi sposobmi - odpisala som fin.poradcovi, reagovala na prac.ponuky z kt sa jej ozvali, volala som na danovy, ked jej prisla vyzva (robi uctovnicku), odpisovala som exspoluziakom ked robili stretavku po 30tych rokov... chvilku to vyzera nadejne a potom zase, uz len ignorujem...
To s tou bodkou a bez bodky je tak ako pises, ale moze byt, ze ona ma v maily aj nejake cislo kt zaplna zadavat (aspon ta moja) a ked uz ma predplneny formular, tak tu chybu stale opakuje... muz nech nie je blby,ved neodchadzaju peniaze z uctu ani domov ti nechodia baliky, ak by si si nieco take chcela obj, tak si vies vytvorit noy diskretnejai mail a nebudea mu to vesat na nos 😉 a nie je problem poslat akykolvek mail z akejkolvek adresy, ked vies ako na to 😉
@lenkakravcova tak to máte dobrú spotrebu 🙂 gratulujem 😁 nech vám to vydrží čo najdlhšie 😉
Mne sa to stalo. Baba čo má rovnaké meno, tiež g mail rovnaký len ona s bodkou tak prišli tri emaily pre ňu mne. Na tie stránky som napísala, pokúsila som sa ju kontaktovať,lebo som našla číslo do práce ale hovorila som len s jej kolegyňou.
Odvtedy neprišlo nič.
Fakt je toto u vas dovod na hadku? Hm.. mna uz chceli aj na sexzoznamke registrovat (teda mi prisiel potvrdzujuci mail) a potom o par dni zas nieco podobneho charakteru 😂 a my sme sa na tom dobre nasmiali
Aj mne sa to stalo, ale objednavka na nejake gelove nechty ci co, prisiel mi mail, ze objednavka vytvorena, potom zaplatena a este aj odoslana a potom ze caka na prebratie niekde.tak som odpisala, ze sorry ale posielate to na zly mail ale nik sa uz neozval. A tiez ta doticna mala rovnaky mail ako ja ale bez bodky... A dokonca ten mail bol uvedeny aj v hlavicke tak neviem kde potom bola chyba...
Gmail s tym prisiel ako so super novinkou, ze aj ked odosielatel neda bodku, aj tak vam mail pride... Urcite taketo pripady mali vopred osetrene, to je jasne. Ale evidentne niektore adresy "preklzli"...
@lenkakravcova problém je vždy medzi stoličkou a klávesnicou :D
@lillystranska ja mam tiez to iste ale na centrume a skoro som odpadla,muz mi, povedal,ze jedine co mi ostava je nepouzivat ten mail nejaky cas aby sa mi zrusil,ale mi nemame rovnake meno,to mi je troska zvlastne iba mail
Ej nerozoznava bodku, netar. Asi v niecom inom to bude, lebo bodku rozozna.

@grelu
@najk
Dievčatá, nám sa dokonca narodili deti v tej istej pôrodnici deň po sebe. Ale nevedeli sme o sebe, kým moji rodičia nevolali v sobotu večer, či už majú vnúča a sestrička im povedala že jasné, že je to dievčatko. Moja dcéra sa narodila v nedeľu ráno 😄 Viete si predstaviť môjho ocka, keď aj s bráchom dobehli v sobotu do pôrodnice a tam im neznáma žena prišla ukázať neznáme dieťa 😂 Doteraz sa na tom rehocú 😂