Ospravedlňuje niečo manžela, keď vám vulgárne nadáva?
Velmi som sa zamilovala do svojho manzela. Kratko po svadbe vsak zacal pouzivat vulgarny slovnik, hlavne, ked soferuje - vsetci jazdia zle, len on je ten super-macher. Netrvalo dlho a aj mna pri nasich hadkach nazval vulgarne, ze to ani nechcem reprodukovat. Samozrejme ho to dalsi den mrzelo, ale podla neho mam na tom aj ja svoj podiel viny, ze vyprovokuvam hadku, ze som panovacna a hadava. Podotykam, nasa hadka vznika z uplne banalnych dovodov ako: umyjem spinavy tanier, ktory si on nezelal, aby som ho umyla, neodsoferujem jeho auto vtedy, ked mal vypite, poznamenam, ze by mi mohol viac pomahat, alebo ze za 2 hod mohol toho spravit viac....Ja dopredu neviem, co ho moze vyprovokovat a preto by som asi najlepsie mala byt vkuse ticho. Mna vychovali tak, ze zenu ani kvetinou chlap neudrie. V takomto vztahu si na to zvykam a zistujem, ze podobne su na tom aj niektore moje kamaratky, ktorych partner castuje slovami ako spina, zumpa....Ked mi povie krava alebo svina, uz sa nad tym ani nepozastavujem. Je to dovod na opustenie partnera?
Inkinka 😉 to je dobra stranka.
Inkinka - vdaka. Ja ho v tej typologii vidim. Uz som navstivila niekolkokrat specialnych psychologov, ktori sa zameriavaju na tyrane zeny. Aj moj muz tam chodil. Jeho hlavny dovod chodenia vsak je, ze "aby mi urobil radost". Je mi jasne, ze takmer ziadny chlap neprizna, ze tam chodi aj kvoli sebe. Problem ale je, ze ziaden tyran sa v danej typologii nevidi a dokonca, ked mu dam nieco take precitat, tak ma zase obvini z toho, ze co si vymyslam.
este ma zaujima, ci chlapi, ktori tyraju zeny, ci uz slovne, fyzicky alebo inak, to robia UCELOVO, t. j., ze si to UVEDOMUJU a robia to PREMYSLENE, lebo ja by som nedokazala nieco tak genialne naplanovat, aby som si nad niekym ziskala MOC.
Borka, to je prave ta hranicna porucha osobnosti.....o ktorej som ti pisala.
volakedy sa takyto muzi volali psychopati. to je normalna porucha osobnosti. ci za to mozu?....
no, casto tam byvaju rozne priciny...napriklad tyranie v detstve....ale nic ich spravanie neospravedlnuje a
hlavne sa musi pretrhnut ten zacarovany kruh. lebo keby tvoj syncek zil s nim v rodine, tiez by mohol mat v dospelosti podobne sklony....
to mi hovoril aj psycholog, ze by mohlo ist o hranicnu poruchu osobnosti. je to ale vobec liecitelne?
borka, neries, ci je to liecitelne, nech si to riesi sam, alebo rodicia, ale utekaj!!! nebudes cakat, ci, a kym sa vylieci, naslubuje hory doly, a potom aj tak nic!!! fakticky, bez zlutovania!!! nenechaj sa sadnut mu na lep!!!
borka...ale dávno nejde iba o nadávky,srdiečko,ukonči to rýchlo a nepremýšľaj!!! 😒
borka ked si ho tá jeho úžasná rodina tak veľmi zastáva a nechce vidieť realitu. Tak nech mu pomôžu oni! Ty by si mala utekať kade ľahšie.
borka,,nie neospravednuje ho nic,,ak sa raz chova ako cvok tak nech si zije sam,,,,,musis to zvladnut sama,,,,papik
utekaj dievča utekaj,ked to ma niekto v sebe už sa to nezmeni teda aspon podla mna,ja tiež poznam takeho(nie mangel ale je to znami)vždy slubuje a slubuje už sa parkrat sťahoval a vždy mangelku uprosi a ona mu prepači.keby ste počuli tie reči je mi z nich na grcanie,on vždy chce vtedy zomrieť,velmi lutuje,už sa to nezopakuje bla bla bla....poznate to nie???podla toho bastarda je jeho žena vtedy k....,a určite sa s niekym k.....,ked su vlasi v umyvadle a lamu sa jej tak povedal či si tam niekto k... umyval,ma odpočuvany telefon(ona),budi ju v noci lebo sa s nou chce porozpravať,cez den chcela ona ale on vtedy nechcel,ked su v aute jazdi ako šialenec,a posledna jeho hlaška bola že to robi so svojim otcom a ma na to dokazi.....je mi z takychto ludi na zvracanie,ani minutu by som s nim nebola...radšej byť sama ako takto...
Borka, nie to sa nelieci.....
prosim ta, ty ani neuvazuj, zeby si za to niesla nejaku zodpovednost, alebo co....
nie je v tvojich silach ho zmenit, len by teba a tvoje dieta znicil....
ty ho mas este rada?
Za vulgárne nadávky nikoho nič neospravedlňuje. Myslím tým ani muža a ni ženu. Ak sa raz s niekym rozhodnem zdieľať svoj život, tak preto, že ho milujem a že mi na ňom záleží, čo znamená že k nemu mám aj určitú úctu. A nadávky vulgárneho typu s úctou nič spoločné nemajú.....
Takže podľa mňa: Neospravedlňuje
Podľa mňa vulgarizmy k manželstvu nepatria, ale niektorí ľudia nadávajú a je to ich vec a spôsob vyjadrovania ale hovoriť že ak žene niekto vulgárne nadáva je len krôčik aby ju udrel sa mi zdá viac ako hysterické 😕
blazka...v tomto prípade sa to už stalo...nevšimla si si to.
Alkohol nas kazdodenny... 😕 😅 Melisko alkoholik ani nevedel, ze ho sused nahrava cez digestor v kuchyni a poslal nanho trestné oznamenie, ale tomuto chlapovi uz nie je pomoci. 😅 😒
https://www.youtube.com/watch?v=bpmSDBkHDAAhttps://www.youtube.com/watch?v=m3kqjE0d4CsBorka, ja som toto zazila a ver mi, ine vychodisko ako rozvod nemas, bohuzial...Ja som mala chlapa, ktory by ma pred svatbou na rukach nosil , a 2 mesiace po svatbe bol ako vymeneny, zacal ziarlit, uplne bezdovodne, urazat ma, podozrievat z nevery... a pridali sa aj facky a monokle pod ocami.. vzdy na druhy den sa kajucne ospravedlnoval, ze on to nechcel, ale JA SOM HO VYPROVOKOVALA!!!!! Vzbudil vo mne pocit viny, ze som zla matka, neschopna kucharka a gazdina... Trpela som 10 rokov, kym som si povedala dost, ked mi zlamal rebra, zmlatil ma bez priciny, ked prisiel ozraty domov.A dobre som spravila, lebo uz aj detom zacinal robit zle, starsiu urazal, posmieval sa jej ze nosi okuliare.. no primitiv a idiot.Borka necakaj, toto sa nezmeni, ver mi, mam uz nieco za sebou 😢
inkinka, az teraz som si pozrela link, co si sem hodila, a presne to na mojho exa sedi, aj ta izolacia od priatelov a od rodiny, on si chodil kade chcela a ja som sedela cely rok doma, akurat na vianoce a na narodeniny sme isli k nasim alebo k svokre, aj to vecne skoncilo hadkou a mojim placom, ked ma upodozrieval, ze sa prilis pekne pozeram na niektoreho z jeho bratov...chudak obmedzeny
frisbee asi som si to nevšimla prepáč........
náš sused nadával svojej manželke v kuse, ale nikdy ju neudrel - niekedy sa mi rozum pozastavoval ako si môže nechať tak nadávať ale veru nepočula som že by ju udrel........
ak by sa mňa mm dotkol tak ho nechám zaspať a tak ho vymlátim válkom na cesto že bude mať miesto rebier políčka na krížovky a miesto hlavy placku 😝
Rusalka, to si si teda uzila! 🙄 🙄 🙄 este dobre, ze sa ti podarilo ten vztah skoncit! 😵
Blazka, mozno bil aj tu susedu, len si to nevidela.... ☹ tito chlapici su velmi rafinovani.... 😔
filipal, bolo to tazke, pretoze nam velmi zasahovali moji rodicia do manzelstva, a vzdy si zastavali len jeho.. on im narozpraval, ako ma lubi, aj deti, ako sme spolu stastni, len ja mam neznesitelnu povahu a provokujem ho.. mojej mame sa liskal, ze ako mu chlapi v robote zavidia, ze aku ma mladu svokru, a tym si ju uplne namotal na svoju stranu...mna upodozrieval, ze som mu neverna, poproitom som sa na druheheo chlapa ani nepozrela, a az po rozvode som sa dozvedela, ze mi zahybal kde s akymi hnusnymi babami, co boli v dedine zname, ze idu s chlapom za jedno pol deci a pivo, fuj, bola som zhnusena
rusalka to je inakšia všehochuť, ja by som ho otrepala o futrá ..........
keby mne mm zakazoval priateľov, rodinu a nedajboh začal žiarliť /čo nehrozí - je totál flego/ pošlem ho tam kde ked ideš so sviečkou a zhasne tak si tam...............
filipal chlapi sú rafinovaní ale to by bolo vidieť že ju udrel, monokle neskryješ 😖
blazka, nebolo to take jednoduche, moj ex cvicil kulturistiku a na vojne bol ako vysadkar, kde ho ucili, ako holymi rukami zabit cloveka... myslis ze som drzala? Branila som sa, ale nemala som sancu. Mala som si lepsie vsimat signaly z jeho rodiny, jeho tatko bol tiez taky ozran a nasilnik, svokra sa s nim tiez rozviedla, a fakt je to pravda, ze jablko nepada daleko od stromu...
blazka, teraz mimo, co su futrá? ja viem iba, ze futro je vnutrajsok bundy, ale som sa zasmiala aj tak!!! baby, ste fakt hrdinky, co ste cosi take zazily a zvladli, borka, fakt nepremyslaj - doslova - iba konaj, aj keby ti to v tej chvilu uz neprislo ako dobry napad, lebo ... zmeni sa a podobne ... proste si povedz, rozvod, rozchod, a hotovo!!! no matter what!!
jeeej Rusalka, este ze ta nenakazil! ☹ no hnus, taky chlap! fakt sa strasne tesim, ze sa ti podarilo odist! a co je snim dnes? ma nejaku inu babu? to co pises, sveci o jeho schopnosti pripravit si podu, aby ta izoloval od okolia!
Blazka, vsak ju mohol bit inde! tak aby to nebolo vidiet.
je to hrozne, co tu teraz napisem, ale citala som raz rozhovor s jednym gynekologom, ktory tvrdil, ze osetroval zenu, ktorej muz - tyran nalial sadru do vaginy, aby nemohla s nijakym chlapom nic mat.... ☹ 🙄
vraj jej to nevedeli odstranit a v zivote vacsiu hrozu nevidel... ☹ ☹ ☹
pekný večer baby, nečitala som síce všetko. Ja som tiež bola taká nevšímavá a zalúbila som sa do chlapa, ktorý bol v mojich očiach dokonalý, keď si to teraz spiatočne premietam v hlave tak prichádzam na to že to bol ožran, ktorý neurobil ani krížom slamy, hrával automaty a mňa len využíval, lebo moj otec mu dával peniaze, oči sa mi roztvorili až keď som s ním čakala malého, bola som v 4. mesiaci tehotenstva a prisiel taky spitý že nevedel ani stáť na nohách a keď sa na obed zobudil, ziapal na mňa že je to moja chyba, že sa opil, potom povedal citujem"keď sa ti nepáči zostaň s tým panchartom sama" a zahnal sa na mňa... to bola prosím pekne posledná kvapka, v momente mal zbalené veci a na ceste taxík a odvtedy som ho nikdy nevidela, dokonca som ho nenapísala ani malému do rodného listu...Vobec nelutujem ako som sa zachovala, a určite to pochopi aj moj synček, som šťatná že ho mám a že máme aj nážho nového "tatina" aj keď nie biologického ale MILUJÚCEHO. 😉 . 🙂 .
Týmto som chcela len povedať, že chlapa nezmení nič, ani dieťa, ani psycholog... možno tak na pár mesiacov... to je len moj názor...
diky baby za vase postrehy. Cele dni na nic ine nemyslim, len ako som sa mohla tak nekriticky zalubit a ako niekto moze byt tak kruty a zly. Citala som uz vela analyz na temu skripajucich vztahov a vsade radia komunikovat s partnerom. Lenze fakt je, ze s clovekom, ktory ma poruchu osobnosti, sa komunikovat neda. Niektora z vas mi tu napisala svatu pravdu, ze komunikovat o nezhodach vo vztahu mozem len s normalnym jedincom. Ja som uplne mimo z realu, snazim sa istym sposobom obhajovat mojho stale muza, spominat len na pekne chvile, co sme prezili, nase spolocne zaujmy, ktorych mame mnoho, na to, kolko nahod hralo v nas prospech, aby sme sa dali dokopy. Moje srdce je zlomene. O to viac, ze neciti ani stipku lutosti pre svoje konanie. Jeho rodicia ho silne podporuju, lebo ich presvedcil o tom, ze som chorobne hadava a panovacna. Vcera mi volal a okrem ineho povedal, ze nikdy v takom strese nebol, ze som stara dievka. V tom momente som chcela poslat jeho rodicom fotky, kde mam modrinu, ktoru mi spravil, rozbite dvere, nahravku, ako reve na mojich rodicov...ked vam pisem, ulavuje sa mi....
borka, ja by som sa s takým mužom dlho nebavila, ja viem že je to ťažké, na to dobré sa ťažko zabúda, ale na to zlé ešte ťažie, ja som si povedala, že nie je jediným chlapom na svete a že žijem len raz tak nech ten život stojí za to, povedala som si že budem šťastná, že to zvládnem aj sama s mojím malým a tak to je... staré časy ma neprenasledujú lebo CHCEM BYŤ ŠŤASTNÁ a to mám v hlave a myseľ je najúčinnejší liek
Lenka, fajn, dobre si urobila 😉
gratulujem, ze si nabrala tolko sil 😵 a tesim sa, ze si si nasla dobreho muza a otca pre synceka. 🙂
Borka, jeho rodicia su alebo slepi, alebo dobre vedia co sa deje (lebo nie si jeho prva partnerka) a boja sa pozriet pravde do oci. vies, rodicia su niekedy taki, ze nechcu vidiet svoje dieta v objektivnom svetle, mozno sa boja priznat si vlastne zlyhanie. alebo je taka psychopaticka cela jeho rodina.
skus zabudnut a ist dalej Borka. neobzeraj sa a chod dopredu. raz budes rada, ze si nabrala sily.
tie fotky si dobre schovaj, mozno sa ti zidu pri rozvode.
filipal máš úplnú pravdu, treba sa na to pozrieť z tej ozajstnej stránky a dať si jednu a velmi dôležitú otázku "toto je to čo chcem?" a myslím že každá z nás si dokáže odpovedať čo je pre ňu to najsprávnejšie. Sme slobodná krajina, kde môže každý svojprávny človek robiť vlastné rozhodnutia...
BORKA ja ťa nechcem nejako strašiť, ale kamarátka žila s takýmto partnerom asi 3 roky, najprv jej nadával a potom prešiel aj k násiliu a raz ju zbil aj s ich asi ročnou dcerkou na rukách. teraz má malá 6 rokov už mala chodiť do skoly ale za to že sa neskoro naucila rozprávať pojde až na rok, aj dlho po tom čo kamarátka od muža odišla, bola malá zakríknutá a strašne bojazlivá...
Musíš myslieť aj na vaše dieťatko, lebo ono sa brániť nevie a ty si tá čo to má robiť...

borka, nieco som nasla ako odpoved na Tvoju otazku - je v poslednom odstavci. Ale pokojne si precitaj vsetky odstavce
http://www.fenestra.sk/html/6_5_2.html