icon

Ospravedlňuje niečo manžela, keď vám vulgárne nadáva?

borka1973
13. feb 2010

Velmi som sa zamilovala do svojho manzela. Kratko po svadbe vsak zacal pouzivat vulgarny slovnik, hlavne, ked soferuje - vsetci jazdia zle, len on je ten super-macher. Netrvalo dlho a aj mna pri nasich hadkach nazval vulgarne, ze to ani nechcem reprodukovat. Samozrejme ho to dalsi den mrzelo, ale podla neho mam na tom aj ja svoj podiel viny, ze vyprovokuvam hadku, ze som panovacna a hadava. Podotykam, nasa hadka vznika z uplne banalnych dovodov ako: umyjem spinavy tanier, ktory si on nezelal, aby som ho umyla, neodsoferujem jeho auto vtedy, ked mal vypite, poznamenam, ze by mi mohol viac pomahat, alebo ze za 2 hod mohol toho spravit viac....Ja dopredu neviem, co ho moze vyprovokovat a preto by som asi najlepsie mala byt vkuse ticho. Mna vychovali tak, ze zenu ani kvetinou chlap neudrie. V takomto vztahu si na to zvykam a zistujem, ze podobne su na tom aj niektore moje kamaratky, ktorych partner castuje slovami ako spina, zumpa....Ked mi povie krava alebo svina, uz sa nad tym ani nepozastavujem. Je to dovod na opustenie partnera?

alexandrah
17. feb 2010

lenka, mas absolutnu pravdu, a moc gratulujem, ze si nasla tu silu, a odisla od toho "svojho"!!!

suem
17. feb 2010

Borka utekaj od neho!!! Cim skor, co najdalej .... a v ziadnom pripade nehladaj chybu v sebe, aj keby si ju 100x mala NIKTO nema pravo sa takto spravat k tebe a tvojim blizkym. Ked si ludia nerozumeju tak sa maju rozist, a nie taketo stresy vyrabat.
Drz sa moja, a aj ostatne s podobnym problemom.

nikush
17. feb 2010

borka, isto ho to neospravedlnuje!!!!!!!!!!!!!!! to je ale trkvas, ked si ta nevie vazit...more, by som mu ale jednu pribila 😠

zuzkafuny
20. mar 2010

Borka...
Prečítala som si tvoj príspevok... 😔 to isté mám doma... a po pohrození že odídem sa to u nás zmenilo na hrobové ticho... a občasné ach! z jeho strany... ☹ ☹ ☹

zuzkafuny
21. mar 2010

A prečítala som si aj ostatné príspevky... aj keď nepatrili mne, ďakujem za ne 😔

filipal
21. mar 2010

Zuzka, ak ta povzbudili, tak je dobre! 🙂 hlavne si uvedom, ze nikto ta nema pravo ponizovat a ublizovat ti.

popelka
21. mar 2010

ahojte holky upne s vami suhlasim,manzel nema co nadavat a takto sa chovat ,ved co sme my nejake chudery alebo co,,,,,,,nedaj si ublizovat,,,,papik

livia76
21. mar 2010

🙂 prepáčte,ak to vyznie hrubo čo napíšem ale na otázku-čo by ospravedlňovalo muža ,že žene nedáva ma napadla len jedna odpoveď... Nádor na mozgu... 😔

latvia
22. mar 2010

😀 😀 😀 s tym nadorom suhlasim 😀

zuzkafuny
24. mar 2010

😀 😀 😀
mali by si toto povinne prečítať...!!!

kafulienka
24. mar 2010

ahojte,

borka, mna by zaujimalo, ci taketo spravanie praktizovali aj jeho rodicia - teda otec na matku. ☹

zuzkafuny
25. mar 2010

Kafulienka...
to by aj mňa zaujímalo... len som nenašla odvahu sa to svokry opýtať... a neviem či by sa tým aj niečo vyriešilo... asi len to, že viem... hm... 😒

heleniatko
1. apr 2010

Ahojte, ja celkom nerozumiem tomu celemu, spominalo sa tu, ze Borkin muz zacal aj varit a zehlit? to by som sa ja od mojho muza nikdy nedockala... pre povzbudenie zien v podobnej situacii, u nas je casto psycho, hlavne v suvislosti s muzovou narocnou pracou a aj financnou situaciou... bolo vselijako, aj sme sa pohadali, aj si ponadavali, ale ja som sa nedala, vsetko co ma nezabije, ma posilni... tak sa citim silnejsia ako kedykolvek predtym 😀 Hlavne je, aby partneri spolu komunikovali, po kazdom incidente si treba s chladnou hlavou vysvetlit, o co islo, ze niekomu "preplo" a zbytocne bol hystericky alebo agresivny...

somjezibaba
1. apr 2010

ahojte borka a ostane ,som tiez jedna z tych ktorej manzel nadava a strasne mi to vadi.a som stale s nim...zatial.naozaj by som obcas s nim skoncila,ale neviem ci som na to este dost silna,alebo uz dost silna...totiz uz jedno manz.mam za sebou-bol to flegmatik a sral na vsetko aj na svoju dceru..moji rodicia si nikdy nenadavali,manzelovi rodicia -no otras.otec matke...a fuj spinavo,a to vsetko si doniesol aj do nasho manzelstva akurat ze nechlasta ako jeho otec.dokonca nadava aj svojej matke.a tiez je pravda aj to,ze ked nadava bude v tom pokracovat a casom aj jednu chytite,samozrejme za to budete na vine vy.aj mne sa to uz stalo a preto keby som na to mala podmienky tak som davno prec....spolu mame dve deti,najmladsi ma 7.mes.a raz to iste urobim lebo s tym sa neda vyrovnat len skoda ,ze signaly ze nieco nie je v poriadku si zalubena nevsima,ale pozor vidia ich casto vasi blizki lebo nie su zaslepeni laskou.ked sa to zacalo v nasom manzelstve ,tiez to bolo bolestive ale casom som si povedala aky poziaj taky vrat a dnes nadavam aj ja jemu,ale len ked on mne,tzv.talianska domacnost.....nehovorim slova ktore uz nikdy nemozem zobrat spat,takze v zaciatkoch som si nechala nadavat,ale dnesmu to opatujem,ale bohuzial s tym ,ze to myslim vazne.myslim ze nas vztah nema perspektivu iba ak sa ja budem tvarit ze je to tak ok

somjezibaba
1. apr 2010

viem ze viacere mi poviete prec od neho,ale tie co to skutocne mame doma to nevidime take jednoduche a hlavne ked ta rodina je uz vacsia....a nemate kam ist....ale je fajn sa z toho trochu vypisat a podelit sa o to s niekym....vypustit ventil

zuzkafuny
3. apr 2010

Heleniatko... veď tá komunikácia 😖

somjezibaba
26. apr 2010

u nas sa tazko komunikuje ked mm sa castejsie rozprava s pc,ja som ticho len ked sa hnevam 🙂 🙂

zuzkafuny
29. júl 2010

Dlho som tu nebola... 😖
U nás sa začali veci konečne hýbať... alebo ja? Už mám bytík, ktorí mi celá rodine krásne poriadila a trošku porobila...do podnájmu. Už sa len nadýchnuť, zatnúť zuby a vykročiť so vztýčenou? hlavou do nového života... Žalúdok sa krúti, do očí sa tisnú slzy, mám veľký strach... DRžTE PALCE!!!

somjezibaba
29. júl 2010

zuzkafuny,fandim ti.nech sa ti dari skvele,tiez by som rada zdvihla kotvy ale....este to nedokazem,ale chvilami si hovorim ze ked zacnem zarabat-som na md-tak ma uz nic nezastavi,potom bude niekto cumiet...len sa mi vyhrazal neraz -deti zostanu tu!!ty chod do....sem tam je to v pohode,ale su veci a udalosti ktore mam pred ocami stale ked sa zacneme hadat...drz sa.

anatanka
30. júl 2010

Jestli ho neco ospravedlnuje? Ano a to, ze je kokot, ze nezvlada emoce a bez urazek nedovede vyjadrit vztek. Pro me to je slabost toho urciteho muze, ackoliv on se citi urcite jako velky macho. A co se tyka fyzickeho nasili, tak to s tim jde vice mene ruku v ruce. Mam toho za sebou, ze bych mohla vypravet 😉

zuzkafuny
30. júl 2010

jezibabka... ja pracujem za 320€mesačne... nemám šajnu ako to zvládnem... ani tú najmenšiu... ☹
a to keby ste videli toho môjho aký dokáže byť teraz milý, kľudný... je mi z toho zle... začal skúšať psychológiu na dcéru... rozprávať jej o tom, ako málo maminka zarába, ako už nebude mať veci a ako chcem Miškovi vziať otca... ako som vzala aj jej 😢 a či náhodou nemám frajera, lebo že s ním nesexujem a napriek tomu beriem tabletky... ale nechcem ju prezradiť že mi to povedala... Som tak nahnevaná 😠

zuzkafuny
30. júl 2010

@anatanka 🙂 tak by som mu povedala ty k....jeden... ale to sa mám znížiť na jeho úroveň??? Ale ešte predtým ho nabonzujem jeho rodičom... Aj keď s tým už nič nenarobím...

somjezibaba
30. aug 2010

ach ti chlapi,co to je uz len za plemeno!!!!!!!!u nas doma nic nove,nadavky stale.zurim z toho,ale si hovorimked zacnem zarabat tak zacnem viac vyskakovat,lebo z rodicaku sa neda ani nadychnut...ma fascinuje ked si vysedava za pc -na FB lichoti babenkam a doma ma taku... a ja cely den kmitam-deti,varit,upratat,samozrejme som vytocena a komentujem to.no co si to ja p..a tupa dovolujem..vobec nieco spomenut ze treba doma robit.len dufam ze sa mu to raz vrati.a to ked som mu vo februari prisla na to co si on vlatne vypisuje a s kym, bol poriadne sokovany a vraj ho to mrzi ze som to videla.ALE neprestal s tym,aj
ked si uz teraz dava bacha,uz mu neverim....zuzkafuny chces zarabat viac?kolko mesacne potrebujes a co si ochotna sa naucit aby si tolko mala?mu vytri zrak a zacni zarabat viac ako on,da sa to,kludne mozes mat 1000-1500e a ked ti bude malo aj viac.si myslis ze by este rypal??by sa citil ako male NIC,to by bol pocit 🙂 moznosti su len clovek musi mat silny motiv.ja sa tiez chystam uz robit,maly ma sice len rok a nechce sa mi od neho,ale ma nebavi pocuvat ze hovno robim a za vsetko mozem ja- aj za nas momentalne slaby prijem.nech uz som aj ja v takej faze,bude drzat hubu ,lebo sa zbalim a viac ma nebude.zasluzi si to,chova sa ku mne ako k chudere.neznasam ho za to,normalne som tyrana zena 😠

katarina85
30. aug 2010

Ahojte dievcata 🙂 Nad vulgarnym slovnikom svojho manzela sa uz nepozastavujem, nastastie, nenadava mne, ale na vsetko okolo. Niekedy sa rano zobudi a komentuje pocasie vonku takymi stiplavymi slovami, ze az...Ale to nie je dovod, preco pisem. Asi ta moja otazka nepatri do tejto temy, ale nevedela som najst nijaku lepsiu. Problem je ten, ze neviem pochopit spravanie svojho manzela. Ked ho napr. poprosim, aby isiel prebalit maleho, tak sa vykruca a nejde aj ked hocikedy predtym to robil bez problemov, nemusela som mu ani nic hovorit, jednoducho isiel sam. Takisto chcel byt pri kazdom kupani, teraz ma stale nieco ine... tak sa mi zda, ze si stale hlada nejake zamienky, aby nemusel byt velmi s malym...ked sa ho na to opytam, tak som samozrejme zla, lebo vyvolavam hadky a nakoniec sa aj tak nejako vykruti a nepovie mi nic...Samozrejme, plne respektujem, ze chodi do prace, tak ho neobtazujem ked pride domov unaveny...Nebolo by mi to cudne, keby to vsetko predtym nerobil, ale kedze to robil a teraz ho to obtazuje, tak sa mi to zda divne...

imarikai
30. aug 2010

@katarina85 manžel by si mal vyskúšať aspoň dva dni aký je rozdiel medzi prácou a dieťaťom potom by videl kto je viac unavený ale či by to pomohlo pochybujem lebo by určite neupratoval a nevaril čiže by to mal ešte ľahšie

filipal
30. aug 2010

@katarina85
mozno mu nieco chlapi v robote narozpravali.
muzi v kolektive sa navzajom huckaju a smeju sa, ze robi "zensku pracu".
v akej profesii tvoj muz pracuje?

katarina85
30. aug 2010

@imarikai to mas pravdu, ale aj tak, tu sa ho musim aspon trosku zastat, lebo ked je doma, tak aj vari... 🙂 mne len nejde do hlavy ten jeho pristup k synovi. A po celom dni, ked som niekedy naozaj unavena a chcem, aby sa s nim trosku pohral, povenoval sa mu, tak vzdy musi robit nieco ine, nieco "dolezitejsie"...

katarina85
30. aug 2010

@filipal je zivnostnik, ma len dvoch kolegov, jeden ma 8-mesacnu dceru, druhy deti nema, neviem, ale nemyslim si, ze by bol problem prave tam...

filipal
30. aug 2010

@katarina85 tak to asi nie....
ja som si predstavila taky kolektiv plny chlapov, co nemaju co ine na robote, len podpichovat!

a skusila si sa s nim o tom porozpravat? aj ked viem, ake je to tazke....a hlavne muzi malokedy uprimne povedia co je vo veci.... ☹

katarina85
30. aug 2010

@filipal jasne, ze som skusila, ale zatial vzdy neuspesne ☹ uz ani neviem ako zacat tu debatu, lebo on sa ocividne vobec o tom nechce bavit.