Ospravedlňuje niečo manžela, keď vám vulgárne nadáva?
Velmi som sa zamilovala do svojho manzela. Kratko po svadbe vsak zacal pouzivat vulgarny slovnik, hlavne, ked soferuje - vsetci jazdia zle, len on je ten super-macher. Netrvalo dlho a aj mna pri nasich hadkach nazval vulgarne, ze to ani nechcem reprodukovat. Samozrejme ho to dalsi den mrzelo, ale podla neho mam na tom aj ja svoj podiel viny, ze vyprovokuvam hadku, ze som panovacna a hadava. Podotykam, nasa hadka vznika z uplne banalnych dovodov ako: umyjem spinavy tanier, ktory si on nezelal, aby som ho umyla, neodsoferujem jeho auto vtedy, ked mal vypite, poznamenam, ze by mi mohol viac pomahat, alebo ze za 2 hod mohol toho spravit viac....Ja dopredu neviem, co ho moze vyprovokovat a preto by som asi najlepsie mala byt vkuse ticho. Mna vychovali tak, ze zenu ani kvetinou chlap neudrie. V takomto vztahu si na to zvykam a zistujem, ze podobne su na tom aj niektore moje kamaratky, ktorych partner castuje slovami ako spina, zumpa....Ked mi povie krava alebo svina, uz sa nad tym ani nepozastavujem. Je to dovod na opustenie partnera?
@heh_adusssa dobry napad je vratit sa z kratsej cesty.. Teraz mate vela veci vybevenych, ale kolko este treba a kolko penazi do toho este investujete. My sme tiez v dome so zahradou, aj u nas sem tam treba nieco manhelovi podat aj som parkrat vybuchla ci som poskok, ale nikdy mi nijak nwvynadal, nikam ma neposkal.. Asi to mame obaja nastavene tak, ze s nadavkami pdchadza respekt a ucta k tomu druhemu...ak nie si teraz stastna, po svadbe sa to nezmeni..
@borka1973 nechcem byt zla, ale jediny kto ho ospravedlnuje si ty sama. normalne to nie je, ale kolko mu dovolis, tolko ti nalozi. clovek, ktory ta ma rad, sa takto nesprava, ma to asi odkopirovane od rodicov take spravanie a pride mu to normalne, alebo neviem co. ak mu to budes tolerovat, bude to normalne aj pre teba a neskor tvoje deti. a je velka pravdepodobnost, ze sa podobne bude spravat aj tvoj syn, uvidi to u milujuceho tatinka, ako sa sprava k jeho maminke. mozno tvrde, ale realita, v praxi odskusana, bohuzial. ja som zmenila partnera, uvedomila si, ze takto si ja lasku nepradstavujem a v dalsom vztahu je uz 23 rokov uplne vsetko ok u mna.
@petkaa28 ked ja ho nechapem.inokedy je taky ze on to tak nemyslel.. je mily je iny a inokedy by ma poslal ozaj do pi....
On si nevie uvedomit ze aj ja mam svoje potreby.. ale ked ja ho volal ze nech mi nieco poda tak sa mu nechce.. to nevidi 😢
@heh_adusssa po svadbe to bude ešte horšie.....chceš mu robit poskoka po celý život?l
@heh_adusssa hlavne sa nevydavaj z dovodu "lebo uz mame tolko veci vybavenych".... ver starej babe ako som ja - ked je to uz teraz tak, radsej sa vrat z kratsej cesty. Lebo olutujes. Ved uz teraz citis, ze to nechces.
@heh_adusssa Bude sa Ti zdat otrepane,ale:Pocuvaj svoje srdce. To ako sa sprava je otrasne, toto nie je ziadna partnerska pohoda, laska, porozumenie. Casom by sa na vsetko zrusene zabudlo, prestanu vycitky a ty stretnes niekoho, kto si ta bude vazit. Ty musis vediet, co citis.
@borka1973 jemu by sa pacilo, keby si sa k nemu takto spravala? Akym pravom sa takto k tebe sprava?????? Je velmi tazke najst odvahu na razny krok, ale presne, ako tu uz bolo napisane:vase deti sa 1 takto potom tiez budu spravat, ako on!Su aj slusny chlapi ktory svoje partnerky vazia, no tento to veru nie je!!!
Je to velmi tazke lebo ho milujem... Na zaciatku bol ten naj naj.. chalan na svete.. rok sme sa pokusali o babo a furt nic tak potom som to vzdala naplanovali sme si svadbu. Ale to vyšlo z ust jeho rodicou. Zeby sme sa mohli zobrat nie z jeho.. viete trapi ma moc jedna vec ani jeden s mas si nepisal s ikym.. ja zo ziadnymi chalanmia on zo ziadnimi babami.. svadbu mame naplanovanu uz od minuleho roka a on od januara az do marca chodil kazdy raz na pokec hlavne vtedy ked som mala nocne. A nebola doma moc ma to trapi on sa furt vyhovara ze je debil ze preto tam siel atd... Ale keby som mi to ja urobila tak uz by sa vykaslal davno namna.. je mi to blbe lebo bohvie co robil ked chodil na ten pokec ked som bola na nocnej.. koho si zhanal.. nechvela som mu skontrolovat telefón alemala somzleho tusaka. A šup zystila som ze on chodil na pokec. Najprv mo hovoril ze s nikym nepisal a potomze nevie kolko ich bolo 🤔 Po tomto mu neverim.ktovie ci ma nepodvadzal ale to mi on nepovie ani susedia nikto..
@heh_adusssa to,čo ti vadí na ňom teraz,bude ti vadiť oveľa viac. Nápad s vydajom je sprostý nápad v danej situacii. Robíš mu poskoka? Dones,podaj, podrž, lebo jemu sa nechce? On sa tak správa preto,lebo mu to dovolíš. Súhlas s babami vyššie,odíď z kratšej cesty...
@heh_adusssa a ešte niečo, slová svatba, vezmime sa, budeš so mnou v dobrom aj v zlom?, ... patria do úst chlapa a nie jeho rodičov. Dieťa váš vzťah nevyrieši,iba skomplikuje.
@heh_adusssa moj ty boze.... a co na nom milujes? Ci milujes len predstavu, ze si s niekym? Lebo dnes sa tak strasne kazdy boji byt sam....... uz som ti to pisala a ver mi, ze si stale mozes polepsit. Preco sa niektore zeny "uspokoja" s niecim, co ich vlastne vobec neuspokojuje? Ved podla toho co pises, stastna a spokojna nie si. Nemala by si sa prave vo vztahu citit spokojna, milovana a stastna??? Ak sa tak necitis, tak to LASKA nie je. Je to len tvoja tuzba. A nemiluj niekoho, pre koho je normalne chovat sa k partnerke ako to opisujes.
Lebo tu nejde o to, ci ho milujes ty. Ale o to, ci miluje on teba, ked sa k tebe sprava ako k handre a nemal gule ani na to, aby ta sam poziadal o ruku.
@heh_adusssa lepsie to nebude. Len a len horsie. Mas moznost sa vratit z kratsej cesty.
@heh_adusssa nevydavaj sa. Vrat sa z kratšej cesty. Drž sa!
@heh_adusssa nevydavaj sa... to sa bude len zhorsovat. ale uz ho vidim ako sa plazi spat ked si budes balit kufre.... neznasam takychto manipulatorov, fakt od neho co najdalej, cakalo by ta peklo
@obsadenemeno Lepsie by som to nenapisala.
@heh_adusssa Ako môžeš milovať niekoho kto si ťa neváži?!
@kimaka27 nehladaj ospravedlnenia ze ti nadava kvoli matke. Nadava ti, lebo je debil a nema v sebe zakladnu slusnost a nevazi si ta. Naco si s takym chlapom? Ste spolu len kratko a uz si prenho k...a, stetka spina a suka.... a ty sa pytas, co mas robit???? Fakt? Vytrtkal ti mozog ze nevies porozmyslat?
@kimaka27 Som so svojim muzom 12 rokov. Za ten cas sme si preskakali kdecim, vratane samovrazdy jeho mladsieho brata. Stane sa, ze sa pohadame. Stane sa, ze mame tichu domacnost. Stane sa, ze sa nezhodneme vo vsetkom (najma odkedy mame syna). Ale NIKDY, naozaj NIKDY u nas nepadlo jedine skarede slovo. NIKDY ma pri hadkach neurazal. A hlavne - odkedy sme spolu, jeho najblizsou rodinou som ja a poslednych 5 rokov nas syn. Aj ked sa nezhodnem so svokrou, ON je na mojej strane.
Mila zlata, padaj od takeho chlapa. Nie len pre to, ako Ta pri hadkach castuje. Ale aj pre to, aky ma vztah s matkou (resp. ona s nim). VZDY sa vam bude miesat do vztahu, bude sa vam miesat do vsetkeho. A on bude VZDY na jej strane, ked uz teraz je to tak. Potrebujes to ku stastiu? Ja myslim, ze nie.
@kofoluska presne tak. Ja som so svojim 14 rokov, tiez sme si presli vselicim ale nikdy, nikdy si nenadavame, nikdy mi nepovadal ze som taka alebo onaka.
To je o zakladnej ludskej slusnosti a vychove. Naco jej takeho chlapa? Co si mysli, ked jeho mama zatrepe backorami tak on sa zrazu zazracne zmeni? No nezmeni. Zostane debil, akym stale bol.
@obsadenemeno To teda zostane. Mam to v priamom prenose u maminho brata. Tiez opicia laska zo strany starej mamy. Odkedy zomrela, islo to s nim dolu vodou.
@borka1973 aj mne nadáva ten môj potom plačem raz odídem a serem na neho

ahojte dievčatá potrebujem poradiť mam sa vydávať. Ale nie som si uz ista ci je to dobry napad. Totiz s mojim priatelom sa casto hadame. Za somariny jednoducho a neviem ked sa pohadame vyjadruje sa vulgarne hovori mi nepekne veci ako som nemoznaze vsetko pokazim. Hovori mi chod do riti ked mu na nieco odvrknem 😭 mame dom velku zahradu a stale treba nieco v zahrade robiť. Nedokaze nic spravit sam. Kazdu chvilku odbehujem z kuchyne bo ch e nieco podat lebo jemu sa nechce e vyzut ale to ide mi na nervy lebo furt jak sluzka odbehujem. A samozrejme hadka a uz ze nic aj tak nerobim hovori ale to ze sa staram o cely dom nik mevidi.. neviem co mam robit vobec sa mi nevenuje ako by mal furt sa vyhovara ze je unaveny. Pride mi to take ze je somnou len preto aby zvladal celu hypoteku platit. Cely dom vsetko ohladom domacnosti. Och ja neviem mam uz depky. Chybaju mi stare casy nechve sa mi žiť chyba mi ladka byt stastna a nie stale len doma alebo v praci. Kolko krat si hovorim ze je dobry napad ta svadba ...???...kolko veci mame na tu svadbu uz vybavenych..ochhh...