Otázka dňa: Viete, čo robia vaše deti na internete?

redakcia
4. mar 2020

Dnešné deti trávia veľa čašu na internete. 💻 Snažíte sa mať pod kontrolou, čo deti sledujú, aké stránky navštevujú, čo uverejňujú na sociálnych sieťach? 📱 Ak áno, ako? Používate rodičovské “zámky”, rôzne aplikácie či nastavenia, aby ste ich ochránili pred nežiadúcim obsahom?

Podobné otázky kladieme 3x do týždňa na našom Facebook Messengeri a aj ty môžeš prispieť svojim názorom a ovplyvniť tak výsledky každej ankety. Stačí kliknúť na https://i.modrykonik.sk/39SiaNb a odpovedať na prvú otázku.

Ako dopadlo hlasovanie na Facebooku?
42 % rodičov svojim deťom dôveruje a v používaní internetu ich neobmedzuje. 58 % využíva rôzne pomôcky, aby ich chránila pred nežiadúcim obsahom.

matapo
4. mar 2020

...10 a 8 rokov, myslim si ze viem. Dovolene je hrat sa 45 minut, hry poznam, hraju sa vacsinou pri mne a aj hlasno komentuju a ukazuju mi, dalsich 45 minut mozu stravit bud na internete alebo pri TV, ak na internete tak len pesnicky a stranky s precvicovanim jazyka alebo matematiky. Niekedy si pozrieme nieco zaujimave aj spolu, ale to vyberam ja, alebo spolocne ale som pri tom... Televizor v izbach nemaju, ani telefon a tablet nemaju dovolene brat si do izieb. Su este relativne mali, tak rozne socialne siete im este nic nehovoria...

jumama
4. mar 2020

Nasa je stvrtacka. Odinstalovali sme jej aj prehliadac z telefonu, sama si nemoze stahovat apky, nema povolenie byt na ziadnej socialnej sieti. Prehliadac sme odinstalovali, pretoze ma aj starsie kamaratky a tie ju navadzali/jej mobil si vonku poziciavali na vyhladavanie vseliakeho nevhodneho obsahu... Ak maju deti starsich kamaratov, trebars s ktorymi chodia von alebo na kruzkoch, tak sa dostanu aj k nevhodnemu obsahu, hoci vy si myslite, ake neviniatko doma este stale mate. A nemusia to byt nijako "skazene" kamaratky, len zvedave pubertiacky. Mozno prave tie sive mysky, slusnacky, ktore to vo vlastnom telefone maju od rodicov zakazane... Ak maju deti prehliadac aj ak mate nastavene vekove obmedzenie v nastaveniach telefonu, hocico sa da najst aj tak. Treba deti vopred poucit a vystrihat, pustit ovce.sk, porozpravat sa o tom. Dalej za nevhodne povazujem texty aj klipy piesni - deti casto nerozumeju textom tak dobre a neviedia odlisit, ci ma text explicitny vyznam, takze ak pocuvaju hudbu odporucam v apke uplne zakazat piesne s explicitnym obsahom a tiez si preverit, ci apka nezobrazuje aj klipy. Klipy piesni su casto plne nahoty, vyzyvavosti, sexualnych narazok. Niekolko dcerinych spoluziakov ma TikTok (ci aj ine soc. siete, to neviem, o tych nerozpravali), neviem, ci su si rodicia vedomi rizik. Dcera je poucena, co povazujem za neprimerany obsah, aj preco. Snazim sa tu krehku predpubertiacku dusu nezlomit enjakymi zakazmi a prikazmi, chcem, aby mi doverovala, zatial nam vselico co ju trapilo povedala. Vie, ze nema sa na ziadne videa dat nahovorit ani naj kamoskam a nema suhlasit s ich zverejnovanim na akejkolvek sieti. Tiez je poucena, ze do sprav s kamaratkami nema posielat ziadne foto kde by nebola oblecena, ani take, ktore by mohli kamaratky v nevhodnej chvili komukolvek zo zlomyselnosti poslat. Nie je to veru lahke pre rodica, co nevyrastol v dobe mobilov mysliet pat krokov dopredu. Deti mobily ovladaju 100 razy sikovnejsie, ale nie su este schopne domysliet vsetky dosledky.

skorpionka1987
5. mar 2020

Ja mám 11 ročného syna a 9 ročnú dcéru,majú tlacitkove telefóny,obmedzit nám nikde nevedia niektoré veci a veru,už sme zažili aj vyhľadávanie slova sex, alebo nejaké minecraft porno 🙂 Smejem sa,lebo sa s deťmi o všetkom rozprávame,ale jednoducho ten kolektív v škole zrejme robí veľa.

zus111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
montemotherone
5. mar 2020

@redakcia jedno moje dieťa nie je na nete a pri druhom už funguje rodičovský zámok. Už som vymknutá a nedostanem sa nikde 😁 na instagram si ma vždy "zabúda pridať" 😁 Ale ja jej dôverujem. Už je veľká 😉

daniel_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz