Partner mladší o 13 rokov

mamandyka
16. júl 2018

Ahoj dievčatá, ste tu niektoré také čo máte partnerov mladších o 10 a viac rokov? Mám priateľa o 13 rokov mladšieho, ja 41 on 28 ale neviem či v tom pokračovať alebo nie. Nezaujímajú ma názory a teórie niekoho, kto takýto vzťah nemal, ale skúsenosti dievčat, ktoré to zažili a zažívajú.

pininka
16. júl 2018

Moja sesternica ma manzela,je mladsi o sedem rokov. Nikto to neriesi a nikto by ani nepovedal ze je mladsi. Lenze oni su spolu uz dlho a maju aj deti. Nieviem ako by ste to vy riesili,ci by on nechcel mat vlastne deti a ty ci este chces nejake mat. Poznam este jeden taky pripad a tam zasa neustale narazali na tlak okolia ze ona je starsia, rodicia z oboch stran robili hrozne veci aby ich rozdelili.

svetlana35
16. júl 2018

@mamandyka ja poznám a žijú v pohode a teraz majú aj dieťa ona má 40 on necelých 30. Navonok vyzerajú ok

mamandyka
autor
16. júl 2018

@pininka
@svetlana35 my s reakciami okolia problém absolútne nemáme, lebo nikto mi netypuje môj vek a jemu zase jeho. On vyzerá oveľa staršie. Aj jeho rodičia ma prijali úplne bez problémov, ale v podstate presne to ma trápi - deti. Ja už jedno mám a veľmi sa mi už do ďalšieho tehotenstva nechce. On zase zatiaľ dieťa nechce, vraj až neskôr. A navyše vôbec nevyzerá ako otcovský typ.

mamandyka
autor
16. júl 2018

@pininka poviem ti pravdu, rozdiel 7 rokov by ma vôbec netrápil, to by bolo oveľa lepšie.

svetlana35
16. júl 2018

@mamandyka tak zrejme si je vedomý že neskôr mu dieťa nebudeš môcť dať. Či mu to nevadí to snáď vie on posúdiť. Si sa ho nepýtala?

mamandyka
autor
16. júl 2018

@svetlana35 práve preto ma zaujímajú názory dievčat, ktoré takýto vzťah majú a ako riešia oni alebo riešili takéto situácie a ako sa s tým rozdielom vyrovnali.

svetlana35
16. júl 2018

@mamandyka veď ale ten tvoj môže reagovať úplne inak ako iní chlapi. Podla mňa skôr sa s ním porozprávať. Ak sa poznáte krátko tak skúsiť či by to fungovalo.

januska20
16. júl 2018

moja kolegyňa žila s mladším chlapom, myslím,že tam bol cca 10 ročný rozdiel. Ona mala dve deti z predchádzajúceho manželstva aj on, čiže to už neriešili. Ale nakoniec ju nechal pre mladšiu.. Detaily čo sa tam dialo, to neviem, ale odišiel od nej..

kvetinka75
16. júl 2018

moja kamarátka mala o 7 rokov mladšieho partnera. Keď mal okolo 35 ona cez 43 cca, tak si zmyslel, že chce svoje dieťa. Ona už jedno mala. Druhé už nechcela. Zo začiatku ani on. Ale nejako pod tlakom rodiny, že prečo nemá vlastné deti, si to nejako rozmyslel a nakoniec sa rozišli. On si potom našiel mladšiu partnerku od seba a myslím, že majú aj dve deti.
Mám v okolí páry, kde je muž o 2-3 roky mladší a tí sú v pohode.
A teraz mi napadlo ešte jedna bývalá kolegyňa mala priateľa o 15 rokov mladšieho ale tiež sa nakoniec rozišli. On chcel svoju rodinu - deti a ona po 45 už nie.
Spýtaj sa jeho, ako si to v budúcnosti predstavuje, hlavne čo sa týka rodiny - detí a ty si ujasni, či ešte nejaké deti chceš a toto by ste si mali vyjasniť. On je ešte príliš mladý. Možno teraz nechce ale o 10 rokov môže byť všetko inak. Podľa mňa je to príliš veľký rozdiel. Ale ty musíš vedieť čo očakávaš od vzťahu a čo on a na základe toho sa rozhodnúť.

kiwi3
16. júl 2018

@mamandyka keby mal o 7 rokov menej, riesila by si to rovnako. ja som mala o 4 roky mladsieho a o 7 rokov mladsieho a bolo to viacmenej rovnake, to moje riesenie. a musim povedat, ze sa mi obidvaja zdali proste trochu hlupejsi alebo lepsie povedane, nie uplne rovnocenni partneri. asi preto si aj hladali starsiu, aby ich trochu povodila za ruku. vo vela veciach som si pripadala ako starsia sestra. ono uz si aj nacrtla problem: ze chce mat deti neskor. cize k rozchodu pride az potom?

titla
16. júl 2018

Mám známu, ktorá si ako 41-ročná zobrala o 11 rokov mladšieho muža. Sú manželmi už 25 rokov a zatiaľ im sto stále klape. Ale oni boli už od začiatku nastavení, že nebudú mať deti. Navyše jej muž mal komplikované detstvo a vždy inklinoval k starším partnerkám (ona bola jeho „najmladšia“ známosť).

viera8410
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adulienka11
16. júl 2018

Ja mam manzela 46 rocneho a ja mam 29 a je velmi dobry lubime sa na tom nic neni ze mas mladsieho ak vam to klape a mate sa radi ☺☺☺

janinah
16. júl 2018

@viera8410
@adulienka11 ale tu sa rieši partner mladší ako žena,muž môže mať deti aj po 60tke,žena tak horkoťažko do cca 45, o to ide....osobne by som si s tak velmi mladším ani nezačínala,to sa potom stále báť kedy si on zmyslí,že chce dieťa a nájde si mladšiu

janinah
16. júl 2018

viď daru a rytmusa a tú teraz mladú čo má...hádam si dara nemyslela,že on pri nej vydrží do smrti a môže tá žena staršia vyzerať super,jednoducho vek nepustí....

adulienka11
16. júl 2018

No a este to ze mlady nevedia co chcu

erikavesela
16. júl 2018

Poznam par kde je zena o 9 rokov starsia ako jej manzel, len na vytvorenie obrazu, vlastnia hotel v ba, teda nudza o peniaze nebola, chodili vela po svete, uzivali si zivota, on uz deti mal, ona tiez a deti uz neriesili ...po case, ale nastal zlom, ako da vyjadrila, ja som uz stara babka, pani ma necelych 65 a on zacal pokukovat a chodit za mladsimi...manzelstvo v krachu...

kvetinka75
16. júl 2018

@erikavesela no veď to, ako tak vidím, dnes je taký trend, že muži, ktorí majú partnerky o pár rokov mladšie, v určitom veku začínajú ,,pokukovať,, po ešte mladších a čo potom taký chlap, ktorý má doma o 15 rokov staršiu ženu.

oli18
16. júl 2018

@mamandyka Ja som sa mladším bránila, nakoniec mám o 3 r. Je to nič oproti tvojmu, na to by som odvahu nemala. Manželstvo je riziko bez ohľadu na vek 🙂 Ja ti radím neuzatvárať manželstvo.

novana
16. júl 2018

Je to veľmi individuálne. Moja teta mala manžela mladšieho o 12 rokov a žili šťastne až kým neumreli. Teta deti mať nemohla. 51 ročná kamarátka má už tri roky vzťah s mužom mladším o 13 rokov, no cca pred mesiacom jej oznámil, že by chcel dieťa, takže ukončenie ich priateľstva je v mojich očiach už len otázka času... Ale mam 41 ročnú kolegyňu, ktorá svojmu 25 ročnému partnerovi porodila nedávno syna. Dieťa s ním chcela, svoje už má dospelé. Predpokladám, že každý muž chce mať potomka a podľa toho by som sa zariadila.

mirien22
16. júl 2018

Ja som mala vzťah s rozdielom 13 rokov a jedine, čo k tomu môžem napísať je, že každý chcel niečo iné... museli by sme sa veľmi premáhať, aby to vydržalo. Našla som potom o 4 roky staršieho a to je môj manžel, najlepšie mi to sedí 👍🏻 Ani rovnaký vek nie je bohviečo podľa mna

extempore
16. júl 2018

Pozrite sa na francúzskeho prezidenta - on je štramák v najlepších rokoch, ona je stará vráskavá korčuľa. Vyzerá ako jeho matka... Nech mi nikto nehovorí, že takýto vzťah môže fungovať...

luxikate
16. júl 2018

@mamandyka zdena studenkova predsa a klape im to.Podla mna ak si rozumiete tak neries co bude potom.Preco by nemohli mat zeny mladsich a len muzi mladsie?

luxikate
16. júl 2018

@extempore macron je ale teply,asi to je len zasterka starsia partnwrka.A preco nemoze mat akoze zena mladsieho?To len stari 40tnici mozu sa vlacit s babami,kt by mohli byt ich dcery????

extempore
16. júl 2018

@luxikate ani jeden prípad výrazne starší muž, výrazne staršia žena nie je v poriadku. Partneri by mali byť približne rovnako starí, aby boli, čo sa týka reprodukčného veku na rovnakej vlne, aby spolu zostarli.. Áno, spoločnosť viac toleruje keď je vo vzťahu výrazne starší muž lebo:
1. muži môžu mať deti aj vo vyššom veku
2. v starobe a chorobe sa žena o muža postará skôr ako muž o ženu, čo si budeme nahovárať
3. ženy sa dožívajú vyššieho veku

extempore
16. júl 2018

@luxikate podľa mňa napr. aj taký Gott je trápny starý seladón, čo sa v sedemdesiatke rozhodol plodiť.. alebo napr. taký Felix Slováček... :D

romana128
16. júl 2018

@extempore hádam si nemyslíte ze tie 2 malé dievčatá su gottove dcéry :D ta jeho to ma cele dobre premyslené a zabezpečila seba aj svoje deti na 100 rokov dopredu:D

stanulka27
16. júl 2018

Moj brat ma partnerku 12 rokov starsiu.su spolu od jeho 16 rokov.tahaju to spolu uz 10 rokov a maju spolu skoro 2rocneho syna.brat by mal na deti este cas ale bol si vedomy ze kvoli frajerke uz nema nad cim premyslat. Všetko ma svoje pozitiva a aj negativa.

katkati
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
extempore
16. júl 2018

@romana128 tak podobajú sa naňho.. už ako boli splodené, to je druhá vec :D, ale geneticky sú asi jeho