icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

lubina
8. aug 2014

Pozerame z okna a ukazujem malej, 5-rocnej CHopok a hovorim, zajtra pojdeme lanovkou na Chopok. Ideds aj ty, ci ostanes so starkou a ona na to: "ja idem, ved co ak chytim oblohu..." 😉

doty1
8. aug 2014

Večer sa malá umývala a po chvíli príde za mnou a vraví: "maminka, zavri si oči a poď do kúpelne, čaká ťa prekvapenie." Nebolo mi všetko jedno, ale ochotne som prišla do kúpelne, otvorila oči a tadááá: čistučké umyvadlo. A komentár mojej dcérky: "Maminka, to umývadlo som vyčistila úplne sama. Tvojou kefkou." 😝 😀

4stanka4
8. aug 2014

Minule sme boli s priateľom v potravinách pri ovocí a bola tam rodinka s 2 dievčatkami. Menšie bolo ešte v kočíku a druhé malo tak 4roky cca. A staršia začala: Mamííííí kúp nám ananááááás..........my sme NIKDY ale NIKDY v živote nejedli ananááááás...mama ich samozrejme ubezpečovala že ananás už jedli chvíľa ticho a tá malá hmmm chcela by som ešte niekedy v živote jesť ananás 😀
Perfekntá bola tak sme sa na nej smiali že sme museli ísť o regál ďalej 😀

doty1
9. aug 2014

@4stanka4 😀
to mi pripomenulo moju priateľku, keď ešte za socíku natrafila v obchode na ananás (skôr narodení vedia aká to bola vzácnosť) a malá začala tiež aby jej ho kúpila. Priateľka že nie, a na to jej malá vraví "maminka, daj uško, niečo ti pošepkám. Ak mi ho nekúpiš, poviem, že si opitá." 😀 Podotýkam, že maminke alkohol nikdy nechutil.

rosabella
9. aug 2014

4,5 ročná dcéra takto gratulovala tatinkovi k narodeninám: "Aby si bol zdravý, poslúchal maminu a budeš šťastný a veselý."

lubina
9. aug 2014

ked sa nam narodila mladsia dcerka a mala asi tak 3 mesiace, tak som jej ukazovala takeho plysoveho farebneho ježka, no a starsia sa chcela pridat (mal vtedy 3,5 roka) a hovrila malej: "aha aky krasny ježko, ježko, ježiško....." 🙂

katkatt
9. aug 2014

-co ste mali dnes na obed?
- zemiaky... take....hm...take ako sa to volaju... take ako... turecke...
- aha, myslis francuzske?
- ano
ale pochopili sme sa 🙂

nanulik
9. aug 2014

podla slovnika maleho sa auto "fetuje" (soferuje)

ichbinich
11. aug 2014

Syn ze chce v sobotu na obed spenat. Tak sa pytame, ze s cim a aky spenat. Ze s cestovinami, tak sme sa ubezpecovali, ze teda, ci pasirovany spenat alebo listky? Kedze si kazal cestoviny, tak sme si mysleli, ze to mali v skolke nejak "inak". A on na to:
No, normalny spenat z hrasku!
😉 😀 😀 😀
No, zelene je zelene, no 😉

dendy1
14. aug 2014

Prechádzame s malou v obchode okolo regálu s ovocím: čo je toto? - to je avokádo. A čo je toto? - to je granátové jablko.... A už som bola rýchlejšia ja a vravím: a toto je kokosový orech. a malá sa nahne z košíka dobre že nevypadne a zakričí: Kde je POKAKANÝ ORECH ??? 🙂 tak teraz neviem, či jej uši viac čistiť, či ja mám lepšie artikulovať 🙂

h2
14. aug 2014

Máme doma malé mačičky, teda, nie doma, ale na dvore. Syn ich chodí často hladkať, takže vždy potom ideme dovnútra, umyť si ruky, lebo sme chytali mačičky. Minule malý pozeral večerníček a keď končila znelka (dedko pohladká psa a vojde do chalupy), tak zahlásil: "Mami, ten deduško išiel tak rýchlo dovnútra, lebo si išiel umyť ruky od toho psíka."

luciauk
14. aug 2014

U nas chodia deti do školy skôr. Syn má rád matematiku ale s písmenami sa nekamarati. Tak som si zaumienila, že cez prázdniny ho nadrilujem abecedu. Už mu to ide super a hovorím, dobre, zajtra nemusíš robiť abecedu. A on na to 'ja už nikdy ale nikdy v živote nechcem robiť abecedu '' Chudak, bude prekvapený v septembri 😀

luciauk
14. aug 2014

Som tu dlho nebola, ale zasmiala som sa z chuti.
@cobhan máš sa na čo tešiť, s tou tvojou paradnicou, len s tým rozdielom, že v puberte to uz nebude dávať naspäť do skrine 😀

luciauk
14. aug 2014

Malemu sa pletu pojmy - planéta, kontinent, krajina a mesto, že čo je čo. Keď ste písali ako deti reagujú na otázku, ''kde bývaš? '' tak ten náš popleta odpovie ''na našej planéte '' a keď sa zatvarim, že čo zasa splieta, tak to zaklincuje ''ale je toto naša planéta, hej? '' 😀

dana_l
15. aug 2014

ako odpoveda nas synator
- ano - JA (mozete to prelozit bud v nemcine alebo anglictine)
- nie - GO (to uz je urcite len anglicky vyraz) 😀 😀 😀

onlika
15. aug 2014

sedeli sme v obchodnom centre v pizzerii a vonku prave z obchodu vychadzali arabske zeny v burkach (komplet zahalene aj s ruskou cez usta). Syn ich videl cez okno a z hrozou na mna pozera a vravi: "mami, aha zlodeji tam idu." 😀 😀 😀

bleee
16. aug 2014

Peter Nagy vo Filipkovom podaní: "Hranolky od Natálky, ešte sú hojúúúce..." 🙂

leiladomi
17. aug 2014

Blahoželanie od synovca k narodeninám v lete: Prajem ti vela štastia, zdravia a aby si dostala vela darčekov na Vianoce 😀

matax
19. aug 2014

Na dovolenke: mala si sla sama vybrat z chladnicky mlieko, bolo este neotvorene, tak mm jej hovori, pockaj, to je este plne, tazko sa to otvara.. Mala mu na to: Jaaj, noo, to mlieko je tazke ako osud 😀 😀
Druhy hlod z Chorvatska- vecer vypotila: Uz nesvieti slnko, podme radsej do bulharskova 😀

dendy1
19. aug 2014

@rosabella 😀 aj naša malá 3, 5r. Gratuluje každému tak ako sme my gratulovali jej. Teraz v auguste gratulovala našej starej mame - prababke k 93. narodeninám: Všetko najlepšie, veľa zdravíčka, štastíčka a aby si posluchala mamičku a otecka.....tak sme sa všetci pobavili

domitobi
19. aug 2014

dnes perlil moj 5r. syn ...boli sme v parku kde boli aj psíčkari ..ked sa k nemu rozbehol väčší pes oňuchával ho syn zahlasi ...mamíí ten psisko ma asi nezožerie však?pozri ma aj prihubník..myslel nahubok 🙂

victory1
20. aug 2014

@rosabella 😀 😀 😀 ...to ako moja Vikina... sice pri inej prilezitosti, ale tiez zapotila.

Drahy montoval v obyvacke policku, kedze bola dlha, balansoval s nou okolo steny a tak mu vravim:" Pockaj chvilku, pridem ti ju pridrzat.." ..no, ale klasika, len som to dopovedala, tak polickou zhodil vazu. Este som sa ani nenadychla, ze mu nieco od srdca poviem, ked tu mala zahlasi: "Vidis, oci, vidis...keby si pocuval maminku, ako by si sa mal dobre v zivote!" 😝 😀

victory1
20. aug 2014

...no a teda dnes rano bola uplne "drza"...drahy sa montoval do nohavic a mala mu zatne: " Ociiiii, ty mas brucho ako vesmirne teleso!" 😕

..ale teda padlo to na urodnu podu, lebo v kuchyni sa ma potichu pytal, ci si aj myslim, ze mu pupok narastol... 😀 😀 😀

pifina
21. aug 2014

no tak dnesny zazitok len chlap dokaze 😀
cistila som ryby a mala sa pytala kakat, tak kricim na muza, nech ju vyzlecie, posadil ju na nocnik a odbehol, o chvilu uz pocujem radost v hlase: vyliala som boba do zachodu, tak zase kricim na muza, nech ide k malej ... preslo par minut a muz mi oznamuje, ze mame okakany paplon 😝 pytam sa, ze ako sa to stalo, tak ze reku mala spinavy zadok mala ... a na otazku, ze ako ju to utrel sa mi dostalo odpovede: Ja som ju neutrel, povedala, ze sa utrela sama! (ma dva roky dieta 😀 )

lubina
21. aug 2014

nasa dnesna hlaska - dcera 5r. Hovorim jej, aby si konecne upratala trochu na jej stoliku v izbe a ona my nato odpoveda: "zasa mam upratovat? to je moj zivot!" ....som skoro odpadla, neviem kde to pocula 😀

lenka07
21. aug 2014

Ešte jedna hlodovka tentokrát od syna keď mal 5 a nechcel sa strihať tak stale spustil taký plač že prečo sa vlasy strihajú veď ich to bolí 😀 a kadernička spustila taký smiech až jej slzy padali po tvári . A ja som sa skoro od hanby prepadla pod zem no ostrihať sa musel tak som zaťala zuby ale kaderníčka sa celý čas smiala a syn plakal pre vlasy 😀 a dnes sa na tom len smejeme ma o týždeň 17 a vlasy si stryhá sám 😀

tomaskovamaminka
22. aug 2014

Mami: "A preco ta mumia umrela? "

janinka007
24. aug 2014

Včera mi môj 10-ročný..."Maminka,ja mám dnes taký romantický deň,stále by som sa s tebou bozkával." No nemiluj ho 🙂

victory1
25. aug 2014

@tomaskovamaminka ..no, ved aj nam vysvetli, preco ta mumia umrela.... 😀 😀 😀

petraslov
27. aug 2014

Moje deti mali spevácku náladu, vyspevovali si od rána, ku večeru sa ma zrazu malá opýtala, či sa jej neminie hlas a otázka, ktorou ma zabila znela: "Mami, budem mať svoj hlas na doživotie?" 😀