icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

angela1103
17. nov 2020

Keď tu začala korona, prišiel za mnou syn 9r. :"Hovoril som Adelke (1r) o koronaviruse....ale takým detským spôsobom, aby sa nebála."

alexa21
17. nov 2020

Išla som si ľahnúť večer k dcérke(4)..tma a nevidela som že sedí..nechtiac som ju dosť škrabla na čele s nechtom..
Veeeelmi som sa ospravedlňovala,objímala ju ,okecavala ze je tma že som ju nevidela a že som to naozaj nechcela..
Ráno mi to nezabudla pripomenúť tak jej vravím,Eliška veď si videla ako veľmi ma to mrzelo..
Ona dolezito..Nie mamka ,nevidela..veď bola tma si zabudla?ja som to len počula..

sandri
17. nov 2020

Muz: Borisko, ja som cely vecer plakal, lebo som bol smutny, ako si sa spraval.
Borisko: Ja som nic nepocul!

sandri
17. nov 2020

Muz: Borisko (takmer 4 roky) chod uz konecne spat, nech si s mamou mozeme v klude dat pohar vina.
B: Vy idete pit vino? Ale to nemozete, to ma bude celu noc vyrusovat.

sandri
17. nov 2020

Borisko (takmer 4): Mamina, mozem nieco sladke?
Ja: nie, je vecer, ides spinkat.
B: Tatino, mozem nieco sladke?
Ja: Preco, sa pytas tatina, ked ja som ti to nedovolila?
B: Mamina ticho, s tebou sa nerozpravam, rozpravam sa s tatinom! 😀

janage
17. nov 2020

Včerajšia otázka pri romantickom filme. M: A mami, Tebe sa ocko páči ALEBO ho máš rada?

fizu1
17. nov 2020

@mircalla moj syn keď mal asi 4roky, hovorí mužovi: dnes sme na prechádzke videli krásneho betlehéma.....muž:koho??? syn: no betlehéma, veľkého čo niesol v tom filme súdok.....myslel bernardina 😃😃

h2
17. nov 2020

@sandri Borisko je perfektný! 😂😂😂

shallimar
17. nov 2020

Môj 4 ročný si vymýšľa slová:
Ja: čo ste mali v škôlke na obed?
Odpoveď: Buchy s buchtovou vodou (dukátové buchticky)
odpoveď 2: Nebol obed, dnes bol len koláč (syn nepovažuje sladké jedlo za obed)

Ja: páči sa ti táto ciapka?
odpoveď: nie, je tam škaredý gulatík (brmbolec)

Syn: Mama ja si chcem kresliť, nakreslia mi prosím bager s pichancami?
Pichance - gumy s veľkým dezénom

Každý deň sa naučím nejaké nové slovo.

birika
17. nov 2020

nas syn, druhak : na poli rastu oziminy a v chlievoch chovame ošipiny 🙂

yasmeena
17. nov 2020

syn,keď bol malý-chcel,aby som mu dala jesť riťkovú polievku...hm,nevedela som prísť na to,čo to má byť...nakoniec vysvitlo,že chcel francúzsku polievku z vrecúška,čo mu dala jesť moja matka.../tie cestoviny mu pripomínali malé riťky 😀 /

birika
17. nov 2020

@yasmeena ja ked som bola v pôorodnici so synom, dievcata s manzelom varili "bicyklovu" polievku 🙂 francuzska polievka a kupovat ju chodili na bicykloch 🙂

pastinka
18. nov 2020

S luckou logopedia... ja jej to slovo hovorim normálne (trpaslik) a ona povie tdpaslik. Vacsinou opakujeme kazde slovo viackrat. Dnes:
Ja: trpaslik
L: tdpaslik.
Ja: 3x...
L: tdikrat 😂

zoruska
18. nov 2020

Synátor po dočistení zemiakov pri pohľade na zemiakové šupky:
" To je ale kopa zemiačieho trusu!"

lenadka
19. nov 2020

@angela1103 budúci riaditeľ 🙈😁

rosabella
24. nov 2020

Z dištančného vzdelávania:
- Povedzte príklad na lietajúceho cicavca,
- Komár, Pegas, Spiderman.

- Kde máš domácu úlohu?
- Ja ju mám doma v skrini, ktorá sa nedá otvoriť,

dusidu
25. nov 2020

Moja zas zle počula cez skype počas tohto dištančného vzdelávania a zapísala si, že objemová jednotka je liker 🙂

mircalla
25. nov 2020

@dusidu Pre niekoho ano🙂

sarain
26. nov 2020

Dcérke (5r.) sa dnes ráno klasicky nechcelo do škôlky. Tak som jej vysvetľovala, že všetci máme aj povinnosti - my s tatom napríklad prácu, brat školu a ona škôlku. Na čo mi rezolútne zahlásila, že ona žiadne povinnosti nepotrebuje a ako malé bábo si to teda takto nepredstavovala ! 😄

tomaskovamaminka
26. nov 2020

@yasmeena Ja som ako mala jedla zuvackovu polievku u babky a moja mama tiez nevedela aka to bola, bola to vajickova :D vajicko v polievke vyzeralo ako pozuvana zuvacka.

att123
Odpoveď bola odstránená
kikidee
26. nov 2020

Kazdy vecer davam dceram rybi olej, vravime tomu vitaminky...raz isiel davat vecerne mlieko manzel a starsia 2,5r mu krici "tatinko a este vitaminky aby som bola zdrava ryba! " 😁😁🐟

janage
26. nov 2020

Ešte z domáceho učenia. Napíš, akú nevšednú udalosť si zažila. Dcéra bez váhania: Narodila som sa doma! Ja: to je síce pravda, ale neviem, či Ti p. učiteľka uverí. Napíš niečo iné. Dcéra: Nemám čo! 🙂

jezibab
27. nov 2020

Mami, kedy mi dovolíš pozrieť si film Posledný Molitan?

pastinka
29. nov 2020

L (predskolacka): od Lucky pre Jeziska sa pise J - E - Z - K - A?
Tak ked budete od nas pocut, ze darceky nosi jezko, tak viete preco.... 😊

tomaskovamaminka
29. nov 2020

@pastinka toto som si aj ja ako mala myslela 🙂

mircalla
30. nov 2020

Jeden par si vcera prisiel kupit Filipov bicykel, predvadzali sme ho na ulici. Davala som na nom v servise vymienat pedale cca 2 tyzdne dozadu, pretoze s jednym bol vkuse problem. Par spokojny, bicykel uz pan naklada do auta a Theresa (5 rokov) hovori zatial jeho manzelke: Jeden pedal inak stale odpadava...Pani: Co Hovoris? Aky pedal?........"Zlaticko".....Horko tazko som im to vysvetlila.

arion92
1. dec 2020

Domáce učenie má tiež svoje čaro:
Syn sa ma pýta: "Ocino, ako sa píše veľké písané Q?"
Ja: "Netuším."
Syn: "Tak to si sa v tej škole toho veľa nenaučil."

Syn na matematike porovnával čísla a bol už z toho popletený, takže zahlásil:
"Trinásť je väčšie ako menšie."

mircalla
1. dec 2020

Ako sa vola prvy clovek vo vesmire? - Arnold Scharzenegger

mircalla
3. dec 2020

Mikulas v case covidu: Mamiii, mali sme v skolke Mikulasa, ale hned sme vsetci zistili, ze to je len prezlecena pani ucitelka Dominika a cert bola pani ucitelka Saska...- Ako ste to zistili? - Mal fejkovu bradu