Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
vcera krasny novotvar, tie jej priebehove casy zboznujem 😀
boli sme vonku s kamoskou a jej detmi a ked sme odchadzali s ihriska, tak nam trochu dlhsie trvalo balenie a kamoskin maly zakrical: Pohnite sa! A moja mu odpovedala: Uz sa pohnievam 😀
sofi chod spat... no isto. ze ty chces, aby bolo skor rano a ja som uz bola v skole a ty si mala odo mna pokoj ... nechapavo som pozerala,ze co ju napadlo...no, po chvilke premyslania vystrcila hlavku z poza zarubne- a s usmevom oznamila, ale zajtra je uz piatok-a potom vikend-tak kde ma vyzenies,ked skola bude zatvorena-ze vonku a na dlho prosiiiiiiim... no asi uz mojej potvore zacinam vadit 🙂
Boli sme večer sami doma, tatino bol ešte v práci. Zrazu si Vilko pekne nahlas "uľavil". Ja hovorím:"No téda! A to bol kto?" A malý so šibalským úsmevom: "To bol tatinko, počujeme ho z práce."
5-ročná položila do okna na parapet niečo, čo tam nikdy nebýva, už si nepamätám, čo to bolo. 3,5ročná sa ma pýta: "Mami, prečo prečo je to na okne?" Ja: "Neviem, opýtaj sa Ninky, to ona tam tak položila." Tak sa malá pýta ďalej: "Nina, prečo si to tam dala?", tá odpovie: "neviem." Malá sa otočí ku mne a začudovane hovorí: "Mami, ale ani ona nevie..."
Pomóc, ja mám doma tri ženy! 😀
Ráno manželka vravela: "ocko nevytiahol rolety" a mladšia dcéra (4 r.) komentovala:
No ja neviem, prečo si si takého chlapa zobrala. 🙂
(ale ľúbim ich)
Staršia začala sama chodiť domov zo školy a máme dohodu, že vždy, keď sa naobeduje, mi zavolá, že ide. No a ja ju mám v programe volanie zadarmo, tak jej vždy telefonát odmietnem a zavolám späť z mojeho. A minule mi hovorí :"Ty máš ale nejaký divný telefón, stále, keď ti volám, tak tam píšu, že obsadené" 😀
moje doplnenie môjho predošlého príspevku:
že si radšej nezobrala Pištu Hufnágela 🙂
Nase perly
" zlatko, mozes na chvilku byt tisko ?
- nie, mam plne usta reci a myslienok..."
" Danko ma pyzamko s dobou ladovou,ale neni tam ani jeden dobalad, iba Sid..."
" inteligencia je na mojej strane,,,,"
A este jedna ))
Odchadzame z detskej oslavy, a hovorim mojmu 5 rocnemu synovi
- o 5 minut pojdeme
-mamiiii, vsetci o 5 minut?
- ano, vsetci
-huraaaa este 20 minut, sme styria 😀
nieco od nas...boli sme pred kostolom a prichadzal ministrant, ktory vyberal do zvonceka.moj syn mal vtedy 2,5 roka.hodil korunky za vsetkych a vravi na plne usta: No a uz ma zarobene...vsetci sa zacali smiat no mne to vtedy tak neprislo🙂))
v suvislosti s tym kostolom ma este jedna prihoda napadla.moj syn mal vtedy dva a pol roka a hravali sme u mojich rodicov dostihy a sazky. on tam pobehoval a samozrejme pocuval....o niekolko dni v kostole.sedeli sme v lavici a mama sa ma potichucky pyta, ci mam do zvonceka a maly na plne usta; nedavaj jej, sak oma ti je este tisicku dlzna..
vsetci da pozerali na nas a my sme sa smiali..no vysvetluj im, ze mi bola dlzna za kona v dostihoch 🙂
Maly dnes rano vravi muzovi,ze na karate chce niekoho urazit. Muz zacudovane: A preco chces niekoho urazit?
Ja som sa uz pucila,lebo uz minule som malemu vravela,ze sa vravi porazit,ak chce nad niekym vyhrat. No musi si to zapamatat.
Zatial to pletie : Porazit, urazit,ved to je jedno. 🙂
@zuzanocka11 nasobilka mu ide! 🙂
Maly dnes po 2tyzdnoch videl dedka. A ked vosiel dnu,vravi mu: Pod sa pozriet,mame novu bakteriu!
Myslel bateriu.
Dalsia perla: Maly.zbadal loptu(bola dlho v aute a doniesli sme ju hore) a cely stastny vravi: Mozeme si grilovat!,tak som ho opravila- vravi sa driblovat. O chvilu: Aha! Ja viem grilovat na fitlopte! 🙂
Asi to driblovat je pre neho tazke.
Syn v noci na vcera potreboval ist cikat, tak som ho bola dat, a potom ze chce ist ku mne. Hovorim mu, ale Stella ta bude budit. Ale trval si na svojom, tak reku dobre, tak pod. Spal pekne, v pohode. O 6 rano mi pipa budik, na co sa syn posadil a urazene zahlasil:
To ma zobudilo!!!
No, aspon pochopil princip budiku 😉 😀
Kúpila som malej v obchode pollitrovú Fantu. To nerobievam, ale bola v akcii, takže pre malú nesmierne potešenie. A aj sa zjavne potešila: "Jeeej, koľko toho budem cikať!"
Nuž, dosť pokročila v chápaní príčiny a následku. 🙂
ked sme isli zo skolky maly sa pytal hopa. tak som ho chvilu niesla. neskor, ked sme uz vsetci kracali po svojich, sa pozriem na svoje cierne nohavice. Boli cele zaprasene, okopane. Hovorim: pozrite ako vyzeram. A maly (mladsi) na to zahlasil: prase.
Tak sme mali včera poobede návštevu, kamarátku s jej trojročným synčekom....
"Viki, to je Tomáško, ukáž mu svoju izbičku a môžete sa spolu hrať."
" TO MÁM ČO, mami? " 😕 ...a prišla moja chvíľa polhodinového vysvetľovania, že chlapec sa volá Tomáško a že jej nehovorím to - máš - ko..ale To-máš-ko....evidentne žiadneho Tomáška v škôlke nemajú... 😀
Pocula som v radiu: Martinko, preco kreslis ocinovi zelene vlasy ?
Pretoze nemam plesatu farbicku 🙂
Perla jedneho chlapca z nasho ihriska:
Pozeraju si s mamou knihu, kde su nakreslene deti, a medzi detmi aj jeden cernosko. Chlapec to okomentoval:
"Ten jedol vela cokolady, preto je taky hnedy!"
😀 😀 😀
Dnes sa pýtam syna: Čo by si chcel od Ježiška na vianoce? A on mi hovorí: Ospravedlnenku do školy, aby som tam nemusel chodiť tak často 😄.
agrokomplex Nitra. Sme pri záhradníckej časti, tak všeliaké keramické čačky mačky a brat zreve " mami kúp mi krtka trtka" ale hlavne že mal asi 3 roky a nevedel poriadne rozprávať tak chodil ku logopedičke, ktorej na asi 4 hodine zapísal že sa tam nudí tak viac nešli že načo, alebo pred návštevou logopedičky sme šli do obchodu a tam pomedzi regále staré tetušky, veď viete a zabije " ah čo tu tieto staré kur.vy zavadzajú"
Dcéra chodí na rôzne krúžky, ponúka ich ich škôka, aj realizuje. O.i. chodí aj na plavecký. Vozia ich autobusom, chodia do iného mesta. Dedo sa jej včera pýta. "Tak ako, dnes ste šli tiež na plaváreň autobusom?" Dcéra na neho úplne vážne: "Nie, peši." Dedo vygúlil oči. "Pešo?" A malá so všetkou vážnosťou: "No áno, skúšali sme. Ale nešlo to. Tak sme napokon zvolili predsa len autobus." Potom sa rozosmiala, ako deda dobehla. Má 4,5 roka.
poslala som dceru kupit rezance a dosla vystrasena ako nikdy a uz od dveri kricala-mamka a ja nedostanem ebolu? preco by si mala? bo som videla cernocha a sa na mna smial...
Včera môj 5r. syn vošiel so mnou do ženskej posilovne. Náramne ho to tam všetko fascinovalo a tešil sa, že tam bude chodiť so mnou. Keď som ho vyviedla z omylu tak si nahlas povzdychol:"To je škoda, lebo tie moje kilá mi už lezú riadne na nervy!" 🙂
boli sme na minimaratone a dcera na odrazadle a bola ohurena z povzbudzujucich cumilov... par dni nato sme sa chystali do mesta a mala cela natesena hovori: vezmem si bicyklik a ludia mi budu tlieskat 😀

Matiku máme za sebou a syn hlási, že je hladný. Naložila som mu mäso a knedľu na tanier a položila na stôl.
Volám ho jesť, stojí pri stole a pýta sa: A kde si mi to jedlo dala? Samozrejme on stojí rovno pred tanierom, ale nevidí ho. Tak mu hovorím: Ty si ako tvoj otec. Aj ten stále hľadá to, čo má pod nosom. Tak si sadol, napichol na vidličku prvý kúsok mäsa a ten mu samozrejme spadol na tričko a potom rovno pod stôl. A znovu mu hovorím: Ty si presne ako tvoj otec. A on na to: A nie si rada, že sa mením na chlapa? No nevedela som,
či sa mám smiať, či plakať 😅