Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Po dlhej dobe zacali plavecke treningy. Hovorim: Ja sa tam tesim...Dcera (6r): Ja viem mami, tesis sa, ze budes mat odo mna hodinu pokoj
Syn (9) robi projekt o morskych cicavcoch, ma k tomu knizku Otazky a odpovede. Vecer sa ho pytam, kolko toho spravil, a ake temy stihol spracovat.
S: pisal som o tej velrybe, co ma ozrutny nos...
Chvilu nechapem, potom som otvorila knizku...
Otazka v knizke: Kde ma vraskavec ozrutny nos?
Upratovala som synovi (11r) skrinu a nasla som taky elegantny a pomerne luxusny sveter Ralph Lauren (jediny drahsi kusok, co mame). Hovorim synovi: Toto by si aj mohol nosit, mal si to jediny raz.....(uprednostnuje mikiny a tricka)......Pozrel na neho: Nooo, mozem na doma....
Malý sa prišiel tesne po večeri poláskať.
Vravím mu: "Dnes sme mali pekný deň, však?"
(boli sme po dlhšej dobe v meste, vybavovať kopec vecí a hrali sme sa, že to je náš výlet a malý dostal aj zopár sladkostí na posilnenie, aby to zvládol).
A malý zahlásil: "Ja som sa už asi zmenil."
Ja: "Čo?"
"No, že som sa zmenil a asi pôjdem do nebíčka."
Ja: "Áno? A čo sa na tebe zmenilo?"
"No asi ti dnes vymenili dieťa."
Ja smiech...
"A vieš čo je na tom najhoršie? Že ja som zasa hladný."
Ja: "No máš pravdu, asi mi naozaj vymenili dieťa, lebo ja som to svoje už nakŕmila."
😂😂😂
V telke išla upútavka na Druhú šancu, kde Koleník vraví, že v jeho dome býva cudzí chlap, ktorý mu práši ženu...
A dcéra (7 rokov) vraví: To bude asi prašivec!
Áno, pozerala nedávno Harry Potter...
Malý 5r pri raňajkách: Oco už si sa nažral? A muž mu vraví, ľudia nežerú. Malý: No ale ty si kocúr a zvieratá žerú. A mačky žerú ?a mama žerie? Lebo ja žeriem...
Mamíííí a ty kedy zomrieš? A prečo zomrieš? A to ťa zahrabú do zeme, ako budeš jesť???
Pridem na wc dcére (5r) utrieť zadok. Hovorím, bože tu je smrad, čo si tu robila? Dcéra pozrie na mňa, vyguli očí, kamenná tvar a zahlasi NOOO .... HOVNISKO !
Pyta sa ma dnes krpana: Ako mohol by prvy clovek na zemi, ked sa nemal komu narodit? Inak pomerne logicka otazka.
Môj syn - hudobne vzdelávané dieťa, ale zamerané na čísla a vesmír sa ma pýta: “Mami, ako sa volá tá palica, ktorou sa šúcha o husle?”… Pre doplnenie - myslel sláčik.
Keď som mala 12 rokov, zomrela mi babička. Zostal deduško a na pohrebe sme mu kondolovali. Vedeli sme, že mu máme podať ruku a niečo povedať. Uplakané vnučky, situácia smutná, trúchlivá a moja 10-ročná sestra v slzách deduškovi zaslásila: “Všetko najlepšie…” 😂😂😂
Dnes mali deti polrocne hodnotenie a dala som im pre p. ucitelky cokolady. Prvacik ju priniesol domov. Vyhodnotil, ze p. ucitelka uz dostala dost.
Deti hraju kvarteto, a Lucka sa stale vytesuje, ze ma spalenu 😁
Keď bol syn batoľa, chcela som mu dať papať rožok a hovorím, že mu ho natrhám na kúsky. Akčná dcérka, vtedy asi 6-7-ročná hovorí: “Mami, nechaj, ja to urobím, ja som na to experiment.”… (expert)
U svokrovcov na obede, želáme si dobrú chuť, každý osve zaželal, zaželal aj náš syn a svokra za ním, že “dobrú chuť vospolok”. Krpec, ktorý to nikdy predtým nepočul, sa ohradil: “Ja nie som vostolok, ja som Braňuško!”
Išli sme vo výťahu - manžel, dcéra, syn a ja a dcéra nejako “nechtiac” ťukla s čímsi synovi po hlave. Ten hneď žaloval, že mu Ľubka buchla po hlave. Manžel pobavene: “No, si trpel…” A Branko: “Ja nie som trpel, Lubinka je trpel!”
Tereza, umy si zuby a chod spat...Umyva si zuby a hovori: Mami, ja som urobila nieco pre teba a teraz ty urobis nieco pre mna, ok? - Co? - Nechas ma este hore
@mijunik Som si pri čítaní tvojho komentára spomenula, ako kamoška a jej synček boli blahoželať u kohosi. Chlapček mal potriasť rukou a popriať dotyčnému všetko najlepšie.
Rukou triasol, ale nevedel si spomenúť, čo má povedať a tak mu jeho mamina začala napovedať: "Všetko" a vtom malý s nadšením pokračoval v blahoželaní: "Všetko v poriadku" 🙂🙂🙂
Boli sme so synom na prechádzke. Keď sme sa už vracali domov, povedal, že mu je teplo na uši a vyhrnul si na boku a vzadu čiapku hore, aby mu ich nezakrývala. Keď sme vošli dnu, uvidel sa v zrkadle a hovorí (na tú čiapku): "Mami, pozri, ako to vyzerá! Veď to vyzerá, ako... ako nejaká... (hľadal vhodný výraz) ... ako nejaká ČIAPKA!" 🤪
Moja najmladšia minule jedla zeleninovú polievku a bol tam taký väčší kus brokolice a ona vystrašene: Maaaaami, v tej polievke je STROM!!!” 🤪😂
Tentokrát sa zadarilo manželovi. Hľadáme pre dcéru nejaký detský riad a menuje mi možnosti: Požiarnik Sam, nejaká princezná ...a tá tlupa psov ( Labková patrola) 😄
nedavno sme mali rodinny obed - 10 ludi, 3 deti. Na stol prisli kolaciky a kava....maly chlapcek zbadal svoj oblubeny kolacik na spodku tacky a ked si ludia zacali brat, nezabudol upozornit: a berte si pekne od kraja 🙂 🙂 jasne, aby sa dostal k tomu svojmu 🙂 🙂
Syn 5r.: Mamka a ty ked si bola mlada,este zili dinosaury?🤣🤣

Dnes som úplne náhodou zistila, že môj syn nerozumie jednému učivu v škole. Najprv som mu to vysvetlila, ale potom som mu povedala aj to, že mohol prísť za mnou, že tomu nerozumie, povedať mi to a požiadať, aby som mu to vysvetlila. A pri tej príležitosti som si aj povzdychla, že už sa so mnou rozpráva oveľa menej, že voľakedy to bolo oveľa viac, že mi to chýba a že by som chcela, aby sme spolu viac komunikovali.
Syn: "Tak čo, mami, ako sa dnes máš???"