Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
"Mami, mohla by byť aj nejaká stránka pre oteckov, ako máte vy, maminky Modrého koníka. Mohla by sa volať Modrý koňak."
😂😂😂
neviem ci vas rozosmeje toto: s malou hram karty, ona miesa, namiesa si kralov a esa, mne necha tie male, hrame vacsia bere a strasne sa pri kazdom tahu tesi ze vyhrava🙂 a povie mi, ze mami, ked mna bavi hrat takto...🙂
Keď si dcéra pomýlila encyklopédiu a etickú výchovu ako začínajúca prváčka, tak som sa pobavila. Ale keď pri vychádzaní z paneláku zbadala na vchodovej nástenke imelo a nadšene výkríkla "jéj, toľko veľa perkeltu," tak som sa na mieste skoro pocikala od smiechu. 😂
Veľmi ma tiež pobavila naša dcéra, keď si raz mrmlala pri sprchovaní. Pri pozornejšom počúvaní som zistila, že hovorí "hey mummy, we´re doing this around the pool." (Preklad: Hej mami, robíme to okolo bazéna.) Pýtala som sa odkiaľ to má a potom mi vysvetlila, že to je z tej (českej) reklamy na telekom. Tam však hovoria: Hej mami, kdy jede ten autobus?
Spoza dverí na terasu sme so synom pozorovali vtáčika, ktorý niečo zobkal na strome len pár metrov od nás. Chcela som pomaly opatrne otvoriť dvere, aby sme ho lepšie videli. Ale syn ma zastavil: "Mami, nie! On sa naštve!"
Syn 5 r. si trošku porezal prst. Samozrejme sme museli dať rýchloobväz, lebo sa veľmi ľutoval. O chvíľu potreboval ísť cikať a tak ma volal, aby som mu ja išla chytiť pipika, aby si neocikal zranený prst..
Má vždy trochu problém na začiatku, že mu to krivo vystrekne, ale ja už viem, ako to správne chytiť, aby šlo hneď od začiatku dobre.
Takže aj teraz pri mojej asistencii to šlo hneď pekne rovno. A synak mi hovorí: "Mami, no pozri sa, ako sa ten pipik teraz pred tebou pretvaruje. Ale to on ťa len tak balamutí, nenechaj sa oklamať."
😂😂😂
Dcera (6r) sa ma dnes pyta: Mami, preco ked kakam sa niekedy spotim....- No to je tazka praca, musis tlacit, tak preto - Ale porodit je tazsie, ze?
dnes mi mala (6 r.) zase povedala: mama vcera ty si zaspala pri telke a ja som este nespala, ale hambin sa ti povedat co robili v tej telke!! Skoro som odpadla, pozerala som Ako ulovit milionara, snad tam neukazovali nejake prilisne detaily nahej sceny, bol to romanticky film. takze zaklady sexuologie som polozila tym ze som zaspala a nestihla prepnut. ved ked su prazdniny, nemusi ist skoro spat....a takto sme dopadli...
Sice uz nejaky cas byvame mimo mesta, ale ideme za synovymi kamaratkami do petrzalky, tak som to vyuzila na vysvetlovanie ze bratislava ma viacero casti. na kramaroch mame byt, babka s dedom byvaju v ruzinove a teraz ideme do petrzalky.
V:mamaaa? Dievcata byvaju v "petrzlenke"?
Vcera sme mali na navsteve synovho spoluziaka - prvacika. Tak sme sa bavili o skole a pod. Nejako sa zvrtla tema na anglictinu a na striedacku som jemu a synovi davala slovicka a oni prekladali. A potom, ze jeho sestra je girl, on je boy, tak sa ho pytam, a co mama? Boy, alebo girl? A on na to: tak toto neviem, to mi nikto nepovedal. (mal pri tom strasne vazny vyraz)
Dnes sypal perly môj 4r.synátor: keď som bol babatko,tak som papal mliečko? Jasné,pila si mlieko v KÁVE a ja som ho potom papal z prsa! A keď budem piť kakavko, tak s mojho prsa bude papať mliečko dinosaurus(plyšový)? Nuž neviem,dieťa moje,či to funguje práve takto!🤣🤣
Dnes v kuchyni chcel odo mna syn(4r.) aby som mu očistila mrkvu na desiatu... Dokončovala som niečo iné a on už netrpezlivý tak mu vravím počkaj,nemám toľko rúk... Jeho reakcia: tak si nejaké kúp v obchode ,aby som nemusel vždy čakat na mrkvu 😂😂😂
Babkaaa, ty keď si bola malá, tak este žili dinosaury ?? 😂
@matovicova moj syn sa cca ako 5 rocny pytal babky: Babka, ty kedy zomries? - nastastie nasa babka ma zmysel pre takyto humor, tak sa neurazila.
@adelajda2012 aj ja chcem pridať do tejto staršej ale súper témy. 🙂 My máme prvého nášho synčeka Filipka, ktorý ma teraz len tri mesiace ale dzavoce už od mesiaca. Mal asi dva, ešte pred vianocami... Po pôrode som chcela schudnúť nie? A na stole boli koláče. Krpec v hojdacom vajíčku na mňa kuka podozrievavo a ja kukám na tie koláče a hovorím sama sebe: no čo? Dám si jeden? A spoza mňa sa ozvalo hlasné: ňe! Otočím sa a malý na mňa pozerá so širokým úsmevom. Tak som si len vzdychla: tak nie... 😀😂
Januar, februar,..marcuar!
rano sme mali na aute na skle lad a ponahlali sme sa do skoly, ocistila som si kusok skla, nie cele a hovorim, dufam, ze budem dostatocne vidiet. a mala na to, neboj mami, ved vies kde to je, pojdes po pamäti! 🙂
@adelajda2012 prepáčte nemám už malé detičky ale musím sa pripojiť. Boli ma brucho od smiechu.
moji rodičia boli raz dávno na dovolenke v Grécku a výletovali na somároch 😁 na stene majú zavesené fotky.. moja vtedy takmer 5-ročná tak ľútostivo vyhlásila, že "babka to muselo byť ťažké, keď si bola mladá a neexistovali autá.. kde tie somáre parkovali, kým si bola v práci?" 🤦🏻♀️
Maxim, nechceš rožtek makový? - Ani za nič!

@gaja78 😂 😂 😂