icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

alexa21
5. feb 2022

Starší mi oznamuje dôležitú vec ..idem kakať...mladšia (5)zdvihne zrak od raňajok a znechutene hovorí.."nebuď tam zas hodinu"
Jeho odpoveď..."Ty papaj Eliška"
Ona so vstycenou vidličkou ,plnou vážnosťou v hlase ..."a ty ma nevychovavaj,dobre?"

fizu1
6. feb 2022

@tehula2016 presne moja dcéra takéto otázky? " maminka a ty keď si bola malá: žili dinosaury? boli neandertalci? aké ste mali radiatory-drevené? mali ste príbory? čim di v škole písala? a mali ste knihy a zošity?.....a podobné vtipné otázky😃😃😃😃

jane25
6. feb 2022

5 ročná mi s plnou vážnosťou hovorí: Damianko ma vymenil, už nie je môj frajer. Anička mi ho zobrala. Keď ma opúšťal, povedal mi, že niekedy sa ale ešte môžeme spolu hrat. A čo som mala plakať? Tak som si našla Deniska.

jarja
6. feb 2022

@jane25 nestráca čas 😄

matovicova
7. feb 2022

@adelajda2012 syn 2,5 ročný sa poriadne vysmrkal, tentokrát sme ho nepochvalili, tak sa pochválil sám a zahlásil: JA SOM ALE SOPLIAK ! 😀

cimage
7. feb 2022

Ja: Preco skaces po bratovi?
Ona 3,5r: lebo vyzera ako trampolina 😆🙈

h2
7. feb 2022

Dnes som už zo syna chytala nervy a hovorím mu: "Ty si furt najmúdrejší na svete, vždy máš na všetko odpoveď a neustále musíš niečo odvrávať!"
"Nie som najmúdrejší na svete, nemám na všetko odpoveď a neodvrávam."
(Potom sme sa už len smiali. 🤪😁)

miriam439
7. feb 2022

Dnes v telke hovorí žena o svojom mužovi: "on nie je zlý, on ma proste rád vytáča..."
Môj drobec zahĺbený do hry na to zareagoval: "Aj ja ťa rád vytáčam, to je proste jasné." A ďalej pokračoval v hre, ako by sa nič nestalo.
Ale aspoň je úprimný. ☺️☺️☺️ 😈

jezibab
8. feb 2022

Scénka, ktorej som bola svedkom vo vlaku: Asi 5-ročný chlapec sa na celý vagón pýta mamy: "Mami? A ty si na tom záchode kakala?" Mama sa zatvári prekvapene a potichu hovorí: "Nie, cikala." A malý - opäť dostatočne nahlas, na to hovorí: "Ale ja som videl hovno..."

jane25
8. feb 2022

@jarja veru nie 😀

gaja78
8. feb 2022

@jezibab aj mne sa raz stalo podobne. Este som bola slobodna, bezdetna, isla som sa osobne objednat kadernicke-uz tesne pred zaverecnou, bolo zamknute, tak som zaklopala a otvorilo mi asi 5-rocne dievcatko. Ja ze ci je tam mamina - kadernicka. A ona mi hovori-moja mama nemoze prist, lebo teraz kaka. 🙂
Chudina jej mama rychlo utekala ku dveram riesit.

lilitela
9. feb 2022

Citame so synom knizku a je tam nakresleny na strome cierny vtak s cervenou "capickou" a dobe do stromu. Tak sa pozeram na maleho (5r.) a pytam sa ho ze aky je to vtacik? POzera na mna, do knizky, nevie si spomenut asi. Napoviem mu ze "Ď"... pozerá dalej, nejak nezapaluje stale, dam dalsiu napovedu, ze "Ďa", pozrie na mna a hovori: "Ďábel?"

paulakolla
9. feb 2022

@lilitela 😂. My rovnaká situácia a moja, že ďďď ĎOBEC ! Ale ďábel je top 😃

lilitela
9. feb 2022

jak tu citam o vlakoch, hned ma dalsia napadla. Isli sme sa s deckami pozriet na vlakovu stanicu jak prichadzaju, odchadzaju vlaky... cestou tam si dali langos, co sme niekde kupili, a este nieco ostalo, tak sa ich pytam, ste este hladni? Dcera 10r hovori, ze nie a maly nejako neodpoveda, tak sa pytam zase, si este hladny? Ale bud je velmi zaneprazdneny vlakmi, alebo sa nevie rozhodnut, co je u neho caste. Tak som nahlas vyhodnotila, ze vsak si zjedol uz aj ty dost a ja uz to jest nebudem, hadzem to do kosa... a jak som to tam hodila, tak o chvilu malemu docvaklo (asi sa uz konecne rozhodol) a spustil plac, ze on si este prosi, tak hovorim, ze bohuzial, uz sa to neda vybrat z kosa, ze ved som sa ta pytala, a nic si nevravel, ale urcite uz niesi hladny, zjedol si dost. (no proste sa mi uz nechcelo chodit s langosom v ruke) 🙂 A na to sa dcera pozrie na brata potom na mna a tragicky sa pyta: A ty ho tu teraz nechas umriet od hladu?

hiro
9. feb 2022

Vreckove urcene podla rokov - mladsia vyhlasila: "a to ked Jakub bude mat aj 60 rokov tak bude dostavat 60€ a my (mladsie dvojicky) budeme dostavat stale menej?" :D

jjanulienka
9. feb 2022

Moj syn (9r) došiel zo školy, že majú napísať za domácu dátumy narodenia rodinných príslušníkov.... pýta sa ma: ty si sa narodila 1922, nie?
😅😅😅
Vyzeram podľa mna dosť obstojne na taký pokročilý vek😬😬😬

angela1103
10. feb 2022

Pozerám Dámsky klub, téma očné tiene...7 ročná: " Mama, čo na to čumís? Ty sa aj tak nemaľuješ." 😯😁

mircalla
10. feb 2022

@jjanulienka Jaj, opadla som.

Moja 6-rocna vkuse hlasky na moj vek: Hovorim, ze mam take skvrny na tvari...Mami, ale ved to stari ludia maju. V obchode som oblecenim - Strata casu, nic nemaju...- Mami, ved tu nemaju veci pre starych ludi....Pripadne sa ma pytala, ze kolko mam rokov....Co?? To je obrovske cislo

jjanulienka
10. feb 2022

@mircalla 😅😅😅
Moj bol s údivom bez seba keď som mu povedala, že ja som tiež ako mala pozerala Tom a Jerryho... to UŽ vtedy bolo???😅😅😅😅Podotýkam rodila som v 20tich mladšiu mamu už pomaly mat nemôže 😅😅

mircalla
10. feb 2022

@jjanulienka Tak moja dcera nemoze mat starsiu a aj mi za to naklada...🙂 Este zahlasila: mami, kde ste s tatinom boli este pekni, ste sa lubili?

hiro
11. feb 2022

O tom kolko deti sa moze naraz narodit jednej zene: "Tato, Samko si mysli ze sa nemozu vyliahnut traja clovekovia v jeden den" :D

lilitela
11. feb 2022

@hiro Ano aj my sme mali vyliahnut - ked sa nam rozvili na strome v zahrade na jar puciky, tak maly hlasi ze mama vyliahli sa nam kvetinky na zahrade. 🙂

mrnoska3
12. feb 2022

Moja malá jedla nanuk pozerá na paličku a celá natesena vraví veď to aj pán doktor poje nanuky a potom nám pozerá do krku

birika
12. feb 2022

dnesna spomienka: nase 2 deti sa hraju v detskaj (previanocny cas), tak my s manzelom sme sa zamkli v spalni a balili darceky...jasne, ze v momente boli za dverami spalne, vyklopkavali a ked sme neodpovedali, starsia (5 rokov) hovori mladsej - podme sa hrat, asi sa tam miluju 🙂

angela1103
12. feb 2022

Dcéra kreslila čarodejnicu. Chcela sa pochváliť, tak volá na staršieho brata: " Pozri, nakreslila som čarodejnicu." A on: "Čo...nakreslila si mamu?" 🤔🧙😁

gyurusiova
14. feb 2022

Malého 5r. sa pýtam povedz mi tri kvety: Ruža, fialka, snehulienka ...

gaja78
14. feb 2022

Dnes mi moj 6,5 r syn hovori: ja nie som do teba zalubeny. Ja ta mam len rad 🙂

luci58
14. feb 2022

Dnes syn dostal v škole vyplniť tajničku - po tvrdých a mäkkých spoluhláskach doplniť i/í a y/ý. Tak si čítam tú tajničku a tam otázka " človeķ, ktorý pracuje v zemi" doplnené v tajničke " KRTKO"
Pýtam sa ho, krtko je človek? Jeho odpoveď " Áno, veď má ruky, nohy, telo, ňufák, pracuje v zemi a tiež nemá chvostík" ...

danette
16. feb 2022

@adelajda2012 perlička od syna 😀😀😀

euie
18. feb 2022

Tak uz aj nas doma je prvykrat covid. syn, 4, je chory, tak sme sa o tom rozpravali, ze ma tu chorobku, kvoli ktorej sme nosili ruska, respiratory, lebo je nova a nakazliva. V: Mama, a keby som bol chory cez Mikulasa, tak aj Mikulas odo mna ochorie?