Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Manzelovu babku sme volali Nanika. V tom inkriminovanom case, ked sa to syn pytal, mohla mat tak 87r.
Syn: Ma Nanika vodicak?
Ja: Urcite nie, ved uz je stara na soferovanie.
Syn: A ked bola nova, tak ho mala? 😂😂😂
- Mami, ty by chcela radsej Lindu.
- Preco?
- Lebo Linda je strasne strasne poslusna..
- Nie, ja chcem teba a aby si bola strasne, strasne poslusna
- Ok, tak od zajtra
- Preco nie uz dnes?
- Dnes uz som bola zla, to uz sa neoplati.
Ťažké večerné debaty s Vilkom (3,5 ročný):
Vilko: Mamina ja ťa silno objímem a tebe príde bábätko do bruška. A zavoláme môjho doktora a on ho vyberie, dá do kočíka a prídeš pre mňa so sestričkou 🤣
Vilko sníva o obrovskom dinosaurovi. Raz v Dráčiku takého videl a teraz o ňom stále hovorí že on si takého pôjde kúpiť. Hovorím mu: Vilko, ale ku nám sa nezmestí.
Vilko: dáme ho spat k dedkovi a babka bude spať v obývačke na gauči 🤣
Dnes v elektricke hlasenie zastavok. Nasledujuca zastavka Centrum.....
- Mami, moze byt nasledujuca zastavka Japan?
- Urcite nie
- A Amerika?
- Nie.
O 2 zastavky dalej: Nasledujuca zastavka "Americke namestie"....
- Mami??? Zase si klamala?
Ekologia.
- Mami, dievcata v skolke si beru az 5-6 kuskov toaletneho papiera.
- Hm, a ty beries kolko?
- Len jeden.
- Tak zase na tomto nesetri, zober si viac, lebo sa dobre neutres.
- Mami, chces aby sme nemali lesy a vsetci zomreli?
Inak este sa jej pytam, ze ci ozaj pouziva len jeden kusok papiera na predok aj na zadok...- Nie, len na predok, ja si zadok neutieram. (tak super)
Na navsteve. Jeden chlapec, introvert. Pozyvame ho ku stolu, nech sa aj naje (hral sa, bol vo svojom svete spokojny).
A on ze nie. Tak ho neskor lakame, ze nech si pride dat tortu. A on:
"Nie, ved mi zabalite"
😂
Vcera prisiel za mnou syn a hovori: Mami, prisiel tato z prace. Ja: dobre. A on: a to si nejdes ani muza privitat?
Spomenula som si na dalsiu hlasku.
Ked sa syn naucil hovorit R, vsade ho zdoraznoval. Napriklad si vymyslim... motorrrrrrrka, rrrrrrrruka atd
Vecer som mu stale citala rozpravky a manzel si tiez niekedy isiel lahnut s nim.
Syn: Ocko, daj si vsetko dole, aj spoďarrrrrrrre a mamka nam prrrrrrecita rrrrrozprrrrrravku 😂 my samozrejme rehot...
A nakoniec este dodal: To bolo zlatucke, ne? 😊
nešťastne sa pýtam syna: bože, Filip, to fakt nemôžeš zjesť ten vyprážaný syr?!! čo ti na tom nechutí?? Filip: no to že je vyprážaný a že je to syr.... 😀
"Simi? Dala si pani učiteľke tých 25e na výlet?"
"Áno.."
"A čo povedala?"
"Ďalší.."
Na stole nam lezali noviny s fotkou nejakeho farara v krasnom bielom sviatocnom obleceni, vysivanom zlatou nitou. Maly syn ide okolo zbada fotku, rozziaria sa mu ocka, zapichne prst do obrazku, pozrie na mna a zvola: Mama, ja vidim pana Boha. 😀
Dcera (7): Mami ja nechcem ist zajtra do skoly!
Ja: Ani ja nechcem ist zajtra do roboty.
Dcera: Ale ved ty nemusis, ty mas Céčka!
( myslela Péčka - paragraf od lekara) 😉
Dnes debata Vilka s tatinom.
T: Vilko kto je tvoj najlepší kamarát?
V: Filipko. Ale Filipko mi hovorí že ho bijem.
Tak mu tatino vraví, že nemôže bit kamaráta, že si ho musí zastať, že má povedať: nebi môjho kamaráta. A Vilko hovorí : ja sa ho zastanem. Rovno mu capnem po hlave 🤣
Máme doma ovečky,môj manžel bol pri ovečke a to ho popisala.Bol pri tom aj manželovo krsna a pýta sa ho po čase ,,Prečo si sa neopisal sam?"
Môj 3-rocny syn po obede: Mnam, to bolo dobré! To musela variť babka a nie ty mama! 😂
@matovicova
Lichotnik 😂
@matovicova To aj moj syn, ze prisla babi, mame real food
Moja mama hovori synovi - 7r, "Viem ze nic neviem!" On tento vyrok pocul prvy krat a odpoveda: "A ja viem, ze nieco uz viem"
Vilko: "Mami, vieš, ako funguje mydlo?"
(Mal na mysli dávkovač tekutého mydla.)
"Stlačíš mu hlavu a ono sa ti vygrcá do ruky."
6r syn sa chvali: Mami, ja som sa uz naucil konecne plavat.
Ja: Ano? A aky styl plavania si sa naucil?
Syn: No predsa "pluca".
Lucka (7r) pózuje, v jednej ruke lopta (pritlacena o telo), v druhej púpava (zdvihnutá do výšky):
Ja som socha slobody. Tu mám akože knihu, a tu mám zmrzlinu....
Hovorim dcerke (5), ze ci pozna frazu: bez prace nie su kolace.. a ona ze jasne. "A maminka, poznam aj: Ked sa zamilujes, tak sa ti to zahoji" (mala na mysli, do svadby sa ti to zahoji). "A este jedno poznam: Nie je dolezite vyhrat, ale sustredit sa." 🙂
(6r syn, ktor obcas s manzelom pocuva tvrdsi metal.) Dnes som sa dozvedela, ze zomrel clen skupiny Bon Jovi. Tak som si nostalgicky pustila starsiu skladbu tejto rockovej skupiny mojho mladi a syn po chvile pocuvania zahlasil: Mami, vypni to, to ma uspava. 🙂

Malý začal v poslednej dobe trochu s detskými klamstvami.
Tak sa mu snažím vysvetľovať, aké to nie je pekné, keď ľudia klamú.
Pozerali sme minule spolu s ním Bez servítky. A tam taká situácia, že pri stole povedal, že ako mu chutí a hneď na to do kamery, že aké hnusné to bolo.
Tak som chcela synčekovi vysvetliť, že ako klamú (a samozrejme, že aké je to neslušné).
Tak mu vravím: "Počul si, ako klamal? Raz povedal tak a hneď zase inak."
Viac som povedať nestihla, malý sa hrdo buchol pästičkou do hrude, roztvoril obe ruky a hrdo vyhlásil: "Presne ako jaaaa".
No vidím, že márna moja snaha 🤦🤦🤦