Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Isla som so synom na nakup a dala som si taku ciapku so siltom. Vlasy (mam take ponad ramena) cez usi... no a pofukovalo, vlasy viali, tak mi hovori.... Mami, vlasy mas jak aerodynamicke kridelka 🤷♀️
L: co je zaokruhlovala?
Ja: ked nedas presne cislo, ale len take priblizne. Ako je cela veta?
L: Ako dni plynuli, mamicka sa z tyzdna na tyzden coraz viac zaokruhlovala. 🤔
@pastinka 😂😂😂👍
Včera sme sa so synom rozprávali o vegetariánstve, tak som sa zmienila o tom, že ako mladá som aj ja bola nejaký čas vegetariánka (bolo to asi 3 roky, ale to som mu nestihla povedať). Pozrel na mňa absolútne ohromený a s najväčším údivom v hlase sa opýtal: "TY??? TY že si bola vegetariánka??? A to koľko? Dva dni?"
@h2 aj my sme sa prednedavnom o tom rozpravali s 5 r. dcerkou. A hovori mi pri veceri, ked sme jedli rybu. Ucitelka na vytvarnej povedala, ze ona nepapa masko, lebo ho nema rada, pretoze je zo zvieratiek. Ze papá zeleninu. No, tak som jej povedala, ze ja zase nemam rada tu zeleninu. 😁 tak sme sa zhodli, ze kazdemu chuti nieco ine 😊
Rodina, kam pôjdeme zajtra na výlet? 6 ročná dcéra: "Ja by som chcela ísť na Saturn."
Môj 3 ročný syn dnes pistal, ze chce "výhľad". Nechápeme doma, rozmýšľame, hľadáme, čo tým môže myslieť..... až môjho muža napadne po hodne dlhej dobe: chceš ďalekohľad? Áno veď výhľad 😀
Syn (6r)..Mama, ake je to maso?
Kuracie.
Z tych nasich kuriat?
Ano, z nasich.
Z tych brojlerovych?
Ano.
Nevedel som, ze maju take dobre maso. A hlavne ta koža na masku je vynikajuca. (kožou myslel trojobal)
-A to je aky kompot?
-Z cukety a ananasu.
-A odkiaľ si zobrala ananas?
-Z obchodu.
-To si normalne kupila z obchodu ananas? Postriekany chemiou? To co si si dovolila, kupit chemiovy ananas, to si nemohla zo stromu odtrhnut?
Hm... Nepestuje niekto ananasy doma? 😁
Pýtam sa 3r. dcéry: "Nejdeš sa hrať? ...Na doktorku? ... Budeš ošetrovať bábiky..."
Ona: "Nie...ja som princezná teraz a tá nemôže doktorovat."
U nas zase jazykove okienko:
6r: Mama vieš ako sa volá ten človek, čo sa stále čuduje?
Ja: ???
Syn : No predsa čudák.
Opat zo skorsich cias, ked mal syn cca 4r.
Boli sme v lekarni a pred nami bol pan s riadnym harom, takym "rozfukanym"...
Syn nanho pozera a pyta sa ma... A preco je ten ujo taky strapačik? 🤭
Pan zaplatil, otocil sa k nam a s usmevom a zmurknutim na maleho aj jemu postrapatil vlasky 😂
@adelajda2012 akurát včera môj 4r syn .boli sme u dr lebo ho boli pipík a pocikaval sa (zistili mu zápal moc ciest)a dr že si ľahni kuknem pipík....ale zabudli sme nato lebo sme.riesili aj mladšieho syna tak sme dostali atb a šli sme a potom syn na celú čakáreň ale mama vráťme sa veď som neukázal pipík 😀😀😀som ho rýchlo obuvala a utekala preč😀
@15barbara1512 To je mile🙂
@matovicova To mi znie ako dobry napad, oddychne si od ludi
11r. dcera mi opisuje situaciu v skole: "No a Martin nemal domace ulohy, lebo bol chory a ucitelka sa hnevala a on jej povedal, ze ked nikto zo spoluziakov mu neodpisoval, ked od nich pytal ulohy. A ucitelka mu na to povedala, ze co ma ona s tym robit, ze to nie je jej problem. "
Na to som ja zareagovala, ze "No tak tuna sa uz asi neda nic ine robit, iba povedat pani ucitelke, ze nabuduce sa radsej teda pozrie kvoli uloham do svojej vesteckej gule". A dcera, ze: "To co je?" Ja: " No to je taka gula, ktoru pouzivaju akoze vestice, aby sa do nej pozreli a zistili minulost alebo buducnost". A dcera uplne vazne: " A to kde sa taka kupuje?" Ja som sa skoro postala od smiechu. Teraz premyslam, ci som s nou pozerala malo rozpravok, ked bola mala, ako je mozne ze nevie co je vestecka gula a kde sa da kupit? 😂
Stanko je doma, robil slovnu ulohy z matiky, ktoru si napisal ako x.2+x.3=15 a potom nevedel co s tym. Tak som mu to prepisala na x+x+x+x+x=15, a to uz hned vedel.
Prisla Lucka zo skoly, pozera na ten papier a pyta sa: To sa ako da vypocitat taky priklad krat plus krat plus krat plus krat....?
Otec mal sviatok a tak som ukecala syna, aby mi pomáhal piecť jablkový koláčik pre dedka. Reku bude hrdý na to, že piekol koláč dedkovi.
Síce pomáhal, ale nesmierne hundral pri tom. Nakoniec som ho poslala dole, nech ide ku starkej vziať jablká. A syn hrdo: "No konečne dajaká robota pre chlapa". 😁
Niečo z geometrie: "Mami, keď 90⁰ je pravý uhol, prečo 270⁰ nie je ľavý uhol?" 🤔❓
Dcéra (8 rokov) počula v reklame, že vybudovali ďalšie nabíjacie stanice na elektromobily a pohoršene okomentovala: Veď už teraz nebolo dosť parkovacích miest...
Na túto tému sa vyjadruje častejšie, napríklad: A to akože príde sused susedovi zazvoniť napríklad o druhej v noci, aby mu povedal, že on už má nabité a sused si môže začať nabíjať?
Vcera na prechadzke nas predbehla rodinka, co vencila psika.. taky pekny velky pes, dost vysoky na to, aby moj 4rocny mal peckovy vyhlad presne "tam":
"Mami, preco mu tak skacu gulky zo strany na stranu?" 🤣
moje "skromne" dieta (dcera 7 r.) mi vcera len tak cestou z tanecnej oznamilo, ze by chcela na Vianoce "taku plastovu kartu od banky" takze vlastne neobmedzeny pristup k mojmu uctu?🙂 ona este nepozna cenu penazi, ja viem.. ale celkom dobry typ na darcek, poviem aj ja muzovi, ze chcem kartu k jeho uctu🙂)
Keď perlí dieťa na prahu puberty: "Závaly močového mechúra!! 😂😂 Toto je najčastejšia hovadina, akú som vymyslel.😂😂"
🙈😆😆

Dnes sa podelím o svoju perlu 😄😁 Mám doma 3 týždňové bábätko a keďže kojim, tak nemôžem jesť všetko ako by som chcela a asi aj málo pijem a tak mám z toho občas zápchu. Išla som si teda minule uľaviť... Rozbalujem glycerinovy čipok na WC a samozrejme sa mi vysmykol z rúk a spadol na zem. Prvé čo zo mňa vyletelo: do riti s tebou! 😆 A vzápätí mi to došlo že vlastne naozaj 🤦🤷😆😆😆