icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

mircalla
7. apr 2023

Dcera (7 rokov) sa ma pytala, ze ako sa dostane steniatko do bruska.
Hovorim, ze no tak ako u ludi, ti psikovia sa tak "spoja"

-A preco tatino havko nie je so steniatkami?
- No u zvierat to tak nefunguje, len maminka je so steniatkami
- Aha, takze tatino moze to iste potom s dalsim psikom?
- Ano
- No to je taky pomocnik, pomaha maminkam dostat steniatka do bruska

No strasny pomocnik ma napadlo, tazka praca

denkatn
7. apr 2023

mala som strasne velke pranie, po tyzdnovom pobyte a aj predtym. tak po ususeni som skladala cely den, malej veci do skrine, muzove kosele, aby sa nepokrcili a svoje veci som si nechala ze ked ostane cas po veceri to dorobim, ked pojdu spat. s malou som prisla domov zo skoly a ona ze: mami ty mas najviac rozhadzane veci! pozri, my s tatom mame veci v skrini, len ty mas na pohovke..!

tiika
7. apr 2023

Dcérka (2 roky) vonku na ulici zrazu zastala, mala ten známy neprítomný výraz v tvári. Tak sa jej pýtam “Cikáš?”. Ona nič. “Kakáš?” Nič. O chvíľku mi zamyslene hovorí “Prdím”.

miriam439
22. apr 2023

Vybilo nám žiarovku. Tak som chcela vymeniť, šla som vypnúť el. istič. Syn zisťoval, že prečo to robím. Tak mu vravím, že by ma mohla elektrika zabiť, keď budem meniť žiarovku.
O chvíľu vyskočim na stoličku, že idem vykrútiť tú žiarovku. Synček príde ku mne, oblapí mi nohy a smutne sa so mnou lúči: "Mamka, keby niečo, tak ahoj." No mala som dosť, nevedela som, či sa 😀 či 😢 od dojatia.

heidi4
22. apr 2023

@miriam439 😂😂😂😂😂😂😂😂 zabil.

akirea
22. apr 2023

Keď mal môj brat štyri roky tak chcel strčiť prstek do elektrickej zásuvky. Mama mu hovorí: Vojtik, nestrkaj tam prsty..mohlo by ťa to kopnúť..a brat na to: a odkiaľ vyjde tá noha, ktorá má kopne? 😃

matovicova
23. apr 2023

Pytam sa 3 ročného syna, ktoré zviera robí: IÁ? Syn nevie, snažím sa mu napovedať, SO. A môj syn: SONIC ?

lilitela
24. apr 2023

@matovicova To uz je taka doba, uz sa nebudu deti ucit ako robi kravicka a pod. Ja som citala synovi kratku historku o Jurovi Janosikovi, ako mu tri vily podarovali opasok sily, koselu neviditelnosti a valasku samorubajku. Synovi sa rozziaria ocka, ze "Ano, ano, ja viem ku koselu neviditelnosti". Tak som sa potesila, ze waw, ake ja mam scitane dieta. A z neho este vypadlo, ze: "Aj v Robloxe je taka kosela neviditelnosti".

gaja78
26. apr 2023

Drzala som dietu a deti zacali dobiedzat, ze chcu ist do MC Donald´s. Tak im hovorim, ved pockajte so mnou, pojdeme potom spolu. A mladsi syn 8r mi hovori: ale ty mozes ist s nami aj teraz. Ved si das neosladeny caj!

lilitela
5. máj 2023

6r syn interpretuje pribeh, ako sa Pipi dlhá pančucha vrátila domov z Tichomorského ostrova plného Černochov: "A Pipi sa vrátila domov z Černochova". 😂

luckasvec
6. máj 2023

Pýtam sa 2 ročneho syna co to dnes papal s tatinom na obed (lebo mali pizzu vonku) a on ze pičku, pičinku dobrunku 😅🤦‍♀️

miriam439
10. máj 2023

Malého strašne bolelo hrdlo, mal zapálené mandle a dostal aj vysoké teploty. Tak sme išli k lekárovi. Príde vyobliekaný dole k našim a mama si ho doberá: "Ty kde ideš taký fešák."
A on z fleku odpovedá: "Aaaale, idem doktorke povedať, že mám zápal mozgu" 😂 (chcel povedať mandlí).
Starká sa smiala, že aká bude doktorka rada, keď tam naše dieťa nabehne už aj so stanovenou diagnózou (a ešte takouto) 😂😂😂
No treba nám ešte doktorov, keď dnešné deti sú také šikovné, že si už sami stanovia diagnózu? 😂😂😂

siminah_
17. máj 2023

Môj syn vo veku 3 rokov hovoril miesto kukurica...kukuriťa... 🙈😂

andrea2667
18. máj 2023

@siminah_ môj hovoril hohno (hrozno)😂

siminah_
Autor odpoveď zmazal
siminah_
Autor odpoveď zmazal
lilitela
23. máj 2023

Tak hadajte: 6r cita zo slabikara: Zuzanka hrala na i-xo-fytlon 😂

lilitela
23. máj 2023

Vcera dcera po chorobe prvy den v skole. "Utiekli" jej pripravy nejakeho divadielka o historii ludstva. Doma mi vecer rozprava: "Pytam sa spoluziacky: A mam tam aj ja nejaku rolu? Spoluziacka: Ano, tusim nejaku sestru. Tak som sa na nu pozrela a s kludom hovorim, ze ok."
Na to som sa jej spytala ja, ze ci je to fakt ok. A dcera mi hovori, ze "jasne, lepsie ako hrat nejakeho mamuta." 😂

lilitela
10. jún 2023

moj 7r syn je proste jazykovy borec.
Zadanie. vymyslite rym na slova: mačka, skáče
Najprv nechape, co je rym, tak vysvetlim a skusame:
Ja: Mačka
On: pačka
Ja: Ale to musí byť skutočné slovo
On: Páčka
Ja:ok, a druhé slovo - Skáče
On: fača
Ja: Čo? Veď to nie je slovo....... Exituje taká básnička, Abeceda skáče, jedla by.......
On: kocúra (asi preto, že predtým Mačka)
Ja: A kde tam máš rým? Tak ešte raz Abeceda skáče, jedla by......
On: Kocuráče 😅

janiket
12. jún 2023

Veľmi nám vrzgalo a pískalo auto. Dala som ho do opravy a po pár dňoch si dcéra všimla, že už to nepiska. "Jeej, už to nepiska, bola si u veterinára??"

mircalla
Autor odpoveď zmazal
mircalla
Autor odpoveď zmazal
ichbinich
14. jún 2023

@mircalla 🤣🤣🤣

h2
14. jún 2023

@mircalla Keď už sekíruješ syna za pravopis, tak v tvojom predošlom príspevku by správne malo byť "dlhý rad", nie "dlhá rada". 😉

andrea2667
14. jún 2023

@mircalla Nie je to pravopisná výnimka, ale prípona.

mircalla
14. jún 2023

@h2 Si stastna, ze si si rypla? Bola som v tom, ze toto je zabavna diskusia jedna z mala, kde sa neutoci.
Moja gramatika tiez nie je dokonala a moze sa stat. Nuz ale tak prispela si k tomu, ze sem uz prispievat nebudem, presla ma chut. Bola to doteraz pre mna jedna z mala diskusii, ktore som mala rada.
@andrea2667 Vysvetlis? Pripona je podla mna daco ine, ale celkom na to zaujima. Pravdupovediac nie je mi uplne jasna ta gramatika v tomto pripade.

andrea2667
14. jún 2023

@lilitela Keď už sme pri jazykových borcoch, tak slovo proste sa v slovenčine používa v rozkazovacom spôsobe slová prosiť v pluráli 2. osoby. Ty si myslela "jednoducho" v oboch významoch. 😉

h2
14. jún 2023

@mircalla Ešte aj smajlíka som tam dala, nech je jasné, že to myslím v dobrom. Nemalo to byť rýpanie. Mrzí ma, ak to tak vyznelo.

mircalla
14. jún 2023

@h2 Uz som to zmazala a koncim tu.

h2
14. jún 2023

@mircalla Ale no taaak! Veď sa neurážaj.