icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

akirea
18. júl 2023

Vilko (4,5 ročný) dnes spadol z bicykla. Tak som mu to ošetrila a hovori mi teraz. Mamina ty si veľmi dobrá sestrička. Dobre si mi to osetrila 🤣

spolumatka
19. júl 2023

Ja v 8.mesiaci tehotenstva sa už veľmi poteším keď sa ráno namaľujem ,pekne oblečiem
Jedno ráno som si vybrala svetloružový outfit a sama so sebou konečne spokojná vykračujem si s mladším (4 roky) do škôlky .Vojdeme do výťahu ja v dobrej nálade a malý mi hovorí ,jeeeeej maminka aká si krásna 🥰 úsmev sa mi blažene rozleje po tvári keď v tom dokončil vetu … teraz vyzeráš presne ako také prasiatko …. 🤪🤪🤪🤪

denkatn
24. júl 2023

(o trochu rozmaznanych detoch, nie moc, len tak z dnesnej doby🙂) boli sme s dcerou (8r.) sa kupat na jazere a stretli sme tam jej spoluziacku, tiez s rodicmi. Otec spoluziacky kupil cln, tak sa clnkovali, potom sme pozicali paddlboard, tak sa vozili na tom, potom ich niekto z nas zobral na nanuk, potom niekto iny na langos. Stale sme im robiili spontanne nejaky program. A potom uz k zaveru dna im hovorim, dievcata, zoberiem vas na chvilu na tamto ihrisko.. a oni na mna vyplestili oci, teda ta spoluziacka, ze: "TETA ale ved to ihrisko je ZADARMO! "(rozumej tak, ze to nie je taka super atrakcia, ake im spravili otcovia, ze oni si fakt uzivaju a ja ich volam na obycajne ihrisko!!)🙂). (nabuduce idem bez penazi a budu len na tom ihrisku🙂

tanyan
24. júl 2023

Presúvam sa po byte v dôsledku podvrtnutého členku po byte ako postrelený zajac a zrazu sa mi podlomí koleno, tak som zostala so stonom stáť v strede kroku. Dcéra (skoro 9 rokov) sa na mňa s otázkou v očiach pozerá, tak jej vysvetľujem situáciu... A ona rozhodí rukami a opýta sa: A to ťa mám teraz akože ja odviezť autom na pohotovosť?
Výšku už má, ale skúsenosti a vodičák ešte nie, hoci by veľmi chcela... 😀

diana20
25. júl 2023

Včera som ráno zavesila prádlo a na druhej šnúre boli Timove (6r) slipy.. začalo pršať tak rýchlo dávam všetko dole a Tim prišiel nahnevaný, že: ale mami! Teraz bude každý vidieť moje slipy 😅

skylarr
28. júl 2023

No uz som to schytala aj ja :( dcera skoro 7r sa ma pyta : mami? Uz si mala 100 rokov ci este len budes mat?

skylarr
9. aug 2023

Dcera 7r mi nasla v kabelke piknik. Nepamatam co som jej presne povedala, aby mi ho nezjedla. Ale odvtedy ked ho niekde vidi, tak je to Čo si si kupila na ukludnenie. 🤦🤣

4stanka4
11. aug 2023

Ráno sedíme a ranajkujeme s malou (3 roky) a pýtam sa jej ze co budeme dnes robiť a ona ze noooo najprv si vypijeme kávičku 😀 vravím jej ze pôjdeme do mesta a dáme si niekde dobrý obed. Čo dobre si dáme? A ona ze ROŽTEK 😀
Minule sme si čítali večer knižku o zvieratách a bola tam jašterica a vravím ze pamätáš si ako sa vola toto zvieratko? rozmýšľala a potom z nej vypadlo ze kukurica 😀

angela1103
11. aug 2023

Keď mala naša najmladšia dcéra 3 roky, v jedno ráno si čistila zuby, opláchla s vodou, pretrela si ich uterákom a s veľkým vyškereným úsmevom vyšla pred dom s tým, že si musí ešte poriadne dosušit zuby 😳😁

matovicova
12. aug 2023

Sme v rezorte Al inclusive. Moja 6 ročná dcéra hovorí: Akí sú tu všetci milí, to jedlo, pitie, všetko nám dajú zadarmo 😀

jezibab
16. aug 2023

Na výlete na vrchole kopca ma malá 5-ročná objíme a s láskyplným výrazom v tvári mi hovorí: "Mami, ty voniaš ako kadibudka!"

miriam439
18. aug 2023

Malý mi večer vysvetľuje, akú veľkú vretenicu videli s deťmi na ceste blízko nášho domu. Ukazoval na posteli aspoň dĺžku 1,5 m.
Vravím: "Naozaj taká"? (zdalo sa mi to príliš veľa)
A on si ma premeral pohľadom: "No tak dobre, tak nie taká, ale určite bola aspoň toľká ako ty." (ja mám vyše 1,7 m)
A zo mňa vyletelo: "No tak to bola určite anakonda". 😀😀😀
Malý síce nechápal, ale ja som sa dobre pobavila. ☺️

miriam439
18. aug 2023

Dnes ma "donútil" znova sa zamyslieť nad jeho detským zmýšľaním:
Napúšťala som vodu z potoka do veľkej nádrže.
A malý chcel strašne pomáhať, tak som mu dovolila hadicou napúšťať vodu z tej nádrže do vedier a krhly, že aspoň chvíľu bude v pokoji stáť na mieste.
Samozrejme, že voda išla všade, len nie tam, kde ju mal dávať (bol celý mokrý a všetko naokolo bolo zatopené). 100x som ho upozornila, aby robil to, čo som mu kazala (lebo striekal tú studenú vodu aj po rastlinách a bolo už veľmi horúco).
Ale nakoniec napustil vodu aj do vedier a krhly.
A keď som už spratávala čerpadlo, tak mi štebotavo ako malé vtáčatko hovorí: "Maminka, však som ti dnes pekne pomáhal? A koľké časy som to vydržal!“
Nervy som síce mala nadranc, ale nemohla som mu skaziť to jeho nadšenie "ako pekne mi pomáhal" 😘

kandelabra
20. aug 2023

Uspavam maleho. Aby bola starsia aspon chvilu ticho kym maly zaspi, pozerame zvieratka na mobile. Zrazu ona zacne:
- Co to je? To je...
Ja: - Pssssssst!!!!
- Nie, chobotnica!

jarja
21. aug 2023

Naša za chvíľu prváčka včera perlila jednu za druhou . Kýve sa jej predný zub a jedla zmrzlinu. Vravím jej : Nehryz tú zmrzlinu, lebo ti ostane tam zub. Ona: Aspoň budem mať ozdobu😆
A druhá hláška pri čítaní knižky o zvieratkách -
Ja: Čo je toto?
Ona: Neviem.
Ja: (pomáham) Pu.....puľ...
Ona: Pupuľka (puľka)

matovicova
2. sep 2023

Moja dcéra bude od pondelka prváčka v škole. S plnou vážnosťou mi vysvetľuje, že ona do školy bude nosiť sukňu so salonkami 😀 akože silonkami 😀

h2
2. sep 2023

Syn ma dnes úplne dostal. Nalial si pohár vody a hovorí mi: "Mami, chceš vidieť kúzlo?" Tak ja, že samozrejme, áno. Prikryl pohár vody utierkou a dramatickým hlasom hovorí: "Vypijem túto vodu bez toho, aby som sa dotkol utierky!" A začal robiť všelijaké hókusy-pókusy, šermoval na tým rukami, robil rôzne kúzelnické pohyby. Potom napodobňoval, akože voda prúdi vzduchom a on ju prehĺta. Napokon hovorí: "Tak, a môžeš sa pozrieť. Daj preč tú utierku!" Urobila som, ako mi povedal. Keď bola utierka preč, zobral pohár a vypil vodu. 😂

akje
2. sep 2023

@matovicova aj ja som to stale volala salonkyyyy 😄

barbie77
2. sep 2023

Nasa mala 2r. ked videla rybara,kricala uz z dialky maminka tam je podvodniiiik. Sem tam na nas ty podvodnici divne pozerali, ktovie preco 🤭🤭🤭

arion92
3. sep 2023

@h2 Asi videl rovnaké video,ako náš syn 😄 Akurát ja som nadvihol pohár aj s utierkou, tak mu kúzlo nevyšlo 😉

h2
3. sep 2023

@arion92 Áno, videl to niekde na videu. Dával to potom aj mužovi, ten sa tiež nedal nachytať, len nadvihol roh utierky, pozrel pod ňu a spustil ju naspäť. 😁

maribell
3. sep 2023

@matovicova podobne ako náš syn v Bešeňovej, keď si chcel dať horúcu čokoládu v bazéne. Pozerám na cenník a hovorím mu, že je celkom dosť drahá 🫤. A on mi z kľudom hovorí, že veď to nemusíš platiť, to sa kupuje za hodinky 😅.
V Bešeňovej sa "platí" náramkom, ktorý sa samozrejme pri východe platí 😅 to mu akosi uniklo.

marianalackova
Odpoveď bola odstránená
elibeli12
8. sep 2023

@matovicova Nasa dcera tiez prvacka sa prichystala do skoly tak, ze mi povedala : aj nohy som si "ožilovala" 🤦 fakt si vyholila pasiky ked si chvilku uzivala kupel....uz ho na vani nemame 🤭

denkatn
14. sep 2023

pred narodenim dcery som vela investovala do cudzich jazykov a do skol VS, a teraz ked mam dceru stiham sa stretnut s klientom v kaviarni, kam ju zoberem, klient mi nadiktuje co potrebuje spracovat, zaplati mi kavu a da peniaze. Ked sme raz odchadzali dcera 8r. mi hovori: "Mami, kedy uz si ty najdes poriadnu pracu? napr. v Kauflande za pokladňou alebo u nas v škole ako upratovačka, to by bolo pre teba..! ved ty hovoris, ze robis s papiermi a nemas ani poriadnu kancelariu!!! " ...(vsetko pre teba robim dcerka moja🙂)

slovakboy
14. sep 2023

@maribell ale deťom sa to tak páči, že to platenie ide tak ľahko - cez hodinky.

ivonaluk
15. sep 2023

Hráme sa na obchod s 3 ročným...
Ja: prosím si pomaranč
On: nech sa páči, ale vy už nemáte peniaze
Ja: oh a viete mi dat prosím polku zadarmo
On: nič nie je zadarmo 🤣🤣🤣🤣

akje
15. sep 2023

@ivonaluk 😄😄😄 múdre dieťatko máte 🤓

ciernysokol
Autor odpoveď zmazal
ciernysokol
16. sep 2023

Minule sa na pyta: mami,ty si este zila za Uhorska?