icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

pifina
4. júl 2014

@masinka
@rakywanda volakedy tu bola jedna super tema o chlapskych hlaskach, ale pozeram, ze ostala tiez na cz stranke 😝 https://www.modrykonik.cz/forum/volne-diskuze/z...

martija
4. júl 2014

Tak pridam aj ja nieco 🙂
Je toho moc, co sa denne popri mojich troch detoch zomelie, pridam aspon dnesne.
Moj najmensi trojrocny. : Zaparkovali sme auto v podzemnej garazi. Ked auto v tom pritmi zastalo, ozval sa zozadu suchy koment : " A sme v riti!"

Dalsia hlaska bola mojho prostredneho: " Mami ty si taka krasna, vies o tom? Vyzeras ako chlap!" Tak ti pekne dakujem synacik moj 😅

evickam1
4. júl 2014

malej som rozpravala rozpravku, bola tam jezibaba a ona zahlasila : jebibaba 🙂
neter, ked bola mala hovorila : kalerabik -kajebatik, cizmy konkordy -kokotky 🙂

masinka
4. júl 2014

@miushka13 my sme boli teraz v Taliansku a dcera tam na celu ulicu zakricala - mami, kupis nam, prosim, pičku .....

januliku
4. júl 2014

Dnes stojíme v potravinách pri pokladni a zrazu dcérka (2,5r) ukáže prstom za mňa a na celé potraviny zahlási "Mami, pozi, ujo má holé cecíky". Obzriem sa a tam chlapík hore bez, keďže bolo horko.

susi123
4. júl 2014

Minule moj muzik ucil moju 5 rocnu neter anglicke slovicka. Ukazovali si v knihe zvieratka a hovorili si anglicke nazvy. No a podarilo sa mu vtlct malej do hlavy, ze motyl je "maslova mucha" (z ang. motyl = butterfly. Butter = maslo, fly = mucha. Cize maslova mucha. Logicke, nie? 🙂 )

miushka13
4. júl 2014

Minule po prebudeni mi maly hovori: mamicka cau, ideme nato? Opytala som sa ho .naco ideme? A on : citit šruby. Kym som prisla nato ze to znamena čistiť zuby bol uz obed :D

miushka13
4. júl 2014

@masinka hahaaa u nas tiez. Isli sme po meste a na teraske mlada rodinka papala pizzu a maly ma taha aha mami mami papaju pičuuuu.aj ja ceeeem 🙂))

martija
4. júl 2014

@evickam1 u nas bola jezibaba - jebaba, kohutik - kokotik, a kolotoc - kokotok 😀
Maly sa tak schovaval pod perinu a poculi sme vonku kikirikat kohuta, tak sa nanho zahral a schoval sa pod perinu (hladame kohutika, kde je kohutik ?) a potom sa vystrcil s pokrikom -" tu je kokotik" 😀

susi123
4. júl 2014

Vcera som upratovala a podavam nasmu 16-mesacnemu prazdnu plastovu flasu so slovami: Zanes tatinkovi, nech to vyhodi do smetneho kosa. Maly rozumie vsetko, ale nerozprava. No statocne odpochodoval do kuchyne a dal muzovi flasu s hlasnym komentarom: Tata!.....Mama!
(V preklade asi nieco v zmysle: Tata, toto posiela mama na vyhodenie...)

adelajda2012
autor
4. júl 2014

@sandri daj link na tu temu, neviem ju akosi najst...

sandri
4. júl 2014

@adelajda2012 https://www.modrykonik.sk/group/4797/ - aha to je skupina, tak preto 😉 ale je super, odporucam 😉

siska53
4. júl 2014

Minule bola dcerka rano po zobudeni nervozna,tak sa jej pytam,ze ci vstala hore zadkom. Na to starsi syn zahlasi: ja som nevstal,hore zadkom,ja som vstal,dole nozickami.

a raz mi dal na tricko,stipce,chvilku na mna pozera a po chvili s rozziarenym usmevom zahlasi: Mami,vyzeras ako babika!

engie35
4. júl 2014

Moja 8 ročná dcéra sa učili pesničky na 1.sv. prijímanie. Pýtam sa jej, či už nejakú vie a ona mi povie: "Áno, viem pieseň Mátička skákavá. Pozerám na ňu a pýtam sa: Ako sa volá tá pieseň?" A ona na to: "Však Ti vravím, že Mátička skákava." Povedala som jej, aby mi priniesla zošit z náboženstva. Čítam a tam napísané: Matička Božia..............

11zuzana11
5. júl 2014

Zienky super, tesim sa, ze tema je spat. Nemozem dnes akosi spat, lezim v posteli vedla malej, lebo je chora a musim sa rehotat len mlcky ale zato slzy od smiechu som pustila :D

kamajka
5. júl 2014

Mame jednu znamu,ktora je mojim detom ako babka. A ona ma dceru,ktora ma malickeho chlapceka,no ked sme boli naposledy u nich,tak este mala velke brusko. Minule mi maly vravi "mami,pojdeme k starkej mirke?" Odpovedam ano,pojdeme. Zamysli sa a hovori:" a je tam aj ta mama co ma v bruchu dieta?" Kukam ako puk,ze si to pamata,a vysvetlujem,ze uz nema dietatko v brusku,ze uz sa Filipko narodil. Dalsie zamyslenie a konstatuje: "ahaa,uz ho vykakala? Uz ju nebude boliet brusko"

kamajka
5. júl 2014

@martija no to aj mne spechla moja dcera presne to iste ked bol malaaa🙂

xabri
5. júl 2014

Otázka v relácii ,,Čo ja viem" :Pri akom stupni promile stráca človek koordináciu?Boli dané 4 možnosti .Marko/4r/ našepkáva daj cé,daj cé. Tento tip mu vyšiel🙂) a tak sa ho pýtame a ty to odkiaľ vieš? A on sa na nás úplne vážne zadíva a zahlási " z vlastnej skúsenosti"

xabri
5. júl 2014

Minule si náš syn /4r/ pospevoval : 100 tabletiek týždenne, 100 tabletiek týždenne 😉

rosabella
5. júl 2014

@prasiatko30 nejako technicky sa oddeloval sk konik od cz konika a tema vznikla na cz verzii konika

rosabella
5. júl 2014

Naša malá (4r., ešte niekedy komolí slová) išla do škôlky. Bola už oblečená, obutá, na záver jej dávam čiapku. Zrazu spustí revy, ona nechce túto čiapku, ona chce hetikalovúúúú. Čo ??? Akú ???? Zúfalo lovím v pamäti, čo by to tak asi mohlo byť... Nič. Ukazujem jej postupne čiapky ( máme ich dosť, lebo máme 4 deti 🙂 ), stále nič, rev sa stupňuje. Vtom ma osvietilo: "Chceš túto ?" Dieťa šťastné stíchlo a konečne povedalo: "Áno, to je hetikalová !"
hetikalová = s obrázkom Hellou Kitty

vejula
5. júl 2014

@susi123 nam sa stale presne to iste s tym cikanim do pusinky. Len ja najprv kukam, kedže som mu pozerala na tvar, že čo mu to pre pana strieka z tej pusinky až potom som si všimla že to nestrieka z pusinky ale do pusinky 😀

dolijalu
5. júl 2014

Dakujem za upozornenie. To co je za bordel? Ze cz? Ked uz som tu, spominate tych manzelov. Klasika, futbal, vsetci sa idu zblaznit. Manzel isiel na navstevu ku svagrinej do Ciech a az po hodine ulazovania prstom a pokrikovania od ludi si uvedomil, ze ma v okne nemecku vlajku🙂

helsinka
5. júl 2014

Počujem zvonku hluk, pozriem von oknom a vidím, že kosia trávu. Tak som si tak zhnusene zamrmlala pre seba: "Och, zase kosia!" O chvíľu sedíme na gauči a malá:
"Neznašam to!"
"Čo neznášaš?"
Postavila sa z gauča a s vražedným výrazom: "Kosí trávu . . . no mám dosť!"
🙂

mrsbrown
5. júl 2014

@pifina moja zase ked vidi ze si dam radlera /alebo ja zvyknem nealkoholicke zmiesat so sprite,fanta,cola/ tak mi povie...ty mama,nepi pivo,lebo babatko bude opite a moze sa ti zamotat do criev :D

mrsbrown
5. júl 2014

@lilysk hahhah...ze ano pani moja...nepocula nieco zo spalne nahodou :D

monikafilip
5. júl 2014

Pridám aj ja. Môj starší - má 4 roky hovorí tyčinkám pyčinky - klasika 🙂
Kečup bol čekup, krokodíl = kokoit
A má aj iné, ale teraz ma nenapadá.
Ale minule bol zlatý, sprchovala som ho, dala som mu studenšiu vodu a on kričí: pomooóc, studená voda, rozpustia sa mi nožičky... 🙂

katkatt
5. júl 2014

hovorim 3-rocnemu: Pod so mnou, ideme do galanterie. On: Huraaaaa, do Galandieeee! 🙂

jarkovamamina
5. júl 2014

Moj synator na logopedii ;) doktorka sa ho pyta ako robi konik. On namiesto toho zvuku povedal kno kno :D

anula
5. júl 2014

Tak aj ja dohodim perlicky.

Chodime na SK 2x do roka, takze nasi si malu uziju len cez prazdniny a na Vianoce a mama je na nej stale nalepena. Minuly rok u nasich na prazdninach, otec odhanal muchy:
Otec: "ale je otravna ta mucha"
Klarka (vtedy skoro 5 r): "Ako stara mama"

V den 5.tych narodenin: "teraz, ked som uz velka, mozes aj mne kupit prsenku?"

Naposledy v aute, vkuse odvravala.
Ja: "Este slovo a bude trest"
zase nieco zahundrala
Ja: " Klara!"
Klara: "No co, mozem sa aspon vyjadrit?"