icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

anula
5. júl 2014

este jednu hlasku som si spomenula.
rano ked vstanem, mam vlasy na vsetky strany. ked som Klarke oznamila, ze pojdeme na vylet, hovori mi: "maminka, zboznujem ta! Celu! Aj tvoju hlavu!"

eustoma
5. júl 2014

"Ahoj babi, mas peniaze? nutne potrebujem hotovost".... takto vitala moja 3 rocna babku.

eustoma
5. júl 2014

"tak a budeme padat ako jedlo".... preklad budeme padat ako hrusky 😉

heni79
5. júl 2014

@adelajda2012
Dobrý nápad, tiež mi táto téma chýbala.

A pridám niečo naše.
Dcéra, po narodení nášho syna, dostala dôležitú úlohu. Pri jazde autom mala strážiť a prípadne hlásiť, čo malý robí (logicky sedeli spolu vzadu, malý v protismere). Pri jednej takejto ceste po otázke, čo malý robí, hodila na neho kritický pohľad a vážne vyhlásila: "Tuším sa štartuje na plačkanie."

Pri inej ceste, vtedy mala asi 3,5 roka, v susednej dedine (sotva 5 km od domu), sa pýtala, či už sme na mieste. Povedala som jej, že nie, že však ideme ďaleko. Na to s ohromným zdesením vyhlásila: "Ale my predsa nemôžeme ísť ďaleko, my nemôžeme opustiť náš život!"

akrim1311
5. júl 2014

kamarátkin syn(3r) postavil na piesku kopček a volal ma,aby som sa išla pozrieť ,aký pekný domček postavil.Tak sa ho pýtam:"a kto tam býva?Krtko?"A Filipko,:áno,ale nie je doma."Ja:"nevrav a kam išiel?"On:"no kam,kam?Do kostola,nie?"(strážievala ho starká a stále ho vodila do kostola,tak mu to ostalo v hlavičke 😀 😀

xabri
5. júl 2014

Večer , keď už má spať mi zakždým , keď už odchádzam zo spálne povie:"počkaj ešte ťa objem"/objímem 😉

hancazivocich
5. júl 2014

Já listovala v Kiku a říkám malé - tak, co myslíš, že by mi slušelo? Odpověď : Tak tobě, maminko, by neslušelo vůbec nic..

dulkagabulka
5. júl 2014

Vyberali sme potreby na výtvarnú výchovu pre prváka. Syn si vybral velmi drahý tenučký štetec, z nejakých sobolích vlasov,alebo z čoho to bolo. Vravím mu, že nie, že mu ho nekupim. A on na to: " Ano??? Ked budeme malovať mamu, s čím ti namalujem pery? Dobre, ako chceš, ja ti ich namaľujem s hrubým štetcom a všetkým poviem: "Áno, ona má takú veľkú hubu" "

dulkagabulka
5. júl 2014

Kupovala som dynove zrnka. Pýtam sa syna, aké chce, či so šupkou, alebo bez šupky. Vybral si so šupkou, ja tie bezšupkové. Pozerá na mňa, ako ich jem a vraví mi: "Mami a ty to nechápeš, že to lúpe ONA?????"
On si myslel, že tie zrnká ústami vylúpala tá predavačka 😀 😀 😀 😀

dulkagabulka
5. júl 2014

Vešala som na balkóne prádlo, syn tichúčko stál /mal vtedy cca 5 rokov/ a pozeral von z balkóna. Zrazu sa otočil a pýta sa : " Mami a čo som ja? " Kedže sme sa predtým rozprávali o znameniach, odpovedám : "Ty si kozorožec" A on odpovedá: "Ale tak som to nemyslel. Myslel som, že či som džentlmen, alebo iba taký úbohý debil."

doty1
5. júl 2014

moji rodičia boli na dovolenke, tak sme chodili každý deň s dcérou (5) popolievať kvety, postarať sa o sliepky, ...jeden deň sa jej pýta susedka (89) "No čo moja prišla si popolievať?" A naša malá s vážnou tvárou "Starkí išli na dovolenku, tak tu musím teraz slúžiť, ako taká pastorkyňa " 😀

dulkagabulka
5. júl 2014

Pýtala sa suseda kamoškinej dcéry: " A vy máte aký vianočný stromček" Malá odvetila : " Nie som si istá, ale asi buk"

dulkagabulka
5. júl 2014

Kolegyna skúšala syna z dejepisu. Nevedel si zapamatať meno kniežaťa Pribinu. Ona, že si to môže ľahko zapamatať podľa salámu. Ked ho na záver skúšala, použil spojenie " knieža Salám"

siska53
5. júl 2014

Dnes sa dedko v zahrade opytal,ze kto chce kavu. Vua (ja) - zahlasila nasa 27m.,darmo,je po maminke na kavicku. 🙂)

minule u nas bola na velkej moja mama,hned za nou synator. Este to smrdelo,tak sme to trosku okomentovali,ze no dobry smrad.
odvtedy sa maly,zakazdym,ked ide kakat,pyta,ci tam nekakala babka. 🙂

coffea
5. júl 2014

Vsetky deti poznaju pernikovu chalupku len moj trojrocny synator ma kolacovy dom.

hancazivocich
5. júl 2014

Koukáme s malou na Večerníček - O človíčkovi.. Po pár vteřinách se mě ptá - Maminko, když je to človíček, tak je to kluk? Já - Jo, to je..
Hm... A kde má teda pinďoura?

katkakovac
5. júl 2014

Môj muž mi ochotne v noci pomáha s malým. Keď ho prebaľujem pred kojením, príde za nami a utíši ho. Občas ho ešte poprosím, nech niečo spraví (zavrie okno a pod.), prípadne ide dať malému dudel, keď mrnčí. Túto noc chrápal. tak som tak jemne do neho drgla, že nech sa obráti nabok. Vystrelil z postele, postavil sa k dverám, chvíľu tam stál a spýtal sa, že čo má ísť robiť. Ja v kŕčoch 😀 , že poď do postele spať. Tak si ľahol a poďľa príkazu spal😀

mimikas
5. júl 2014

Nase vecerne debaty v posteli s mojim 2 a pol. rocnym drobcom. Viktorko ma maly nostek, maminka velky nos 😒
Vsetci buvaju spomenieme vsetkych a aj hovienko buva 😀 😀 u nas je to to najzaujimavejsie
Maminka ty nespievaj, bud ticho.
Dnes na ihrisku sa tlacilo vela deti na schody na smykacku a nas maly sa nevedel vysplhat tak na plne usta: Kurnik sopa, nejde to, pre istotu to zopakoval este 3x ak by ho nahodou niekto nepocul 🙂

reanda
5. júl 2014

@dulkagabulka 😀 😀 😀 tolko kvalitnych peral, aj klenotnictvo si mozte otvorit 😀

lyzzy
5. júl 2014

Nedelny obed u mojich rodicov.Maly uz dojedol tak isiel na dvor.O dve minuty krici:

David:.....dedooooo,dedoooooo!!!!
Dedo:.....co jeeeeee????
David:......hovnooooooo (pauza)......tu je.Gombi nakakal.
Ja:......dobru chut k obedu vazeni!

something
5. júl 2014

@martija :o)))

something
5. júl 2014

Dalsia nasa..boli sme na krytom ihrisku a maly skakal na trampoline s dievcatkom. A hovori jej ( to rozpravanie niekedy este nedava zmysel a hovori co ho napadne) Ty si miňo, ty si miňo a ona mu vravi, nie ja som Dianka. A on: povedal som, povedal som kucinaa pagat! Terorista moj maly

something
5. júl 2014

A inak.Nas maly hovori traktor KAKOT...ale niekedy z toho vyjde aj nieco ine..to sa len vsetci obzeraju 😀

eustoma
5. júl 2014

Mala ako dvojrocna:
- "nemam kokunky" (korunky)
- na co potrebujes korunky
- "tatovi"
- na co potrebuje tato korunky
- "opavit ipad"
(som jej vysvetlovala, ze tato musi chodit do pace aby mal korunky a mohol opravit ipad)

eustoma
5. júl 2014

mala mala dva roky a mesiac:
"mami ty ty ty" "polozit, to je moje mesko, ty ty ty"

eustoma
5. júl 2014

mala mala 2r a 2 m:
"ty si selnik" .... ty si vymyselnik 😉

"Oli mrdis".... drobec bol pokakany poriadne vonavo 😉

"papame belu bokoli" ... jedli karfiol

dulkagabulka
5. júl 2014

Kamoška- právnička, vraví dcére jašiacej sa s kamoškou: "Čo tu beháte ako takí delikventi? " Malá na to: " My nie sme delikventi ,ale taaaaaam za dverami som videla dvoch delikventov"..a v škôlke povedala, že " Škôlka je moja priorita"

eustoma
5. júl 2014

mala 2r a3m:
"este spinkam. tmu. neskoncila som"

- Ako povieme ked dostaneme keksik?.... "Budem papat doma."

mala mi hovori "nemusime spinkat, mozeme hrat"... (Myslela hrat sa.) Hovorim ze musime. Deniska "tato musi spinkat. Oli musi spinkat. Deniska musi hrat aj mami musi hrat"

"Oci nevideli rozpravku."

eustoma
5. júl 2014

mala 2r 5m:
“babka pozri sa, mas nafukovacie brusko?”

Co to robis? "Hladam?" Poklad? "Spinku som nasla?" Uz vsetko? "Este hladam""uz hotovo"... To sa sparala v nose.

pod so mnou zbierat “nezberam, len budem pozerat ako ti to ide. ide ti to dobre”

zavri pusu a spinkaj “nezavriem, lebo potom nemozem rozpravat”

“mami pomozes mi” ked isla na wc. ty to nezvladnes? “ne, ja som dost leniva”

eustoma
5. júl 2014

mala mala 2r a 8m:
“oli neplackaj. asi si buchol hlavicku. treba davat vecsi pozor si myslim.”

"Ja som ale komplikovana"

"Rozkaz kapitan mamka"

"Mamka ja som taka rada ze si sa narodila"

"Kokos tam nieco pise".... to neviem odkial ma take spojenie

"Ja som sa pomylila dobrovolne"

"Mami co to je. Co som nakreslila" ja neviem co to je. "To bude asi parka. Parka sa mi hodi do bruska. To bude moc dobra parka"

“bobek vydrz to, nerob sa, nekakaj"

“mami co som to urobila?” ja neviem. “oliverka som zobudila. to je spatne”