Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
"Mami, ja som sa nechtiac išla napiť vody z pohára a obliala som sa."
... hm, nechtiac sa ísť napiť vody 😖
Moja dcerka sa uci rozpravat.Vola sa Miska.Ked je poviem :"Povedz Miska!" , tak povie "hasis". Co uz.😀
@rosabella To poznam, moj 4,5-rocny syn ma podobne hlasky.🙂
@gv16 😀DDD
@veronika31082012 Existuje aj detsky kecup a naozaj sa aj vola KEPUC.🙂
@pat_mat_minnie 🙂 tak to isto neni nahoda 🙂 ten dotycny ma asi tiez doma taku sikovnu malu papuľku 😀
dnesna hlaska mojich 3rocnych..
tatino: baby, viete ako sme sa dohodli, ziadne sladkosti, kym nespapate poriadne jedlo.
dcerka: NEROZHODUJ! ja som tu veduca, ja budem rozhodovat! obrati sa k sestre dvojicke: X, som veduca? sestra: Ano. dcerka tatovi: no vidis, tak ja budem rozhodovat! 😀
Moja dcera je zvlastny ukaz, ona proste nema rada sladkosti...ani keksy, ani cokolady, sem-tam nejaky ovocny kolac o rozmeroch 4x4 cm /sem-tam znamena raz do roka/, jedine, co sladke zje, je Bebe puding s cucoriedkami. Ale z mikulasskych balickov je vzdy nadsena, poprezera, "povyzlieka" papieriky a zo striebornych a zlatych pozlatok si uz asi rok "vyraba" velku pozlatkovu gulu. Vyzlecene cokoladky supne do spajze..pre nu v spajzi zostavaju naveky... 😔
Bol u nas otec a pytal sa jej, ze ako na Mikulasa, ci posluchala, ci dostala dost sladkosti..a Vikina, len pokrcila ramenami: "No dedko..tento rok to nebolo moc dobre so mnou...ani gula sa mi o moc nezvacsila".... 😔 😀
Dnes ma môj trojročný expert na všetko zase raz odrovnal. Videli sme v telke, ako si nejaké dievča nalieva do pohára džús, tak hovorím malému: "Aha, dievčatko si nalieva džúsik." A on mi na to: "Maminka, to je KVAPALINA!" Skoro som odpadla, ale o pár sekúnd som sa spamätala, keď som si uvedomila, že dievča si ten džús nalievalo z takej plastovej "bandasky" (asi to bolo americké dievčatko), z akej si náš tatino nalieval pred pár dňami do auta kvapalinu do ostrekovačov. 🙂
Moj mladsi syn je "exot" odmalicka.V poslednej dobe sa mu velmi paci slovo "prd". Tak si vymyslel "prdkaciu verziu" pesnicky Pec nam spadla.Znie takto: "Prd nam prdol, prd nam prdol, ktoze nam ho oprdi?Stary prdo nie je doma a mlady to nesprdi. Zavolame nasho prda, on ma velke prd. Priprdne tam zopar prdov a uz je to na prd."
@pat_mat_minnie 😀 😀 😀 Dávno som sa tak nenasmiala! Šikovný je ten Tvoj "prdkoš".
3r syn rád pomáha pri všetkých prácach, tak sa vytešoval, keď sme išli piecť bábovku, a tatino zrovna tiež bol pri linke v kuchyni (chcel sa napiť čaju) a Ondrejko hovorí: "nemotaj sa mi tu, tato, ja idem piecť bábovku" 😀
keď som bola tehotná s dcérou, tak dakedy so mnou hromóny poriadne lomcovali 😖 a stalo sa, že som bola nevrlá na všetkých v okolí, tak muž hovorí prvorodenému: "poď Ondrejko, ideme sa hrať do izby, mama má špeciálnu náladu" 😅 😝
Mám veľmi rada túto tému a vždy sa super zabavím. A konečne môžem prispievať aj ja. Tak zopár hlášok našej dcérky:
Ja: Maťka povedz diktátor. Ona: Mama
Dedo si bol zapáliť na balkóne a keď sa vrátil, Maťka mu hovorí: Uky umyjeť!
Stojí pri chladničke v mojich papučiach vytiahnutých až po kolená, že sa nevie pohnúť a vrieska: Ojtézu doleeee.
Práve som si dávala make up a ešte som bola len vo fáze bodiek na tvári a pribehne za mnou do kúpeľne celá červeno čierna na tvári, čo si pokreslila a pozerá na mňa: Čo to je?! Čo to jeeee!!!? Ja na to, no ty máš čo hovoriť moja. 😀
fotoportrét
Dnes "perlíme" :
No1: Mamíííí, daj mi prosím iný papier, ja som sa pomilovala (myslela pomýlila) :D :D :D
No2: Mamka, ja neľúbim kiwi. Ja: Prečo? Nelka: No šak ja som sa už tak narodila :D
Ja: "Čo je zelené?"
Vilko: "Chorá starká."
Viki nevykladaj už tolko a jedz!
- Mamička, láskavo na mňa nekrič lebo ti Ježiško nedonesie darčeky.
Niekolko od mojho maleho:
Bavili sme sa o skolke,vravim mu,ze po deti pridu rodicia alebo stari rodicia. A maly.dodal: Alebo novi rodicia.
Navliekla som mu oprate snurky a on sa zacal rozculovat:
Si mi to dala naopak. Vsak budem vyzerat jak zena!
Pozerali sme video,kde som natocila malu na cviceni s detmi. Na zabere bola oproti mne jedna pani ktorej nebolo vidno hlavu. A maly: To kto je tam taky tucny?
Ta mamicka nebola az taka tucna,len mala take brusko vacsie..
Dcéra (4r.) dnes rozvíjala jednu zo svojich úvah na tému rodinné vzťahy a časové súvislosti.
"Mami, ty keď si bola malá, si tiež pila mlieko?"
"Áno."
"A ocino, keď bol malý, tiež pil mlieko?"
"Áno."
"Z tvojich pŕs, však 😨 mami."
Po siahodlhom výklade o rodinných vzťahoch z mojej strany nasledovala otázka.
"Mami, ty si sa kedy narodila?"
"Dávno," hovorím.
Malá prikývne, zatvári sa múdro a povie: "Tak, tak, dávno, pradávno."
No nepomôžem si, som už stará. 😅
Nestalo sa mne,ale jednej mamičke v našom 1-dňovom zájazde...celý deň ju syn nevidel,cestujeme domov neskoro večer a on jej volá....Mamííí,kedy prídeš domov? ja ti už chýbam /nepýtal sa,ale oznamoval/ 😉
Pýtam sa Veronky: "Kto ťa najviac ľúbi?"
Ona: "Mama."
Ja: "A ešte?" Ona: " Šošo (ocko)."
Ja: "A ešte?" (nasleduje Ježiš...)
Ona: "Jožin z Bažin!" 🙂
ked bol Miško menší, rozpravala som mu že bol v brušku a ako prisiel na svet / mala som sekciu / a jazvičku som mu aj ukázala. Miško : " ty si ma zožrala?? "😀 😀
nedávny kompliment : Mami, ja ťa mam tak rád....ja by som ta nevymenil ani za psa 😀 😀 😀
Nas Filipko uvazuje o svojom narodeni...." Predtym ako som sa narodil, tak som sedel na oblaciku v nebicku a cakal som kym ma zavolate, ale mohli ste mali zavolat aj skor, lebo som tam uz bol hladny"
alebo
minuly tyzden sme mali vysyp ovcich kiahni a lezal v detskej izbe v posteli a hovori " Panenka Maria, Svaty Jozef, Pane Boze uz mi do kelu pomozte nech to nesvrbi"🙂
Aj ja pridám jednu môjho syna.Mam tetu Evu a ma dcéru Evu, tak dceru voláme mladá Evka.A syn mi minule spomínal mladú Evku a že:mami, ty si bola tiež mladá ?😀😀 no diky 😀
Alebo prišla som po neho do škôlky a vravel, že strašne kašľal, aj učiteľka mi vravela, že kašľal a ja že dobre, nechám si ho doma a on na druhy den ani raz nezakaslal a ani deň na to nezakaslal a pýtam sa ho, ako je to možné a odpovedal : kašeľ sa rozhodol, že bude kašľať iba v škôlke 😀
@pat_mat_minnie hahah, moji dvaja (6r a 2r) tiež milujú prdy 😀 a s každým jedným sa prídu pochváliť 😀
Čakáme na prízemí na výťah a bradatý sused si prišiel vybrať poštu zo schránky. Viki (samozrejme nahlas ako deti vedia): Pozri mami, už je tu ten Ježiško!
dnes si mala vymyslela uzasnu hru 😀 robila som kolac a namocila som do misky brusnice, malej chutili, tak som jej zvysok nechala, nech doje a ja som sa zatial natiahla na zem, nech sa mi chrbat zrovna ... o chvilu dojde, ci mi moze vyliat na hlavu vodu z misky, som vyskocila, ze to je lepkava, sladka z brusnic, tak mi hovori, ze jej tam mam dat cistu ... a naco potrebujes vodu? ... lebo chcem povedat: Krstim ta 😀 ... tak som bola dnes znova pokrstena a aj vsetky babiky 😀
Tak prispejem aj ja. Bola som s detmi v meste a ako sme prechadzali okolo jedneho hotela a tam pred nim bol pan/ afroamerican/ co uvitava hosti a pomaha s kuframi a prihovoril sa mojim detom. A moja dcera /27 mesiacov/ ujo kde mas bielu hlavu . A on zlaty, ze to jezisko mu taku vybral.

Vcera sme boli s 5 rocnym synom na logopedii. Vecer prisiel manzel z prace a pyta sa: "Ako bolo na logopedii? Co hovorila pani logopedicka?" A maly hned pohotovo: "trr - trr - trr" 🙂