Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
No dcéra (5r) dnes odstavila starkého, mojho otca. Boli sme u nich, aj s druhou dcéerou si očistili mrkvu a chrumkali, otec dobehol do kuchyne a začal sa im preškierať , pekne papajte nepokazte si zuby a Sofia mu nato "starký to zato tu máš takú dieru?že si jedol mrkvu? " a ukázala mu na ústa- no zubov má trošku pomenej 🙂
"Kika čo ste mali v škole na obed?"
"mmmmmmm......počkaj......eeeeee no....tieto ako CINI MINIS a s kapustou!"
😨 😕 😕 😕
Fliačky s kapustou.
Isla som s malou do obchodu a cestou nasla sisku zo stromu na zemi a kedze miesto š hovori č, tak to bola čička... Stretli sme susedu, starsiu pani, ta sa jej prihovorila a patka jej ukazuje - mam pič... tu sa zarazila a opravila na čičku, inak by to teda dopadlo 😀
Mamííí,poď si ku mne ležkať na chvíľku.....na akú dlhú chvíľku?pýtam sa.....no,keď ja zaspím,tak ty sa pomaly odplaz......Neplazila som sa 30 rokov,tak hádam to zvládnem 😀
Dnes vecer si Maxik v postielke hovori:
Granny spinka
Apa spinka (grnadpa)
D-dog spinka (Dexter psik)
banga spinka (babicka)
dede spinka (dedko)
miau spinka (macicka)
mama spinka
Max spinka
daddy....working (tatinko pracuje)
takze v 2 rokoch pochopil ako to vo svete chodi
vcera sa 3rocny syn pocarbal oranzovou fixkou na tvari a pritom si pospevoval "ja vyzeram ako pomaranc, ja chutim ako pomaranc" 😀
a uz aj mladsia nas bavi /15m/ - je namna hrozne naviazana, stale chce byt na rukach.. minule ju zobral na dlhsie na ruky tato a mala lutostivym hlasom zamnou krici - mamaa.. tatoo.. tamaa 😀
v jednu zimnú nedeľu sme si s manželom vymenili úlohy - on chystal obed a ja som išla s 3,5 r synom von sa sánkovať, ale ako videl tatina obalovať rezne, tak stihol zahlásiť "tatino je super kuchár" a tak sa ho pýtam "a čo je mama?" .....a z jeho úst vyšlo "mama je drevená" 😕 😀 😀
Števko,už mám toho dosť ťa stále obskakovať,zajtra budem ja Števko a ty mamka,nachystáš mi ráno chlebík a kakavko a veci čo si mám obliecť,potom pôjdeš do obchodu ....dobre,mamka,ale ty mi daj kartičku,číslo účtu aj heslo....vieš čo,Števko,radšej to nechajme ako to má byť 😉
Dnes ráno sa naša malá túlila k tatinkovi a popichala sa na jeho tvári. A jej reakcia: "Tatino, máš pichatú bradu. Mal by si sa oholiť. Pozri, ja mám hladkú bradu, lebo ja si ju dobre umývam. Musíš sa oholiť!"
Čo z toho vyplýva pre tatina ? Keby sa dobre umýval, nemusel by sa holiť 😀
Hlášky nášho 3,5 ročného:
" Katka je Koščová, lebo koštuje"
" Škodovka sa preto volá, lebo je poškodená"
" Strihaj mi nechty od palca, ked začínaš od malíčka, tak ma to potom bolí"
" Nefoť nás 300 rázy, stále nás len fotíš!"
" Nehovor to! Nahnevala si ma!!"
tatino večer hovorí: " Poď, ideme sa umyť a spinkať" a náš malý " ale tato, ty len sranduješ"
ON: dam ti hadanku. je to zelene a zije to pod zemou.
JA: nejaka husenicka?
ON: krtko, ktory bude vracat...
Nasa hlaska v skolke: Panna učitelka 😀
Ani za pana nechápe rozdiel medzi pani učiteľka a panna učiteľka. Chodí tam 2. deň a už ju podľa toho pozná celá škôlka 😅
dnes v autobuse si mala sprijemnovala cestu komentovanim ludi, co nastupovali (studaci pri intraku) - toto je dievcatko, toto je dievcatko, toto je dievcatko a potom spozornela, toto je chlapec! vravim jej, ano, toto je chlapec a nadsena odpoved: chlapec ma pipisku! 😀
Deťom už rajbe (chrípkové prázdniny). Staršia sa hojdá v hojdačke a hovorí mladšej "Teraz ma začaruj...akože nechtiac...na tehotnú ropuchu"
😕 😕 😕 😕
U babky, na návšteve......nosím drevo, počujem z kuchyne krik staršej
"Neznášam mandolínu! Hnusná mandolína!!!!!!!"
reku decko na bluegrasse odchované a neznáša mandolínu, to dačo divné....
No ale bola to Indulona, babka jej chcela natrieť ruky.
Mladšia pomaly slabikuje z PLUS 7 dní nadpisy..........ja s ňou, sedím pri stole, babka pri kredenci v drese dačo....a teda číta Máňa:
" ....preeeee-jeeeee-bee....
a babka výkrik
"JEŽIŠIKRISTE!"
Pre-je-de-ní, Markétka, pre-je-de-ní.
4r. synovcovi nevedel povedat R: Matúško povedz mikrovlnka. On: Nepoviem mikrovlnka!
mm má trošku bruško kedže si dal sveter pleteny na zips viac sa mu to zvyraznilo syn 5r. chodil chvilu okolo neho a potom zahlási...oco ty nie si tučny tebe sa len zips vydúva 🙂
"Maminka, netopier, ktorý lieta, by sa mal volať letopier. NEtopier by sa mal volať len ten netopier, ktorý NElieta!"
-Tomasko za 2 tyzdne budete mat jarne prazdniny. - A do kedy?, az do leta? :D No prvacik🙂
Ráno išla malá s manželkou do škôlky a hovorí mi (dcéra):
- Nikdy ťa neopustím.
Ja - Ani ja teba.
a ona dodala: - Kým sa nevydám. 🙂
No pisala som to aj na moj fotoblok,pre tych co to necitali davam do eteru...bola som minuly tyzden na mensom zakroku...samozrejme ma museli uspat...dcera hovori spoluziacky...vis maminku operovali z vnutra a dali jej Rusky dym,namiesto rajsky plyn...dufam ze ma decka nezozeru,ked nam rusi privru kohutik,ze vsetko vynucham ja 😀 😀 😀
Este z davnych cias...ideme si ho zo sestrou a jej dvomi ratolestami po meste,pol stvrtej po obede ludia v plnom prude......starsi sa rozbehne k vykladu chovproduktu a na plne hrdlo zakrici: Mami kukaj takeho vtaka si este nevidela...sestra hlavu dole a ja z rehotom za nou...na to sa jej mensi vytrhol,ona k nemu dobehla a zvrieskla :za prsa mna chic (za prst sa mna chic) a to uz som plakala od smiechu a s poznamkami ze na nu poslem socialku za nemravnu vychovu deti 😀😀😀😀😀😀
dnes dcerka tatovi: a vies co dala mama do rizota?
tato: nie, co?
ona: alkohol
on: a ty vies co je to alkohol?
ona: aaano, to je take zlte a deti to nesmu jest!
ehmm..vsak bujon a alkohol, to je skoro jedno, nie? 😀
Ja s naším trojročným v čakárni u lekára (tehotná v piatom mesiaci), to sme v tom týždni fičali večer na červenej čiapočke a on mi vraví: Mamka prečo máš také veľké bruško? A hneď si aj odpovedal: Lebo si zjedla starú mamu?
A minule vysvetľoval svojmu taťovi: Vieš taťo, ja som chlap aj ty si chlap lebo máme pišuláka a mama nie je chlap lebo má (to som stŕpla, čo z neho vylezie) MIHALNICE... 🙂
Takým prísnejším tónom som povedala Viki aby dojedla večeru lebo už pôjde večerníček. Odpoveď : "Mamička buď na mňa dobrá lebo ja som taká veľmi maličká nemôžeš na mňa tak ŇUCHAŤ."
No nedá mi nenapísať jeden z dnešných jeho hlodov...
Ja (prísne už): Janulo počul si čo som povedala?
On (povýšenecky): Počul, počul TY Krasavica...

Moje dieta je alergicke na spinu na zemi. Vsetko je fuj ale nevie povedat f takze hovori ch. Viete si predstavit ist s nou na nakup alebo vobec niekde ked na zemi je vsade vela spiny a mala vresti aha mama chuj....