Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
mala mi dnes chcela pomahat vesat pradlo, ale v ramci srandy vysypala lavor na koberec ... hovorim jej, nech to pradlo pekne pozbiera do lavora, ona medzitym uz vesala daco na susiak a vravi mi: nemam styri ruky, najprv musim dokoncit toto vesanie 😀 😀 😀 toto jej ide genialne, ked ide o vlastnu obhajobu, ale akonahle nieco podobne poviem ja, tak to ide jednym uchom dnu a druhym von 😀
moj 4r.syn vacsinou rozprava po anglicky, ale obcas som fakt rada,ze niektore vyrazy pozna len v slovencine. napriklad tato prihoda.
boli s muzom na plavarni, potom sa prezliekali v satni a prezliekalo sa tam este par chlapov. syn sa zacal chichotat a tahat muza za rukav a ukazovat zanho, ze nech sa pozrie. potom na plnu hubu vykrikol "daddy, daddy, look! Rit!"
dceru som vyzdvihla v skole, cizmy mala strasne spinave od blata, tak sa jej pytam, ze co preboha robila s nimi. pozrela na mna takym strasne unavenym pohladom, vzdychla si a odpovedala "to je tazke povedat...."
@extrate no toto sa aj mne obcas stane 😀 😀 a ja aky trapas...sedime zo svagrovou v kancli a ona zahlasi:pozri naskocila tam preprava z Pukanca do Blavy..rychlo zavolaj tam ,ze ju berieme....Ja hrdinka vytocila cislo:Dobry den chcem sa spytat ta preprava z pukane je este volna?svagrova sa zrolovala od smiechu pod stol a ja som sa tak strasne rehotala,ze som musela ten hovor ukoncit...kokos jaky trapas?!
@angela1103 no moj je tiez taky...ked som kojila,mala dlho spala tak som si odsala mliecko dala do pohara a do ladnicky...manzel prisiel smadny z roboty,otvori ladnicku vidi cerstvo naliate mlieko a hrk ho do seba...po minutovom frflani som sa vratila do kuchyne a pytam sa co sa stalo?on na to....ty nevies ze mame v ladnicke pokazene mlieko?a ja,ktore?a on v tom pohary bolo....z usmevom a pomstichtivim vyrazom v tvary som mu povedala...prave si vypil malej obed....vyplestil oci a davaj grcat.....
bola som s 4,5 rocnou dcerou v kine na rozpravku a samozrejme po filme utekacka na wc, ked sme boli v kabinke tak som sla na malu aj ja, dcera bola so mnou v kabinke, na wc=ku rad az za dvere a v tom moja dcera na plne hrdlo, ,, mami? a preco si ty nedavas vlozky? (nepotrebovala som ju) , nastalo ticho a vonku len premahany smiech, no a ked som vysla z kabinky, pohlady na mna a ja cervena ako paprika.
Naša najmenšia má bohatú fantáziu - plynule dokáže rozprávať, kde bola a čo robila, hoci sedela doma. A raz sa stalo: U našej najstaršej sme našli cigarety (pričom môj manžel je zarytý nefajčiar a ja ešte zarytejší), takže jeden pekný večer bolo u nás ródeo. Asi dva týždne po tomto harmatanci začal náš malý pokladík hovoriť mojej švagrinej: "Naša Jaja fajčí." Švagriná: "No, to nie je pekné, že?" Naša malá: "Aj maminka fajčí." Švagriná na to: " Ale nevrav, naozaj?" "Naozaj, ja som ju videla v noci. Tatinko ju to učil!"
Viete si predstaviť, prečo sa v tej chvíli začala moja podarená švagrinká rehúňať....
Dostala som od syna Vilka hádanku (naschvál napíšem tak, ako to malý vyslovil):
"Je to modvé, hýbe sa to a je to na písmenko VÍ."
Mal modré tričko, tak skúšam: "Je to Vilko?"
"Niééé! No pvedsa VIBA!" (=ryba)
syn sa hrá a zrazu len počujem " kkt" , no mne až mráz po tele prešiel, že kde to preboha počul?! a potom zas "kkt, kkuškat", a to už som pochopila, že mu bolo treba ísť na záchod .... normálne mi odľahlo 😅
Dnes sme s dcerou isli dlhsiu cestu trolejbusom a tak si kratila chvilu komentovanim nazvov zastavok - niektore poznala, niektore nie, tak sa vypytovala, preco sa tak vola ... naraz pocula "Namestie osloboditelov" ... som cakala, kedy sa opyta, co je to, ale ona miesto toho spustila vysvetlovanie pre mna - Snehulienka a k nej prisiel princ - osloboditel 😀 este ze mame tie rozpravky 😀
Vcera sme vonku videli kvitnut snezienky, tak som ich ukazovala malej... Prisli sme domov a vravim jej, nech povie tatikovi, ake kvietky sme videli... SNEHULIENKY 😀
Miso (6): "Som minule videl v televizii takeho uja v cirkuse, co hadzal noze do tety, co bola priviazana na takom kolese, co sa tocilo, ale sa mu ju nepodarilo trafit.... " uz sme si to vysvetlili
moja 6 rocna rozpravala 9 rocnej pri ceste domov zo skoly po obede:
Ta ryba v supke z rezna bola dobra 😀 😀 😀 mali vyprazanu rybu na obede v jedalni.
No dnes môj 5r.syn zase raz zaperlil a vlastne si zato môžem sama 🙂 mame taku "skvelu" susedu čo nam stale bucha na radiator aj ked si prdneme už búcha ale tak stara dievka čo od nej čakat... minule som vyberala hrniec zo skrinky a same viete že sa to neda bez toho aby ste ich nepoobijali...samozrejme hned začala trepat na radiator a ja som sa už tak rozčulila, hovorim manželovi že ešte raz zatrieska tak ja jej už jednu strelim, samozrejme že dom to povedala len z nervou 🙂 no a dnes ide manžel s malym domov a ako tak isla nasa skvela susedka moj syn sa otočil a povedal jej " počuvaj ešte raz buchneš na ten radiator tak pride mamka a da ti na papulu" chudak moj manžel sa skoro pod zem prepadol, a ja ani nehovorim dufam že ju nestretnem ☹
@lienka2384 ak už nebuchne, tak to malý vybavil.
Prispejem aj ja. Keď mala moja dcérka 5 rokov, tak mi vbehla na wcko akurát keď som mala menštruáciu. Samozrejme som sa nevyhla vysvetľovaniu aj keď to veľmi nerozoberala. Zjavne si to vysvetlila po svojom. Po čase sme šli do obchodu a ja som do košíka vkladala vložky a malá na celú predajňu: "Čo, zasa krvácaš z riti?" ach ako som sa hanbila aj keď teraz sa na tom už smejem 😀 A ešte ten slovník....
Ja minule v takej trosku polotme citam farmaceuticky letak a vidim nasledovne: Horcik v romantickej podobe... Prizmurim - v organickej bolo spravne. Asi som si uz mala rozsvietit. Alebo som tuzila po roamantike?
mame v spalni svatenicku - nadobu na sv. vodu, minule vecer mala pred spanim vstala z postele, ze sa ide modlit a v zapati mi hlasi: Chyba tu modliaca vodicka 😀
vychádzame z parkoviska od domu, ale jedno auto stálo pri výjazde a šofér sa tam s niekým rozprával tak som chvílku čakala kým mi uvolní cestu, a v tom malý zozadu zahlási "ten čo tam nacvičuje?"
U nás doma sa často vyjadrujeme ironicky, ako napríklad, že poviem "hurá", alebo "výborne", keď mi niečo spadne, takže som minule synovi vysvetľovala, čo to je irónia. Pár dní na to som prezliekala postele, on mi s tým strašne rád pomáha, čo ja ale nemám veľmi rada, lebo mi všetko pomotá, čisté obliečky ťahá po zemi a podobne. Akonáhle malý zbadal, že prezliekam periny, dobehol a hovorí: "Maminka! Idem Ti pomáhať!!!" Mala som dobrú náladu, tak mu hovorím: "No to je výborné, to sa teším, Ty si môj najlepší pomocníček!" Syn na mňa nedôverčivo pozrie a zahlási: "To si povedala ironicky???"
minule sme s malou pozerali v casopise obrazok zemegule a okolo boli deti roznych narodnosti, par dni ju to drzalo, stale chcela vidiet Japonca, cernocha, atd... dnes sme stali pri pokladni a za nami prisli dvaja robotnici - Cigani, mala okamzite usmev od ucha k uchu a vravi mi: maminka, pozri sa, kto tam je! Tusila som hned, kam mieri, len som cakala, co sa z toho vyvinie 😀 Hovorim, ze ujovia si prisli nieco kupit. A mala: pozri aku maju pokozku! Ako cernosko! 😀
Na ihrisku sa rozpravaju 2 chlapci: _starsi-V pondelok si dobijem kredit na mobile. _ mladsi-A to si ho dobijes na nabíjačke?
nieco som sa pytala syna a nevsimla som si, ze on prave prezuva hrusku. S plnymi ustami mi hovori: "pockaj, kym mi to smykne" (kym prehltne)
dalsi super postreh 😀 boli sme v nemocnicnom bufete a pri jednom stole bol stary dedulo a jedol tresku (alebo daco take) a mala mi hovori: Mami pozri, ujo uz nezije! ... Holt stary bol, uz nemal narok 😀
Dnes napadlo nových das 20 cm, všetko biele jak na samú Viliju.....a Máňa jak to videla kričí: "Jééééééééééé! Prvý jarný sneh!!!!"
"Ja budem komorníčka a ty budeš komor!"
Ja chcem tam dať ten tlak, ja tam dám tlak! (do paradajkovej polievky)
2,5 ročný - dávaš si PIPERON ? 2 v 1 /piper a feferon/
"Mami, vieš, ako sa povie opak tučniačika?"
"Ako?"
"Chudáčik!"

malá niekde počula hlášku "ježiš mária"
Doma vytiahla hračku z vianoc a hovorí, "toto mám od ježiška mária, vieš? lebo on sa volá ježiško mário"