Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
nas vecerny rozhovor v posteli s Julinkou... cca o 23:30 - ja som uz na 99 % spala, ale malej sa pusa stale nezatvorila....
maminka, ty si mi tak chybala ked si bola prec (vybehla som si na pol hodinku na nakup 😀 )
hm...
ty si mi nepovedala aj ty si mi chybala ty zlatinko moje malinke
Nedavno sme boli u detskej psychologicky (nastastie len formalita) a okrem ineho dcerke ukazovala obrazky v knizke, mala ich pomenovat a kadeco sa jej pytala...
Otazka k obrazkom tanierov a priborov - co papas z taniera, co ti mamka nalozi? Jedlo. (Chcela vediet konkretne, co ma rada).
Ty si chlapcek alebo dievcatko? Ja som Patka. (Este ze jej nepovedala, ze je cista Patka, ako zvykne vacsinou - cista akoze bez privlastkov)
dcera dnes ohodnotila salam - mami, ten je taky okruhlo stvorcovy
Ahojte. Ja som bola minule s deťmi a našim deduškom, mojím ockom, na rybačke.
Chodievame na ostrov,kde to majú už chlapi všelijako zariadené a na vykonávanie potrieb je tam kadibudka 😅
Synček ako skúsený rybár ma tam zaviedol,a zvonka mi tak skusene potmehudsky kričí: "Mami,nie je to tam veľmi úchylné,čo?" (rozumej ÚTULNÉ) 😀
Už sa začalo stmievat,keď si tam potrebovala odskočiť aj dcérka - sadne,zavrie a hovorí mi: "Mami,zažni! "😀
Tuto hlasku dal maly niekedy pred rokom, teraz som si na nu spomenula... Bol na nocniku, zrazu sa postavil. Ja: Stanko, vycikany?
S: Vycikany doruzova doruzova 😀
Vyšla som z kúpeľne oblečená len v spodnom prádle, syn (4r) na mňa pozerá so slovami: "Vykúka ti súdok pupkatý" 😀 😕 😝
Ked sa mozem pripojit tak moj maly 4r.bol u babky a chce papat vajickove cestoviny yak babka rychlo spravila maly zjedol par lyziciek a povedal jej.vies babka to je take dobre ze uz si ani neprosim.
Pridam vcerajsi.S dvojrocnym synom sedim na lavicke a sla okolo susedka a vravi mu No ahoj Martinko...maly sa usmieval na co som ho pobadala no pozdrav tete pekne Do...a maly na to Do pi*i...skoro som umrela od smiechu aj prekvapenia nastastie suseda hlucha tak povedala este No kraaasne ty uz vies aj dobry den povedat...noo co Vam poviem stastie v nestasti...
Moja 6r. dcérka mi vraví:" Mami ty si musela ako malá veľa klamať, keď ti narástol taký veľký nos!"
Alebo som lúštila obrázkovú osemsmerovku a ona mi vráví: Mami nájdi tam benzinátor (lievik). Manžel ním dolieva benzín do auta.
Moja mala susedka (3r.) minule zahlasila pred svojimi rodicmi uplne urazenym a vaznym tonom: `Jedno decko mate , aj o to sa nestarate!`Tym deckom myslela samozrejme seba...Som zvedava o koho to pocula :D
A este mne sa stalo: Vo fitku kam som chodila mali male baletky (4-5 rocne) kurz a ucitelka im vysvetlovala ze dalsiu hodinu budu mat o tyzden. Nato sa jedna mala postavila, ruky dala vbok a vravi: A vy si co myslite? Ja nemam stale cas, ja mam aj svoju vlastnu rodinu!`🙂)))))))) Skoro som sa......
Sedeli sme všetci v obývačke a muž len tak prepínal telku, syn sa hral na koberci s autíčkami, na telku nepozeral. Zrazu sa na obrazovke objavila jedna postaršia česká herečka, ktorú som už dlhšie nevidela a prekvapilo ma, ako zle vyzerá, tak hovorím mužovi: "Tá teda vyzerá hrozne!!!" Malý sa hneď pozrel, ale už ju neukázali a on veľmi chcel vidieť, ako strašne tá teta vyzerala. Hovorím mu: "Miláčik, ale už ju nedávajú, tak ako Ti mám ukázať, ako strašne vyzerala?" "No, ukáž mi to na sebe." 🙂
A aby som to nebola len ja, kto u nás vyzerá strašne 🙂 , tak aj môjmu mužovi sa ušiel kompliment: Môj muž je normálnej postavy, vyšší, ale zase žiadny obor. Ale náš syn si myslí, že Tatinko je najväčší na svete, vždy, keď mu hovorím, že niečo je veľmi veľké, tak sa opýta, či je to väčšie, než náš Tatinko. Tak som si raz večer vymýšľala pre syna rozprávku a bola v nej aj veľká príšera. No a náš malý sa hneď opýtal, či to bola väčšia príšera, než náš Tatinko. (Niééé, až taká strašne veľká príšera, ako náš Tatinko, to určite nebola! 😀 )
Syn na nás (mňa a manžela) vonku kričí: No poďte vy zvrhlíci!!!
(Toto slovo údajne použila Ňaňa v Dobe ľadovej)
@zara0201 deti vedia niekedy tak zahanbiť rodicov!! Teraz mi je to uz smiešne, ale cca pred rokom, ked este nechápal, ze vonku ma musi držať za ruku, išli sme domov a chcela som ho chytiť za ručičku a on vykrikoval na plne hrdlo, ze:" Au!! Nekop ma!!" a vrieskal a metal sa pri tom. 😅 normalne som sa bála, ze niekto zavolá na mna socialku.
@bubula_007 Pripadne zahanbia uplne nezainteresovanych ludi. Minule sa pyta: Mami, kto to bol? To bol sused. A preco smrdel? --toto musel sused na 100% pocut. Chudak nesmrdel, isiel len v monterkach zo stavby.
Naša malá, 2,5-ročná už teda riadne perlí. Okrem prazvláštnych.novotvarov, bijuť(biť sa), spiť (spať), stojiť (stáť), včera na nákupoch na plné ústa vykrikovala, ježibaba, ježibaba na dve moslimky v burke...
A situácie, pri ktorých z nás robí tyranov dôverne poznáme...keď začne kričať "pusti ma" a následne "pomoc"... 😀
Chystali sme sa ku svokrovcom, obuvala som syna a on zahlásil:"Babka a dedko bývajú u nich." Hovorím mu:"No, tak toto je ich presná adresa." A on, ze:"Áno, vyriešil som to." 😀
mne raz mala vravi ze : pod uz honku (vonku) tatik azeny (urazeny) ...vtedy sa so mnou nerozpraval lebo pracoval :D
Dcerka nieco vravela babke, ta nepocula, tak jej vravi "zopakuj mi to patka, nepocula som, babka je hlucha" "si mucha?" tak a teraz kto je tu hluchy?
Mladšia dcéra sa dnes pýtala:
Oci a prečo jedia lienky vložky?
Kričím na syna z kuchyne: obed je hotový, poď sa najesť. A on mi kričí naspäť: mami teraz nemôžem, robím niečo veľmi dôležité pre budúcnosť 🙂
pytam sa dcerky, s cim chce jest spagety - s tepukom. S cim? S tepukom. Ja ta vobec netozumiem, skus mi to vysvetlit, co je to ten tepuk. Dcera uz zvysila hlas a slzy v ociach (ze ostane hladna): no s tepukom! Uz som myslela, ze sa nevyhneme scene, ale nastastie ma osvietilo - s kecupom? Hej, to som myslela 😀 zabudla, ako sa to vola 😀
Moj maly ma len 14 mes.a niekedy pride a len tak sa prituli.Tak ja mu zvyknem povedat-Ty si to najlepsie babatko na svete.A on minule - ja viem 😆
Tato, dame si rancinky? A co este? Salat zmrznuty? (citaj ladovy salat) 🙂
Na zahrade pestujeme okrem ineho uhorky nakladacky a cukinu. Dostali sme minule od susedky salatove uhorky, ktore oznacil Stanko za cukinu. Tak som mu hovorila, ze to su uhorky, ale salatove, take vacsie ako tie co my pestujeme. Vecer ukladal maleho mm, a prisiel potom za mnou cely zmateny, ze co to ta suseda doniesla, lebo Stanko mu cely cas rozpraval o kapustovych uhorkach 🙂
Dcerke som vyberala meno ja, ona zasa vyberala pre braceka, manzelovi sa moc nepozdavalo, ale nakoniec sme sa dohodli, ze jej vyhovieme... no a minule zacala, ze ked sa nam narodi dalsie babatko, tak sa bude volat Monika. Hovorim jej, ze dalsiemu babatku bude vyberat meno tatinko. Pozrie na mna, ze dobre, ale bude sa volat Monika 😀
Syn zobral prázdnu misku zo stola, pozrel do nej a pýta sa: "Čo nie je v tej miske?" 😀 😀
A to skloňovanie: To je mamove... Zavoláme tatkoha... 😀
aj dospelaci obcas zaperlia- nieco sme sa rozpravali s muzom a on: "ta pani, co mala take nagelovane nechty"

Anatomia podla Stanka:
Ked spapam chlebik, spadne v krku do takej jamy...
Tu mam pindulka a tu ma pindulko taky malinky zadocek (gulky), a tu mam ja velky zadok 🙂
maminka, tu mas mliecko pre Lucinku?
Ano, tu mam mliecko. A ty mas mliecko?
Nie, ja nemam mliecko. Ale tu mam take pupky na papanie... 😀