Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Boli sme dnes v kostole a pred nami sedela maleho kamaratka zo skolky . Stale pozerali na seba, zamilovane pohlady, usmevy, zmurkania, posielanie pusiniek ❤
Zlati boli, dievcatko malo neskutotocne zamilovany pohlad a usmev, to som fakt este nevidela
😊
Bola stale otocena k nam. Maly sa nakloni ku mne a hovori: " mami, chces byt jej svokra"? Lebo mne sa velmi paci, zoberiem si ju za zenu 🙂
No, mala som co robit, aby som sa udrzala a nevybuchla 🙂
Davidko, oblec si pyzamo. Nemozem, rozmyslam 😉
Dobre, tak rozmyslaj, ako sa co najrychlejsie oblecies 😉 Tak to nepojde, my chlapi mozme robit len jednu vec naraz 😀
Maly sa valal a blaznil po manzelskej posteli, na plachte som si vsimla akysi hnedy flak, samozrejme som ho hned identifikovala cuchom 😀 hovorim malemu pod sa riadne umyt aj ritku, aj ruky.. a on mi na to: "Ty si teda dobra, Ty mas hovno na posteli a ja sa musim umyvat!" 😀 😀
Uvaha maleho po omsi.
Mami, preco v kostole oslovuje pan farar mili bratia a sestry?
Ved on nie je moj brat 😀
Pridam par, uz davnejsich, drobec mal vtedy 2-4 roky.
Drobec veceria vyprazane kura, vybera len maso, "prezle" idu bokom s poznamkou: "mami, ja uz nechcem tu kuraciu kozusinu" 😀
Vecer sa kupal a velmi opatrne sa potapal, tak, aby sa mu nenabrala voda do usi a hovori mi:" mami, ked sa mi namocia usi, natecie mi voda az do rozumu"? 😀
Drobec mi sedi na kolenach, obzera si moju hlavu a zahlasi: " mami, ty mas derave usi" 😀
Sedeli sme v restauracii, pride casnik, ze co si dame a maly (vtedy mal 3) zahlasi: PIO (pivo) 🙂 A vysmiaty casnik na to, ze mlady, az po 18tke 🙂
Pod sem, volam na maleho, vycistim ti nostek, aby sa ti lepsie dychalo. A drobec:"netreba, ja dycham" 😉
Mami, ked som bol v brusku, tiez som bol taky tigeu (tiger) ako teraz? 😀
Skladame si so spuntom puzzle atlas sveta, vysvetlujem mu, ze zijeme v Europe, na Slovensku zaroven preberieme vsetky svetadiely a na koniec sa ho pytam, ze kde byvame. A drobec pohotovo: " no predsa v Eurovei" 😀 (eurovea=nakupne centrum)
Davidko, nevytahuj tie veci zo skrine, nepocujes? Nie, ja som hluchy 😀
Mamiii, mamiii, prosim ta, zachran ma. Natrel som sa s tvojim kremom a teraz sa urcite premenim na dievcaaa 🙂
Vcera moj syn pri nejakej reklame (neviem ktora to bola pozrela som na tv az po tej hlaske) ,, mami pozri chces tak vyzerat? Ha nebudes nikdy lebo take cicky mat uz nebudes,,
"Oci, ja som múdrejšia, než ty."
"Dobre, ale nemala by si sa vystatovať."
"Ja sa nevystatujem, ja som naozaj múdrejšia."
🙂
mali sme rozbehany den a maly spal najprv v satke a druhy spanok zaspaval v autosedacke tesne pred prichodom domov, tak mu hovorim, nech este chvilu vydrzi, ze o chvilu sme doma a potom dcere vysvetlujem, ze spi ako sirotka v sedacke, ze sa nemoze ani natiahnut poriadne ... a ona na to, ze ci je to chlapcek ... najprv mi nedoslo, na koho sa pyta, ale ked sa opytala znova, tak vravim, ze ano, ci nevie, ze ma braceka ... a ona mi vravi, ze potom nespi ako sirotka ... doslo mi, ze naraza na zensky rod, tak sa pytam, ze teda ako spi ... Ako sirôt! 😀
Toto je uz starsia perlicka, Tinka mala vtedy 18 mesiacov...Obcas si kupim Cosmopolitan a tatino si v nom s Tinkou listovali, uz boli na konci casopisu, ked sa v tom Tinka vratila na zaciatok casopisu a ukazuje tatovi na obrazku: MAMA... ani som netusila, ze ma vidi v takom svetle 😀 ... fotku prikladam 😀
Ja by som toho mala 🙂)) Ale...Bola som s oboma synmi v DMke,vtedy 4 a 6r. Vsade ticho,ako v DMke,nie,prechadzame regalmi a do toho mladsi zahlasi: Fuuuj,tu nieco smrdi!Mama,ty si si prdla!....Nemusim hovorit,ze nie🙂 Ostuda ako hrom,lebo keby poviem cokolvek,nikto neuveri:D
Dnes mi moja 8 rocna slecna zahlasila. Mami zabudla som si zapisat do zrkadielka, ze bude v utorok rodicovske. Ale to bude len take ... informatične 😅
Manzel si kupil strojcek na zastrihavanie chlpov, tak ho v kupelni skusa a syn 5r.na mna krici- mamiiii, tatino si tym strojcekom vybera susne z nosa 🙂
Syn mi vraví- mamííí,dones mi keksík...Števko,a čarovné slovko kde ostalo?....on s úsmevom-.raiffeiseeeeen......no super,zas "skvelá reklama" 😀
Deti sa spolu kupali, syn mal tri roky a dcera jeden rok. Syn si obzera svoju sestricku a zamyslene sa opyta: maminka a kedy uz adelke narastie cicka? 🙂 ....to sa este nacaka.
Sedeli sme v reštaurácii a keď prisiel casnik sme si objednali a kukol na malého vtedy 4r. A pyta sa : A ty si co das? Adam : Hranolky a pásikavú rybu ( surimi tyčinky). Chudák casnik...nevedel o co ide 😊
dcera s laskou stiska maleho a hovori mu: ty moj curak, stale len curas 😀
Malý (4r) zaspáva, po dni plnom zážitkov (sánkovačka, návšteva...) a konštatuje: to bol ale brutálny deň....
8 rocna dcera je velmi chuda. Cez vikend sa snazila viac jest a komentovala to pri jednom jedle ze "Ja tucniem "
Boli sme na oslave a kedze manzel si chcel vypit soferovanie ostalo mne. Ideme si teda tak sidliskom, pred nami trolejbus a zopar aut, raz teda pridavam, vzapati skacem na brzdu ked auto pred nami odbocuje... Do toho sa ozve dcera 3 r. : mamka stale sa mi tak zastavuje hlava. No a manzel jej do toho este zakontroval: to vies to mamka tak soferuje...
...vykracujem si s malou zo skolky pekne domov a mala napred mna veselo poskakujuc, reci ako koza bobkov...i opytala sa... 🙂 maminocka, co budeme dnes papat? Pizzu Nellynka, to co vcera. (jedno obdobie ficali na pizzi, tak som piekla tyzden v kuse 🙂) no a moja dceruska s tou svojou suslavou vyslovnostou a srdecnostou 5rocneho dietata, ze...sorry za vyraz, ale inak to nejde... juchuuu, vcera na veceru piča, dnes zas pičaaaa... Nejak som neriesila, beriem to uz normalne, no to mi nedoslo, ze to tak ako ja neberie kazdy...sla jedna tetuska od nas z dediny okolo a len zakrutila hlavou a tak aby som ja pocula, zamumlala si... Naco takym tolko deti, ked im ani jest nedavaju...ooooch, kym mi doslo ako to pochopila....😉
s manzelom sme sa naruzivejsie pobozkali 😀 dcera (4r) akurat prisla za nami, tak to videla.... pozrieme na nu, ze nas pristihla.... a ona vyplestila na nas oci, vyplazila jazycisko a hovori.... aj ja chcem 😀
mala sa lucila s ex... a mali sme vonku aj psa...a vravi mu : tatko pusu baddymu.... tak dal pusu psovi... a potom : tatko pusu mamke.... som skoro odpadla :DDD hlava dole a rychlo prec
2r dcera na mna krici, ze ide cikat, tak ju idem skontrolovat.. Dava si dole pancusky a ja jej vravim "este si zdvihni poklop" (ma taky zatvaraci serblik) a ona sa otoci a poklope po serbliku 😀 😀
mojej kamosky dcerka -5 rokov je hovori - mami, ked budem velka, tak ti budem chodit na hrob kazdu sobotu a nedelu 😵
Moje dieťa je strašne poriadkumilovne keď mal 2 roky, a začínal rozprávať sme raz boli v obchode a kupovali salámu. Teta predavačka osupala salámu a nechala šupky na pulte a išla ju nakrájať. Môj poklad na ňu kričí z kočíka, " teta urobila bordel, teta uprac bak bak "
@petronelka77 no len aby si sa o pár rokov v tom kostole nesmiala tomu, že syn mal pravdu 😉

Ideme autom k babke a prechadzame okolo Bukozy (pri Vranove nad Toplou). Mozno poznate toto okolie, ktore sprevadza specificky vajcovity zapach, ktory niekedy, pri nizkom tlaku az stipe oci 🙂 a vali sa do auta bez ohladu ci mate otvorene alebo zatvorene okno. No a do hroboveho ticha - mali sme vypnute radio, aby sme sa mohli s muzikom rozpravat, no v danu chvilu sme obaja boli ticho - nasa Hanus (3) zahlasi: "Fuuuuuuuuuujjjj, co to smjdi (smrdi)?" a hned si aj odpovedala: "Tatik pukol!" S muzom sme pozreli na seba a zacali sme sa smiat. Muzik sa samozrejme ohradil, ze to urcite nie a Hanicka sa hned opravila: "Okena smjdi!" - v ostrekovaci mame nejaky roztok, ktory intenzivne pachne po okene a pri akomkolvek zapachu v aute Hanicka reaguje, ze "okena smjdi".