Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Boli sme v drogérke, na plagáte krásna modelka a môj syn vravi, že :" mami, tiež by si chcela byť taká pekná " ? 😀 ☹ 😀
Filipko, poď mi povedať básničku. Nechce sa mi, bolia ma ruky 😀
Boli sme vonku a keď sme prišli dnu, tak ocino hovorí, že si všetci pekne musíme umyť ruky a Števko (7r.) hovorí, že on ide najskôr na wc a až potom si umyje ruky ... samozrejme, že ocino mu začal vysvetľovať, že nie, že musí si umyť ruky, veď ktovie čo tam vonku chytal a aké "hnusné" baktérie a bacily má na tých rukách ... Števko si s hundraním išiel umyť tie ruky a ocino už naštvaný, že to musí počúvať, mu hovorí:
"Keď ti JEDNO umytie rúk robí taký problém, tak môžeš ísť rovno do svojej izby!" ...v kúpeľni zostalo chvíľu ticho a potom vykukol Števino spoza dverí a zahlásil:
"Ocino, nie jedno , ale DVE..."
Bola som doma s chrípkou na pn.. a začula som ako Števko hovorí ocinovi:
"Ja som veselý a som zdravý lebo chodím do školy a mamička je smutná a chorá, tak ju pošleme zajtra do práce...a bude zase veselá a zdravá..."
No, má to logiku😀
Naša slečna Viki (9r.) si kreslila a ako bola naklonená nad výkresom, tak jej vlasy padali do tváričky (mala dlhú ofinu)...nemám to rada a tak som ju okríkla, že.. "nech si ide okamžite dať čelenku, načo ich má plnú krabicu! " ... na to zdvihla hlavu, naklonila ju mierne nabok...na sekundu sa zamyslela a s kľudom angličana mi hovorí:
"Neviem, na čo ich mám toľko, veď mami, ty mi ich kupuješ." ...
A kým som ju stihla capnúť, drzaňu jednu malú, už sa chichúňala v ockovom objatí...
jeej zlate su niektore tie perlicky 🙂
@ivett1 este ze tie baby maju oteckov 🙂))
Dcera rada pozera nase svadobne video, minule prisla s tym, ze uz davno nepozerala, tak som jej to pustila, bola uplne hotova od radosti a vykrikovala, koho spoznala: Aha, moja babka! Aha, moja krstna mama! Aha, moj ujo Vlado! atd. a pri pohlade na manzela bez naznaku nadsenia utrusila: Aha, tvoj muz! 😀
Moj syn vystupoval z auta,byvame v panelaku a v tom sa vrutil do parkoviska nas sused.maly neisto zastal a hovori;"skoro ma ten skurve*ec presiel." 😖
Podobný zážitok mám aj ja. Dcéra (2,5 ročná) chodila do škôlky asi tak zo dva mesiace, Bola neskorá jeseň a skoro každý deň pršalo. V jedno ráno dcéra vybehla z bytu, detský dáždnik v ruke nad hlavou. V bráničke sa pozrela hore do neba a zavalila, ospravedlňujem sa za vulgarizmus: "A do pi*e! Zase prší"
Skoro ma prekotilo 😀
@ancovickaschilli no neviem koľko ma tvoj syn rokov, ale tak aspoň to slovo použil v správnej situácii 🙂
U nas doma sa take vulgarizmy nepoužívajú (samozrejme ze si obcas zanadávam- take ze do riti, dofrasa a pod.) ale syn raz prišiel zo škôlky "poučený" a asi týžden nadával do pi**, no naštastie sa potom dal presvedčiť a prestal s tým.
@adelusha
U nas doma tiez nemaju vulgarizmy miesto,ale chodime von medzi ludi a znamych...naposledy sme maleho zobrali s nami na spolocnu chatovacku a on si odtial zjavne zobral len to naj 😀
@ancovickaschilli my zas chodievame s najstarším synom na futbal 😀 a tiez som najprv z toho mala trochu obavy, no on je v tomto rozumný, to zas prostredný syn s nami chodiť nemôže, este chodi do škôlky ale rad takto provokuje, aj dnes poobede asi 30x povedal hovno a do riti, uz aj brat mu hovorí ze nech to tolko neopakuje, ze uz to nie je vtipne 🙂
@adelusha
Tak s futbalom je nam to dobre zname, syn ma 4 a chodil na zapasy s oteckom,az dovtedy kym mi nezacal rekapitulovat co vsetko tam pocul 😎
Lauri (1m.) plakala a chcela byť vkuse na mojom prse zavesená tak hovorím staršej dcérke (3,5r.), že tá naša Laurinka je nejaká pahltná, že mi všetko mlieko vypije a dcérkina otázka: a potom si tam ešte doleješ mlieko? Chvíľka zamyslenia: naleješ si ho do krka? 😀
Tak k dojceniu mam tiez jednu perlu, ked som prvy krat dojcila dcerku pri synovi,tak sa iba tisko pozeral a premyslal a nakoniec zahlasil:" a mas aj kofolu?" 😀
@ancovickaschilli 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ooch mami co sa to dnes s tebou porobilo...???..vcera moja 4r. dcera pred spanim mi dala zvlastnu otazku...🙂asi som ju skoro nutila ist spat*
Chystali sme sa na návštevu a ako u nás býva zvykom, doma bol zhon a frmol a chaos 😝 ... a muža som poprosila, aby zarobil ešte dcére mlieko do fľašky:
muž: "A kde má fľašku na mlieko?"
ja: "Tam v tom modrom umyvátku."
muž: "Aha, dobre." chvíľka ticha a premýšľania a potom "A čo je modré umyvátko??" 😕 😅
...už som asi dlho na RD , že ani odkvapávač na riad neviem pomenovať 😝
@pifina sestra púšťala ich svad. video synovi,mal asi 5 rokov vtedy,pozeral,pozeral a zrazu začal plakať...prečo plačeš?.....hej,všetci ste tam boli,aj ty,aj ocko,aj babka s dedkom,aj krstná a mňa ste prečo nezobraliiiiiii???...tak vysvetľuj mu,že tam bol,ale mal 1cm a bol v brušku 😉
Staršia sa dnes zamyslela....Veľká noc....to sa narodil Ježiško....reku ne, na Vianoce sa akože narodil......na veľkú noc, teda pred, ho tuším ukrižovali a...... A prečo ho ukrižovali???? No tak...
A mladšia do toho skočila... NO ASI DAKOMU DAČO NEDONIESOL, ČO CHCEL POD STROMČEK!!!!!!!!!
Prišla som dnes z roboty a nákupov úplne uzimená, nevedela som sa zohriať, tak rovno z čižiem som vhupla do vane. A môj syn na mňa vyjavene pozerá: mami, ty si kúpeš...mala si malú nehodu v robote počas spinkania? Nebuď smutná, to sa môže stať každému...
Mami, pani družinárkka povedala, že nám upečie koláčiky...také.....sa volajú sánky.
????
Tak asi fánky, ak si to spojím s fašiangami...
dcera s muzom maju taky ritual, ze ked sa stavia dakde v restike, tak mala mu ide objednat kavu, aj dnes tak bolo, nabehla k pultu a pyta si viedensku kavu, stal tam nejaky pan a ten sa jej prihovoril: taka malicka a uz pijes kavu? a dcera na to: nie, to je pre tatika, ja mu len slahacku vyzeriem 😀
Depilujem si nohy. Pribehne malá.
"Mama čo robíš?"
"Dávam si dole chĺpky, aby som nemala chlpaté nohy."
"Ako otco?... Ako starká cik..u?"
Lezime s Miškom, oddychujeme. A Misko takto spieva 🙂: Ja som tvoje srdceeee, A ty si moje pluuuuceee :D
pred Vianocami môj bratranec hovorí babke, že keď bude dobrá aj jej Ježiško niečo donesie. A ona sa ho pýta, že ako má byť dobrá a malý na to: "Maj zavretú hubu!"

Prišiel za mnou 3 ročný syn, že :"mami, poďme sa hrať, ja budem bager a ty hlina " 😀