Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Mamíííí, kočovníci sú tí,čo sa vyvážajú všade na kočoch?
@votaress jej aky starostlivy 🙂 Tak aj mna predvcerom "zabil" ,boli sme v domove dochodcov pozriet mojich starkych.Ajo bol mrzuty,za vsetko reval,tak sa ho pytam,ci nejdeme za sestrickou po nejake lieky,lebo tu v domove maju sestricky.A on este vacsi rev,ze nechce zostat v domove,ze on nie je stary,on je este novy ..
Dcera krici z WC 'hotovo' a 2r syn jej odpoveda 'idem' (teda tie 'zadky' utierat..) ; dalsia : syn si da okuliare, dcera hovori : vyzeras ako gastronom ! ...teda takmer, myslela astronom...
No tak mne dnes zabehlo, keď mi 2,5 ročná dcéra prišla ukázať krokodíla. Že,, Mamina, pozi, mám ,, koko. ,, To posledné písmeno bolo t. Tak jej teraz furt zdôrazňujem, aby použila aj posledné písmená, aby si to takto neskracovala, lebo to vyznieva ufff ozaj vulgárne 😵
v mojej rodine sa starým rodičom hovorí babička a dedo a v manželovej stará mama a starý otec. A keď tak raz Peťo hovoril našim deťom, že príde stará mama, tak ho opravili: Ale tati, to nie je stará mama, to je normálna babička 🙂
maly (3,5) deli veci na ocinove a maminove, a posiela ma sem tam, aby som si urobila kavu z toho kávoviča (kávovaru), dnes si s ocinom pustal auticka na dialkove ovladanie a ja len pocujem z obyvacky: "ocino formuluj, no tak formuluj"
@anickaaa6aaa
presne ako u nas s nasou mladsou. "Maminka, ja chcem cokoladovy keksik!" Chcem jej nazorne ukazat, ze zabudla na magicke slovicko prosim, tak jej na to hovorim: "A ja chcem kabelku od Louise Vuitton". Chvilu rozmysla a potom z nej vylezie: "Mamka, prosim si cokoladovy kesksik a kabelku Louis Vuitton" a rehli sa pritom.
A moj syn neprestava perlit a perli a perli a perli. Dnes sa ho Doktorka pytala na pitny rezim, ze co pije. A on sa uskeril a pekne jej odpovedal: palenku, vodku, rum a tak....
Aj ten moj 3r perli jedna radost. Dnes bola sestra u nas maly hovori chcem ozpavky a moja sestra na to ja chcem milion eur a maly si popod nos zamrmle '' No my ti ich nedame"🙂 dalsia- vola na mna z poschodia ja prave v kuchyni veceriam bezim hore po schodoch. Je v kupelke umyva si ruky, zbada ma vo dverach ja zujem a on na mna pozera a hovori "Čo zase žuješ", skoro som sa s tym kuskom masa zadusila, co mi od tej hlasky zabehlo🙂 Skoda, ze da neda aj ten ton a pohlad zopakovat🙂 Na druhy den ked ma videl jest zahlasi "Zase ješ"?
Alebo babke hovori babka ked pridem poviem ti "Doby deň" a ked budem odchadzat poviem ti "Dovidenia" a pritom mava rukou🙂 Nanjovsie ma obdobie "Nepozdavim" ked niekoho stretneme, niekam prideme. Dostali sme tortu /jeho bratranci oslavovali narodeniny/ pytam sa ci ochutna, ze ano. Najprv skusi jazykom /asi ci ho nepohryzie🙂/ potom si kusok z vidlicky zoberie a pytam sa ho ci mu chuti zahlasi "Ano, tošku, je špinava" stred bol tmavo cokoladovy🙂
Moja skoro 3ročná dcérenka. Ideme po vonku. Lucka nebehaj a dýchaj nosom (nie ústami) aLucka: A prečo nemôžem dýchať pľúcami? 🙂
Mám pohár s krištálikmi. Elianka chcela z neho piť. No čo by ste nedali vnučke jedinej? Na , tu máš, pi , zlatúšik, koľko ti hrdlo ráči. Lenže zlatúšik začal zubami nebadane olupovať krištály z pohára. V nanosekunde som jej vytiahla krištálik z pusy. Môj pohľad na pohár však prezradil, že ich chýba viac. Pýtam sa úplne vyľakane: " Ty si ich zjedla???" Elianka s kľudom angličana odpoveda: " Nieee, ja som ich nezjedua" . "A čo si s nimi teda urobila?" pytam sa. Eli odpoveda, ešte pokojnejšie a vysvetľujúcim tónom: " Ja som ich zhutua ." /zhltla/"
Pýtam sa dcéry (2r): "Prosíš si polievočku?" Ona: "Anooo" ....v momente "Nieeeee, pipu, pipuuu" , ja: "No veď áno, dám ti polievočku" ......a ona stále "Pipuu, pipuuuu" .......pozerám na ňu, a to ona uvidela plech s pizzou, čo som akurát dorobila, tak že chce pizzu a nie polievku 🙂
2r syn krici opakovane 'kakali' ! , krutim hlavou, v plienke nic nie... - aha, mama nechapava, to je, prosim, 'Yakari' (oblubena kreslena rozpravka)...vysvetluje mm, komplic s detmi pri tv
Ja: "Ondrejko, prosím ťa, pomôž mi upratať tie hračky." On pomôže a keď je hotovo hovorí: "Máte to upratané, mladá dáma, môže byť?" 😅
My mame tiez vela hlasok,ale jedna je top.Okolo nas bolo vela tehu mamiciek (v rodine aj kamosky) a moja 3rocna na mna raz pozera,ked som jej hovorila ze teta ma dietatko v brusku nech dava pozor...tak sa ma zrazu opytala..."mami to si ma aj ty zjedla do bruska,ked som bola babatko?" 😆
2r dcérka prišla k 2mes. bračekovi a hovorí mu: -Ahoj, malýbuk.- 😀
@baigo toto presne zahlasila moja 2,5r dcéra bratovi. On krici z wc mamiiii uz som...a ona dobe dobe uz idem
dnes sme boli na Kohútke na večeru-a naša 5ročná išla telefonovať babke,a hovorí jej nahlas v reštaurácií, že sme v Sliepkove-sme sa s mužom a druhou dcérou válali od smiechu
Mamí ja budem operný pelikán!
Nevedela som uspať dcérku, tak som sa jej pokúšala zaspievať uspávanku: "Dobrú noc má milá sladko spi..." a ona ma otrávene preruší: "Dobrééé."
Šli sme po obchodnom centre, zrazu sa 3,5 ročná dcéra otočí ku svojej 7,5 ročnej sestre a hovorí jej: Niki, čosi Ježiško nezomrel.... ako by potom nosil darčeky 🙂 😀
Väčšinou si trapas s deťmi zažije mama. Raz si to užil aj môj mažel. Veď to bola jeho chyba. 🙂 Nezvykne nadávať, ale keď robí v dielni na "niečom dôležitom" a nedarí sa mu tak nadáva. X-krát som mu hovorila nech si dáva pozor. Išiel s našou dcérou keď mala 3 roky vlakom sedela na sedačke a spadol jej cestovný lístok. Tatík sa k nej otočí a povie jej. Čo sa povie keď ti niečo spadne? /chcel aby povedala Prosím si podať./ A ona na celý vlak:
DO PIČI? 😀
Včera večer manžel prepína televízor, prepne na jednotku, ide nikto nie je dokonalý, hosť Peter Nagy keď sa pohotovo ozve dcéra (4 r.) : Mami ten riňavy ujo čo by mohol vyzerať jak lev má jake škaredé vlasy...😂

Marko prišiel za mnou, že jeho spolužiak si myslí, že darčeky nosia rodičia. S vážnou tvárou som sa ho spýtala či si vie vôbec predstaviť, že ja a tato zháňame darčeky, balíme ich a dávame pod stromček, keď sme do večera v práci?!
" No to si fakt neviem predstaviť. A hlavne vy by ste mi také drahé darčeky nikdy nekúpili!" skonštatoval Marko