Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
K nášmu vchodu v bytovke vedie okrem chodníka aj vychodená cestička cez trávnik. Raz som šla s dcérkou domov a vravím: "Poď, pôjdeme skratkou." Dcéra (vtedy asi 3 roky) na to: "Mami, ja nejdem skratkou, ja chcem ísť s dlhou." Nuž a odvtedy tak zvyčajne chodievame: ja skratkou a ona s dlhou...
Števko,daj si už dolu tie ponožky,nech sa ti vetrajú nôžky.....mamka,chceš ešte dlho žiť?......no,áno,Števko,chcem....tak si tie ponožky nechám,nech neumrieš od smradu😀
Mamina mi raz rozpravala príhodu ako sme ja a moje 2 sestry boli na balkóne a ukazovala nám bociany. .neviem koľko sme mali rokov ale najmladšia že začala kričať : choďte uz prec,nás už je tu vela 😂😂 doteraz mi to príde vtipné. .
Malý je zbláznený do vláčikov. Dráha postavená, vlaky premávajú, ja mám funkciu výpravcu a predavačky cestovných lístkov.
"Maminka, prosím si lístok!"
"Nech sa páči a kam si prosíš lístok?"
"Do cirkusu!"😀
2,5ročná dcéra vošla kúpelne, keď som akurát vychádzala z vane, pozerá mi na hruď a hovorí: "Ty máš tuto oči." 🙂
Syn (5,5r): "Mala by si schudnúť mama, máš veľký pupok."
Dcéra (2,5r): "Mama, ty si taký veľký beťár."
Takto mi raz "naložili" moje deťúrence v jeden deň :-P
Nasej malej konecne po dlhsom cviceni "naskocilo" r... tak ho samozrejme teraz pletie vsade, ale top bolo ked si spievala:
"Fasiangy turice velka noc ide, kto nema kozuska zima mu bude. Ja nemam ja nemam len sa tak trasiem dajte mi sRaniny nech sa napasiem... "
Manzelovi skoro cvrklo 😀
@angela1103 mňa raz syn "pochválil", vraj: To je teda prdel!! Ale s prízvukom, že som hneď pochopila, že mám veľký zadok. 🙊
Syn: Mama, ja ťa silno ľúbim.
Ja: Aj ja teba.
Syn: Tatka ľúbim menej silno.
Ja: A prečo iba menej silno?
Syn: Lebo nemám na to silu.
Syn (2,5 r.) si rad spieva a obcas aj inovuje texty- ako zaver u notoricky znamej detskej piesne (pisem tak, ako pocujem): "...eit, najn, ten, maminka je heeen."
Verzia našej Ely: Kukulienka kde si bola, keď tá HLÚPA zima bola? A ja jaj ku ku sedela som na BOKU 😉 😀
Bianka 3,5: Mami, podme sa hrat na kostol. Ja uz mam listok a este si idem po kavu!" no do akeho kostola to chodi? 😀 ale inak ked sa to tak vezme fakt sa to moze zdat ako interaktivne predstavenie - vpredu ucinkujuci, spievaju, tancuju, zvonia, a my vstavame klakame spievame co pride... 😀
Včera sme zavárali čerešne, umývala som ich a preberala a popri tom, samozrejme, aj jedla. Ale môj syn, ktorý sa neďaleko hral, mal asi pocit, že jesť by som ich nemala, lebo na mňa zavolal: "Maminka! Ja Ťa vidím! Trčí Ti stopka z PAPULE!"
Dcéra (5 r.) pri večeri: "Mamička, ľúbim aj teba, aj vyprážaný rezeň!" (Dúfam, že nechce zjesť aj mňa. 🙂 )
Dnesna hlaska:
" Maminka ja chcem aby si nam "narodila" babatko"... na odpoved ze mi stacia ona so sestrou oduto hovori:
" Ale ja chcem, aby nas bolo osem... "
Velmi by ma zaujimalo ako jej toto napadlo 😀
8-rocny syn: Mama, ja viem, co je to sex (zvedava som bola, co povie). Pytam Sa: No tak co to teda je? Syn: Ked dvaja vedla seba lezia holi a boskavaju sa. Dufam, ze ty s tatom to nerobite. ( tak toto ma dostalo) 😆
@merry_ann 😀 toto aj naza starsia ked bola mensia mala debatu so susedou... neviem ako k tomu prislo len tiez zacala rozoberat tuto temu a suseda sa pyta ci aj my, jej rodicia sexujeme... a ona ze "Oni sexuju stale" to som uz spozornela... a suseda dalej doberala ze ako to vyzera ked sexujeme a dcera na to:
" No stale sa len objimaju a bozkavaju..."
jaj no to ano 😂
Rozhovor dvoch deti na ihrisku:
-Ty mas kolko sesternic a bratrancov?
-Mam dve sesternice,jedneho brata a troch bratrancov.
-Tyyy jo-vy ste cele stado alebo rodina???
Vraciam sa z dlhšej vychádzky s vnučou Eliankou /3roky/ a jej kamošom Sásom. Keď sme už vo vchode, spievam im oduševnene: " Už sme doma z výletúú , z výletúú, z výletúúú. " Pokračujem aj vo výťahu, veď sú tam aj dáke tie slohy. Mám pocit, že som ale že faakt zábavná . Sása /5 rokov/ si začne dupkať nohou. Super, ide do taktu. Vo chvíli, keď výťah zastavuje, mi kľudne, s kamenou tvárou: " BUĎ TICHO!!" . POchopila som, to poklepkávanie nohou teda zjavne nebolo do taktu. : -D
Hrali sme sa so synom, že spolu bojujeme, on mal hračkovú pušku, ja meč. Namieril na mňa, zvolal: "Ruky hore!" a keď som ich dala hore, "zastrelil" ma. Prerušila som hru a vysvetlila som mu, prečo sa hovorí "ruky hore" a že keď to niekomu povie a on ich dá hore, tak ho nemôže zastreliť. Potom sme hrali ďalej. Syn zase: "Ruky hore!" Dala som. Chvíľu na mňa pozeral, nevedel, čo ďalej. Potom: "Ruky DOLE!" Dala som.
PRÁSK! Odbachol ma, ako psa!
(Prosím mamičky, ktoré pohoršuje násilnosť tejto hry, aby si tentokrát dali pohov.)

Objednala som cez MK dcérke sukničku. Už dávnejšie, ale babinka ju ešte nevidela. Boli sme u nej na návšteve a babka hneď: "Jéj, Katka, akú máš krásnu sukničku." A na to malá hovorí: " To mi maminka kúpila na pošte." :D