icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

matvejkovamimushka
23. apr 2018

@jankahraska naša dvojročná hovorí na každú otázku o čase v piatok

bubato1
25. apr 2018

nasa dvojrocna velmi este nerozprava ale rozumie vsetko.Bola som za bratom na navsteve,mala zoskocila zo skejtiku na kociku nieco zobrala zo zemi dala si to do ust ,bracho ju videl a hovori jej "nejedz to ty koza to je fuj ",mala nanho pozera a za par sekund ze "meee" ,ja som sa skoro pototo 🙂

matvejkovamimushka
26. apr 2018

Vracali sme sa z prechádzky s dvojročnou a ona klope na dvere (vedela, že nikto nie je doma) a kričí - podotýkam, že na jej bábiky: Linduška, otvor, máš kľúče, Barborka, čo si hluchá?

pieces
27. apr 2018

Dcéra (5,5) keď je už niekedy večer unavená za všetko plače a na všetko odvráva, po istej dobe už začnem strácať trpezlivosť a potom tiež zvyšujem hlas. Už bola v sprche a ešte stále dudrala, zrazu mi kričí: " Ty nie si človek, ty si zoologická!" A potom ešte dodala: " Neviem, naozaj neviem prečo som si takú mamku vybrala..."

rusalinka
27. apr 2018

@jankahraska
@zoruska
@zizka
@fuvola

Ahojte, rada by som vaše príspevky pridala do výberu Týždňa zo života mamičiek, ak súhlasíte, stačí mi dať lajk na tento koment 🙂 Ďakujem (posledný Týždeň nájdete tu https://www.modrykonik.sk/blog/rusalinka/article/tyzden-zo-zivota-mamiciek-m5bkly/ 🙂

jarka87
27. apr 2018

Dcéra je veľmi cieľavedomá, šikovná, snaživá, proste vo všetkom chce byť naj. V septembri ide do školy a pri nejakej situácii jej hovorím, keď sa nad niečim rozčuľovala, Simonka, čo ty budeš robiť, ked dostaneš dvojku v škole? Odpoveď: Ja nikdy nedostanem dvojku. 🙂

lenkaaninka
27. apr 2018

Išla som s deťmi do obchodu a vravím dcéram že nemusím sa namaľovať pravda? Jedna mi vraví mami nemusis pre mňa si krásna aj tak ale na tvojom mieste sa radšej namalujem 🙂

mircalla
27. apr 2018

toto je kamoškine

Ona (zhrozená): V týchto teplákoch nemôžem ísť behať, som v tom tučná.
Jej syn (utešujúco): Mami v pohode, veď to nikoho nezaujíma

lusiasik
1. máj 2018

Vravim synovi (6r.), ze pojdem sluzobku.. on najskor smutne a potom s usmevom: "Aspon bude mat tatino konecne pracu..."ja na neho:"Aku pracu?" A Dado nato:" No ved starat sa o mna!" .... 😂🤣

arion92
1. máj 2018

Mali sme na obed polievku a syn (5r) hovorí:
"Prosím si do polievky aj pretržlenovú naďku"

matvejkovamimushka
2. máj 2018

Dávala som mladšiemu matrac v postieľke o jedno poschodie nižšie a tá časť postieľky, čo ho drží, mi spadla na nohu. Dvojročná pribehla a pýta sa: Maminka, čo sa ti stalo? A ja, že mi spadla postieľka na nohu. Na čo ona hneď: Maminka, to si musíš dávať pozor.

denkatn
2. máj 2018

uspavala som dnes svoju trojrocnu a nechcelo sa jej, a vypytala sa ze ide sa napist cajika, ostala som ju cakat v posteli a ona mi vo dverach hovori, Mami, ale nie ze tu zaspis! (kto by ju potom uspaval🙂)

bielamacka3
2. máj 2018

Ja som môjho dva apol ročného pýtam - ako robí mačička? - mňau, mňai - psíček - hau hau - ovečka - bé bé...A ako robí Paťko? - Nejde to, nejde to,

matvejkovamimushka
3. máj 2018

Dvojročná sa má pýta: Maminka, čo papáš? Žuvačku. A ona: včeličku nieeeeeeee😂

zizka
3. máj 2018

Malemu (5r.) zostali z oslavy balony a vymyslel si hru - balonball. Volal tatina hrat a vysvetluje mu pravidla: "1. Pravidlo: Modry balon sa nesmie vyrazit z ruky!!! 2. Pravidlo: Ja vzdy vyhram!!! ..." 😀

denkatn
4. máj 2018

nasa mala si zamieňa slova"rychlo" a "hlasno". este ked sme o tom nevedeli, sme jej pustili v aute CD s jej pesnickami, a cestovali sme a ona ze Rychlo!, tak priatel pridal rychlost, ze ked sa dietatu paci rychla jazda... a ona stale rychlo, rychlo (isli sme po dialnici) a ked uz sme isli 130 maximum, tak sa jej pytame este chces rychlejsie? a ona ano, rychlejsie pesnicku!

gyurusiova
4. máj 2018

Môj malý 18mes. syn začal plakať, že on chce bajaja, bajaja. A tak to išlo dookola, tak ja ,že ho dám búvať, je unavený. Bajaja neprestávalo,tak mu vravím, ukáž mi bajaja a on išiel do kuchyne a zo stola doniesol banán🙂))))

gyurusiova
4. máj 2018

Máme izbového maltézskeho psa ktorý váži asi tak 3 a pol kg. Okúpala som psa a kým som vytierala kúpelňu počujem ako sa otvára chladnička. Bežala som sa pozrieť a môj synček 18mes.a asi 11kg stojí na psovi a otvára si chladničku. Nevedela som či ratovať dieťa alebo psa ktorý ležal pod mojím dieťaťom a doslova pučil oči.

gyurusiova
4. máj 2018

18mes. dieťa mi večer vraví: PA,PA. PA,PA MAMA PA. Neskôr som zistila, že vraví tma🙂

gyurusiova
4. máj 2018

Išli vo výťahu môj brat, sestra a jej dcéra ktorá bola obéznejšia a brat vraví sestre: Máš doma mak? Sestra sa pýta a načo ti je mak? Brat: Tak máš doma mak? Sestra : mám. Brat, tak posyp túto buchtu a ukázal na sestrinu dcéru🙂))

gyurusiova
4. máj 2018

Ja keď som bola malá a bolo po daždi, tak boli na ceste mláky. Išla som s mamou k susede a prešla som po mláke. Mama ma vyhrešila: nesmieš chodiť v topánočkách po mláke.
Cestou nazad som sa vyzula, položila topánky vedľa mláky a prešla v punčośkách po mláke. Mama mi dala po zadku a ja sa jej s plačom pýtam: prečo ma biješ? Veď si povedala,že v topánoćkách nesmiem chodiť do mláky.

miriam439
7. máj 2018

Kamoškyn asi 4r syn sa doma pred návštevou vo veľkom predvádzal, aké už ovláda cudzie slová (anglicky). Jeho sesternica (tiež zhruba v tom veku), ktorá nedávno začala chodiť do škôlky, to už nevydržala a chcela sa tiež pochváliť: "Aj ja viem tiež jedno cudzie slovo". Všetci upriamili na ňu pozornosť, že aké... Ona s hrdosťou spustila: "do pi** " Si viete predstaviť, akú farbu v tom momente nabrali jej rodičia.

matvejkovamimushka
7. máj 2018

S našou dvojročnou si často spievame, okrem iného aj ľudovky. Dnes ráno pri raňajkách mi len tak z ničoho nič vraví: Maminka, ty si dzivočka

pieces
7. máj 2018

@matvejkovamimushka Boli sme s dcérou na Hlavnej ul. v Košiciach, vtedy mala asi 4,5r., práve sa konali nejaké oslavy, vystupovali ľudové súbory. Boli sme práve pri Tescu, pred nami mladík v kroji a ona na plné hrdlo zvolá: "Mami, pozri aký šuhajko."

cacianka
7. máj 2018

synovec cca mal 3-4 roky. prechádzali cez námestíčko, stretlo ľudí v čiernom, asi išli po pohrebe do reštiky na kar. krpec s obrovským nadšením začal vykrikovať " nech žije 1. máj" (v októbri )

tina981
7. máj 2018

Učíme sa prvouku: tak aké živočíchy chováme kvôli vajíčkam? Nany 7r.: sliepku, pštrosa aaa orangutana🙉 😀 tak sme cez víkend zbehli do ZOO a tam prepelica. Dcérke vravím : no vidíš teraz si už zapamätáš , ktoré zviera ešte chováme kvôli vajíčkam. Nany pozrie na prepelicu a hovorí: čooo toto je orangutan? 😝😅

jankahraska
7. máj 2018

Syn (3 r.) mal nasadené slnečné okuliare a oblečenú mikinu s kapucňou (kapucňa natiahnutá na hlave), muž mu hovorí: "Vyzeráš ako taký raper." A syn hrdo volá: "Mamka, pozri, aký som reprák!"

jukov
7. máj 2018

Malý (2,5r) na deda - dedo pýchaš, choď sa okosiť!

salome51
7. máj 2018

Rozprávala som sa v škôlke s jednou mamičkou kým sa naši synovia obliekali. Pýtam sa jej kedy má termín pôrodu a či vedia pohlavie dieťatka. Trochu smutná mi odpovedá že to bude opäť chlapec. A môj syn zrazu že "nevadí teta, aj môj ocko robí iba chlapcov".

luci58
7. máj 2018

Syn 4r. najde na posteli moje vlasy. Pyta sa ma Maminka idu ti dole vlasy? Ano padaju mi. A nedaju sa Ti dat spät? Hovorim mu moja hlava je uz taka starsia tak mi viac padaju a niektore este narastu a niektore uz nie. Ide okolo mna, pohladi ma po lici a vravi Maminka aj tak si stale krasna🙂 pre neho v tomto veku budem krasna aj plesata🙂