Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
nasa dvojrocna velmi este nerozprava ale rozumie vsetko.Bola som za bratom na navsteve,mala zoskocila zo skejtiku na kociku nieco zobrala zo zemi dala si to do ust ,bracho ju videl a hovori jej "nejedz to ty koza to je fuj ",mala nanho pozera a za par sekund ze "meee" ,ja som sa skoro pototo 🙂
Vracali sme sa z prechádzky s dvojročnou a ona klope na dvere (vedela, že nikto nie je doma) a kričí - podotýkam, že na jej bábiky: Linduška, otvor, máš kľúče, Barborka, čo si hluchá?
Dcéra (5,5) keď je už niekedy večer unavená za všetko plače a na všetko odvráva, po istej dobe už začnem strácať trpezlivosť a potom tiež zvyšujem hlas. Už bola v sprche a ešte stále dudrala, zrazu mi kričí: " Ty nie si človek, ty si zoologická!" A potom ešte dodala: " Neviem, naozaj neviem prečo som si takú mamku vybrala..."
@jankahraska
@zoruska
@zizka
@fuvola
Ahojte, rada by som vaše príspevky pridala do výberu Týždňa zo života mamičiek, ak súhlasíte, stačí mi dať lajk na tento koment 🙂 Ďakujem (posledný Týždeň nájdete tu https://www.modrykonik.sk/blog/rusalinka/article/tyzden-zo-zivota-mamiciek-m5bkly/ 🙂
Dcéra je veľmi cieľavedomá, šikovná, snaživá, proste vo všetkom chce byť naj. V septembri ide do školy a pri nejakej situácii jej hovorím, keď sa nad niečim rozčuľovala, Simonka, čo ty budeš robiť, ked dostaneš dvojku v škole? Odpoveď: Ja nikdy nedostanem dvojku. 🙂
Išla som s deťmi do obchodu a vravím dcéram že nemusím sa namaľovať pravda? Jedna mi vraví mami nemusis pre mňa si krásna aj tak ale na tvojom mieste sa radšej namalujem 🙂
toto je kamoškine
Ona (zhrozená): V týchto teplákoch nemôžem ísť behať, som v tom tučná.
Jej syn (utešujúco): Mami v pohode, veď to nikoho nezaujíma
Vravim synovi (6r.), ze pojdem sluzobku.. on najskor smutne a potom s usmevom: "Aspon bude mat tatino konecne pracu..."ja na neho:"Aku pracu?" A Dado nato:" No ved starat sa o mna!" .... 😂🤣
Mali sme na obed polievku a syn (5r) hovorí:
"Prosím si do polievky aj pretržlenovú naďku"
Dávala som mladšiemu matrac v postieľke o jedno poschodie nižšie a tá časť postieľky, čo ho drží, mi spadla na nohu. Dvojročná pribehla a pýta sa: Maminka, čo sa ti stalo? A ja, že mi spadla postieľka na nohu. Na čo ona hneď: Maminka, to si musíš dávať pozor.
uspavala som dnes svoju trojrocnu a nechcelo sa jej, a vypytala sa ze ide sa napist cajika, ostala som ju cakat v posteli a ona mi vo dverach hovori, Mami, ale nie ze tu zaspis! (kto by ju potom uspaval🙂)
Ja som môjho dva apol ročného pýtam - ako robí mačička? - mňau, mňai - psíček - hau hau - ovečka - bé bé...A ako robí Paťko? - Nejde to, nejde to,
Dvojročná sa má pýta: Maminka, čo papáš? Žuvačku. A ona: včeličku nieeeeeeee😂
Malemu (5r.) zostali z oslavy balony a vymyslel si hru - balonball. Volal tatina hrat a vysvetluje mu pravidla: "1. Pravidlo: Modry balon sa nesmie vyrazit z ruky!!! 2. Pravidlo: Ja vzdy vyhram!!! ..." 😀
nasa mala si zamieňa slova"rychlo" a "hlasno". este ked sme o tom nevedeli, sme jej pustili v aute CD s jej pesnickami, a cestovali sme a ona ze Rychlo!, tak priatel pridal rychlost, ze ked sa dietatu paci rychla jazda... a ona stale rychlo, rychlo (isli sme po dialnici) a ked uz sme isli 130 maximum, tak sa jej pytame este chces rychlejsie? a ona ano, rychlejsie pesnicku!
Môj malý 18mes. syn začal plakať, že on chce bajaja, bajaja. A tak to išlo dookola, tak ja ,že ho dám búvať, je unavený. Bajaja neprestávalo,tak mu vravím, ukáž mi bajaja a on išiel do kuchyne a zo stola doniesol banán🙂))))
Máme izbového maltézskeho psa ktorý váži asi tak 3 a pol kg. Okúpala som psa a kým som vytierala kúpelňu počujem ako sa otvára chladnička. Bežala som sa pozrieť a môj synček 18mes.a asi 11kg stojí na psovi a otvára si chladničku. Nevedela som či ratovať dieťa alebo psa ktorý ležal pod mojím dieťaťom a doslova pučil oči.
18mes. dieťa mi večer vraví: PA,PA. PA,PA MAMA PA. Neskôr som zistila, že vraví tma🙂
Išli vo výťahu môj brat, sestra a jej dcéra ktorá bola obéznejšia a brat vraví sestre: Máš doma mak? Sestra sa pýta a načo ti je mak? Brat: Tak máš doma mak? Sestra : mám. Brat, tak posyp túto buchtu a ukázal na sestrinu dcéru🙂))
Ja keď som bola malá a bolo po daždi, tak boli na ceste mláky. Išla som s mamou k susede a prešla som po mláke. Mama ma vyhrešila: nesmieš chodiť v topánočkách po mláke.
Cestou nazad som sa vyzula, položila topánky vedľa mláky a prešla v punčośkách po mláke. Mama mi dala po zadku a ja sa jej s plačom pýtam: prečo ma biješ? Veď si povedala,že v topánoćkách nesmiem chodiť do mláky.
Kamoškyn asi 4r syn sa doma pred návštevou vo veľkom predvádzal, aké už ovláda cudzie slová (anglicky). Jeho sesternica (tiež zhruba v tom veku), ktorá nedávno začala chodiť do škôlky, to už nevydržala a chcela sa tiež pochváliť: "Aj ja viem tiež jedno cudzie slovo". Všetci upriamili na ňu pozornosť, že aké... Ona s hrdosťou spustila: "do pi** " Si viete predstaviť, akú farbu v tom momente nabrali jej rodičia.
S našou dvojročnou si často spievame, okrem iného aj ľudovky. Dnes ráno pri raňajkách mi len tak z ničoho nič vraví: Maminka, ty si dzivočka
@matvejkovamimushka Boli sme s dcérou na Hlavnej ul. v Košiciach, vtedy mala asi 4,5r., práve sa konali nejaké oslavy, vystupovali ľudové súbory. Boli sme práve pri Tescu, pred nami mladík v kroji a ona na plné hrdlo zvolá: "Mami, pozri aký šuhajko."
synovec cca mal 3-4 roky. prechádzali cez námestíčko, stretlo ľudí v čiernom, asi išli po pohrebe do reštiky na kar. krpec s obrovským nadšením začal vykrikovať " nech žije 1. máj" (v októbri )
Učíme sa prvouku: tak aké živočíchy chováme kvôli vajíčkam? Nany 7r.: sliepku, pštrosa aaa orangutana🙉 😀 tak sme cez víkend zbehli do ZOO a tam prepelica. Dcérke vravím : no vidíš teraz si už zapamätáš , ktoré zviera ešte chováme kvôli vajíčkam. Nany pozrie na prepelicu a hovorí: čooo toto je orangutan? 😝😅
Syn (3 r.) mal nasadené slnečné okuliare a oblečenú mikinu s kapucňou (kapucňa natiahnutá na hlave), muž mu hovorí: "Vyzeráš ako taký raper." A syn hrdo volá: "Mamka, pozri, aký som reprák!"
Malý (2,5r) na deda - dedo pýchaš, choď sa okosiť!
Rozprávala som sa v škôlke s jednou mamičkou kým sa naši synovia obliekali. Pýtam sa jej kedy má termín pôrodu a či vedia pohlavie dieťatka. Trochu smutná mi odpovedá že to bude opäť chlapec. A môj syn zrazu že "nevadí teta, aj môj ocko robí iba chlapcov".
Syn 4r. najde na posteli moje vlasy. Pyta sa ma Maminka idu ti dole vlasy? Ano padaju mi. A nedaju sa Ti dat spät? Hovorim mu moja hlava je uz taka starsia tak mi viac padaju a niektore este narastu a niektore uz nie. Ide okolo mna, pohladi ma po lici a vravi Maminka aj tak si stale krasna🙂 pre neho v tomto veku budem krasna aj plesata🙂

@jankahraska naša dvojročná hovorí na každú otázku o čase v piatok