Pestovanie levandule

smarti
23. jún 2011

Z jari som si nasadila semienka levandulí. Neschádzali, tak sa mi podarilo na trhu kúpiť zopár už pekných sadeníc, ktoré som posadila v záhradke. Predsa som ale skúšala stále dávať semiačka do kvetináča a čuduj sa svete, z poslednej dávky mi aj niečo vyšlo. Teraz to sú také 5 - 8 cm malé levandule. Neviem ale čo s nimi. Chcela by som ich dať na budúci rok okolo altánku, ktorý budeme stavať v jeseni. Mám ich popresádzať niekde do záhradky (nemám ale veľmi miesto) alebo prežijú aj v nejakom veľkom kvetináči, tak, aby som ich na jar dala už na nové miesto? Je vôbec možné pestovať levanduľu v kvetináči?

titkovamiriam
23. jún 2011

http://anitram.wordpress.com/2010/07/19/levandula/

članok ktorý ti snad pomoze a aj dobre napisany popis ako ju využiť,ja si levandulu zbieram u nas vo firme kde raste neskutocne krasna.

syslica
24. jún 2011

@smarti Prikláňala by som sa k prezimovaniu v kvetináči, lebo levanduľa je veľmi háklivá na mrazy, mala by byť nasadená na slnečnom stanovišti. Takto budeš mať istotu, že rastlinky zimu prežijú. Tie čo máš už vonku v záhradke na zimu niečím prikry (čečinou, slamou a pod.)

kaby
22. jún 2012

nevedel by mi niekto poradiť, či sa na Slovensku (najlepšie západnom) nachádzajú levandulove polia? pripadne nejakeho sukromnika, ktorý pestuje levandulu a predava ju ? nemusí byt susena, vysusila by som si ju sama.... 🙂

nasalevandula
6. dec 2013

kaby, ozvy sa v juni poriesime urcite

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nathalie111
28. jún 2015

Je tu niekto,kto by vedel poradit ohladom pestovania levandule? 😉