Plánujete odchod zo Slovenska?
ahojte, plánujete niektoré odchod zo slovenska? ak áno, tak kam a prečo? 🙂
@anonym_autor neplanujem . Ale z manzelom pozname vac rodin s detmi ,ktore odchadzaju najblizsie mesiace . Vcera som bola so synom na plaveckom treningu . Vedla mna sa rozpravali dve rodiny ,ktorych deti trenuju s mojim synom . Rozoberali to tam s cwlkou skupinou rodicov ,taka som pozorne epocuvala .Obe idu prec . Pan s troma detmi a manzelkou odchadzaju do konca novembra do Toronta ,ma tam pracu . Jeho zene jehi zamestnavatel vynavil nejaku jazykovu skolu ( lebo ze nevie vobec ziaden cudzi jazyk ) . Druha rodina si kupila maly domcek v spanielsku . Z toho co som pochopila , v tej dedinke v spain , je viac slovakov a aj jej sestra ( alebo sesternica ) a pestuju olivy a chcu sa venovat turizmu .
My sami sa von nechystame .alw syn ma 14 .na strwdnu skolu chce ist mimo sk . A s muzom berieme ako povinnost deti viezt k tomu ,aby vedeli ,ze mozu takmer hocikam .
@anonym_46b2c3 a prečo by sa nemohli vrátiť? Prečo by nemohli ísť na nejaký čas do cudziny s tým,že uvidia ako tam je,vyskúšajú, zmenia na chvíľu prostredie ale nemajú na pláne tam žiť stále. Nevolnictvo skončilo. Či ty urcujes kto čo smie robiť? Čo má spraviť so svojím majetkom a čo nie? Ty nemáš na to aby si odišla tak plujes na tých čo na to majú? Fúha. Posielam lásku lebo sa ti jej zjavne dosť nedostáva ☺️🫶🏼
@mizoko nepíšem nikde, že sa nemôžu vrátiť . Pre teba uplne typické chytať za slovička a fňukať. Drží tu niekto niekoho, keď píšeš o nevolníctve, či len hráš na city, aby si bola zaujímavá? Možno, keď prestanú ľudia ako ty brať všetko smrteľne vážne cítiť sa "dotknuto" zo všetkeho, bude hneď väčší kľud.
Ja som reagovala, presne na jeden príspevok, nemáš čo k tomu, prejdi ďalej :D Tí, čo chceli pochopili..
@jana_eyre_2 no jasné že si tu budú vylievať frustráciu z toho,ako je na SK krásne 🤣 vyzerajú byť veľmi spokojné,až kypia - akurát nie radosťou ale nenávisťou a závisťou 😌 o chvíľu bude táto téma vyzerať ako hajzlova stena na slovenskom odpočívadle 😎
@mizoko Mne sa napríklad žije dobre a nikdy nebudem kydať na rodnú krajinu. Ani nikdy neodídem, hoci možnosti boli a také, o akých sa niektorým ani nesnívalo. A mnohým tu nesúhlasím, ale s niektorými vecami áno. Nemyslím, že inde by mi bolo lepšie a lepšie nebude ani takým, ktorí sa nevedia uživiť doma. Hranice sú otvorené, kto chce ísť, nech ide, nemusí tu denne čakať na súhlas. Nech žije tam, prispieva na cudzinecké fóra a je tam šťastný.
Nenávisť tu šíria posledné mesiace práve voliči opozície, dávajú hlúpe príspevky, vyvolávajú hádky, urážajú, každý je pre nich Ficovolič a teda hlupák a podobne.
@anonym_cf193e zavadzajú? Tak tebe zavadzajú ľudia kt si dovolia nesúhlasiť s politikou smeru? Fúha. Krása. To budeš jedna z tých kt ľudí vyháňajú že hej. Toľko lásky z vás ide ľudia. A vieš že ti, kt ti na SK tak zavadzajú tak tvoria aj nejaké hodnoty v tej krajine? Či nič? Ani obraz ani zvuk o takom niečom?
@mizoko trošku aj čítaj medzi riadkami. Nikto nevyhana nikoho, aj ked ma iný nazor na politiku. Avšak ak sa niekto bije do hrude ako je tu zle a uz to nevydrží a balí kufre a ono akosi stále ten odchod neprichádza, tak áno taky človek tu len a len zavadzia. Však nech dodrží čo naslubuje. Lenže vieš ono su to len "silacke reči". Človek ma v roku 2025 otvorený cely svet, zbalim a idem, ak ma pocit, že mu bude v cudzom štáte lepšie. Skor typická Slovač sa bude na vsetko sťažovať, sľubovať ako odíde, ale ked ako vidíš prichádza na lámanie chleba, tak pud sebazáchovy mu nedovolí odísť, lebo nikto na neho nečaká, ofukovanu ritku mat nebude a tiez mu vsetko nepristane popod noštek na tanieri.
@mizoko trošku aj čítaj medzi riadkami. Nikto nevyhana nikoho, aj ked ma iný nazor na politiku. Avšak ak sa niekto bije do hrude ako je tu zle a uz to nevydrží a balí kufre a ono akosi stále ten odchod neprichádza, tak áno taky človek tu len a len zavadzia. Však nech dodrží čo naslubuje. Lenže vieš ono su to len "silacke reči". Človek ma v roku 2025 otvorený cely svet, zbalim a idem, ak ma pocit, že mu bude v cudzom štáte lepšie. Skor typická Slovač sa bude na vsetko sťažovať, sľubovať ako odíde, ale ked ako vidíš prichádza na lámanie chleba, tak pud sebazáchovy mu nedovolí odísť, lebo nikto na neho nečaká, ofukovanu ritku mat nebude a tiez mu vsetko nepristane popod noštek na tanieri.
@anonym_cf193e Hlavne samé musia vedieť, aké majú jazykové znalosti, odbornosť a či sa v zahraničí uchytia. Také sa ani nepýtajú, lebo si vedia samé zistiť ako to tam chodí. Takže za mňa diskusia len na vyvolanie vášní a množí sa ich ako húb po daždi.
Mam tu domov,rodinu,majetky,zazemie,pracu.Nie nechystam sa odist.Chystam sa ist volit a prosim vsetkych ktori odidu, aby sa na nas nevysrali,nenechali za seba volit svoje babky a volili zo zahranicia.Dakujem.
Nie som spokojna, ale ani sa nikam nechystam, neviem totiz kam, ovladam sice 4 dalsie jazyky, ale podla sledovania situacie v inych krajinach, nikde to nie je ruzove. Milujem Spanielsko a taliansko, tak tam dufam na dochodok.
Nerozumiem dvom veciam v tejto diskusii.
1. Preco sa niekto smeje z toho, ze mnoho ludi zvazuje odchod z tento krajiny. Ak by aj len zvazovali a nakoniec neodisli, tak to asi nic dobre o tejto krajine nehovori, ked tolko ludi zrazu zvazuje odchod, studuje si podmienky presunu, moznosti atd. Vypoveda to vela o atmosfere v tejto krajine, o podmienkach pre zivot. Fakt je to chmurna vizitka zrkadliaca realitu.
2. To kazdy nespokojny ma zaliezt do diery a cusat? My zijeme v nejakom totalitnom rezime, ze nikto nemoze prejavit nespokojnost? Za covidu sa tu zeny rucali kvoli poondiatemu rusku a teraz nas vlada zdiera a seba kupe v zlatej vani, nici kulturu, taha nas von z eu a my mame byt zrazu ticho a Nestazovat si? To co je za logiku?!
1. Preco sa niekto smeje z toho, ze mnoho ludi zvazuje odchod z tento krajiny. Ak by aj len zvazovali a nakoniec neodisli, tak to asi nic dobre o tejto krajine nehovori, ked tolko ludi zrazu zvazuje odchod, studuje si podmienky presunu, moznosti atd. Vypoveda to vela o atmosfere v tejto krajine, o podmienkach pre zivot. Fakt je to chmurna vizitka zrkadliaca realitu.
2. To kazdy nespokojny ma zaliezt do diery a cusat? My zijeme v nejakom totalitnom rezime, ze nikto nemoze prejavit nespokojnost? Za covidu sa tu zeny rucali kvoli poondiatemu rusku a teraz nas vlada zdiera a seba kupe v zlatej vani, nici kulturu, taha nas von z eu a my mame byt zrazu ticho a Nestazovat si? To co je za logiku?!
@michaelkanr To nie, ale ja ak by som zvažovala odchod, tak neprídem na mk sa pýtať či mám odísť. Ak má niekto potrebu sa pýtať, tak reálne nemá na to, aby odišiel.
@michaelkanr lebo im sa nepáči že niekomu sa na Slovensku nepáči ☺️ a že si dovolí to aj verejné povedať ☺️ vieš,zaviedla sa tu zrazu taká kultúra - ak prejavis nespokojnosť tak si podplatena aby si rozbila vládu či spravila prevrat či aká je to vlastne najnovšia rétorika vlády 🤣 ja uz ani neviem,strácam prehľad. A áno,zavádza sa tu nová totalita - máš len prikyvovat a nie premýšľať alebo nebodaj niečo žiadať. Musíš byť spokojná,jedine tak je to správne 😎
@michaelkanr To nie, ale ja ak by som zvažovala odchod, tak neprídem na mk sa pýtať či mám odísť. Ak má niekto potrebu sa pýtať, tak reálne nemá na to, aby odišiel.
@alica110 to si netrufam hodnotit. Ale statistiky hovoria jasne, ludia realne odchadzaju a co je horsie, odchadzaju najma mladi a vzdelani. Taki, co nam budu chybat na pracovnom trhu ale aj neskor, ako ti, co sa postaraju o rodicov a robia na dochodky. Ked toto niekto odbavi mavnutim ruky, ze ved nech si idu, tak je hlupy a zaslepeny.
@simca06022011 neodbavuju ale radia 😌 ty nemáš k téme čo napísať,ako poradiť len si tu vylievas zast 🙂
@mizoko ja si vylievam co?? a nemam co k teme napisat? Pozri na svoje prispevky :DDD Uplne v poriadku otazku som polozila a veru ziadna rada to nebola, rada nie je oznacovat ludi co sa nestahuju a napisu to, ako "odbavujucich sa na inych". TY sa odbavujes tu na ludoch, si prekypujuca kopa dobroty a slusnosti = ci tvoje prispevky maju nieco s RADOU?
FRUSTRACIA z toho ake je Slovensko krasne? tak toto len fakt expert takuto vetu posklada. Mimochodom tvoje prispevky su tak plne spokojnosti a dobroty.. wow.. ale nie, to sa mi urcite zda, to z lasky pises, ze? Dvojity pohlad sa to vola.
Mimochodom, clovek, ktory neznasa vlastnu krajinu, aky prinos je pre tuto spolocnost? len taka retoricka otazka samozrejme... nenamahaj sa odpovedat :D
@alica110 to si netrufam hodnotit. Ale statistiky hovoria jasne, ludia realne odchadzaju a co je horsie, odchadzaju najma mladi a vzdelani. Taki, co nam budu chybat na pracovnom trhu ale aj neskor, ako ti, co sa postaraju o rodicov a robia na dochodky. Ked toto niekto odbavi mavnutim ruky, ze ved nech si idu, tak je hlupy a zaslepeny.
@michaelkanr Ale odchádzajú aj z Česka napríklad. Nikde to nie je ružové a každá krajina má svoje problémy.
@anonym_cf193e Hlavne samé musia vedieť, aké majú jazykové znalosti, odbornosť a či sa v zahraničí uchytia. Také sa ani nepýtajú, lebo si vedia samé zistiť ako to tam chodí. Takže za mňa diskusia len na vyvolanie vášní a množí sa ich ako húb po daždi.
@alica110 lenže to je to - ako môže vyvolať v niekom vášeň to, ak sa jednoducho spýta kto sa sťahuje a kam?
@alica110 lenže to je to - ako môže vyvolať v niekom vášeň to, ak sa jednoducho spýta kto sa sťahuje a kam?
@jana_eyre_2 Veď sama vidíš, že autor sa odmlčal, inak by komunikoval.
Založil diskusiu a ani obraz, ani zvuk.
@mizoko ja si vylievam co?? a nemam co k teme napisat? Pozri na svoje prispevky :DDD Uplne v poriadku otazku som polozila a veru ziadna rada to nebola, rada nie je oznacovat ludi co sa nestahuju a napisu to, ako "odbavujucich sa na inych". TY sa odbavujes tu na ludoch, si prekypujuca kopa dobroty a slusnosti = ci tvoje prispevky maju nieco s RADOU?
FRUSTRACIA z toho ake je Slovensko krasne? tak toto len fakt expert takuto vetu posklada. Mimochodom tvoje prispevky su tak plne spokojnosti a dobroty.. wow.. ale nie, to sa mi urcite zda, to z lasky pises, ze? Dvojity pohlad sa to vola.
Mimochodom, clovek, ktory neznasa vlastnu krajinu, aky prinos je pre tuto spolocnost? len taka retoricka otazka samozrejme... nenamahaj sa odpovedat :D
@simca06022011 ja som neoznacila tých čo sa nestahuju ako odbavujucich sa na iných, ja som napísala, "ktoré sú spokojné" a to je dosť podstatný rozdiel..
Totiž nie každý kto ostáva je spokojný, ja som narážala na tie, ktoré sa do týchto tém prídu vysmievať a tvária sa ako im je fajn.. prepác, ale pri situácii ktorá je dnes na sk tak napätá že to smeruje preč z EU, spokojný môže byť len volič koalície ktorý súhlasí s proruským smerovaním krajiny..
@jana_eyre_2 Veď sama vidíš, že autor sa odmlčal, inak by komunikoval.
Založil diskusiu a ani obraz, ani zvuk.
@alica110 nie každý sa má chuť pohádať s množstvom spokojných žien.. 😉
@alica110 nie každý sa má chuť pohádať s množstvom spokojných žien.. 😉
@jana_eyre_2 Tak hlavne, že mal chuť založiť diskusiu.
@jana_eyre_2 Tak hlavne, že mal chuť založiť diskusiu.
@alica110 založiť diskusiu je presne to isté ako napísať príspevok do diskusie, jediný rozdiel je že tému začal..
Najvacsim problemom nasej spolocnosti je polarizacia. Niekto tvrdi, ze to robia politici. Ale ja si myslim, ze to ide zdola. Keby sme my boli jednotni, tak ziaden politik tuto krajinu nerozbije. Lenze neda sa byt jednotni, ked su tu diametralne odlisne pohlady na zivot, politiku, spolocnost. Vela ludi sa ma zle a upiera svoje zraky k populistom. Aj konsolidacia, utahovanie opaskov by ludia vydrzali radi, keby vedeli, ze s ich financiami sa bude rozumne zaobchadzat. Lenze my sa nemozeme na toto spolahnut a za kazdou vymenou vlady pocuvame len kydanie na tu predchadzajucu. Nemame bezuhonnych ludi, ktori by naozaj chceli investovat svoj inteligencny potencial do tejto krajiny a postavit ju na nohy. Lebo my uz klacime a je len otazkou casu, kedy padneme. Chyby su na oboch stranach. Netreba sa vyhovarat. Slovenska spolocnost je konzervativna, to vsak neznamena hned spiatocnicka. Potrebovali by sme politikov, ktori budu respektovat tuto naturu a zaroven budu vediet mysliet pokrokovo a netahat nas z blata do kaluze.
@alica110 založiť diskusiu je presne to isté ako napísať príspevok do diskusie, jediný rozdiel je že tému začal..
@jana_eyre_2 Tým pádom nemal chuť diskutovať, takže zbytočne diskusiu zakladal. Ak založím diskusiu, tak chcem diskutovať, ibaže by to bola téma na provokáciu.
@anonym_autor neplanujem . Ale z manzelom pozname vac rodin s detmi ,ktore odchadzaju najblizsie mesiace . Vcera som bola so synom na plaveckom treningu . Vedla mna sa rozpravali dve rodiny ,ktorych deti trenuju s mojim synom . Rozoberali to tam s cwlkou skupinou rodicov ,taka som pozorne epocuvala .Obe idu prec . Pan s troma detmi a manzelkou odchadzaju do konca novembra do Toronta ,ma tam pracu . Jeho zene jehi zamestnavatel vynavil nejaku jazykovu skolu ( lebo ze nevie vobec ziaden cudzi jazyk ) . Druha rodina si kupila maly domcek v spanielsku . Z toho co som pochopila , v tej dedinke v spain , je viac slovakov a aj jej sestra ( alebo sesternica ) a pestuju olivy a chcu sa venovat turizmu .
My sami sa von nechystame .alw syn ma 14 .na strwdnu skolu chce ist mimo sk . A s muzom berieme ako povinnost deti viezt k tomu ,aby vedeli ,ze mozu takmer hocikam .
@zafir01 okolo mňa odišlo už asi 5rodin do zahraničia, o ďalších aspoň 10tich viem že to reálne vybavujú.. všetko ľudia ktorí boli celkom prínosom pre spoločnosť a v zahraničí sa uchytili vyborne.. tak ma vždy vie zaskočiť ako sa na MK niektoré dusuju, že nikto neodišiel, len o Tom keca..
My potrebujeme hlavne dobrych ludi, rodicia by mali svoje deti vychovavat tak, aby mali dobro v srdci, aby nasa krajina nebola stratena. Netusim, ci si to uvedomuju, ale sudiac podla niektorych tem a prispevkov, niektori riesia problemy ineho charakteru a na toto uz nezostava sil. Mame to stazene asi aj tym, ze geograficky lezi slovensko na hranici medzi vychodom a zapadom. Z geopolitickeho hladiska sa presne tu stretava vychodna a zapadna europska kultura.
@jana_eyre_2 Tým pádom nemal chuť diskutovať, takže zbytočne diskusiu zakladal. Ak založím diskusiu, tak chcem diskutovať, ibaže by to bola téma na provokáciu.
@alica110 môžem len zopakovať čo som povedala - nie každý sa chce pohádať.. niektoré zakladateľky možno nečakaju vlnu sarkazmu ktorú by museli odrážať a tak sa radšej stiahnu.. nie vo všetkom treba vidieť provokáciu.. A možno ak človek MK častejšie vypúšťa ako to už pár mesiacov robím ja, tak ho tak nerozhádžu opakujúce sa témy lebo ich nevidí..
@alica110 môžem len zopakovať čo som povedala - nie každý sa chce pohádať.. niektoré zakladateľky možno nečakaju vlnu sarkazmu ktorú by museli odrážať a tak sa radšej stiahnu.. nie vo všetkom treba vidieť provokáciu.. A možno ak človek MK častejšie vypúšťa ako to už pár mesiacov robím ja, tak ho tak nerozhádžu opakujúce sa témy lebo ich nevidí..
@jana_eyre_2 mne sa zdá,že na MK už nič iné ako výsmech druhej strane ani nie je. Naposledy téma o Ukrajinskych študentoch kde alicka lajkovala o dušu komenty,ktoré boli viac ako nenávistné voči týmto ľuďom A sama k nim prispievala. Všimla som si,že je tu veľa ľudí kt chytili rétoriku vlády a vezu sa na nej. Preto sa nedivím keď niekto založí tému a potom,keď sa tam nahrnu tieto ovady, tak radšej už nekomunikuje.
@michaelkanr
1. Kto reálne zvažuje odchod, si informácie pozisťuje sám, a nebude radiť na MK kam ísť a co robit
2. Keď si nespokojná, tak odíd a nevypisuj tu hovadiny, ale KONAJ.
A najmä, nevyvolávaj tu nenávisť okolo seba. Za to, ze ty si neschopná, iní za to nemôžu.
Toto nie je myslene na teba osobne, len odpovedám ti na otázky.
@jana_eyre_2 Poznajú ako to tu chodí, musia s tým počítať, potom netreba zakladať diskusiu, keď nezvládnem diskutovať.
@jana_eyre_2 mne sa zdá,že na MK už nič iné ako výsmech druhej strane ani nie je. Naposledy téma o Ukrajinskych študentoch kde alicka lajkovala o dušu komenty,ktoré boli viac ako nenávistné voči týmto ľuďom A sama k nim prispievala. Všimla som si,že je tu veľa ľudí kt chytili rétoriku vlády a vezu sa na nej. Preto sa nedivím keď niekto založí tému a potom,keď sa tam nahrnu tieto ovady, tak radšej už nekomunikuje.
@mizoko tak si vsimni,ze obe strany pouzivaju presne ten isty slovnik tej onej strany,co radi preferuju.Ako take papagaje,to iste plati aj o politikoch.Obe tabori naucene doslova rovnake frazy opakujujuce vsade kde pridu.
@michaelkanr lebo im sa nepáči že niekomu sa na Slovensku nepáči ☺️ a že si dovolí to aj verejné povedať ☺️ vieš,zaviedla sa tu zrazu taká kultúra - ak prejavis nespokojnosť tak si podplatena aby si rozbila vládu či spravila prevrat či aká je to vlastne najnovšia rétorika vlády 🤣 ja uz ani neviem,strácam prehľad. A áno,zavádza sa tu nová totalita - máš len prikyvovat a nie premýšľať alebo nebodaj niečo žiadať. Musíš byť spokojná,jedine tak je to správne 😎
@mizoko ale prosím ta, netaraj. Keď si nespokojná, nie je nič ľahšie ako sa zbaliť a niekde začať od 0, ze? No tak poďme, šup šup. Ale to je také slovenské, len pindat ako sa máš zle ale nič preto neurobiť, vsak? Lebo inde padajú zlaté holuby priamo do huby. Už sa tu niektoré fakt uvedomte. Asi sa na tých rodicakoch moc nudiť, tak poďme robiť a budete stat lepšie.

Zaujímavo začatá diskusia, a stačí jeden nick, a celé to zahumusí.