Platenie v reštaurácii
Zeny, stala sa mi taka vec, normalne sa z toho neviem spamatat. Stretla som byvalu spoluziacku ( po 20tich rokoch). Ze podme na kavu, pokecame.....Tak sme sli na kavu, pizzu, kolacik nejaky drink. Rozpravali sme sa o zivote, detoch....Po tom ako sme sa najedli, vyklulo sa z nej ze predava nejaky napoj na chudnutie.... Zacala mi to tam ukazovat a tie keci okolo toho... Razne som ju zastavila, ze nic take si urcite kupovat nebudem. Ved ak chcem schudnut dam si len tu kavu atd...nebudem sa napchavat pizzou a zapijat napojom na chudnutie🤦🤦. No a v tom to prislo, nahnevala sa, ze tu so mnou zbytocne straca svoj cas pobalila sa a nasrata odisla. Samozrejme nenechala ani cent za svoju " utratu". Samozrejme, ze sa v restike dozadovali aby som zaplatila ucet aj za nu- ved sme tam boli spolu- ich argument. Samozrejme som to zsplatila a nerobila tam cirkus a tezaz sa citim...vyuzita " okradnuta" oklamana neviem. Ona sice na mne nic nezarobila no aspon sa najedla😤. Ako by ste to riesili vy? Trvali by ste ze zaplatite iba za seba? Alebo by ste hned casnika upozornili ze si ucet budete delit? Inak, ten ucet by som mozno zaplatila aj keby ostala len ma zaujima vas nazor, co by ste robili.D.
Zaplatila a blokla ju kde sa dá...už by som v živote s ňou neprehovoril a ani slovo.ale žeby som to nejako extrémne prežívala asi nie
@zuzinka888 Z tých dvoch, čo sedeli za stolom, si ty evidentne tá šťastnejšia. Ber ten účet ako dar menej šťastnému.
P.S. Môj starý kamarát predáva poistky, spomenul si na mňa, keď som bol PN, chcel mi predať pripoistenie :D
Ako no co pomyslela by som si svoje, zaplatila, ale ako uz by som sa s nou isto nijak nekontaktovala
@zuzinka888 necitala som komentáre, len sa zamýšľam, či sa táto práca resp. brigáda dá robiť bez toho, aby človeku preplo - v každom náhodne okoloiducom vidieť potencionálneho zákazníka, nevychutnat si rozhovor so starým známym, lebo v hlave na pozadí beží program - musím mu to hlavne predat....brrr, nechcela by som. S tým platením sa nedalo samozrejme urobiť nič iné, len zaplatiť a spolužiačku môžeš tak akurát poľutovať.
tak ta osoba si ta vybrala len ako objekt pre svoj zarobok.... ty si razne odmietla, ona sa prejavila v plnej krase,, citujem: ze len s Tebou straca cas".... Tato osoba sa vobec netesila, ze ste sa stretli po dlhych rokoch, tak ako ty. Proste mas ponaucenie, aj takyto povrchni ludia su medzi nami. Nic neries, nemas sa preco citit previnilo.
Aspoň ti ukázala aká je chudera. Nielen, že sa živí predajom pochybných sprostostí, ale správanie plus k tomu. Nechcela by som takto dopadnúť.
Keby išlo o sumu ktorá by mi bola ukradnutá zaplatila by som ale nadávala by som sama.sebe. Avšak keby ide o sumu ktorá by ma už skrela (niekto by pocítil aj 10€ pre niekoho by to bolo 1000€, tak zámerne nepíšem sumu, lebo každý má inú finančnú situáciu), tak by som nezaplatila. Tak ako čašník nič chudák nemá s tým, že odišla. Tak s tým nemáš nič ani ty.
@zuzinka888 my sme tiež odchádzali zo školy s tablom. Čísla na spolužiakov som maká, ale väčšina z nich už nefunguje. 🤷♀️
@jaroe náhodné stretnutia s cieľom predať “svoje” výrobky neexistujú. V každom prípade, aj tu by som situáciu riešila tak, že možno ešte tá káva, ale pizza a koláčik? To by som si vymenila kontakt a dohodla sa na inom termíne. Obvykle nemám čas a priestor na takéto dlhé náhodné stretnutia. A prečo píšem, ako by som to riešila ja? Pretože autorka takú otázku položila. To, čo sa stalo, už nezmení. Pýta sa len na to, ako by to riešili iní…
@zuzinka888 no zaplatila si si skusenost.
Radsej si treba drzat ludi od tela a nemysliet si, ze ludia sa nemenia a ona je stale to iste dievca ako v skole. Ludia sa menia a za 20 rokov sa osobnost moze uplne zmenit.
Stalo sa..uz by som to nechala tak a nabuduce az pojdes so starou znamou na kavu hned sa jej spytaj ci daco nepredava ;)
Moze to byt aj tak, ze dotycna pani, takto pride k obedu a kave kazdy den. Ponúkne tovar, nikto nič nekupi, urazi sa a odide. Pozor na takéto, dnes je svet velmi zly
@zuzinka888 Máš môj obdiv že vieš na rovinu povedať že nemáš záujem. Ja by som si asi vypýtala letacik alebo stránku kde si môžem pozrieť zloženie výrobkov že sa jej ozvem neskôr a ak by naliehala na okamžitú kúpu povedala že momentálne mi to nevychádza ale možno o mesiac 😆 Takto som sa zbavila pár poistovakov ale istý čas trvalo kým mi prestali písať. Ty si sa jej zbavila raz a navždy a stálo ťa to len kávu a pizzu 👍
@zuzinka888 ja si myslím že to už mala do predu premyslené, a není si jediná komu zo urobila. A asi ju to aj baví.. Nepredá?? Využije... A vie presne čo robí. Prípad na zamyslenie... Stalo sa mi už niečo podobné... A viem si ju pretaviť aké divadlo zahrala, a ešte sa zahrala na urazenu.. Ale ma plný žalúdok a je spokojná... 🙉🙉🙉
@jaroe Aj ja nad tym uvazujem, co to je za cloveka? Stravit s niekym 1-2 hodiny a cely ten cas sa pretvarovat a hrat divadlo. Nepoviem keby islo o nejaku jednorazovu zalezitost a horibilnu sumu, ktoru by tym mohla ziskat, ale tu islo len o bezneho maleho zakaznika, cize ona toto musi robit casto. Hrozny, mizerny zivot musi mat.
@zuzinka888 Ani by som neuvazovala nad tym ze casnikovi nezaplatim aj za nu.
Ako scena z filmu. Mna by najviac trapilo, ze som stravila 2 hodiny svojho zivota s takymto clovekom, ze som mu verila a bola som k nemu mila a priatelska. Bolo by mi z toho hrozne smutno.
@irusa Aka pomsta? Pisanie recenzii je velmi dolezite a napomocne. A skutocne nechapem tvojmu sposobu komunikacie. Najskor niekoho oslovis a ked ti odpise, tak mu povies ze sa to nechce citas a zase len davas svoje argumenty. Nabuduce to napis hned ked niekoho oslovis, ze toto nebude debata, ale len moj monolog, aby clovek s tebou nestracal cas.
@andreatytler rozkaz madam!!!!!!!!
normalne som sa nasrala aj za teba🤐...v prvom rade,nikdy,aj ked niekto pozve a nemam pri sebe kartu ci peniaze-tak sa nejdem s nim najest-kupim si maximalne kavu...a odist bez platenia je trapne,bezohladne...na tvojom mieste kebyze ju stretnem,tak jej rovno poviem-odisla si vtedy bez zaplatenia,tak si mi dlzna...ty sa nemas za co hanbit,jej to povedat...a ked bude drza,tak kludne napis aj tu recenziu...a neprepacila by som jej to nikdy...navzdy by mi bola dlzna...uz len kvoli tej hanbe co ti sposobila a aj tomu sklamaniu...tito predajcovia cohokolvek su nocna mora,a clovek sa im musi vyhybat...zaroven by som sa citila ludsky sklamana,ze tam hrala 1-2 hodiny na teba divadlo podla ich postupu,ze najskor navodit priatelsku atmosferu-a potom sup,produkty...super,ze si dokazala povedat nie,kolki to nedokazu a potom sa musia doma zatajovat...ked nabuduce pojdes s niekym na kavu a budes mat intuitivny pocit,ze sa schyluje k podobnej situacii,tak hned povedz-vies co sa mi minule stalo,doteraz to predychavam😉...casnikovi si musela zaplatit,boli ste spolu,to by im aj ini ludia mohli robit,ze pridu dvaja,jeden zdupka,a keby ten druhy nezaplatil,tak mali jedlo za polovicu,je vela spekulantov...no co uz,mas skusenost,ludia su vselijaki...
Samozrejme by som to zaplatila,casnik s tym nic nema,ze ste sa nezhodli. A nabuduce si zajdi a pizzu sama 🤣🤣 srandu si robim.Kazdy z nas ma vo svojom okolo niekoho takeho,ja som mala takeho spoluziaka,z ktoreho sa vyklul financny poradca a zavolanie na kavu nebolo zo zaujmu o mna ,ale o to,ako mi nastavit financie 😆 nerobila som z toho tragediu,zivot ide dalej. Netrap sa tym ,zivot ide dalej.
@jaroe presne 🙃 veď to už ani není normálne ..všade to kadekomu pchať pod čumak ..úplna posadnutosť..ale keď lákajú nato ženy milujem tie formulky- chceš mať kopu času pre seba ? Venovať sa rodine a zároveň zarábať? Zarobiš podľa toho koľko času tomu venuješ 😂 radšej si počkám na normálnu výplatu a nebudem otravovať okolie 24hodin v kuse
@zuzinka888 to by bolo idealne ju upozornit, nech si to ide zaplatit za seba, uz ked dvihla rit a dala sa na odchod, no verim ze si bola v soku.
Skus ju pozvat znovu na pizzu, ze by si si predsa len kupila nieco na chudnutie aj pre kamosku dalsiu a potom odid bez platenia ty :D
@lunademonica no to nie, tak hlboko by som neklesla.

@gab1sol uz som to pisala, bolo to fakt nahodne stretnutie. Zo skoly sme odchadzali ked neboli mobily, facebooky ani IG. Chapem,ze pre mnohe je to nepredstavitelne, ale my sme odchadzali zo skoly len s malym " tablom" . Rozisli xme sa do "sveta" a s mnihymi sme sa uz nikdy nestretli ani nezohnali kontakt. Preto sme nikdy nemali ziadnu stretavku max4 baby ci sme boli z rovnakeho mesta. Preto ma to potesilo, ked som ju spoznala.