icon

Platia u kuriéra iba kartou

4. aug 2021

Baby, normálne som vytočena. Mala som tu kuriéra, pripravenú hotovosť, presne, ak by mal kuriér problém vydať. A ten mi zahlási, že u nich už len platba kartou...a vravím mu, že kartu mám, ale radsej by som v hotovosti. A on, že šéf ich za to drbe, keď niekto plati hotovosťou... ??????🤨🤔
To vážne môže ??
Tak sa ho pýtam, že čo, keď niekto kartu nemá, že či nemôže objednávať.. tak kuriér sa len pousmial.
Stalo sa to aj vám?

tncka
4. aug 2021

No ved dobre je 21.storocie preco furt chodit s cashom vo vrecku.

ckatka
4. aug 2021

Ja všetko čo sa dá platím vopred. Aby mi to mohla pripadne prebrať suseda ak nie som doma.
Ale s sps mam teraz zlu skúsenosť. Volal keď som kojila/uspavala tak som nezdvihla.
O 10 minút som volala nazad, nedvihal. Viackrát. Tak som poslala sms ze sme doma. A nič. Neozval sa.
Poobede som čosi šla so psom von a balík.som nasla zavesený na bráne 🤦‍♀️
Balík asi za 100€, našťastie nič krehké...ale sme viaceré rodiny za tou bránou a keby to niekto vzal tak to ani nezistím.

gabika0825
4. aug 2021

Môže byt kvôli corone. Viem že niektorí kuriéri to majú aj v podmienkach, keď Vám posielajú mail o prebratí vašej zásielky.

gabika0825
4. aug 2021

@ckatka tak ak ste nezdvihali tak si myslite že kuriér bude na vás čakať pred bránou kým mu zavoláte naspäť? Nezdvihate, tak to automaticky berie že asi nie ste doma. Buďte rada že Vám balík nehal pri dome. Ja som raz nezdvihla lebo som mala pracovne stretnutie a mala som tichy. balík mi mal vtedy prebrať môj ex. Lenže ja som nepočula telefón, nevolala som ani naspäť lebo som vedela že mi dôjde SMS že je v depe. No lenže SMS nechodila, asi týždeň tak som volala priamo do kuriérske spoločnosti a balík sa im stratil. O 2 dni na to mi volali že ho našli zapatroseny niekde a kuriér mal uvedené že mi balík podal do rúk.

martul
4. aug 2021

To bol riadne lenivý kuriér, nechcelo sa mu počítať, pred chvíľou tu bol tiež z tejto firmy a v pohode som 18,50 zaplatila hotovosťou, možno vám to bude smiešne ale ja kartou vôbec neplatim.

martul
4. aug 2021

@beata_k ja sa hlásim, ja ju mám odloženú, neplatim s ňou vôbec, len ju každé dva roky vyhodím lebo mi pošlú novú

luccija
4. aug 2021

@gabika0825 buďte rada, že nechal balík pri dome?to si nemôže dovoliť! má prísť druhý deň, ale určite nie balík nechať niekde zavesený.Kamaratke tak hodil za plot obálku s krytom na mobil majú psa a ten to celé roztrhal a doskriabal sťažovala sa a uznali to.autorka skôr sa mi stalo, že problém s terminálom vraj im zmokol...väčšinou platím v hotovosti.Mali Ti poslať sms, že platba len kartou.

gabika0825
4. aug 2021

@luccija veľakrát to kuriéri tak nehaju. Už som počula veľakrát toto. Asi je to u nich normálne. Ja som to myslela že buďte rada že Vám balík nestratili alebo že by ste o ňom nevedela

liz_lemon
4. aug 2021

@martul a na co si ju teda davas vydavat? zbytocne plasty...

accountant25
Odpoveď bola odstránená
accountant25
Odpoveď bola odstránená
janba
4. aug 2021

Dnes bol u nas sps a normalne som platila v hotovosti.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
beata_k
Odpoveď bola odstránená
accountant25
Odpoveď bola odstránená
autor
4. aug 2021

Keď mi dnes prišiel informačný mail o doručovaní zásielky, je v ňom uvedené: platba možná aj kartou. Nebolo tam uvedené: platba možná iba kartou. Tak neviem, kde je teraz pravda...

beata_k
Odpoveď bola odstránená
lenka2710
4. aug 2021

No akurát včera bol u mňa kuriér z tej spolocnosti, ja si teda všetko väčšinou platím dopredu, no niekedy sa stane ze platím až pri prevzatí, a vždy keď vola tak sa len spýta ci budem platiť hotovosťou alebo kartou, nikdy nebol problém ci už som platila tak či onak

zuzuliennka1
4. aug 2021

@lenka2710 no a mne napr. takto vobec nevolal a v informacnej sms o doruceni je dokonca posledna veta velkymi pismenami: chrante sa ruskom a PLATTE KARTOU….
a jeho cislo uvedene… hlavne ze terminal mu nefungoval a utekala som po hotovost do bankomatu

martul
4. aug 2021

@beata_k výplatu môžu ľudia dostávať aj v hotovosti z pokladne.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
4. aug 2021

@gabika0825 nie je to normlane, keby som volala kurierom, alebo eshopu, kde mam balik a nebol mi doruceny, neviem ako by preukazali dorucenie. To je rovno skodova udalost. Ja si teda nechavam po dohode s nim balik vzdy niekde polozeny ak nie som doma, ale po dohode. NIkdy mi nenechal kurier len tak balik bez dohody...

martul
4. aug 2021

@beata_k viem, ale pýtala si sa😀

beata_k
Odpoveď bola odstránená
martul
4. aug 2021

@beata_k 12.37 si sa ma pýtala, ale nechajme to tak nebudeme sa doťahovať za slovíčka.

tomas97
4. aug 2021

Tak pre bezpečnosť kuriera je lepšia karta. Ak neberie daná spločnosť hotovosť majú menšie riziko že ich niekto okradne ... Myslím kurierov. A tak by to malo byť. Isto to bola súkromná spoločnosť a tá má právo vybrať si spôsob platby. Ak cheš platiť v hotovosti treba nakúpiť u konkurencie ...

tomas97
4. aug 2021

@martul kde dostávajú ľudia v 21. storočí výplatu z pokladne? To by ma fakt zaujímalo ...

martul
5. aug 2021

@tomas97 samozrejme, že ti sem nenapíšem názov firmy, ale stretávam sa vo svojej práci s mnohými zákazníkmi, veľa z nich vypláca v hotovosti.

ckatka
6. aug 2021

@gabika0825 mame rohový dom na pešej zóne- štýlom ze poslicek nám pizzu podáva priamo do okna, a všetky okná boli pootvarane.
Volala som mu o chvíľočku, možno 2 minúty potom ako som mala zmeškaný hovor. Aj som mu poslala správu.
Ja úplne chápem kuriérsku robotu a viem ze toho majú veľa. Ale keď dostanem sms ze príde v ten deň, a netuším o koľkej, tak nemôžem byť s dvomi deckami nástupena 8 hodín pred bránou...nemôže si dovolit takú drahú zásielku len tak nechať bez dohody visieť na bráne predsa....
Stále verím, že raz príde deň, keď kuriér bude mať appku ako napr Bolt, a budem ho vidieť na mape a vedieť, kde cca je (keď mi da zdieľať polohu). A upozorní ma to, že napr sú traja predo mnou, jeden predo mnou, ze už je na ceste ku mne....Resp budem mu môcť zdieľať moju polohu a bude vidieť ci som doma...

tomas97
8. aug 2021

Ty čo zas riešiš že tebe ide o to, aby nezrušia kartu. Vieš aká to je zodpovednosť zvlast v dnešnej dobe uponáhľanej a nebezpečnej mať hotovosť? Načo dnes hotovosť? Súkromná spoločnosť môže rovnako fungovať na bezhotovostnej platne ako niektoré na hotovostnej. Dokonca je dnes bežne, že pri platbe kartou to máš o niečo lacnejšie. Sú tak prešpekulovaní špekulanti, že sa falšujú bankovky, odrbú o penaize alebo okradnú. Fakt ako. Dnes má kartu každý pracujúci a veľa dôchodcov a ten dôchodca ktorý nemá kartu tak len zlomok z nich nakupuje cez internet. Väčšina má niekto z rodiny kartu a zaplatia im nakup. Zrejme nerobíš z hotovosťou a nevieš čo to je mať zodpovednosť za peniaze.