Plnohodnotné trávenie času bez práce a detí
Predstavte si, ze ste vo fungujucom vztahu, ale bezdetne (dieta by ku vam ani po par rokoch neprichadzalo) a mohli by ste si par mesiacov oddychnut od prace, z vyhorenia z prace, z frustracie, ze sa vam nedari sa stat maminkou. Ako by ste si vyplnali svoj volny cas pocas tohto obdobia?
Ak mensi rozpocet tak 2-3mesiace Toskansko.
Ak by som mala viac peniazii tak Bali na 3 mesiace. Vypnuty mobil, a žiadne stresy kolkateho je, este kolko dni mam do odletu a podobne...
Tak toto by som brala všetkými desiatimi, mať pár mesiacov voľno. 😍
Ak by som ho mala len ja a partner nie, tak by som necestovala, bolo mi ľúto, že on so mnou nemôže ísť. Pravdupovediac, prvý týždeň by som asi len oddychovala. Veľa by som spala, čítala, chodila na prechádzky, či na bicykli po okolí. Potom by som sa pustila do zmysluplných činností. Začala by som pravidelne športovať (plaváreň, fitko) aspoň 3x do týždňa. Potom by som sa venovala domu a záhrade, kde je toho zanedbaného viac ako dosť. Mám veľké plány a kopu projektov v hlave, ale stále to len odsúvam na vedľajšiu koľaj. Takže to by konečne prišlo na rad.
To by bolo. Nevedela by som co skor. Venovala by som sa vsetkemu, co mam rada a na co nemam inak cas. Teda pisala by som blog, fotila, cvicila, citala knihy, cestovala, piekla kolaciky, atd. Ja by som sa urcite nenudila.
Naplanovala by som si bike trip po Slovensku alebo Europe. Ja, bicykel, batoh (pripadne viac batohov) a isla by som, kam chcem. Ak by mi to financne vyslo, spakovala by som seba a bicykel a isla jazdit do kanadskych hor. To je moj velky sen.
Urcite by som vela cestovala a cvicila. To pomaha aj ako reset pri detoch. 🙂 viem si to predstavit aj ako frusttrovana zena ktora sa pokusa o dieta 🙂
Študovala by som angličtinu, psychológiu, cvičila, cestovala, čítala, turistikovala, lúštila krížovky...
...na margo "ničnerobenia"🙂
...niekde som čitala, ze prave ked "nic nerobime" nas mozog resp. neurony plne regeneruju....ak by mal niekto link na tuto info, budem vdacna...
Ja ked som mala taketo volno, tak som urobila nieco v domacnosti - poriadila dokladne skrinu a zoradila veci do dokonalych “kominikov”. Popri tom si pustala hudbu, alebo serialy. Serialovy maraton a upratovanie musi byt 🙈🤣. Upiekla som daky kolac co som dlho chcela, ale nebol cas a potom si ho vklude vychutnala s kavou na balkone. Bola som pozriet rodicov, s mamou na obed, po obchodoch. Popri kavicke som planovala vikendy s parnerom - boli sme zobrat moju aj jeho mamu na spolocny vylet, isli sme na turistiku, bral si aj volno, cize aj na tyzdnovu poznavacku sme isli. V podstate bud som sa venovala sebe alebo rodine.
@maciatkolulu čo rýpeš, nepoznáš jej reálie. Autorka si pýtala návrhy, tak som jej ho dala.
Dobrovoľníctvo v zahraničí (odporúčam komunitu Archa kdekoľvek na svete, ja som bola v Ríme). A k tomu nejake vzdelávanie, aspoň cez jazykovú apku.
Ja by som si spravila rezim na nicnerobenie😅 kazde rano kava v kaviarni, je leto, ideal pocasie na terasu, precitas si knihu, noviny, uzijes si ten ruch mesta, budes sa tesit, ze sa ta ten pracovny zhon netyka, cestou domov nakupit cerstvu zeleninku, potraviny, nieco dobre si pre seba uvarit, upratat, oddychnut a poobede kozmetika, kadernicka, masaz, manikura, pedikura...skratka vyplnila by som si diar aktivitami, aby som si neodvykla mat rezim a este by som tym urobila nieco skvele pre seba. A za 3 mesiace, krasna, zrelaxovana, sebavedoma, hormonmi stastia nabita zena...
jednoznacne by som cestovala, spoznavala nove krajiny, zvyky, miesta, mam to velmi rada a teda cloveka to aj podla mna istym sposobom naplna, pride na ine myslienky. Plus k tomu nejaky sport.
@maciatkolulu nejaký problém? Otázka znela "ako by ste si vypĺňali SVOJ čas" - tak jej pribinak odpovedala ;)
Cestovanie, masaze, vecerne deinky s partnerom, spolocne prechadzky a hudobne festivaly, vecere, kino a divadlo. Kupalisko. Citanie knihy, ucenie sa cudzieho jazyka.
Ja by som cestovala a učila sa hrať na klavír...A veeeeľa čítala.
Predala by som svoj majetok, kúpila kvalitny karavan a šla cestovať po Európe, kde by som si našla to najlepšie miesto na život s partnerom a až po dlhom čase by som sa usadila..
Cestovanie, knihy, ucenie sa nieco nove!
@any_soj Ahoj, môžem ti napísať súkromnú správu??..Zaujíma ma tvoj príspevok🙂…
Kone ❤️
Veľa športu a veľa čítania kníh (netreba kupovať, knižnice sú plné)
Ja by som išla na skútri po Thajsku 🙂
@nikoletta1712 jasné 🙂
Ja som tak isto odišla z roboty lebo som toho už mala dosť... A na nete som našla že hľadajú dobrovoľníkov do charity tak som šla, a bolo tak super že som tam chodila pravidelne, totálny mentálny oddych, super ľudia, nové priateľstvá, poznatky ❤️😍.... Ach, chýba mi to 🙈🥰
Asi komplet prerabka domu a zahrady - milujem to. Potrebujem za sebou nieco mat aby sa to dalo nazvat zmysluplnne.
Alebo nieco co som uz davno chcela - konecne sa naucit tancovat ako radila @dooominika
@bubinko1506 Aj u nas tak isto. Po tom ako sme rozbehli adopciu bolo IVF uspesne. Myslim ze mozno aj koli tomu ze uz som sa prestala bat a stresovat ze budem zit bezdetny zivot, lebo som verila ze adopcia nam dieta urcite da.
Mě baví zahrada, takže mít čas bez dětí, pustila bych se do proměny zahrady. Chodila po zahradnictvích a vybírala kytky, stromky a čerpala inspiraci.
Než se nám narodily děti, chodili jsme na taneční kurzy, učila jsem se italsky, stále jsme někde cestovali na pár týdnů nebo i na víkendy, atd.
Takže bych ten čas zase rozdělila mezi tyto aktivity.

Okrem volnocasovych aktivit by som sa dala do programu Buddy, pomahala v tomto smere, uz su rozne organizacie. Deti vyjdu z DD a nemaju nikoho kto im pomoze vo svete dospelych...