Pocit prenasledovania
Ahojte, chcem sa vás opýtať, či ste zažili/ zažívate niečo podobné. Už dlhší čas (cca 2-3 roky) zažívam to, že som v miestnosti, najčastejšie v izbe a mám pocit, že ma niečo prenasleduje, doslova akoby mi niečo dýchalo na krk, akoby ma niečo kontrolovalo v tej miestnosti. Inokedy je dobre, aj keď som v izbe sama a zo sekundy na sekundu ma prepadne taký strach, že cítim že niečo pri mne je. Veľmi s tým bojujem, aby to prestalo, ale zrejme to nedokážem. Nie, nie je to v mojej hlave, pýtala som sa kamošky, vie o čom rozprávam. Preto sa vás chcem opýtať, keď ste zažívali niečo podobné, čo vám pomohlo? Ako ste sa od toho odreagovali a postupom času to prestalo? Ďakujem za rady🙂🫶
Akože duch?
Je to stále v tej istej miestnosti alebo aj inej? Je to u teba doma, ci kdekolvek inde? Co okrem toho, ze citis, ze je niekto pri tebe sa deje? Kolko mas rokov?
Akože duch?
@januska12323 ja neviem a rada by som to zistila, aby to skončilo
Je to stále v tej istej miestnosti alebo aj inej? Je to u teba doma, ci kdekolvek inde? Co okrem toho, ze citis, ze je niekto pri tebe sa deje? Kolko mas rokov?
@billy_jean deje sa to aj kdekoľvek inde, bola som napr. v Česku pred mesiacom, tam sa mi dialo toto isté. Väčšinou keď som sama sa to deje. Mám 18
A vies popisat co to je? Ako ta prenasleduje?
A vies popisat co to je? Ako ta prenasleduje?
@billy_jean akoby niekto sedel na stoličke, inokedy stál vo dverách, stál na stred miestnosti
@billy_jean akoby niekto sedel na stoličke, inokedy stál vo dverách, stál na stred miestnosti
@elien v každom prípade by si mala vyhľadať lekára a ideálne zdvôveriť sa s tým svojím rodičom. Ak máš pocit, že ťa niekto/niečo prenasleduje a je to všade - nielen v jednej konkrétnej izbe - ale ešte aj chodí za tebou - je čas sa o tom porozprávať s odborníkom. Si práve vo veku, kedy sa prejavujú určité odchýlky.
@elienn to znie ako zdravotný problém, namýšľaš si niečo čo neexistuje.
pises sice, ze to nie je v tvojej hlave a kamoska vie o com hovoris... podla popisu, ktory uvadzas , to zial ale v tvojej hlave je.. pokial sa nejedna o tento pocit viazany na konkretne miesto, bohuzial potrebujes odbornu pomoc
pises sice, ze to nie je v tvojej hlave a kamoska vie o com hovoris... podla popisu, ktory uvadzas , to zial ale v tvojej hlave je.. pokial sa nejedna o tento pocit viazany na konkretne miesto, bohuzial potrebujes odbornu pomoc
@krasneleto bola som s tým aj u psychológa, no ten mi povedal, že to odzrkadľuje traumy z detstva, ktoré sa mi takto prejavujú, no neviem s tým bohužiaľ pracovať.... každopádne ďakujem za všetky komenty
Kamoske sa dialo daco podobne, doma aj hocikde inde, dokonca aj ked soferovala, tak ju z nicoho nic prepadla uzkost, lebo citila, akoby s nou niekto sedel v aute, aj ked tam bola sama. Zhodou okolnosti sla v tej dobe k vestici, aj ked kvoli niecomu inemu. Ked vstupila k nej domov, hned jej povedala, ze neprisla za nou sama, a dala jej detajlny opis chlapca, ktory dosiel s nou. Bol to jej zosnuly mladsi brat. Ta zena nemala odkial vediet o nom, zomrel ako dieta na rakovinu a kamaratku videla poprve v zivote. Po jeho smrti sa na nu jeho duch naviazal, lebo tak nejako citil, ze ju nemoze opustit, lebo bola z toho velmi zranena a chcel ju ochranovat. Postupom casu uz ale odist nemohol, lebo zostal na tomto svete a nevedel sa z neho dostat dalej. Ta vestica jej potom pomohla, aby sa navzajom od seba odlucili a obaja mohli ist dalej. Potom sa jej prestali diat taketo veci.
Prisaham, ze ak by mi toto rozpraval hockto iny, tak by som mavla rukou, ze cisty blud, ale ju poznam uz vyse 25 rokov, v podstate od detstva, poznala som aj jej brata, takze som z toho mala vtedy riadne zimomriavky.
Nepresla si si stratou niekoho blizkeho, ktora by ta velmi zasiahla?
Kamoske sa dialo daco podobne, doma aj hocikde inde, dokonca aj ked soferovala, tak ju z nicoho nic prepadla uzkost, lebo citila, akoby s nou niekto sedel v aute, aj ked tam bola sama. Zhodou okolnosti sla v tej dobe k vestici, aj ked kvoli niecomu inemu. Ked vstupila k nej domov, hned jej povedala, ze neprisla za nou sama, a dala jej detajlny opis chlapca, ktory dosiel s nou. Bol to jej zosnuly mladsi brat. Ta zena nemala odkial vediet o nom, zomrel ako dieta na rakovinu a kamaratku videla poprve v zivote. Po jeho smrti sa na nu jeho duch naviazal, lebo tak nejako citil, ze ju nemoze opustit, lebo bola z toho velmi zranena a chcel ju ochranovat. Postupom casu uz ale odist nemohol, lebo zostal na tomto svete a nevedel sa z neho dostat dalej. Ta vestica jej potom pomohla, aby sa navzajom od seba odlucili a obaja mohli ist dalej. Potom sa jej prestali diat taketo veci.
Prisaham, ze ak by mi toto rozpraval hockto iny, tak by som mavla rukou, ze cisty blud, ale ju poznam uz vyse 25 rokov, v podstate od detstva, poznala som aj jej brata, takze som z toho mala vtedy riadne zimomriavky.
Nepresla si si stratou niekoho blizkeho, ktora by ta velmi zasiahla?
@majka36912 ďakujem za správu, pred 3 rokmi mi zomrela prababička, pred 4 pradedko, mala som s nimi skvelý vzťah. Myslíte, že to môže byť prababička napr.? Chce mi niečo odkázať alebo sa len nevie odlúčiť odo mňa?
Môže to byť dušecná porucha, možno schizofrénia. Choď za psychiatrom nech ti určí diagnózu.
@majka36912 ďakujem za správu, pred 3 rokmi mi zomrela prababička, pred 4 pradedko, mala som s nimi skvelý vzťah. Myslíte, že to môže byť prababička napr.? Chce mi niečo odkázať alebo sa len nevie odlúčiť odo mňa?
@elienn S tym ti uz asi neporadim, ale je pravdepodobne, ze tu moze byt aj takato moznost. Ja by som to asi chapala tak, ze ak ti to doteraz neublizilo, moze to byt nejaky rodinny prislusnik, ktory nad tebou takymto sposobom dohliada a chce, aby si bola v bezpeci.
Ale ako hovorim... zvazovala by som to len ako jednu z moznosti, ak by sa ziadne ine logicke vysvetlenie nenaslo.
@krasneleto bola som s tým aj u psychológa, no ten mi povedal, že to odzrkadľuje traumy z detstva, ktoré sa mi takto prejavujú, no neviem s tým bohužiaľ pracovať.... každopádne ďakujem za všetky komenty
@elienn pohldaj niekoho, kto da venuje takymto veciam. Ak to bude v poriadku, tak potom jedine amer psycholog ci psychiater.
Môže to byť dušecná porucha, možno schizofrénia. Choď za psychiatrom nech ti určí diagnózu.
@esmey Pochybujem. Toto pripomína skôr nejakú pseudohalucináciu. ona si uvedomuje, že nikto nie je tam. Mám schizofréniu síce, ale ani ten typ akože kvázi halucinácii nie je cudzí. Prejavuje sa hlavne v strese a noci...
Ja to mam od detstva ci som doma vonku atď hocikedy som sama viem ze pri mne niekto je. Ale nebojím sa toho. Neviem čo to je neskumala som to ale nie je to negatívne. Možno anjel 😃🙈😍 cítim niekedy aj "strach" resp som obozretna ci niečo neuvidím v čase keď niekto zosnulý ma výročie úmrtia alebo by mal narodeniny atď.
@elienn Možno vnímaš dáku dušu. Možno ozaj s Tebou niekto je.
Smer psychiater
Ja si myslím že kedze to dokážeš popisať až tak že vies aj kde asi ten ,, niekto ,, je ze napr sedi na stolicke alebo vo dverach je dost pravdepodobné ze tam niekto naozaj je nejaka duša alebo niekto kto sa nateba nejako napojil nejaky duch ci tomu ludia veria ci nie existuje to stava sa to nieje to nic prijemne. Povedz nahlas nech ta to necha na pokoji nech odide do svetla alebo sa pomodli . Mohlo by to pomoct
@elienn Ahoj. Navstivila by som viacero ľudí, ktori by ti s tymto mohli pomôcť. Ak hovoríš, ze si bola u psychológa a je to trauma, s traumou sa musi dalej pracovat, a preto musis chodiť na dlhodobu psychoterapiu - navštíviť odbornika na psychotraumatologiu. Co myslíš, ze stym nevies dalej pracovat?nevies si to financne dovolit? co ti ten psychológ povedal? Prosim ta, do ezoteriky sa v ziadnom prípade nepúšťaj! môže ti ublizit. Ak si myslíš, ze by s tebou mohla byt prababicka- chod prosim za knazom do kostola a vsetko mu povedz- ked sa za teba pomodli a bolo by to duchovné, odide to. Taktiež by som zašla za psychiatrom- prosím ta nepočúvaj take rady ako psychiatri ta napchaju liekmi a nechod tam a podobne...nikto ta nemoze nútiť brat lieky, to je 1. vec. psychiater ti ich moze odporučit a ked ich brať nechces, nebudes. Ak by to bol zaciatok duševnej poruchy, potrebujes to zachytit vcas, psychiater je normalny lekar a nie je ziadna hanba ist k nemu. Samozrejme je dolezite najst dobreho psychiatra. Drzim palce
@tilonka démon ???? - uff tak to je sila, takéto tmárstvo ako za inkvizície -
pre autorku - vidíš periférne ?
@anouschka5 periférne vidím
@januska12323 ja neviem a rada by som to zistila, aby to skončilo
@elienn skús v skupine Medzi nebom a zemou, možno poradia

Podla mna ,len exorcista tym povereny,ale ozaj len taky, co ma taku moc.