icon

Pozor na podvodníkov. Ako sa nenechať oklamať?

adrianakralovicova
30. sep 2024

Ahojt neviem či ste zachytili pred pár dňami príbeh, že si jedna baba (Už neviem či to bola Slovenka ale tuším hej) myslela, že si píše s Brad Pittom a poslala mu extrémne veľa peňazí. Na prvú je to celkom vtipné ale ja som poznala v mojom meste ženu, ktorej takto akože začal vypisovať AKOŽE primátor no a ona sa do neho zaúbila, on ju extrémne zmanipuloval a začala mu posielať strašńe peniaze. Nakoniec sa zistilo, že to bola nejaká banda podvodníkov a toto robili po celom SK. Poznáte aj vy vo svojom okolí niekoho takého čo sa mu to stalo?

Strana
z2
sweet20
30. sep 2024

@adrianakralovicova fuh, nastastie osobne nepoznam.. uz som hovorila aj rodine (prevazne dochodcovia), ze ked sa s takym stretnu , ze od nich niekto pyta peniaze maju mi volat ... skor im prisli smsky na packetu a kadeco.. ze mas zadat platobne udaje, ale inac nastastie nic

mikitilik29
30. sep 2024

@adrianakralovicova akože ja neviem, ale tie ženy sú fakt asi nesvojpravne keď takto naletia. Pre boha už len trochu rozumu treba pouzit🤦‍♀️ ze B. Pitt by jej písal a pýtal peniaze pri svojom postavení 😵 Ti podvodníci sú fakt dobrí keď si vedia vytipovat takéto zeny

stanulienkat
30. sep 2024

To môže byť niekto taký sprostý?

suzitok
30. sep 2024

Jasné, aj ženy píšu mužom, že sa nevedia dostať z Uzbekistanu a čojaviem odkiaľ a potrebujú peniaze, aby sa "vykúpili" spod rúk mužov, čo ich tam trýznia...a vojaci, čo akože sa nevedia dostať domov, lebo im treba poslať 5tisíc a podobné hovadiny, veď toto je roky starý trik...tiež nechápem tú naivitu, že sa rečami nechajú takto zmanipulovať, či ženy, či muži..

crazy_cat_lady
30. sep 2024

ja nechcem byt zla, ale ked si nejaka zena mysli, ze si pise s bradom pittom a posiela mu peniaze (lebo ich chudak urcite potrebuje), tak si asi nic ine nezasluzi..

rozculena
30. sep 2024

nepoznám osobne nikoho tak blbého.....

niekto2hy
30. sep 2024

Bola to Spanielka.

rozculena
30. sep 2024

@niekto2hy to je úplne jedno,aj Slovenky sú sprosté ako bagandže...

minesasubu
30. sep 2024

Deje sa to už dlhé roky a po celom svete podvodníci sú všade a vyhladávajú osamelé naivné ženy a mladé baby zase mužov takto zmanipulujú , je o tom český film Atlas vtákov síce to nieje podľa až tak dobre spracované ale vidno tam ako môže byť jedna žena tak zmanipulovaná a posielať peniaze niekomu koho nikdy v živote nevidela, komunikácia len prostredníctvo FB
osobne nikoho nepoznám ale videla som pár dokumentov ako funguju podvodníci a dokonca v jednej americkej reality show jedna mladá baba tak namotala američana že jej každý mesiac posielal 800 dolárov a on živoril len aby jej mohol poslať , naslubovala mu ako príde za ním do Ameriky ,že sa zoberú a tak , celkom dobrý biznis ak má niekoľko naivných mužov celkom služne zarobí mesačne a to sa s ním nemusí ani stretnúť

slniecko5
30. sep 2024

Momentálne je toho veľa z každej strany, treba si fakt dávať pozor..
Hackeri pracujú dnom a nocou a vymýšľajú nové metódy, ako nás okradnúť.
Plus novinka darčeka vo forme žiadneho trestania do 700 eur robí zo SK raj pre zlodejov.

maranco
30. sep 2024

@adrianakralovicova je o tom video ako to funguje
Milionové podvody falešných vojáků

https://www.youtube.com/watch?v=dowUk8NVdd4
slniecko5
30. sep 2024

Niekto naletí na Brada Pitta, niekto na lacné letenky, niekomu hacknu kartu, iný klikne na podvodný link, inému sa to stane cez rôzne bazare, siete. posledný rok to tu extrémne bujnie.

zuzinabila
1. okt 2024

@adrianakralovicova ja poznám lekárku, ktora naletela a doteraz splaca velky uver, ktory si vzala, aby podvodnikovi dala peniaze. mlada 30-nicka .

slniecko5
1. okt 2024

@zuzinabila och
Ja poznám účtovníčku, ktorá takmer odovzdala 20 tis údajnému právnikovi, ktorý ju kontaktoval, že jej synovec spôsobil vážnu dopravnú nehodu a chce to mimosúdne vyriešiť. Keď som sa jej pýtala, ako jw to možné, vravela, zw úplne jej vypol mozog, tak ju zmanipuloval. V poslednej minúte, už keď bola na mieste s taškou peňazí zavolala bratovi a ten jej hovori, že syn stojí zdravý pri ňom🙂. Oni útočia na emócie. Často sa snažia nepoložiť telefón do odovzdania peňazí, aby si to človek nemal ako overiť.

slniecko5
1. okt 2024

Keď umelá inteligencia bude vedieť napodobniť hlas blízkeho človeka v telefóne, to už len začne byt veselo…(mami, som v probléme, potrebujem súrne peniaze). Vraj na tom intenzívne pracujú:(.

slniecko5
1. okt 2024

Spôsoby okrádania a nie, nie je o tom, že všetci sú blbi, mne sa to nestane, to si mysli kazdy:

https://www.techbox.sk/3-najcastejsie-telefonne...

karolinakr
1. okt 2024

@slniecko5 mojej mame tak volali x krat, potom som zdvihla telefon a chcela ho vylakať na stretnutie a zavolať policiu, nech ho chytia pri čine, ale hned mi zložil na totalku..treba mat roztraseny hlas a spravat sa ako nepričetny dôchodca, moja mama nevie take divadlo zahrať, ale sakra som ho chcela chytiť..už ma serie, ako sa priživuju na starych

maranco
1. okt 2024

@slniecko5 k tomu treba vzorku hlasu, ale to ľudia dobrovoľne odovzdajú sociálnym sieťam tak bude dosť materiálu na výcvik AI

slniecko5
1. okt 2024

@maranco hej..
My sme sa vrátili do kamenných obchodov a dobierke. Syn si kúpil teraz niečo cez v…, po transakcii odstránil kartu, žiadne ukladanie kade -tade. Keď sa na tomto obchode niečo pokasle, poslednýkrát aj v…d. Prežijeme bez toho určite.
Musia trošku nastoliť v EÚ nové pravidla pre internetové transakcie, je to čierna diera, dovtedy radšej opatrnosť.

hendikep
1. okt 2024

@zuzinabila ale ono to je az smutne ako je niekto taky zufaly co sa lasky tyka ze dokaze ist do banky vziat si uver koli niekomu “imaginarnemu” …ze ako musi ten clovek “bazit” po laske niekoho ze toto pre neho urobi

karolinakr
1. okt 2024

prečo mne nikto nepošle 100 000?

karolinakr
1. okt 2024

Toto sú ľudia bez svedomia

Exposing Nigerian online love scammers | 60 Minutes Australia
Poslala mu 90 000 a dlh 15000

https://www.youtube.com/watch?v=nTorFTRcYDQ
slniecko5
1. okt 2024

@karolinakr pozrela som si to a fuj, hnus…😢

karolinakr
1. okt 2024

@slniecko5 bolo mi tej ženy ľúto, ako tam plakala, na toto by mala byt zvlaštna policia a jednať rychle

petsvk
6. okt 2024

https://www.noviny.sk/krimi/970317-dochodkyna-z...

Rozum mi ostáva stáť 2x , že uverila a že mala doma toľko €

maranco
6. okt 2024

@petsvk keby dcéra mala rozum a namiesto úschovy peňazí k svojej mame ich dala na sporiaci účet tak za tých 50 000 by mala každý mesiac 100€ a peniaze mohla hocikedy vybrať z banky

slniecko5
7. okt 2024

Vynaliezavosť podvodníkov už nemá konca naozaj.,

https://vosveteit.zoznam.sk/s-takymto-whatsapp-...

slniecko5
7. okt 2024

Posledný polrok boli na na našej ulici, 20 domov, rôznymi spôsobmi okradnutí 5 ľudia.. už ma to začína fakt štvať.

Strana
z2